Remek autóverseny, a gyárinál okosabb Facebook kliens és két olyan böngésző, ami élménnyé teszi a netezést androidon. 

Asphalt 8

Letöltés.

Ritkán számít elismerésnek, ha egy játékot évekkel korábbi játékokkal hasonlítgatnak össze. Az legnépszerűbb tabletes autóverseny azonban beérte az öt-hat évvel korábbi autós programokat. A kocsik nagyszerűen néznek ki, a fényezés csillog, a pályát pedig már nem csak processzorkímélő dobozházak szegélyezik, hanem a figyelmünket elvonó dolgok történnek minden méteren.

Az autós játék pedig nem csak szép, de jó is. A pályák izgalmasak, az autók a tuninglehetőségek miatt változatosak, a gépi ellenfelek pedig kellően jók ahhoz, hogy ne unatkozzunk a volán mögött. A játék egyetlen szépséghibája, hogy nagyon sok opció fizetős. Azonban órákat lehet végigjátszani anélkül, hogy venni kellene valamit. A program 225 forintba kerül, és meg is éri ezt a pénzt.

Klyph

Letöltés.

A hivatalos androidos Facebook klienst valószínűleg senki sem szereti igazán. Van, de nem elég gyors, nem elég okos. Ezzel szemben a Klyph nevű program csinos, az Android világába illeszkedő, a legújabb Google appokra hasonlító dizájnnal rendelkezik. Ráadásul beszél magyarul, lehet benne beállítani témákat, és folyamatosan vasalják ki belőle a hibákat. Nagyjából mindent tud, amit egy Facebook alkalmazástól elvár az ember.

A programnak egy nagy csapdája van, hogy az ingyenes verzió reklámcsíkot jelenít meg a képernyő alján. A teljes verzió nem drága, 600 forintot kérnek érte, de az egyetlen plusz funkciója a reklámmentesség. Mindenképp megéri kipróbálni az ingyenes verziót, de ha nem tetszik, nem ez az egyetlen alternatív Facebook kliens. Még mi is fogunk foglalkozni több ilyennel.

A csapda, hogy a Klyph reklám nélküli Pro verziója 597 forintba kerül a Play boltban.

Böngészők

Letöltés: Firefox, Chrome.

Az Android beépített böngészője mindig hagyott maga után kívánnivalókat. A tapasztalt felhasználók ezért különböző alternatívákat - köztük a rendkívül népszerű Dolphin Browsert - használnak. Azzal, hogy a PC-ről már ismert Firefox megjelent Androidra, illetve a Chome böngészőnek új, tuningolt verziója jelent meg, sokkal jobb lesz a tabletek felhasználói élménye. Például már könnyen el lehet érni a számítógépen elrakott, megnyitott oldalakat, nem kell hosszú webcímeket bepötyögni.

  • A Firefox lényeges funkciói: kiegészítőkkel bővíthető, okos keresőmező, cikktisztító mód, ami olvashatóbbá teszi a weboldalakat.
  • A Chrome lényeges funkciói: gyors, stabil, szinkronizál az asztali Chrome böngészővel.