Ezen a héten valahogy mindenkinek a kisgyerekesek jutottak eszébe. A Budakeszi Vadaspark állatnézegetős appot, a játékfejlesztők ugrálós programot és ügyes puzzle-t dobtak össze.  

Cut The Box



Letöltés.

Furcsa ötlet nyár végén kiadni egy olyan játékot, amiben karácsonyi ajándékokat kell szeletelni. A Cut The Boxot - ami körülbelül a Fruit Ninja és a Cut The Roap keveréke - csak az menti meg, hogy nagyon szórakoztató. A játékban úgy kell felszeletelni a dobozokat, hogy minden apró darabjuk lehulljon a képernyőről. A dolgunkat támasztékok, polcok, falak nehezítik, amelyek megpróbálják a képernyőn tartani a ajándékokat. Igazi szórakoztató puzzle, három éven felülieknek. Megéri kipróbálni.

Budakeszi Vadaspark



Letöltés.

A honlap mellett már hivatalos appban is meg lehet nézni a Budakeszi Vadaspark összes fontos adatát. A nyitva tartás rendje, a speciális programok (kisállatsimogató, etetés) időpontjai, vagy akár a jegyárak is egyszerűen előszedhetők a park appjából. Ráadásul még nagyítható térkép is van a programban, így már a megérkezés előtt el lehet tervezni, hogy milyen pályán sétálunk körbe. Az app igazi zsenialitása azonban az állatok névjegyeiben rejlik. Mindegyik jószágról van nagy felbontású fotó és egy rövid bemutatkozás, pont olyan, mint egy képeskönyv.

Dragon & Shoemaker



Letöltés.

Egy lengyel mese szolgál a Dragon & Shoemaker alapjául. A történet szerint a Krakkót terrorizáló szörnyet, amely a Wavel-domb barlangjában lakott, egy leleményes cipészmester (Skubak Dratewka) pusztította el. A szörnnyel egy kénnel és szurokkal megtömött birkabőrt etetett meg a cipész, amitől a sárkány szomjas lett, és addig ivott a Visztula folyóból, amíg szét nem durrant.

Ezt a sztorit játszhatják végig a játékosok a programban, de eléggé messziről kezdve. Az első tíz-tizenöt pályán még csak a vidéket járja Dratewka, aki inkább egy kisfiúra emlékeztet, mint egy mesteremberre, és gyűjti a bárányokat. Később bejut az elővárosba, majd a várba, végül pedig a sárkánnyal is megmérkőzhet. A szépen megrajzolt ugrálós gyerekjáték valami háromszáz forintba kerül a Play Store-ban.