Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Autóverseny a mérges madarakkal

Letöltés (freemium, Androidra)
Letöltése (freemium, iOS-re)


Az Angry Birds stílust és dimenziót is váltott, de nem lett rossz. Semmi sem jelzi jobban a mobil eszközök fejlődését annál, hogy a legújabb Angry Birds Go már háromdimenziós grafikát használ. A játékban elődeitől eltérően nem madarakat kell kilőni, hanem extrém tragacs kivitelű gokartokkal kell versenyezni a malacok és a többi madár ellen.

A startvonalnál természetesen megmaradt a csúzliból való kilövés lehetősége. A pályák és a játékmenet a Mario Kartot idézik, felvehető bónuszok és pénzérmék hevernek mindenütt. Irányítani a telefon vagy táblagép döntésével is lehet, de szerintünk sokkal precízebb kontrollt biztosít a képernyő érintése.

Ahogy a korábbi játékok, az új Angry Birds alapjai is ingyenesek, fizetni a gokartokat felturbózó extrákért és pályákért kellhet. A grafika sokat fejlődött, de a játék régebbi hardveren is elindul, bár az iPad 2-n ki kellett lőnünk a háttérben futó appokat ahhoz, hogy ne szaggasson.

1 Tovább

Leárazott PC játékok akár karácsonyra is!

Karácsony közeledtével egymást érik a leárazások a digitális letöltő oldalakon. Az akciókban akár néhány ezresért is hozzájuthatunk igazi sikerjátékokhoz.Összegyűjtöttük, hol érdemes körülnézni, ha olcsón szeretnénk PC-s játékokat vásárolni.

A Steam őszi leárazása ugyan véget ért, de továbbra is vannak kihagyhatatlan akcióik. Jelenleg a Omerta City of Gangsters című játék 75%-os leértékelése a legjobb ajánlat, így a programhoz 11,5 eurós áron lehet hozzájutni. Ha nem szeretne zsákbamacskát vásárolni, az Omerta demóját a Szoftverbázis oldalról letöltve kipróbálhatja vásárlás előtt. Szintén -75%-os akcióban szerepel a Sonic All-Star Racing Transformed, amit inkább a kisebb gyerekeknek ajánlunk. A játék teljes verzióját a hétvége folyamán ingyen ki lehet próbálni és ha tetszik mindössze 5 euróért meg lehet vásárolni. Az akciók december 9.-én érnek véget. A vásárláshoz bankkártya szükséges, a játékok a Steam saját alkalmazásán keresztül tölthetők le.

Nagyon megéri az árát a Humble Jumbo Bundle csomagja is, amiben a Natural Selection 2, a Sanctum 2 valamint a Magicka és annak összes DLC-je található. A Humble szokásai szerint ezt a csomagot akár 1 dollárért is megvásárolhatja bárki, azonban aki hajlandó az átlagos ár (jelenleg 4,15 dollár) felett költeni, megkaphatja az Orcs Must Die 2: Complete Pack, a Garry’s Mod és a Serious Sam 3: BFE játékokat és a programok zenei anyagait is. A letöltéshez Steam fiók, a vásárláshoz bankkártya szükséges. Az akció december 17.-ig tart.

A Bundle Stars több csomagot is kínál a játékosoknak. A Plains, Trains & Automobiles összeállításuk mindössze 2,93 angol fontot kóstál és kilenc autós, vonatos, repülős és traktoros címet tartalmaz. A letöltéshez Steam hozzáférésre, a vásárláshoz PayPal fiókra van szükség. Bár ezek a játékok nem a legújabbak, de az ajánlat így is nagyon jónak mondható. A csomagban többek között megtalálható az Agricultural Simulator 2013, Combat Wings: Battle of Britain, GTR2: FIA Racing Game, Trainz Classic Carbon City és a Race On is. Az akció egész decemberre érvényes.

1 Tovább

Borotváljuk le a Mikulást!

Letöltés iOS-re (freemium)

Letöltés Androidra (freemium)

A szegény nagyszakállú Télapónak bizonyára jól viszkethet a bőre az ősz szőrrengeteg alatt. Itt az alkalom, borotváljátok meg a Mikulást, gyerekek! Az Androidra és iOS-re is elérhető Shave Santa játékban olló, szakállnyíró, borotva és csipesz is rendelkezésre áll a feladathoz. A megmaradt, makacs szőrszálakat egyenként kell kitépni az öreg ajándékosztótól.  A pörsenések kezelésére külön krém, a sebekére sebtapasz áll rendelkezésre, a műveletet pedig egy kellemes after shave arcra locsolása zárja.

Ha megtetszett a munka, a jó öreg Rudolf rénszarvas szőrtelenítése is megoldható!

1 Tovább

Újabb addiktív játék, persze Japánból

Letöltés Androidra (freemium)
Letöltés iOS-re (freemium)

A debil játékban bukósisakor gyümölcsöket kell dobálni.

A pachinko játékautomatákra hasonlító Papa Pear Sagában egy ágyúból kell kilőni a bukósisakos gyümölcsöket, hogy a játéktéren pattogva minél több objektumot találjanak el, mielőtt leérnek a tábla aljára.

A játék nagy előnye, hogy a Facebookkal összekötve mobilon folytatható a közösségi oldalon abbahagyott játék és viszont. Az alkalmazás ingyenes, a profitot a játékon belüli vásárlásokból szerzik a készítők, amelyek nélkül is teljesíthetőek a pályák.

0 Tovább

Ezeket a játékokat veheted meg bagóért vasárnap

A PlayIT-en olcsón veheted meg az új CoD-ot és a Battlefieldet is.

A vasárnap reggel tíztől este kilencig a SYMA csarnokban zajló videojátékos kiállítás alkalmával egy csomó játék akciósan vásárolható meg. A szervezők kiemelték, hogy a programokért csak készpénzzel lehet fizetni a helyszínen.

A PlayIT elővételes jegyei már elfogynak, a belépésért reggel 2 ezer forintot, fél négytől pedig csak 1500 forintot kérnek. A szervezők szerint sokkal több pénztár várja az idei látogatókat, mint tavaly, ezért nem kell majd olyan hosszan várakozni a bejutásra. Ezen az oldalon lehet megnézni az akciós játékok listáját, mi a legérdekesebbekből szemezgettünk.

A Call of Duty legújabb, Ghosts című részét PC-re 29 százalékkal olcsóbban, 8500 forintért vihető, PS3 és X360 konzolokra 31 százalékkal olcsóbban lehet megvenni 11 ezerért.

A rivális lövöldözős játék, a Battlefield 4 olcsóbban kapható vasárnap: PC-re 7 ezerért megvehető 42 százalékos kedvezménnyel, a PS3-as és X360-as verziókat 38 százalékkal olcsóbban adják, 10 ezer forintért.


Az új Need for Speed, a Rivals vasárnap PC-re 35 százalékos kedvezménnyel 6500 forintért, PS3-ra és X360-ra pedig 9 ezer forintért kapható. A Sim City-t féláron, 4500 forintért adják a kiállításon, a Cities of Tomorrow nevű bővítményéért pedig 4 ezer forintot kérnek.

A Batman: Arkham Origins PC-re féláron, 5 ezerért vihető, PS3-ra és X360-ra 44 százalék a kedvezmény, így a vételár 9 ezer forint.

A PES 2014 fociszimulátor minden platformra féláron vihető, PC-re 5500-ért, a konzolokra 6500 forintért. A FIFA14 ennél olcsóbb, PC-re 6000 forintba kerül, PS3-ra és X360-ra pedig 9600 forintba.

Az érdekes ajánlatok között van még a BioShock Infinite féláron, PC-re mindössze 3500 forintért, konzolokra 7 ezer forintos áron. Gears of War Judgment X360-ra 5 ezerért, Starcraft 2 PC-re 5500-ért, a Diablo 3 PC-re 7 ezerért, konzolokra pedig 7500-ért.

0 Tovább

Mindent tudsz a filmekről? Bizonyíts!

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)

A MoviePop segítségével idegenekkel vagy barátokkal mérhetjük össze filmes ismereteinket. A játékosoknak rövid jeleneteket kell végignézniük, és ezek alapján kell a négy lehetséges válaszból kiválasztani azt a filmcímet, amelyikből a részlet való. A megmérettetés sebesség és pontosság alapján történik, azonos pontszám esetén a gyorsaság dönti el, hogy egy adott, öt bejátszásból álló menetben ki a győztes. A filmeket számos kategóriába gyűjti az alkalmazás az akciótól a díjnyertesig, ezek természetesen leginkább hollywoodi alkotások. A jó válaszokért és nyert körökért kapott pontokkal új kategóriákat tehetnek elérhetővé a játékosok, további kihívásokat keresve. A feladványok elég egyszerűek, nem kell feltétlenül mozimániásnak lenni a jó megfejtésekhez, így bárki számára szerezhet kellemes perceket a versengés.

0 Tovább

IPaden is mesél az erdő

Letöltés (iOS, ingyenes, magyar nyelvű)

Az iPhone-ra és az iPadre is megérkezett Panka és Csiribí, a két erdei tündér, akiket Berg Judit mesekönyvéből ismerhetnek a gyerekek. A nemrég megjelent, ingyenes interaktív mesekönyvben egy rövid történetet lehet megismerni néhány játékkal megfűszerezve.

Ezek egyikében szerelni kell, a másikban lekvárokat összepárosítani a hozzájuk tartozó gyümölccsel. A mesekönyv olvasható és hangoskönyv üzemmódban is olvasható, és vélhetően folyamatosan fogják bővíteni, mert a most megjelent kiadás nyúlfarknyi hosszúságú, elalvás előttre azonban így is megteszi.

0 Tovább

A Tetris atyjának új játéka

Letöltés iOS-re (ingyenes, fizetős extrákkal)

A nyáron kiadott Marbly után újabb játékkal jelentkezett Alekszej Pazsitnov, a legendás Tetris alkotója. Mivel szegény Pazsitnov soha egyetlen fillért nem láthatott a még a Szovjetunióban megalkotott Tetris után, igazából megérdemli, hogy új játékaival degeszre keresse magát.

A Dwice nevű Tetris-klónja néhány éve megjelent már Windowsra, ezúttal az iPhone-okat és az iPadeket akarja meghódítani. Tulajdonképpen egy lebutított Tetrisnek tekinthető: neonfénnyel villogó alakzatok potyognak le felülről benne. A játékos feladata, hogy az azonos mintákat ujjával összekösse, miáltal azok megsemmisülnek. Ha nem a megfelelő alakokat kötjük össze, a játék véget ér, de ez a sors várja a játékost akkor is, ha a képernyő alján lévő várost lepi el valamelyik alakzat. Jópofa játék, de ez az ötlet ma már nem biztos, hogy elég a sikerhez - egy próbát azért megér.

0 Tovább

Itt a legszebb mobilos autóverseny

Letöltés iOS-re (freemium)

Letöltés Androidra (freemium)

Nagyjából egy gigabájt helyet foglal a telefonon vagy a tableten a GT Racing 2. A játékot a legélethűbb mobil autóverseny szimulátorként hirdetik: ez persze elég merész állítás egy olyan játékról, amelyben a gázt maga a program adagolja, a játékosnak csak fékeznie és kormányoznia kell.

A játékban 13 versenypálya és 67 valóságban is létező autó érhető el. Kezdetben a helyszínek és a járművek kínálata néhány darabra korlátozódik - karrierünk alsókategóriás kisautókkal indul. A többi feloldására a versenyek megnyerésével, az autó tuningolásával nyílik mód. A kitartó játékosok ezt ingyen elérhetik, a lusták valódi pénzért fizethetnek a tartalmakért - ez a freemium üzleti modell lényege.

A GT Racing 2-höz nem árt egy normálisabb hardverrel szerelt telefon vagy táblagép, mi egy iPad 2-n teszteltük, ahol gond nélkül működött. Egyedül az idegesítő a játékban, hogy minduntalan fizetős tartalmak megvételére próbálja rávenni a játékost. Viszont az egymás elleni küzdelmet biztosító multiplayer mód biztosan sokak körében fog tetszést aratni.

0 Tovább

Aki sokkal kúlabb figura Super Mariónál

Letöltés iOS-re (2,7 euró) 

Letöltés Androidra (800 forint) 

Rayman Fiesta Run címmel jelent meg az ismert mászkálós játék második része Androidra és iOS-re. A játékot leginkább a remek grafikája emeli ki a mezőnyből. A karakterek, az ellenfelek, de még a terepakadályok is mind-mind cukik és egyben blődek is, ahogy egy jól kitalált rajzfilmvilágban elvárható.

A játékmenet nem hordoz különösebb újdonságot, rohanni kell, ugrani és akadályokat szétütni, miközben sárga valamiket gyűtögetünk, amiket a pálya végén kék valamikre válthatunk. Az összegyűtött valamikért új karaktereket, tulajdonságokat és skicceket vásárolhatunk, ezt természetesen készpénzért is megtehetjük, ha lusták vagyunk játszani. A megszerezhető extrák közül az egyik leghaszonosabb az ideális útvonalat és ívet mutató segítség, amivel könnyebben fel lehet kutatni a véletlenül otthagyott sárga kis lényeket.

A nehézség különösen jól eltalált, éppen elég, hogy fenntartsa az érdeklődést, a pályák rövidsége miatt pedig nem frusztráló ha olykor újra kell kezdeni. A magasabb szinteken jóleső elégedettség töltheti el a sikeres játékosokat és akár napokig is eltarthat, amíg minden pályán száz százalékos teljesítményt sikerül nyújtani.

Az egyetlen igazán dühítő dolog a Rayman Fiesta Run-ban, hogy olykor belassul vagy szaggat, ami nagyon megnehezíti a játékot.

0 Tovább

Call of Duty végre Androidon is

Letöltés Androidra (1502 forint)

Letöltés iOS-re  (6 euró)

A konzolokon és PC-n hatalmas sikereket elért modern időben játszódó lövöldözős játék végre Androidon is elérhető Call of Duty: Strike Force címen.

Az alkalmazást az eredeti játéktól eltérő csapat fejlesztette, annak menetét az alapoktól építve újjá. Megjelent a taktikai nézet, amelyben a játékos felülről nézheti a csatateret, parancsokat adva csapattársainak, koordinálva mozgásukat. A történet szerint 2020-ban egy ismeretlen ellenség támadja meg az Egyesült Államokat, ezt az ellenséget kell a világon végigkergetni egy négyfős csapattal.

A játékmenet és játszhatóság, szokatlanul jól sikerült megoldani az irányítást érintőépernyő, igaz lehetne még rajta fejleszteni. Az 1500 forintos ár meglehetően borsos, ráadásul extra fegyverekre és virtuális javakra további pénzt is lehet költeni. A negatívum az alkalmazás gépigénye: csak erőebb, újabb telefonokon és tableteken fut problémamentesen, és a nagyobb háttértár is elengedhetetlen, mivel a játék kishíján 2 gigabájtot foglal el.

0 Tovább

Tereprali a Minecraftben


Letöltés (iOS, 1,79 eur)

Az iTunes appboltjának kiemelt ajánlatai között jelent meg a héten a Blocky Roads című, magyar fejlesztésű játék. Ebben a MineCraft kockákból álló világához hasonló környezetben kell akadályokon áthajtanunk, bónuszokat felvennünk egy hasonlóan szögletes járművel, amit oldalról láthatunk, és kockákból át is építhetünk. Nagyjából olyan, mintha a Minecraftet egy motokrossz-szimulátorral ötvöznénk. Az irányítás pofonegyszerű, mindössze egy gáz és egy fékgomb található a képernyő két szélén, így tableten és telefonon is kényelmesen lehet játszani a Blocky Roadszal.

Szerencsére nem veszítünk semmit, ha véletlenül egy lávafolyamba zuhanunk, akárhányszor elölről lehet próbálni a feladatot. Minél tovább jutunk, és minél több bónuszt szerzünk, annál jobban lehet tuningolni a járgányt, később új autókat is lehet venni - ezek egyébként a továbbjutáshoz nélkülözhetetlenek.

Az extrák megszerzésével idővel a garázsnak helyt adó farmot is ki lehet csinosítgatni. Az alapsztori alapján ugyanis a környéket természeti katasztrófa éri, a pályákon pedig az elveszett tárgyakat lehet visszaszerezni, az elsőn például a virágmagokat. Ez a játék megéri az átszámítva nagyjából ötszáz forintos árát, pláne úgy, hogy magyar: gratula a fejlesztőknek, akik nemsokára Androidra is elérhetővé teszik a játékot a honlapjukon lévő tájékoztató szerint.

0 Tovább

A hét legjobb androidos appjai

A vezetni tanulás kínjait felidéző parkolásszimulátor, egyre jobbá váló Google Maps és a keresőóriás saját könyvolvasó programja a hét legjobb androidos appjai közt.

Google Play Books

Az Androidot futtató eszközökön a héten újdonságként jelent meg a Google Play Books nevű program. Ez a Google saját könyvmegjelenítője, olyasmi, mint a Kindle for Android. A szoftver kiadásával egy időben tucatnyinál is több országban vált elérhetővé a cég e-könyvesboltja. Az árak magasabbak, mint a konkurens boltokban, de rendkívül sok ingyenes klaszikust lehet megtalálni. A program ráadásul tud robothangon felolvasni, a földrajzi helyeket is ki tudja emelve, így egy tappintással megnézhetjük térképen vagy wikipédián, hogy hol is járnak a hősök. A Google könyvtárba egyszerűen fel lehet tölteni a más forrásból származó könyveket, ám ezeken nem sikerült beüzemelni az extra funkciókat.

Google Maps

Az Android egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon jó térkép van rá. A Google Maps legújabb frissítése a Térkép új dizájnját hozza el a appba. Az utcák, terek ábrázolása térképszerűbb lett, jobban érezni, hogy az egyes utak mekkorák a valóságban. A sugárutak valóban sugárútnak tűnnek, és a sikátorokról is elsőre látni a kép alapján, hogy milyen szélesek. Az app remek útvonaltervező képességekkel rendelkezik, ráadásul ez a verzió már a bicikliseknek is segít tájékozódni.

Dr. Driving

A fővárosi autóvezetés legrémisztőbb részét, a parkolást teszi feladattá ez az alkalmazás. A játékban az egyik hüvelykujjunk az kormányon, a másik a gázon és a féken van, így kell minél pontosabban vezetni egy túlérzéken Maruti jellegű kiskocsit a városban. Ha elég jó sofőrré válunk, vehetünk nagyobb autókat, ám ehhez számos nehéz kanyart kell bevenni. A játék nem tolerálja a hibákat, a legkisebb koccanás után is kiveszi a kezünkből a kormányt, és nézhetjük, ahogy a sofőrünk egy rendőrnő előtt magyarázkodik.



Trafikok mindenek felett

A fentieken kívül a androidosok ezen a héten még a különböző trafikkereső appokat telepítették vadul a készülékeikre. A toplistában megtalálható cigikeresőket és néhány rejtőzködő, de jó appot korábbi cikkünkben teszteltünk.

0 Tovább

Ettől butulsz el

A kiberthrillerekben, sci-fikben és a gyerekmesékben is helyet kaptak a videojátékok. Egy Travis Greenwood és Brett Roberts által összevágott húszperces videóban a legismertebb filmes játékjeleneteket lehet megnézni. A mixben szerepel a figyelmetlen játékos, aki mellett tűzharcot is vívhatnak, akkor sem néz fel a képernyőről, a Nindendo kütyükkel viccelődő Freddy Kruger. De helyet kapnak azok a szomorú játékfigurák, akik egyszerűen csak jók szeretnének lenni, vagy a galaktikus hőssé váló vidéki srác is.

Az egyveleg megtekintése mindenkienk kötelező, aki legalább egyszer ott ragadt egy játék előtt. A videó YouTube oldalán az is megtalálható, hogy pontosan melyik filmekből származnak a részletek. Persze még jobb játék megpróbálni kitalálni minél több filmet, és csak utólag ellenőrizni a listából.

0 Tovább

A világ legjobb Street View játéka

Elrabolt kémnek vagy ismeretlen helyen felébredő másnapos egyetemistának képzelhetjük magunkat a Google Street View-ra épülő Geoguessr játékban.

A GeoGuessr az iskolából ismert vaktérképes gyakorlatokat teszi érdekessé. A játék ledob a Föld egyik véletlenszerűen kiválasztott pontján, és ránk bízza, hogy találjuk ki, hol vagyunk. Nehezítés, hogy nem elég a városra vagy az államra rájönni, be is kell jelölni egy térképen a helyzetünket. A Street View segítségével szabadon mozoghatunk, bejárhatjuk az ismeretlen várost vagy továbbmehetünk a főúton. Minden tábla, szembejövő autó, utcanév segíthet a megfejtésben.


Várhatóan hatszáz kilométeren belül nem lesz semmilyen tereptárgy

Minél közelebb vagyunk a kezdőponthoz, annál többet ér a megfejtés. A játék alapvetően nagyvonalúan értékeli a teljesítményünket. A kietlenebb helyeken - például Brit Kolumbiában - öt-hatszáz kilométeres tévedésekkel is lehet egy halom pontot szerezni. Egyedül a kontinenstévesztést bünteti igazán a Geoguessr, Ausztráliát nem lehet csak úgy öszekeverni Afrikával.

A Geoguessr segítségével rettenetes mennyiségű földrajztudást lehet játszva elsajátítani. Mellé viszont még több felesleges információ ragad meg, olyanok, mint hogy milyen alakúak a maláj főúttáblák (gitárpengető), milyen színű az USA-ban az elválasztóvonal (sárga), mi a szöveg a kanadai sebességkorlátozó táblákon (maximum 50).


Egy elmosódott tábla is sokat segíthet a tájékozódásban (a felirat: University of Oregon)

Az is fontos tapasztalat, hogy teljesen más típusú információkat kell keresni az állam és a város nevének kitalálásához. Az országot esetenként már az út festése, a szembejövő kocsik is lebuktatják, egy jól használható várostáblét viszont esetenként hosszú percekig kell kattingatni.

A Geoguessr úgy rendkívül nehéz, hogy közben addiktív is. Alig pár napja bukkant fel az interneten, de már órákat vett el az életünkből.

0 Tovább

A hét legjobb játékai okostelefonra

Az appok között is vannak maradandó darabok, olyanok, amelyek hétszámra túlélik a takarítást. Hiába játszottuk végig őket, mégis elő-elővesszük, mert annyira ügyesen írták meg őket. Most ezeket írtuk össze.

Hill Climb Racing

Egy hihetetlenül béna, Paintben készült rajzra emlékeztető grafikájú játékot is lehet szeretni, ha a programozók amúgy jó munkát végeztek. Remek példa erre a Hill Climb Racing, amit csak tesztelni telepítettünk fel, de nem sikerül megszabadulni tőle.



A játék borzasztó egyszerű: a sofőr egy terepezésre korlátozottan alkalmas járgánnyal vág neki a hepehupás pályának. Fogy a benzin, ezért az akadályokat pár próbálkozásból kell átvinni, ráadásul meg kell tartani a lendületet is, mert amúgy a járgány menthetetlenül elakad. A megtett távért és az összegyűjtött aranyakért tuningokat lehet venni a kocsihoz, amivel már nagyobb dombokon is helyt tud állni.

Miért jó? Mindig van egy hegy, ami végül megállítja az embert. De az addig megtett távért kapott jutalomból többnyire kijön egy új gumi, lengéscsillapító vagy motor. És akkor újra neki lehet vágni a hegynek. Letehetetlen. Határidőket csúsztunk le a játék miatt.
Miért nem jó? Ahogy az elején is írtuk, a grafika béna. Ez öt perc után már nem zavarja az embert.

Ár: ingyenes
Platform: Android, iOS

Redneck Revenge

A Redneck Revenge egy halál egyszerű, nem túl okos és nagyon szeretnivaló lövöldözős játék. Azon az estén kezdődik, amikor Red, egy útszéli csehó tulajdonosa észleli, hogy a vendégek helyett zombik tartanak a kocsma felé. Körülbelül addig a hajnalig tart, amíg hősünk rendet nem tesz a közeli felkapott 666 nevű diszkóban, ahonnan az élőhalottak özönölnek. Időközben vicces és halálkomoly fegyvereket lehet szerezni, végig kell küzdeni egy országutat, a parkolót és a diszkó előcsarnokát. És végül legyőzni a bezombult dj-t.



Miért jó? A játék ügyesen kidolgozott kétujjas irányítással rendelkezik. Az egyik ujjal a szereplőt mozgatjuk, a másikkal azt mutatjuk meg, hogy hová lőjjön. Ez annyira jól ki van találva, hogy még tableten is kényelmes.
Miért nem jó? A játék egyetlen hibája, hogy néha csak megpróbálkozik kicsalni néhány dollárt némi tuningért a játékostól. Kitartó zombigyilkolással azonban még a legmenőbb fegyvereket is meg lehet szerezni anélkül, hogy pénzt költenénk.

Ár: Androidra 600 forint, iOS-re és Blackberryre 1 dollár
Platform: Android, iOS, Blackberry

Train Legend

A Letöltendőn korábban már ajánlottunk egy pontok összekötésén alapuló logikai játékot, amelynek egyetlen szabálya az volt, hogy a vonalaink nem keresztezhetik egymást. A Train Legend ugyanerre a logikára épül, a dizájnnal, jutalmakkal és kis kerettörténettel azonban egy sokkal jobb, gyerekbarátabb játék a vonatos puzzle. Az egyes pályák megoldásával a játékos nem csak a következő pályára jut át, hanem egy vonatalkatrészt is szerez. Időnként ebből összegyűlik egy mozdonyravaló, a játékos pedig továbbmehet egy más fajta állomásépületekkel és háttérzenével rendelkező országba.



Miért jó? Őszintén be kell valljuk, hogy a vonatgyűjtögetés még a felnőtteknél is működik egy darabig. Az egyenletesen nehezedő játék még minket is behúzott annyira, hogy az első 30-40 pályát végigjátsszuk.
Miért nem jó? Egy játékmód és sok pálya csak fizetés után érhető el. Az összes extra ezer forintba kerül, de lehet huszas pályacsomagokat venni 230 forintért. Tisztességesebbnek éreznénk, ha a telepítés előtt lehetne tudni, mennyibe kerül a teljes játék.

Ár: Androidra ingyenes, iOS-re és Blackberryre 1 dollár
Platform: Android, iOS

Rise of Blobs

Valami olyasmi járhatott a logikai játék programozóinak az agyában, hogy ha már van 3D-s grafika, bűn lenne egy egyszerű Tetris-klónt csinálniuk. A Rise of the Blobsban a játékosnak különböző színű kockákat kell azonos színű gyümölcsökkel eltalálnia. A feladatot az nehezíti, hogy figurája egy oszlop tetején áll, a kockák pedig minden oldalról támadnak. A játékot tovább bonyolítja, hogy mindenféle gránátokkal és speciáls eszközökkel is lehet támadni az oszlop teteje felé kúszó kockákat.



Miért jó? Ritka az ennyire pörgős játék. Kezdetben puzzle-nek tűnik, de ahogy elkezdenek áradni a színes kockák, rájön a játékos, hogy nagyon gyorsan kell cselekedni. Még az olyan gyerekeket is leköti, akiknek a rajzolgatás unalmas.
Miért nem jó? Ahhoz képest, hogy kikapcsolódásra szánták, a Rise of the Blobs elég bonyolult. Extrákon, játékmódokon, különleges fegyvereken kell keresztülkattognia a játékosnak. A kevesebb ebben az esetben tényleg több lenne.

Ár: ingyenes
Platform: Android

Little Things Forever

Az elveszett tárgyas játékok egy különösen egyszerű verziója a Little Things Forever. Egyedül azt tudjuk ráfogni, hogy segíti a nyelvtanulást, mert az ember legalább kiszótárazza, hogyan mondják angolul kagylónyelű bicskát vagy a hajókürtöt. Ha tanítani nem is tanít sokat - 126 új szót tartalmaz mindösszesen - a játék nagyon szórakoztató és gyönyörűen van megrajzolva. Egy halomnyi csinos tárgy között kell kikeresgélni azt a tizet-tizenötöt, ami a pálya teljesítéséhez szükséges. Lehet zoomolgatni, tekerni a képet, ami egy rendetlen játszószobára hasonlít leginkább. Bele lehet veszni hosszú fél órákra, ennél nagyobb dicséretet nem lehet mondani egy játékra.


Miért jó? A Little Things egy jó és szép játék. Hónapok óta fent van a tesztelésre használt tabletünkön, mert nincs szívünk törölni. Egyszerűen nem kidobható app.
Miért nem jó? A 126 szó messze nem az alapszókincs része. Minden öt közismert, valóban hasznos kifejezésre jut legalább egy kerti kiskapa vagy karburátorfedél szintű kifejezés.
Ár: ingyenes
Platform: Android, iOS

0 Tovább

Androidos játékok egy maréknyi dollárért

Maréknyi dollárér lehet beszerezni öt szuper játékot Androidra és PC-re. A Humbe Bundle játékcsomagot megvásárlók eldönthetik, hogy a csomag árának milyen hányadát adják a programozóknak és milyen hányadát jótékonykodják el.


szólj hozzá: Dynamite Jack

Űrhajós lövöldözős játékot, labirintusból menekülős akciójátékot, terápiásan nyugodt űrszimulátort és puzzlejátékot lehet venni pár dollárért a Humble Bundle játékcsomagban. A vásárlók maguk dönthetik el, hogy mennyi pénzt ér nekik a három androidos program. Aki azonban többet fizet az addigi átlagos árnál - ez jelenleg körülbelül hét dollár - az további szoftverekhez jut hozzá.

Az extrák között megtalálható a világ egyik legidegesítőbb, mégis letehetetlen ügyességi játéka, a Super Hexagon. Továbbá egy 3D-s grafikával büszkélkedő szerepjáték, a Dungeon Defenders is. A játékokhoz természetesen járnak a bennük elhangzó zenék is veszteségmentes formátumban.


szólj hozzá: Super Hexagon

A Humble Bundle keretében megvett appok az akciózós oldal saját alkalmazásán keresztül jutnak el az androidos eszközökre. (A PC-khez Steam és Desura kódot ad az oldal.) Ehhez engedélyezni kell a mobilon az ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítését, mert a szoftverek terjesztésére nem a Google által üzemeltetett Play szoftverboltot használják. Amint ez megvan, a Humble appja egyesével letöltögeti a megvásárolt programokat.

0 Tovább

A hét legjobb appjai és szoftverei

A hét ingyenes játékai

Asphalt 7: Heat

Az okostelefonokra és tabletekre elérhető legismertebb autós játék. A tavaly nyáron kiadott hetedik részének iOS-es kiadását ingyenessé tette a Gameloft kiadó.

Miért jó? Az egyik legismertebb autós játék, elég szép grafikával, az irányítás pedig jól testreszabható: akár a készülék bedöntésével, akár a képernyőn megjelenő virtuális gombokon keresztül lehet vezetni a járgányokat. Hatvan autóval lehet összesen tizenöt pályán száguldani Hawaii-tól Londonig.

Miért nem jó?
Konzolhoz vagy PC-hez szokott szimulátorosoknak túl "tabletes" lehet a vezetési élmény, az ingyenessége mellett számos fizetős bővítményt kínál a program.

Link: https://itunes.apple.com/hu/app/asphalt-7-heat/id462694916?mt=8 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftA7HM&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nYW1lbG9mdC5hbmRyb2lkLkFOTVAuR2xvZnRBN0hNIl0 


Infinity Blade

A kizárólag iOS-re megjelent, középkori lovagi harcos Infinity Blade-et a legszebb táblagépes és okostelefonos játékok közt szokták emlegetni. Első része a héten ingyenessé vált.

Miért jó? Az Unreal játékmotornak köszönhetően valóban csúcsminőségű a grafika, a játékos látványos küzdelmekre számíthat, kardjával a képernyőn kell kaszabolnia a többieket.

Miért nem jó? A játékmenet hamar egysíkúvá válik: a pályán haladva mindig újabb szörnyek vagy lovagok jelennek meg, akikkel muszáj megküzdeni. Csapásaikat a pajzzsal vagy elhajolással lehet kivédeni, a program pedig állandóan fizetős extrákat akar megvetetni a játékossal.

Ár: ingyenes
Platform: iOS (iPhone, iPad)
Link: https://itunes.apple.com/us/app/infinity-blade/id387428400?mt=8

Zombie Smasher

Az androidos Zombie Smasher nem éppen egy észjáték, de meglehetősen szórakoztató, nem véletlen, hogy jelenleg a Play bolt legnépszerűbb ingyenes programja.

Miért jó? A játékban a képernyő alja irányába futó zombikat kell szétnyomkodni ujjal a rengeteg pálya valamelyikén. Eközben vigyázni kell arra, hogy a közöttük kujtorgó emberekben ne tegyünk kárt. Egyebek mellett bombák és villámok szolgálnak speciális fegyverként.

Miért nem jó? Az ingyenes játék ugyancsak számos fizetős extra tartalmat próbál rásózni a játékosra, amelyekkel egy-egy pálya könnyebben teljesíthető, mint az eredetileg kiosztott erőforrásokkal.


Ár: ingyenes
Platform: Android
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moistrue.zombiesmasher

Vector

Ez a játék az orwelli 1984 világ totalitárius világát idézi, amelyben emberek ezrei dolgoznak kis irodákban. A játékos által irányított, csak sziluettként megjelenő karakternek elege lesz, és menekülni kezd a szabadságáért.

Miért jó? A Mirror's Edge kétdimenziós változatának tekinthető játékban tulajdonképpen folyamatosan futni kell, néhány dolgot átugorva, mások alatt átcsúszva, és közben annyi új mozgásformát és érmét összegyűjtve, hogy egyre profibbak legyünk.

Miért nem jó? A program elég nehéz, az ingyenes változat húsz pályát tartalmaz, a maradék húszért meg kell vásárolni a Deluxe kiadást, amelyet elég sokszor fel is ajánl a program.

Ár: reklámokért cserébe ingyenes
Platform: Android, iOS (iPhone, iPad)
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nekki.vector&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5uZWtraS52ZWN0b3IiXQ

https://itunes.apple.com/hu/app/vector-for-iphone-free/id578252579?mt=8

https://itunes.apple.com/hu/app/vector-hd-free/id578250301?mt=8


A hét legjobb appjai

LaunchKey

Fizetős lesz, de a megjelenéséhez kapcsolódó akció keretében egyelőre ingyenesen le lehet tölteni a Novation cég analóg szintetizátorokat utánzó applikációkat.

Miért jó? A programban mintegy hatvanféle szintetizált hangot lehet elérni, amelyek hangzását a képernyő felső felében lévő körök mozgatásával maga is módosítani tudja a felhasználó. Még a zenéhez egyáltalán nem értők is jól elszórakoztathatják magukat az egyébként profi felhasználásra is alkalmas programmal.

Miért nem jó? Egyedüli negatívuma az, hogy iPhone-on és iPod Touchon nem működik.

Ár: korlátozott ideig ingyenes
Platform: iOS (iPad)
Link: https://itunes.apple.com/hu/app/novation-launchkey/id583375833?mt=8

Sound Uncovered

Szuper, angol nyelvű oktatóprogram, amellyel a hangzással kapcsolatos virtuális kísérleteket és teszteket lehet kipróbálni iPaden.



Miért jó? 
 Jópofa virtuális kísérletek várják az app feltelepítőjét, az egyikből például megismerheti, hogy az autógyártók miként optimalizálják a beltér hangjait, a motorhangot vagy akár az ajtó csapódását. Egy másikban csukott szemmel más hangot hall az ember, mint amikor a beszélő képe is megjelenik előtte. A legjobb kísérlet azonban az, amelyikben bemérhetjük fülünk életkorát a lejátszott hangfrekvenciák meghallása alapján. A program valóban nem téved.

Miért nem jó? Nem mindegyik szegmense interaktív a programnak - hiszen az egy interaktív könyv -, de mivel semmibe nem kerül, és csak minimális angoltudás kell hozzá, így is érdemes kipróbálni.

Ár: ingyenes
Platform: iOS (iPad)
Link: https://itunes.apple.com/hu/app/sound-uncovered/id598835017?mt=8

MR2 Akuszik - AIR

Hiánypótló program az MR2 Akusztik koncertjeinek lejátszására. Könnyen lehet lapozgatni az előadók között, egyszerűen enged váltani dalról dalra. Mivel a zenét az internetről streameli, ezért wifin gazdaságos igazán használni, otthon a konyhai kisrádió leváltására azonban így is alkalmas.

Miért jó? Sok, jó zenét tartalmaz teljesen ingyen. Ezért még az olyan butaságokat is meg lehet neki bocsátani, hogy nem enged több együttes számaiból listát építeni.

Miért nem jó? Az Akusztik program felülete még fél szemmel nézve, hunyorítva sem szép igazán. Telefonon csak-csak elmegy, tableten viszont kifejezetten csúnya. Ha a készítője ezt áttervezné, sokkal jobb programot használhatnánk. Ráadásul az Akusztik lejátszó használatához az Adobe AIR program is szükséges.

Ár: ingyenes
Platform: Android (tablet és telefon)
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=air.magyarradio.mr2akusztik

0 Tovább

A hét legjobb appjai és szoftverei

Itt a hétvége, ezúttal is ingyenes és olcsó játékokat, appokat és szoftvereket ajánlunk Android, iOS és Windows alá.

Klassz játékok bagóért

Kezdjük a sort a nagyon olcsón megvehető teljes játékokkal. A Steam nevű online áruház kínálatában ezen a hétvégén most két remek PC-s játék is megvásárolható letölthető verzióban.
A nyílt terepen való sportautós száguldást kínáló Test Drive Unlimited 2-t szombat estig negyedáron, öt euróért, vagyis kevesebb mint ezerötszáz forintért lehet megvenni.

A másik kiemelt ajánlat a Borderlands című klassz, barátokkal való kooperatív játékélményt is kínáló Borderlands első részére vonatkozik. A 18 pluszos játék négy külön kiegészítőt is tartalmazó kiadását hétfőig 7,5 euróért, vagyis kétezerkétszáz forintért mérik.

A hét játékdemói

Két demó is megjelent a héten, az Omerta - City of Gangsters-t ugyancsak a Steamről lehet letölteni a bolt kliensének telepítését követően. A játék az 1920-as évek Amerikájába kalauzol, az alkoholtilalom idejére, ahol olasz bevándorlóként minél nagyobb gengszterbirodalom kialakítása a cél. Mivel az Omerta alapvetően egy 3D-s felülnézetes stratégiai játék, elsősorban a taktikázáson van benne a hangsúly, a harcos missziók végrehajtása a régi szerepjátékokhoz hasonlóan körökre osztva zajlik, ami sokak számára biztosan sokat ront az élményen. Ezt leszámítva a vezetői képességeiket tesztelni kívánó játékosoknak érdemes kipróbálniuk az Omertát. 

Link: http://store.steampowered.com/app/208520/

A másik demó a Trucks & Trailers című kamionszimulátoré, amely egy 21 órán át használható próbaverzió, amelyben többek közt parkolási gyakorlatokat hajthatunk végre egy kék kamionnal. Bár a program támogatja az Xbox-vezérlő használatát PC-n, elég idétlenül teszi ezt, a gázadást és a kormányzást is azonos karral lehet elvégezni. Ennek ellenére a játék jól visszaadja az óriási járművekkel való navigálás nehézségét.

Link: http://www.trucks-and-trailers.com/
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/truck___trailers_demo.html


A hét legjobb appjai


Temple Run 2

Indiana Jones kalandor kollégájának küldetése sikerrel járt, megszerezte az aranybálványt, most azonban menekülnie kell az azt őrző óriásgorilla elől - ennyiben össze lehet foglalni Temple Run 2-nek, a Google Play legnépszerűbb játékának a lényegét. A folyamatosan futó figurát a játékos kanyarodásra, ugrásra, és különböző akadályok alatti átcsúszásra veheti rá, a cél, hogy minél hosszabb távolságra meneküljön. A játék jóval hamarabb jelent meg iOS-es készülékekre, ezért arra figyelni kell, hogy még véletlenül se próbáljunk meg vele villogni az iPhone-os ismerősök előtt.

Miért jó? Hiába megnyerhetetlen, hiába zárul kudarccal, a Temple Runra nem lehet igazán haragudni. Ráveszi az embert, hogy még egyszer nekifusson a feladatnak, hiába tudja előre, hogy bele fog halni. Egyszerűen jó játék.

Miért nem jó? A Temple Run 2 ugyan elérhető táblagépekre is, de valójában nem kényelmes rajtuk játszani. A kisebb méretű okostelefonokon természetesebbek az figura irányításához szükséges mozdulatok.

Ár: ingyenes (fizetős tartalmakkal)
Platform: iOS, Android
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imangi.templerun2
https://itunes.apple.com/us/app/temple-run-2/id572395608?mt=8

Flow Free: Bridges

Egy másodpercnyi akció sincs a Flow Free: Bridges játékban, mégis képes hosszú tízperceken kereszül lekötni az embert. A logika puzzle-ök százait tartalmazó programban gyakorlatilag csak színes pöttyöket kell összekötni. Egy fontos szabály van: a vonalaink nem keresztezhetik egymást. A pályákat csak az teszi megoldhatóvá, hogy minden pályán van egy híd, amivel egy kereszteződést mégis létre lehet hozni. Ennek helyét azonban nem a játékos határozza meg, hanem a program.

Miért jó? Nagyon ügyesen, egyszerű feladatokkal húzza be a játék a felhasználót a csíkrajzolgatásba. Aztán a kicsit nehezebb feladatokat már iszonyatosan nehéz feladni. Elgondolkodtató, nincs túlbonyolítva, remek kombináció.

Miért nem jó? Gyakorlatilag csak egy panaszunk van a Bridges játékra: csak álló kijelzőnézet mellett működik. Fekvő kijelzőn valamivel kényelmesebb lenne játszani, de ennyit könnyű elnézni a programnak.

Ár: 0.99 (iOS), ingyenes, de reklámokat jelenít meg (Android)
Platform: iOS, Android
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigduckgames.flowbridges
https://itunes.apple.com/us/app/flow-free-bridges/id569322760?mt=8

PubHunter

Januárban jelent meg, ám mostanra javították ki a hibák nagy részét a PubHunter nevű magyar kocsmakereső alkalmazásban. A szoftver számos paraméter szerint tud szórakozóhelyet ajánlani, még egy olyan helyet is sikerült vele megtalálnunk, ami rendelkezik rexasztallal. Elvben arra is képes, hogy éjszaka segítsen taxit keresni, ám ez a tesztelésre használt eszközünkön nem működött. A program bulikat, koncerteket is tud ajánlani, ami hasznossá teheti péntek esténként. Egyszerűbb egy appban szétnézni, mint az összes szórakozóhely Facebook oldalán megkeresni, hogy mi az ajánlat arra az estére.

Miért jó? Az app egészen jó adatbázissal rendelkezik. Ráadásul nem csak azt tudja, hogy meddig van nyitva az adott kocsma vagy milyen számon kell asztalt foglalni, hanem azt is, mennyibe kerül a legolcsóbb sör. Egyetemistabarát.

Miért nem jó? A PubHunter félkész alkalmazás látszatát kelti. Nem működik még minden, és néhány nézetben még csak a tesztadatok látszanak - más okot el nem tudunk képzelni, hogy a program februárban a 2013-mas Balaton Soundot ajánlja a következő jó partinak.

Ár: ingyenes
Platform: iOS, Android
Link: http://itunes.apple.com/app/id537624871
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.delightsolutions.pubhunter


Powers of Minus Ten: Bone

IOS-re korlátozott ideig ingyen lehet letölteni a számos díjat megnyerő Powers of Minus Ten nevű tudományos oktatójáték emberi csontrendszert bemutató applikációját. Androidra, PC-re, és Macre e sorok írásakor csak a sejtek világába kalauzoló, teljes fizetős változat érhető el, ezért az iPhone/iPad-tulajdonosoknak is fizetniük kell.

Miért jó? A Bone alcímű applikáció egy nagyon látványos oktatóprogram, amely az emberi csontok felépítését mutatja be. Indításakor egy ép kézfejet láthatunk, de átkapcsolható egy törött ujjúra is a vizsgálandó virtuális végtag. Az oldalt lévő csúszka segítségével egyre mélyebbre zoomolhatunk a csontozaton. Kezdetben csak a csont külső felületét lehet vizsgálni, majd a program bejut a szivacsos állománnyal körülvett csontvelőbe is, ahol meg lehet tekinteni a vérsejtek haladását. A nagyítás a sejteket kitöltő citoplazma szintjéig működik, ahol többek közt a parányi hírvivő RNS-molekulákat is ujjal lehet böködni.

Miért nem jó? Androidra az ingyenes verzió még nem érhető el, csak a sejtek és a genetika világába kalauzoló változat, ami párszáz forintba kerül, és egyik sem tud magyarul. Egyébként iOS-re is ennyit kóstál a teljes verzió. Ha a virtuális csontokba hatolva a képernyő forogni kezdene, a készüléket kell megfelelő irányba dönteni, de a gyorsulásmérő által vezérlés a kérdőjel menüből ki is kapcsolható.

Ár: korlátozott ideig ingyenes (van fizetős verzió)
Platform: iOS 5, Android, Windows, Mac
Link: http://powersofminusten.com/
https://itunes.apple.com/us/app/id591722396

A hét letölthető szoftvere

LibreOffice 4.0

Megjelent a Microsoft Office legnagyobb ingyenes riválisának új kiadása, új funkciókkal. A szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentációkészítőt is tartalmazó csomag minden fontos platformra elérhető.

Miért jó? A LibreOffice-szal meg lehet nyitni a Microsoft Office-ával készült dokumentumokat, és teljesen ingyenes. Bár a megnyitott fájlok nem mindig teljesen azonosak az eredetivel, a négyes verzióban sokat javítottak a kompatibilitáson.
Miért nem jó? A LibreOffice kezelőfelülete kevésbé intuitív, mint a fizetős Microsoft szoftveré, frissítéséhez pedig mindig fel kell telepíteni a teljes programcsomagot.

Ár: ingyenes
Platform: Windows, Linux, Mac
Link: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/libreoffice_4.0.html
http://www.libreoffice.hu


Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

Amőbázzon medvékkel!

A Triple Town játékot nagyon nehéz bármihez hasonlítani. Nem azért, mert annyira egyedi lenne, hanem mert minden hasonlat hülyén hangzik. Medvés ötödölő? Esetleg bokros amőba?

A játék lényege, hogy minél nagyobbra nőjjön a hatszor hat kockás pályán épített város. Az építkezés alapeleme a fűcsomó, ebből több százat lehet elszórni egy-egy játék alatt. A növekedés úgy zajlik, hogy az egymással érintkezésbe kerülő három azonos tárgyból egy nagyobb lesz. Három fűcsomóból bokor, három bokorból fa, három fából kunyhó és így tovább. A játékosnak egyedül arra kell figyelnie, hogy ne legyenek betölthetetlen üres kockák a pályán, amiket csak csoda folytán vagy a ritkán jövő kristály elemmel tud megszüntetni.

A játékos előbb-utóbb elrontja a parkosítást

A füvekkel és bokrokkal való legózást az nehezíti, hogy előbb-utóbb megjelennek az akadályozó elemek a pályán. A lépéskényszer miatt a legkevésbé kényelmetlen helyre lerakott jobbra-balra kódorgó medvék, amik csak akkor hagyják abba a mászkálást, ha teljesen bekerítik őket. (A medve természetesen továbbalakul sírkővé, abból templom lesz, abból katedrális.) Amikor pedig a játékos elkezd jól állni, akkor a szoftver telerakja a pályát ugráló nindzsamedvékkel. A vége mindig az, hogy a pálya betelik, mi pedig meglátjuk az elszúrt lehetőségeket, de már késő.

A Triple Town alapvetően ingyenesen játszható. A felhasználó több ezer körrel kezdi a pályafutását, amely több órányi játékra elég. A körök ráadásul idővel újra is töltődnek. Aki pedig hajlandó közel kilencszáz forintot kifizetni érte a Play Store-ban, vagy az App Store-ban esetleg a Steamen, annál a számláló eltűnik, és kap még pár pályát is ajándékba.

Nagy ritkán sikerül csak felépíteni a különböző kastélyokat

Gyorsan még itt, a cikk végén hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a Triple Town bődületesen addiktív. Ahogy a világbirodalom-építős Civilizationt még egy körig játssza az ember, a medvés ötödölőből viszont indít még egyet. Úgyis csak öt perc egy játszma.

A játékot Samsung Galaxy Tab 10.1-en teszteltük.

0 Tovább

Így töröld az androidos nyereményjátékokat!

Többen is megkerestek már minket azzal a problémával, hogy androidos okostelefonjaikon váratlanul nyereményjátékok üzenetei jelennek meg. Mindegyikük jelezte, hogy az idegesítő üzenetek az SMS-ekhez hasonlóan jelennek meg, de nem mobilszámról érkeznek, és nem is e-mailben, ezért nem tudják kiirtani ezeket.

Próbánk során az iszlám csengőhangokkal került fel a telefonra az AirPush

Mint rövid vizsgálatot követően kiderült, az AirPush nevű mobilhirdetési szolgáltató kliense települt a készülékekre. Ez általában valamilyen applikációval együtt kerül a készülékre, és nagyjából naponta jelenít meg olyan magyar nyelvű üzeneteket a rendszer státuszsorában, amelyek különböző nyereményjátékokban való részvételre sarkallnak.

Az AirPush egyébként nem kémprogram, hanem legálisan működő mobilhirdetési szolgáltatás, bár meglehetősen agresszívan van jelen a készüléken, s többnyire a felhasználók azt sem tudják, melyik applikáció feltelepítését követően aktiválódott.

Szerencsére a probléma egyszerűen orvosolható a Google Playen elérhető különböző AirPush Detector appokkal. Ezek lefuttatásukat követően megmutatják, mely alkalmazások rendelkeznek az idegesítő hirdetések megjelenítéséhez hasonló funkciókkal. Segítségükkel egyszerűen kiszűrhető az üzenetek forrása, ezek megszüntetéséhez pedig elég törölni a kérdéses appot, vagy appokat.

0 Tovább

Három kilót nyom a Razer játékos laptopja

A gamer laptopok Rolls Royce-át gyártotta le a videojátékos kiegészítőiről ismert Razer. A vékony, éjfekete alumíniumtestbe érintőképernyős vezérlőt és bivalyerős hardvert szereltek a cég mérnökei.



A Blade nevet kapó gépben 2,8 gigahertzes Core i7 processzor, nyolc gigabájtnyi memória és az Nvidia 2 gigabájt memóriával felszerelt GeForce GT 555M grafikus kártyája dolgozik. Az erőmű csak 17 hüvelykes kijelzővel kapható. A gépnek nem csak a specifikációja tiszteletre méltó, a súlya és az ára is: több mint három kilót nyom és 2800 dollárba kerül.



A Razer komoly tapasztalattal rendelkezik a játékosoknak tervezett hardverek, testreszabható hardverek területén. A Bladet is úgy tervezték, hogy kicsit több legyen, mint egy hagyományos laptop. A billentyűzet tíz programozható gombbal gazdagabb, a numerikus billentyűzet helyére pedig egy funkciókkal, plusz infókkal felvértezhető óriási éritőkijelző található.

0 Tovább

Fegyvernek látszó számítógéppel

A gamer PC-k legnagyobb előnye, hogy hihetetlenül vadul tudnak kinézni. Míg az irodai felhasználásra szánt társaik egyszerű bézs vagy fekete műanyagházba, lemez burkolatba kerülnek, addig a csúcsgépeknek jut anyagában mintás, metálszínűre fényezett és persze különleges formára alakított ház is. A kettő között van egy sajnálatos rész - ide esik amúgy a Techbázis tesztgépe is - ami az erős, ugyanakkor fröccsöntött házzal rendelkező, csúnyán modolt és/vagy kéken világító gépeket rejti. Aki ezen túljut, csodákat láthat.

Az oldalt látható vasat például az Acer adta ki. A cégnek már korábbi, Predator gépei is csodálatosan festettek, és a hagyományt most sem árulták el. 

A futurisztikus fegyvernek tűnő doboz a következőket rejti:

  • négymagos Core i5 vagy i7 processzor
  • maximum 16 gigabájt memória (ez 16 Firefoxnak vagy Chrome-nak elegendő mennyiség)
  • maximum 8 terabájt merevlemez (két sata csatolón)
  • Nvidia 3D Vision kompatibilis videokártya vagy egy erősebb Radeon
És az egészet az Intel Extreme Tuning alkalmazással lehet túlhajtani, vagy épp visszafogni.
A Predator ára 600 angol fontról (180 ezer forint) indul, azt azonban gondosan titkolják, hogy a legolcsóbb típus milyen hardvert rejt.
0 Tovább

A videojáték világát változtatja meg a Wii U

A Nintendo újra beelőzte a vetélytársait. Míg a Microsoft és a Sony új generációs játékgépeiről csak pletykákat hallani, addig az elmúlt években piacvezetővé előlépő cég az E3 játékipari szakkiállításon bemutatta az új konzolját, vagy legalábbis az ahhoz készített speciális vezérlőt. Az [origo] tesztelője Los Angelesben járt, ahol kipróbálta a játékvilág megreformálására készülő új eszközt.

A nagy leleplezéshez meglepő stratégiát választottak a nintendósok: csak az új konzolhoz tartozó vezérlőt mutatták meg a nagyközönségnek, a Wii U nevű készülékről semmilyen információt nem árultak el. Várhatóan az Xbox 360, illetve a PlayStation 3 grafikai minőségét célozzák be, tehát nagyfelbontású, az első Wii konzol grafikai képességeit magasan felülmúló megjelenítésre lehet számítani. A Wii U valamikor a jövő év során kerül a boltokba, és várhatóan az augusztusi Gamescom vagy a szeptemberi Tokyo Game Show ideje alatt tudhatjuk meg a hardverspecifikációkat.

Az E3-on az új, táblagépekre emlékeztető vezérlő jutott főszerephez, ennek képességeit mutatták be. A 16 centiméteres kijelzővel és a hagyományos konzolos vezérlőkre jellemző gombokkal, karokkal felszerelt eszköz meglepően könnyűnek tűnt. Várhatóan nem jelent majd problémát, ha huzamosabb ideig kell például a képernyő elé emelni a célzáshoz vagy egyéb speciális funkciók használatához.

A technológiai bemutatók többsége a Wii grafikai szintjén mozgott, az egyedüli kivételt a Japanese Garden Tech nevű program jelentette, ebben egy tavat körülölelő kertet lehetett bejárni a területen körbe-körbe repkedő madarat követve. Itt a játékos tennivalóa kimerült abban, hogy az egyik analóg kar segítségével mozgatni lehetett a képernyőn pásztázó kamerát. A techdemó grafikája ha nem is nagyon, de felülmúlta a jelenlegi konzolok szintjét.




A Measure Up című minijátékban megadott méretű vonalat, kört, háromszöget kellett az érintőképernyőre rajzolni a különféle feladatokra vállakozó gamereknek. Miután minden érintett megrajzolta a saját verzióját, a program lemérte, és összehasonlította a rajzokat. Az a játékos kapta a legtöbb pontot, aki a legjobban meg tudta közelíteni a kért értékeket. A Shield Pose nevű alkalmazás ennél is egyszerűbb, a próbálkozónak az egyre gyorsuló zene ütemére kell felrántani, majd leengedni a vezérlőt, ami ebben az esetben pajzsként szolgált, amivel a játékos felé kilőtt nyilakat kell elkapni. Az előbbi alkalmazás nyilvánvalóan az érintőképernyő, az utóbbi pedig a giroszkóp képességeit mutatta be, meglehetősen egyszerű formában és kivitelezésben.

Igazi játékélménnyel a Battle Mii szolgált, ebben szintén két gamer csaphatott össze. Az egyik játékosnak a hagyományos Wii vezérlőt kellett használnia ahhoz, hogy a többszereplős összecsapásra alkalmas pályán szaladgáló karaktert irányíthassa. A másik játékos a Wii U vezérlő képernyőjén látható repülő szerkezetet irányította, a meccset az nyerte meg, aki előbb tudott öt lövést bevinni az ellenfelének. A Wii U vezérlő esetében a beépített giroszkópot is fel lehetett használni a célzáshoz.



A tapasztalatok alapján úgy tűnik, rengeteg kiaknázható lehetőséget rejt magában az új vezérlő. Bármilyen extra információ vagy akár a játék képe is megjelenhet a beviteli eszközként is használható érintőképernyőn. Teljesen új lehetőségek nyílnak a fejlesztők előtt, új játékmódok, akár teljesen új játékstílusok is megjelenhetnek a Wii U premierjét követően. Ha a vezérlőt kellően erős hardverrel párosítják, akkor a felnőtteket és a komoly játékokat kedvelőket is meg tudja vele szólítani a Nintendo. Mindehhez persze innovatív, a lehetőségeket maximálisan kihasználó programokra lesz szüksége a cégnek. Az eddig gyakorlattal szemben a Nintendo szövetkezett az összes nagyobb kiadóval, és fontosabb fejlesztőcsapattal. A szokásos partijátékok mellett máris készül például az Aliens: Colonial Marines Wii U verziója, a játékban A bolygó neve: Halál című film történetének folytatását dolgozzák fel a Borderlands és a Duke Nukem Forever fejlesztői.

0 Tovább

E3: ma nyitja kapuit az év videojáték-szemléje

Hétfőn, hazai idő szerint este hat körül elstartol az év legnagyobb játékos eseményének számító E3 (Electronic Entertainment Expo). A Los Angeles-i rendezvényt a játékkiadókat tömörítő ESA szervezi meg 1995 óta. Az évek során folyamatosan változott az rendezvény arculata, a gazdasági válság kitörésekor például csökkentett méretben, a show elemek teljes elhagyása mellett tartották meg, csak meghívott újságírók, és játékipari szakemberek részvételével.



A korábban három napra tervezett program az évek során szép lassan kibővült, idén már hivatalosan is négy napig tart a buli. Hétfőn kerül sor a legnagyobb játékkiadók, és konzolgyártók sajtótájékoztatóira; a Microsoft nyitja a sort, majd az Electronic Arts, a Ubisoft és a Sony mutatja meg az újdonságait. Az már biztos, hogy a Sony a hagyományos másfél órás sajtótájékoztató helyett egy öt óráig tartó, hatalmas bulival egybekötött rendezvényre készül, a főszereplő az új, NGP kódnevű kézikozol lesz, amit hétfőn már a kezünkbe is vehetünk, és alaposan kipróbálhatunk.

Kedden a napot a Nintendo kezdi meg, és amint véget ér a konferenciájuk, a képeken is látható Convention Center megnyitja kapuit, és a számtalan játékkiadó, fejlesztő látványos standokon, újra rengeteg show elemmel fűszerezve mutogatja meg majd az új játékokat, fejlesztéseket. A Nintendo is új konzol bejelentésére készül, a pletykák szerint a jelenlegi generációnál (PS3, Xbox 360) erősebb hardverrel szerelt géppel rukkolnak elő, melyen a Wii-nél megszokott alkalmi játékok helyett igazi hardcore játékosokat megcélzó programok futnának.

Az már teljesen biztos, hogy zárt ajtók megtartott prezentációkon megnézzük az új Hitman, Tomb Raider, Call of Duty, Deus Ex, Elder Scrolls, Mass Effect, Need for Speed epizódokat, de a belsős információk szerint akár új Grand Theft Auto, Resident Evil és Fable is feltűnhet a kínálatban.



A csütörtök estig tartó show helyszínén már gőzerővel folynak a munkálatok, tegnap körbejártuk a Convention Center épületét, a képeken a jelenlegi állapotot láthatjátok. A hét folyamán érdemes lesz minél sűrűbben ránézni a blogra, az elmúlt éveknél jóval több újdonságra, és igazi nagy durranásra lehet számítani, a különféle érdekességek mellett ezekről is megpróbálunk beszámolni a helyszínről.

0 Tovább
«
1234

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek