Letöltés (iOS, 1,79 eur)

Az iTunes appboltjának kiemelt ajánlatai között jelent meg a héten a Blocky Roads című, magyar fejlesztésű játék. Ebben a MineCraft kockákból álló világához hasonló környezetben kell akadályokon áthajtanunk, bónuszokat felvennünk egy hasonlóan szögletes járművel, amit oldalról láthatunk, és kockákból át is építhetünk. Nagyjából olyan, mintha a Minecraftet egy motokrossz-szimulátorral ötvöznénk. Az irányítás pofonegyszerű, mindössze egy gáz és egy fékgomb található a képernyő két szélén, így tableten és telefonon is kényelmesen lehet játszani a Blocky Roadszal.

Szerencsére nem veszítünk semmit, ha véletlenül egy lávafolyamba zuhanunk, akárhányszor elölről lehet próbálni a feladatot. Minél tovább jutunk, és minél több bónuszt szerzünk, annál jobban lehet tuningolni a járgányt, később új autókat is lehet venni - ezek egyébként a továbbjutáshoz nélkülözhetetlenek.

Az extrák megszerzésével idővel a garázsnak helyt adó farmot is ki lehet csinosítgatni. Az alapsztori alapján ugyanis a környéket természeti katasztrófa éri, a pályákon pedig az elveszett tárgyakat lehet visszaszerezni, az elsőn például a virágmagokat. Ez a játék megéri az átszámítva nagyjából ötszáz forintos árát, pláne úgy, hogy magyar: gratula a fejlesztőknek, akik nemsokára Androidra is elérhetővé teszik a játékot a honlapjukon lévő tájékoztató szerint.