Az iTunesban elérhető App Store szoftverbolt ötéves évfordulójára az Apple öt játékot, és öt egyébként fizetős appot kínál néhány napon át ingyen az iPhone-t, iPadet vagy iPod Touchot használóknak. Az ingyenes programok listáját az App Store nyitóoldalán lehet megtekinteni. Érdemes minél hamarabb letölteni az appokat, hiszen az ingyenes vásárlást követően a rendszer később is elérhetővé teszi a "megvett" applikációkat.

Az öt applikáció közül a Traktor nevű dj-program iOS-es kiadását mindenkinek érdemes letöltenie, hiszen ez egyébként húsz dollárba kerül, és a kedvenc számok összemixelésével órákig el lehet szórakozni egy iPaden. Az akció keretében az iPhone-os, olcsóbb kiadás is elérhető ingyen.

Az ingyenessé tett Infinity Blade II egy meglehetősen ostoba, kardozós akciójáték, viszont nagyon látványos a grafikája, ami a végletekig kihasználja az iPad és iPhone képességeit, ezért ennek ellenére is érdemes kipróbálni.

Az Over nevű appal a digitális fotókon lehet látványos feliratokat és ábrákat, logókat elhelyezni, míg a Where's My Water egy olyan ügyességi és logikai játék, amellyel akár egy anyuka is elboldogul.

A Barefoot World Atlas egy gyerekeknek szánt virtuális földgömb, amely a legfontosabb információkat mutatja be a világ összes országáról. Felszínén a készítők az adott országra jellemző találmányokat, szokásokat vagy helyszíneket is elhelyeztek, ezekről illusztrált ismertetőt lehet megtekinteni.

A Tiny Wingsben cuki madarakat lehet repülni tanítani úgy, hogy a szárnyukat mi irányítjuk a képernyő érintésével.

Neve és groteszk kivitele ellenére a Badlands egy jópofa játék, amelyben egy fura kis lényt kell az árnyékszerű világ buktatóin átnavigálni. Az irányítás itt is olyan egyszerű, hogy az érintőképernyőn keresztül sem zavaró.

A Day One egy elég klassz naplókészítő alkalmazás, amelyben fotókat és a helyszínek koordinátáit is el lehet menteni, de visszanézhetők az aktuális időponthoz tartozó időjárási adatok is.