Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lefordítja leveleinket a Gmail

Néhány napon belül a Google levelezőszolgáltatása már az üzenetek automatikus lefordítására is képes lesz.

Az automatikus üzenetfordítás korábban a kísérleti funkciókat tartalmazó Gmail Labs alatt volt elérhető, néhány napon belül azonban az élesben nyújtott szolgáltatások között érheti majd el bárki.

A Gmail hivatalos blogján publikált bejegyzés szerint az Automatic Message Translation, vagyis automatikus üzenetfordító szolgáltatás a Google Fordítót használja a szövegek interpretálásához. Ez ugyan magyar nyelvre még nem fordít túlságosan tökéletesen, de a szöveg megközelítőleg való megértéséhez már elegendő támpontot ad.

A Google közlése szerint a fordító volt a Gmail Labs legnépszerűbb funkciója a felhasználók körében, ezért döntöttek úgy, hogy bevezetik élesben is a szolgáltatásait. A Google tapasztalataik szerint a funkciót előszeretettel használják anyukák, de bekapcsolása az akár több nyelven beszélő menedzserek számára sem lesz idegesítő. Ugyanis beállítható, hogy az automata mely nyelven íródott szövegeket fordítsa le, és melyeket közöljön eredeti formájukban. A keresőcég a Labs funkciói közül nyolc kevésbé népszerű kísérleti szolgáltatást a fordítás bevezetésével párhuzamosan kivezetnek.

0 Tovább

Fotós túrák kerültek a Google Mapsbe

A Google internetes térképébe új szolgáltatás került Photo Tours, vagyis fotós túrák néven elérhető új funkció turistalátványosságról készült online fotótárhelyekről begyűjtött képeket tálal látványos formában.

Az egyszerű digitális fotókon látható épületek alakját ugyanis a cég algoritmusa automatikusan felismeri, és a panorámafelvételekhez hasonló, 3D-s effektusokkal megspékelve tálalja azt a látogatóknak. Az így előállított diashownak olyan hatása van, mintha a néző egy adott épület körül repkedne.

Használatához be kell kapcsolni a Google Maps WebGL technológiát használó felületét (ezt a bal alsó sarokban megjelenő felületen lehet elvégezni), enélkül a háromdimenziós funkciók nem érhetők el a webes térképen. A térkép WebGL-es felület futtatásához ugyan erősebb számítógépre van szükség, de próbáink során egy kétmagos lapkával szerelt irodai laptopon is gond nélkül futott a 3D-s diashow.

Azokat a látványosságokat, amelyekről készültek fotótúrák, az alábbi címen lehet megtekinteni térképen: http://maps.google.com/phototours
Egyelőre sok épületről nem áll ilyen rendelkezésre, de például az amerikai Szabadság-szobrot, a Sydney-i operaházat, vagy a barcelonai Sagrada Familia túráit érdemes felkeresni. A fotós túrákat a térkép csak akkor kínálja fel, ha a fenti címen hívja be valaki a Mapset, egyébként a lehetőség nem jelenik meg a látványosságok nevei mellett.

0 Tovább

Megeszik a Google betűi a találatokat

Újabb rejtett mókával kedveskedik az internetezőknek a Google: ha valaki pénteken rákeres a szájton a "Zerg rush" kifejezésre, a cég logójának o betűi bukkannak fel a képernyőn, és elkezdik megenni a találati listát. A támadó betűket a fegyverré átalakuló egérkurzorral lehet szétlőni.

A "zerg rush" kifejezés egyébként videojátékos körökben ismert, és a Starcraft című népszerű valós idejű stratégiai játékból eredeztethető. Ebben a Zerg nevű fajjal játszva gyorsan lehet előállítani alapszintű harcosokat: a Zerg rush-taktika olyan stratégiát jelöl, amelynek során az alapkatonák tömegével rohanja le a játékos ellenfelét még azelőtt, hogy az képes lenne saját karaktereit felfejleszteni, ezáltal védettebbé válni.

0 Tovább

Ingyenes vírusirtó a Facebooktól

Biztonsági szoftvereket kínál letöltésre új piacterén a Facebook: a közösségi oldal az ingyenes védelmi megoldások mellett fizetős antivírus-szoftverek fél éven át díjmentesen használható licenceit is kínálja.

A közösségi oldal szerda este indította el az Antivirus Marketplace nevet viselő új oldalát, amelyen jelenleg ötféle biztonsági szoftvert lehet letölteni, amelyek fő funkcióit egy táblázatban is összefoglalják. A letölthető szoftverek között megtalálható a Microsoft ingyenes, Security Essentials nevű vírusirtó szoftvere, de fizetős megoldások fél éven át ingyenesen használható verziói is.

Ez utóbbiak között a Norton AntiVirus, a McAfee Internet Security, a Sophos Anti-Virus, és a Trend Micro Internet Security kapott helyet.

1 Tovább

Rakd zsebre az érdekes cikkeket!

Megújult az egyik leghasznosabb böngészőt kiegészítő szolgáltatás, a Read It Later: a nevét Pocketre, vagyis zsebre váltó szolgáltatással az érdekes cikkeket, videókat vagy más linkeket lehet egyetlen kattintással elraktározni egy későbbi időpontra, amikor időnk lesz elolvasni azt.

A Pocket abban más, hogy a linkeket elolvasásukat követően egyetlen kattintással törölni is lehet. Ráadásul a Pocketbe elrakott érdekes linkeket iOS-t vagy Androidot futtató okostelefonokon és tableteken is egyszerűen meg lehet nézni. Ehhez csupán regisztrálni kell a program fejlesztőinek oldalán, és feltelepíteni az okostelefonra a megfelelő applikációt. Az okostelefonos változat előnye, hogy a készülék kis képernyőjére optimalizálva jeleníti meg, így azt azon is komfortosan lehet olvasni.

Az ingyenes szolgáltatással az is megoldható, hogy az elmentett cikkeket az okostelefonra wifin töltse le a felhasználó, és azokat akár mobilnetes kapcsolat nélkül kezdje olvasni a telefonján vagy tabletjén például a vonaton ülve.

1 Tovább

Direkt készít rossz képet a digitális Szmena

A filmes fotózás egyik ritka mechanikai hibájá kelti új életre a Minimo nevű 3.2 megapixeles kamera. A gép egymásra tud fotózni két kockát úgy, ahogy csak egy óvatlanul elsütött Szmenával vagy egy elromlott Flexarettel lehetett. Ahhoz képest, hogy a gép amúgy teljesen felesleges, egy kicsit magas a 130 dolláros ára, de egy viccnek jó.

0 Tovább

Leadja a drótot a Daemon Tools a hamis szoftverekről

A Within Windows szoftverblog vizsgálatai szerint titokban kémkedik a felhasználó tevékenysége után a lemezkép-fájlok virtuális meghajtóként való használatát lehetővé tévő Daemon Tools.

A blog szerint nem maga a képfájlok felcsatlakoztatását biztosító program, hanem annak MountSpace nevű modulja a bűnös, amelyet a szoftver Daemon Tools Lite verziójában lehet megtalálni. Ez alapból továbbítja a MountSpace szolgáltatás üzemeltetőinek azt, hogy egy adott gépen milyen képfájlokat használtak a Daemonnal. Ha a szoftvert futtató számítógép csatlakozik az internethez, az IP-címét is továbbítja a szoftver a szolgáltatás üzemeltetőinek.

Ez azért lehet kínos, mert bár a Daemon Toolst számos legális célra is lehet használni, a kalózszoftvereket, játékokat előnyben részesítők előszeretettel használják ezt a segédprogramot, amely szükségtelenné teszi a letöltött programok CD-re vagy DVD-re írását.

A Within Windows szerzője szerint a MountSpace jelentéseit a cég 212.117.184.51 és 212.117.185.149 IP-címen elérhető szervereinek elérését tűzfalon történő blokkolásával lehet leállítani. Bár a szoftver beállításai közt is letilthatóak a jelentések, a blogger szerint ez valójában nem kapcsolja ki a funkciót. Esetleg a Deamon Toolst helyett érdemes a Virtual CloneDrive-ot használni.

0 Tovább

Az új Chrome tudja, mit akarunk megnyitni

Kiadta a Google a Chrome böngésző tizenhetedik kiadásának végleges verzióját: a cég legújabb böngészője már tartalmazza a honlapok gyors betöltését biztosító megoldást. Ez már a webcím begépelésekor, annak automatikus kiegészítése során megkezdi a háttérben az oldal tartalmának betöltését, még mielőtt a felhasználó lenyomná az Enter gombot.

Így mire a címsorról átfókuszál a böngésző főképernyőjére, az oldal jelentős része betöltődik. A böngészés gyorsaságának érzetét javítani kívánó megoldás ismert, gyakran felkeresett szájtok esetén működik optimálisan.

Az új Chrome már automatikusan leellenőrzi a letöltött fájlokat is: bár ez a funkció nem képes kiváltani a víruskereső szoftvereket, az ismertebb, nagy számban terjesztett kártevőket, kamu vírusirtó programokat felismeri, és felhívja rájuk a felhasználó figyelmét egy piros hátterű riasztással.

0 Tovább

Saját Messengert készített a Facebook Windowsra

Az okostelefonos applikációk után az szolgáltatásainak eléréséhez windowsos kliensprogramot is készített a Facebook. A szoftver a Microsoft Windows Messengerének komoly vetélytársa lehet, amelyből tavaly óta ugyancsak el lehet érni a közösségi szájt szolgáltatásait. A Facebook eddig csak okostelefonokra kínált a szolgáltatásainak elérését biztosító kliensprogramot, nemrég egy saját üzenetküldő szoftvert is kiadott ezekre azoknak a felhasználóknak, akik folyamatosan akarnak lenni ismerőseik számára a közösségi oldalon.

A nem túl fantáziadús Messenger nevet viselő új program Windows 7 alá készült el, ám egyelőre csak a felhasználók szűk köre számára érhető el. A tesztelésbe bevont facebookozók adatlapján egy olyan üzenet jelenik meg a közösségi oldalon, amely felkínálja a kliensprogram telepítését. A közösségi oldal terméktámogatási oldalán képernyőmentést is közöltek a Messengerből. Ezek alapján a program kezelőfelülete nagyon hasonlít a Google Talkéra, és jóval letisztultabb kezelőfelülete van a Microsoft Windows Messengerénél.

A Facebook üzenőprogramjából a közösségi oldal chatfunkciója mellett a beérkező üzeneteket és ismeretség-bejelöléseket is el lehet érni, főablakában pedig megjelenik a nemrég bevezetett faliújságszerű funkció, a ticker, ahol az ismerősök kevésbé fontos megjegyzéseit lehet nyomon követni. A csevegőablak füles felületet kapott, így egy ablakon belül több ismerőssel is lehet chatelni benne, a videohívás lehetősége azonban egyelőre nem érhető el. A windowsos Messenger széles körű megjelenéséről egyelőre nincs információ, a Facebook terméktámogatási oldala szerint azonban kizárólag Windows 7-en lehet majd futtatni a programot, régebbi Windowsokon nem.

2 Tovább

Több hónapnyi adatot veszített el a Freeblog

Rendszerhiba miatt több mint két hónapnyi anyagot veszített el a Freeblog, Magyarország második legnagyobb blogszolgáltatója. A szolgáltatás kálváriája a szerverek komoly hardveres problémájával kezdődött, később pedig az is kiderült, hogy a napi rendszerességgel készülő mentéseket nem lehet visszaállítani. A szolgáltatás üzemeltetője a Freeblog gépházblogján közölte, hogy a legutóbbi archivált állapotot állították vissza, amely még a nyár során készült.

A Freeblog üzemeltetője azt javasolta a felhasználóknak, hogy a Google Reader hírolvasó RSS archívumából, valamint a Google és egyéb webkeresők gyorsítótárából próbálják meg kinyerni az augusztus óta írt bejegyzéseiket. A helyreállítási kísérletek közben Mister A, a Freeblog adminisztrátora készített egy olyan importálót, amely a Google Readerből nyeri vissza - hozzászólások nélkül - a bejegyzéseket.

A két adatmentési megoldás várhatóan nem fogja minden felhasználó igényeit kielégíteni. A csak bejelentkezés után olvasható zárt blogokat, illetve a vázlat státuszú, nem publikált anyagok nem nyerhetőek vissza egyik forrásból sem.

0 Tovább

Internet nélkül is működik a Gmail

A Google kiadta azt a bővítményt, amely lehetővé teszi a Gmailben lévő levelek elérését internetkapcsolat nélkül is. A Chrome böngészőhöz elérhető plugin már letölthető, a jövő héten a Google Docshoz és a Calendarhoz is megérkezik.

0 Tovább

Három kilót nyom a Razer játékos laptopja

A gamer laptopok Rolls Royce-át gyártotta le a videojátékos kiegészítőiről ismert Razer. A vékony, éjfekete alumíniumtestbe érintőképernyős vezérlőt és bivalyerős hardvert szereltek a cég mérnökei.A Blade nevet kapó gépben 2,8 gigahertzes Core i7 processzor, nyolc gigabájtnyi memória és az Nvidia 2 gigabájt memóriával felszerelt GeForce GT 555M grafikus kártyája dolgozik. Az erőmű csak 17 hüvelykes kijelzővel kapható. A gépnek nem csak a specifikációja tiszteletre méltó, a súlya és az ára is: több mint három kilót nyom és 2800 dollárba kerül.A Razer komoly tapasztalattal rendelkezik a játékosoknak tervezett hardverek, testreszabható hardverek területén. A Bladet is úgy tervezték, hogy kicsit több legyen, mint egy hagyományos laptop. A billentyűzet tíz programozható gombbal gazdagabb, a numerikus billentyűzet helyére pedig egy funkciókkal, plusz infókkal felvértezhető óriási éritőkijelző található.

0 Tovább

Kettéhajtós táblagépet ad ki a Sony

Két táblagéppel is készül a Sony a szeptemberre. Az egyik vonalvezetése hagyományos, a kütyü nagyra nőtt digitális képkeretre emlékeztet, a másik azonban kettéhajtható és zsebrevágható. A merészebb dizájnú Tablet P 4G-s mobilcsatolót is fog tartalmazni, a hagyományos küllemű Tablet S-be csak wifi jut. A kettéhajtós tablet specifikációi egy okostelefonra emlékeztetnek: 512 megabájt memória, 4 gigabájt tárhely, 0.3 megapixeles, a felhasználó felé néző kamera. A Tablet S nagyobb 16 vagy 32 gigabájtos tárhellyel rendelkeziik majd. Mindkét gépben az Nvidia játékra is alkalmas Tegra 2 chipje dolgozik, operációs rendszerük pedig természetesen az Android.

0 Tovább

Drága lesz, de piacra kerül Lenovo üzleti tablet


Hazánkban is kapható a Lenovo retró dizájnú üzleti táblagépe. A ThinkPad Tabletet nem csak ujjal lehet vezérelni, választhatunk hozzá digitális ceruzát is, aki pedig komolyan írni szeretne rajta az külső billentyűzetes dokkolós is vásárolhat hozzá.

A kütyün teljes méretű USB port, HDMI csatlakozó és SD-kártyaolvasó is található, így a tulajdonosát nem hozzák zavarba a pendrive-ok, memóriakártyák és külső kijelzők. A gépben az Nvidia Tegra 2 chipje dolgozik, 10.1 hüvelykes kijelzője pedig nagy felbontású, törésbiztos gorilla üveg. A gépen az Android tabletekre tervezett, 3.1-es verziója fut számos, üzleti felhasználókat célzó kiegészítéssel.

A 16 gigabájtos memóriával rendelkező, wifi csatlakozós modell 139 ezer forintba kerül, a 32 gigabájtos, mobilnetes verzió pdeig 179 ezer forintba fog kerülni.

0 Tovább

Olcsó retrókamerán dolgozik a Fuji


Minden fotós - és a műszaki dizájn iránt rajongó - szívébe belopta magát a Fuji a rendkívül retró kinézetű, viszont csúcstechnológiával teletömött X100-as fényképezőgépével. A masinának csak egy szépséghibája van, több mint 260 ezer forintba kerül. Ennyiért pedig csak a különösen elszánt hobbifotósok vesznek gépet.

A héten lábra kapott pletykák visszaadják a reményt az X100-ra vágyó vékonypénzű fotósoknak. A spanyol Quesabesde és a PhotoRumors egyaránt úgy tudja, hogy készül a kisebb szenzorral és négyszeres zoomlencsével szerelt kistestvér az X10. A gépbe állítólag 2/3 inches szenzor kerül majd, ami nagyobb, mint amit a profi kompaktokba szoktak tenni. A gép várhatóan 600 dollárba fog kerülni.

(képünkön az X100 látható)

0 Tovább

Egyre csökken a Firefoxok étvágya

Napokkal a hivatalos premier előtt elérhetővé vált a Firefox 6, ez a verzió azonban még kevés látványos újdonságot kínál: a szokásos optimalizáció mellett azonban külön be lehet állítani benne, hogy mely honlapok számára mely adatainkhoz biztosítunk hozzáférést.

Jóval érdekesebb újdonságok várhatóak azonban a Firefox hetes és nyolcas verziójában: a fejlesztők ígérete szerint jelentősen - 20-50 százalékkal - csökkenni fog a böngésző memóriaigénye. A nyolcas verzióba már külső programok nem tudnak majd automatikusan zavaró, összeomlást okozó vagy lassító plugineket sem telepíteni majd, mert a Firefox magától letiltja majd ezeket. Ha még többet akarsz tudni a készülő Firefoxról, olvasd el ezt a cikket!

Ha le szeretnéd tölteni a Firefox 6-ot, itt érheted el a telepítők linkjeit.

0 Tovább

Rejtőszínű óra könyvespolcra

A Karlsson könyvespolcra tervezett kamuflázs órája annyira szép, hogy nem lehet nem beleszeretni. Aki tudja, hol keresse, annak az időt mondja meg; aki viszont nem ismerős a szobában, az csak később találja meg az eldugott időmérőt.

Az egyetlen probléma a kütyüvel, hogy a tökéletes dizájnhoz színvonaltalan kidolgozás járult. Az Amazonon csak elmarasztaló értékelések születtek az óráról, amelynek az a legfőbb problémája, hogy kínosan pontatlan. Kellő kézügyesség és egy párszáz forintos óraszerkezet birtokában viszont bárki építhet magának ilyesmit.

0 Tovább

Ingyen készül a világ legjobb médialejátszója

Az [origo] Techbázis a VLC Player készítőit faggatta a fejlesztésről, multimédiáról és minden kapcsolódó témáról. Egy biztos, ők sem látják a jövőt. A cikket itt lehet elolvasni.

0 Tovább

Monszunban is működő videókamera

A mobilos hang- és videórögzítés elterjedésével megnőtt a pocsék, tökéletesen hallgathatatlan koncertfelvételek száma. Elég rákeresni nagyjából bármelyik együttesre a YouTube-on, hogy találjunk pár videót, ami csak a videósnak jelent bármit. A közepesen rossz, 'jaj de nincs más, ezért meghallgatom'kategóriás felvételekkel - például ilyen ez a Manau szám - meg aztán tényleg Dunát lehet rekeszteni. A vacak felvételek miatt kell üdvözölni minden zsebre vágható, nyakba akasztható videókamerát, mindnyájunk érdeke, hogy javuljon a lopva készült koncertfelvételek minősége.

A Vivitar a maga részéről a DVR 690HD zsebkamerával próbál hozzájárulni a világ jobbátételéhez. A Flip Minóra hasonlító készülék képes HD-felbontásban rögzíteni, vízhatlan, USB-n csatlakozik a géphez, és saját szoftverével rögtön képes Facebookra, Myspace-re, Flickr-re és YouTube-ra feltölteni a felvételeket. A 690HD nem egy okos jószág, viszont a legnagyobb esőben is működik, sőt még búvárkodásra is alkalmas három méterig. A készülék 60 dollárba fog kerülni, ennyiért pedig még fényképezőgépet se adnak.

0 Tovább

Nézze meg, mennyi adatot fogyaszt a gépe!

DSL-t vagy kábelnetet használva manapság már ésszerű használat mellett szinte nem is lehet elérni az adatforgalmi limiteket,  a hazai mobilszolgáltatók pedig SMS-ben figyelmezteti ügyfeleiket, h azok megközelítik vagy elérik a díjcsomagjukban megállapított adatforgalmi korlátot. 

Az ingyenes Networx letöltése a Szoftverbázisról

 

Ennek ellenére praktikusabb mérni a számítógépen a bonyolított adatforgalmat, így egyetlen kattintással láthatjuk, hol tartunk. Erre a feladatra tökéletesen alkalmas a Networx nevű ingyenesen letölthető, XP-vel, Vistával és Windows 7-tel is használható, magyar nyelvű program. A szoftver napi, heti és havi statisztikákat is képes készíteni a bejövő és kimenő netforgalomról. Beállításai közt meg lehet szabni azt is, hogy a program csak a mobilinternetes modemen keresztülmenő forgalmat rögzítse, ha egy ingyen wifihez csatlakozunk, ne számolja hozzá a havi forgalomhoz. Csupán a móka kedvéért is érdemes feltelepíteni a programot, különösen akkor, ha valaki torrentezik, egy-két heti használat nyomán ugyanis nagyon tanulságos statisztikákat lehet leolvasni a programból. 

 

 

Nézze meg, mennyi adatot fogyaszt a gépe!
DSL-t vagy kábelnetet használva manapság már ésszerű használat mellett szinte nem is lehet elérni az adatforgalmi limiteket,  a hazai mobilszolgáltatók pedig SMS-ben figyelmezteti ügyfeleiket, h azok megközelítik vagy elérik a díjcsomagjukban megállapított adatforgalmi korlátot. 
Ennek ellenére praktikusabb mérni a számítógépen a bonyolított adatforgalmat, így egyetlen kattintással láthatjuk, hol tartunk. Erre a feladatra tökéletesen alkalmas a Networx nevű ingyenesen letölthető, XP-vel, Vistával és Windows 7-tel is használható, magyar nyelvű program. A szoftver napi, heti és havi statisztikákat is képes készíteni a bejövő és kimenő netforgalomról. Beállításai közt meg lehet szabni azt is, hogy a program csak a mobilinternetes modemen keresztülmenő forgalmat rögzítse, ha egy ingyen wifihez csatlakozunk, ne számolja hozzá a havi forgalomhoz. Csupán a móka kedvéért is érdemes feltelepíteni a programot, különösen akkor, ha valaki torrentezik, egy-két heti használat nyomán ugyanis nagyon tanulságos statisztikákat lehet leolvasni a programból. 
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/networx-free.html
0 Tovább

A Polaroid nem adja fel

Bízik még a Polaroid abban, hogy az emberek szeretnének azonnal megnézhető, fizikai formában is létező képeket csinálni. Akármennyire jó is egy mobilfotó, nem lehet csak úgy odaadni másoknak, nem lehet beszúrni a szélvédő vagy a monitor sarkába.

A Polaroid hamarosan piacra kerülő kamerája mindent tud, amit egy digitális fényképezőgéptől elvárunk. Memóriakártyára írja a fotókat, kis LCD-kijelzője van, amin még szerkeszteni is lehet a fotókat. Az egy plusz funkciója pedig az, hogy a zink típusú, tintát nem igénylő papírra is ki tudja nyomtatni a felvételeket. A készülék ára 229 font lesz, de karácsonyig még várni kell rá.

Fotó: TechRadar

0 Tovább

Egy USB-kábel mind felett

Szívem legmélyére zártam az USB-szabványt, mert sokkal kényelmesebbé tette az életet. Akármit akarok a számítógéphez csatlakoztatni, egy fajta kábelre van szükségem. Kivéve amikor a gyártók úgy döntenek, hogy a szabványos csatlakozó helyett valami sajátot raknak az eszközökre. Szerencsére mostanra már nagyjából sikerült kettőre szűkíteni a szükséges kábelek számát: kell mini-USB és micro-USB.

A helyzet már csak akkor lehetne jobb, ha hajlandó lennék megvenni a fenti képen látható hét euróba kerülő drótot - igen, az valóban 1800 forint -  ami egy kábelen tartalmazza az összes hasznos csatlakozót. Hasonlóan jó megoldás várni arra, hogy a kínai ipar lemásolja az ötletet, és rendelni öt ilyen drótot egy ezresért az eBayről.

0 Tovább

Fotóállvány a farzsebben

Komoly kérdéseket vet fel a Gerber fotósoknak szánt új multiszerszáma. Például azt, hogy ez a világ első fotóállványa, amivel kényelmesen meg lehet kenni egy májkrémes kenyeret, vagy hogy ez a világ első kombinált fogója, amin van állványmenet is. Nagyon nem mindegy, honnan nézzük.

A Steady nevű szerszám az állvány mellett még 12 funkciót tartalmaz, és 65 dollárt kérnek el érte. Ha komolyabb fotózásra nem is alkalmas a multiszerszám, arra biztosan jó, hogy néhány éjszakai képet csináljunk nyaralás közben.

0 Tovább

Óra fotósoknak

Azoknak való az FStop óra, akik fényképeztek még automatika nélküli géppel, és persze azok, akik hajlandóak hosszan állítgatni egy-egy képet. A számlapon nem a megszokott órák láthatóak, hanem az objektívek blendebeállításai: 2.8, 4, 5.6, 8, 11. Az értkek nagyjából a helyükön vannak, így kis gondolkodás után le lehet olvasni az időt. A fényképészeknek való vicces órát 36 dollár plusz szállítási költségért lehet megrendelni a Neatoshoptól

0 Tovább

Jetlev: elegánsan lebegni a tenger felett

Jetpacket azóta akar az emberiség, amióta valamelyik sci-fi írónak vagy képregényrajzolónak kipattant a fejéből. Hátra szerelhető rakéta, amivel repülni lehet, hát mégis mennyire menő már ez? Sajnos az ipar egyelőre nem szállította a megfelelő berendezéseket. Amikor néha megpróbálkoztak vele, akkor pedig az derült ki, hogy ember méretű sugárhajtóművet készíteni rémesen drága, felszállni vele pedig halálosan veszélyes. Extravagáns, aranyifjúhoz méltó halálnem a jetpack, nem közlekedési eszköz.

A floridai Jetlev Technologies egy ügyes trükkel kiépítette a legtöbb veszélyes elemet az eddigi jetpack dizájnokból. A sugárhajtómű ugyan megmaradt, de vizet lövell ki magából, a motor pedig nem a pilóta hátán van, hanem a maga mögött vontatott szivattyúcsónakon. A Jetlev ettől még mindig veszélyes, de már használható. Nyolc és fél méternél nem emelkedik magasabbra, ennyire hosszú a csónakhoz csatlakozó tömlő, harmincöt kilométer/óránál nem megy gyorsabban. A vízparton való hülyéskedésre tökéletesen alkalamas. Ha nem kerülne százezer dollárba, felírnám a karácsonyi kívánságlistámra.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek