Rendszerhiba miatt több mint két hónapnyi anyagot veszített el a Freeblog, Magyarország második legnagyobb blogszolgáltatója. A szolgáltatás kálváriája a szerverek komoly hardveres problémájával kezdődött, később pedig az is kiderült, hogy a napi rendszerességgel készülő mentéseket nem lehet visszaállítani. A szolgáltatás üzemeltetője a Freeblog gépházblogján közölte, hogy a legutóbbi archivált állapotot állították vissza, amely még a nyár során készült.

A Freeblog üzemeltetője azt javasolta a felhasználóknak, hogy a Google Reader hírolvasó RSS archívumából, valamint a Google és egyéb webkeresők gyorsítótárából próbálják meg kinyerni az augusztus óta írt bejegyzéseiket. A helyreállítási kísérletek közben Mister A, a Freeblog adminisztrátora készített egy olyan importálót, amely a Google Readerből nyeri vissza - hozzászólások nélkül - a bejegyzéseket.

A két adatmentési megoldás várhatóan nem fogja minden felhasználó igényeit kielégíteni. A csak bejelentkezés után olvasható zárt blogokat, illetve a vázlat státuszú, nem publikált anyagok nem nyerhetőek vissza egyik forrásból sem.