A vezetni tanulás kínjait felidéző parkolásszimulátor, egyre jobbá váló Google Maps és a keresőóriás saját könyvolvasó programja a hét legjobb androidos appjai közt.

Google Play Books

Az Androidot futtató eszközökön a héten újdonságként jelent meg a Google Play Books nevű program. Ez a Google saját könyvmegjelenítője, olyasmi, mint a Kindle for Android. A szoftver kiadásával egy időben tucatnyinál is több országban vált elérhetővé a cég e-könyvesboltja. Az árak magasabbak, mint a konkurens boltokban, de rendkívül sok ingyenes klaszikust lehet megtalálni. A program ráadásul tud robothangon felolvasni, a földrajzi helyeket is ki tudja emelve, így egy tappintással megnézhetjük térképen vagy wikipédián, hogy hol is járnak a hősök. A Google könyvtárba egyszerűen fel lehet tölteni a más forrásból származó könyveket, ám ezeken nem sikerült beüzemelni az extra funkciókat.

Google Maps

Az Android egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon jó térkép van rá. A Google Maps legújabb frissítése a Térkép új dizájnját hozza el a appba. Az utcák, terek ábrázolása térképszerűbb lett, jobban érezni, hogy az egyes utak mekkorák a valóságban. A sugárutak valóban sugárútnak tűnnek, és a sikátorokról is elsőre látni a kép alapján, hogy milyen szélesek. Az app remek útvonaltervező képességekkel rendelkezik, ráadásul ez a verzió már a bicikliseknek is segít tájékozódni.

Dr. Driving

A fővárosi autóvezetés legrémisztőbb részét, a parkolást teszi feladattá ez az alkalmazás. A játékban az egyik hüvelykujjunk az kormányon, a másik a gázon és a féken van, így kell minél pontosabban vezetni egy túlérzéken Maruti jellegű kiskocsit a városban. Ha elég jó sofőrré válunk, vehetünk nagyobb autókat, ám ehhez számos nehéz kanyart kell bevenni. A játék nem tolerálja a hibákat, a legkisebb koccanás után is kiveszi a kezünkből a kormányt, és nézhetjük, ahogy a sofőrünk egy rendőrnő előtt magyarázkodik.



Trafikok mindenek felett

A fentieken kívül a androidosok ezen a héten még a különböző trafikkereső appokat telepítették vadul a készülékeikre. A toplistában megtalálható cigikeresőket és néhány rejtőzködő, de jó appot korábbi cikkünkben teszteltünk.