Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

44 iPhone-t akart Izraelbe csempészni egy nagyi

Negyvennégy iPhone-t próbált ruhájába rejtve Izraelbe csempészni egy idős nő. A Ben Gurion repülőtéren dolgozó vámtisztviselők figyelmét azzal hívta fel magára a londoni járattal érkező, hagyományos grúz ruhákba öltözött asszony, hogy nagyon nehezen mozgott. Mikor a vámosok felajánlották segítségüket, azt mondta, hogy nem ézi magát jól.

Csak a biztonsági átvilágítás után derült ki, hogy az asszony rossz közérzetéhez lehet némi köze a harisnyájába rejtett 44 darab okostelefon súlyának is.

A Network World szerint a független iPhone-ok ára annak ellenére rendkívül magas Izraelben, hogy a készüléket forgalmazzák az országban. A 16 gigabájt memóriával rendelkező Apple telefont akár 800 dollárért is el lehet adni, a 32 gigabájtos típusért pedig közel 1400 dollárt is megadnak.

Az iPhone-jaitól megfosztott nőt szabadon engedték. A hatóságok még nem döntötték el, hogy feljelentés vagy bírság lesz-e az ügy vége.

0 Tovább

Wikileaks-et támogató hackereket tartóztattak le

Öt férfit tartóztattak le a brit rendőrök, akikről azt gyanítják, hogy részt vettek a WikiLeakset támogató hackertámadásokban. A férfiak az Anonymous nevű csoport tagjaként követték el, számítógépüket arra használva, hogy ismételt lekérésekkel megbénítsák a csoport által kijelölt célpontokat. Az öt letartóztatott személy közül három tinédzser (15, 16 és 19 éves), ketten pedig 20 és 26 éves fiatalok.

Az amerikai követségi jelentéseket kiszivárogtató portált támogató támadásokat az Anonymous nevű aktivistacsoport szervezte. Célpontjaik között megtalálható volt a WikiLeakshez érkező pénzügyi támogatást befagyasztó PayPal, a MasterCard és Visa bankkártyakibocsátók, valamint a kiszivárogtatóoldal adatait törlő Amazon is.

Az Anonymoushoz nem képzett hackerek csatlakoztak, hanem mindennapi internetezők. Fegyverül egy szoftverek terhelési tesztjére kifejlesztett programot, a Low Orbit Ion Cannont (LOIC) választottak, amely lekérések ezreivel bombázta a célbavett oldalakat. A LOIC nem rendelkezett semmiféle védelmi mechanizmussal, nem rejtette el a támadásban résztvevők IP-címét, így az aktivisták azonosíthatóak maradtak.

0 Tovább

Kapcsolja ki a PC nyavalyás csipogását!

 

Egy igazán hasznos tippet találtunk az Online-tech-tips-en: bemutatják, hogyan kell letiltani Windows 7 alatt a nyavalyás PC Speakert, vagyis a számítógép beépített minihangszóróját!

Az ismertetett megoldás elvégzése után bármikor visszaállítható az eredeti állapot, és csak a Windowsban némítja el a csipogó hangszórót, a rendszer indulásakor szükség esetén jelentkező (hasznos) diagnosztikai jelzéseket így senkinek sem kell nélkülöznie.

Murphy törvénye a Windows 7-ben is érvényesül: mindig van olyan rendszermodul vagy program, ami az éjszakai csendben, a kikapcsolt hangszórók mellett is ráhozza a szívbajt a felhasználóra azzal, hogy váratlanul hangosat csippant a gépházból.

Ennek a stresszhelyzetnek lehet elejét venni, ha letiltjuk magát a hardvert.  Ehhez a Start menüben válasszuk ki a Számítógép pontot, klikkeljünk rá jobb gombbal, és válasszuk a Kezelés-t.

A felnyíló Számítógép-kezelés ablakában menjünk az Eszközkezelő-re, majd a Nézet menüpontban felül pipáljuk ki a Rejtett eszközök megjelenítése pontot. Ezután keressük meg a Nem PnP (Plug and Play) illesztőprogramok sort középtájt, rajta duplakatt. Válasszuk ki a Beep nevű sort, jobb gombbal hívjuk elő a menüt, majd a Tulajdonság-ot. Az Illesztőprogram fülre klikkelve végül az alsó sorban a Típus felirat mellett állítsuk az értéket Letiltva-ra. Ha később mégis használnánk, csak vissza kell állítani az értéket Automatikus-ra.

 

 

 

 

6 Tovább

Végre biztonságos lesz a Facebook

Bár a hétvégén Nicolas Sarkozy, kedden pedig Mark Zuckberberg Facebook-alapító oldalát is feltörték, végre jó hírek is érkeztek a közösségi oldaltól. A Ghacks értesülései szerint a Facebookot hamarosan titkosított üzemmódban is lehet majd használni.

A https protokollon keresztül a felhasználók védve lesznek a jelszavak, felhasználói nevek vagy chates üzenetváltások lehallgatásától, amelynek eddig például nyilvános wifihálózatokon voltak kitéve. A titkosítást a Profilom/Fiókbeállítások/Fiókvédelem menüpont alatt külön aktiválni kell, ezt követően a közösségi oldal csak titkosított kapcsolaton kommunikál majd a felhasználó számítógépével. Ezt a funkciót a szokásos módon nem egyszerre, hanem fokozatosan vezetik be a felhasználóknál, így megjelenése hetekkel később várható. A Ghacks beszámolója szerint a titkosítás aktiválása nyomán lassulhat az oldal elérése, de mivel a Facebookot érintő egyik legkomolyabb biztonsági fejlesztés az utóbbi években, még így is jó kompromisszumnak tűnik a használata.

3 Tovább

Könyvet adnak a megunt Kindle-ért

Könyvre cseréli be a megunt Kindle-ket egy amerikai könyvesbolt. A portlandi üzlet olyan értékben ad könyvet a kütyüért cserébe, amennyibe az eredetileg került.

139 dollár értékben vihetnek haza új papírkönyveket, akik hajlandóak lemondani wifis e-könyv-olvasójukról. Akik pedig a drágább, mobilnetes Kindle-t vették, azok 189 dollárt költhetnek el a Microcosm Publishing boltjában. A különböző zinekkel és aktivista irodalommal foglalkozó kiadó nem kíméli bejelentésében a Kindle-t, "lélektelen hamisított irodalmi technológiának" bélyegzik az Amazon olvasóját. A kiadónál kapható zinek és könyvek nagy része a kettő és hat dollár közé esik - írja a szöveg - így aki megválik az e-olvasójától, talicskával viheti haza az olvasnivalót.

Az ajánlat különösen azoknak lehet érdekes, akik mindig vágytak a városi gerillákról, a hatalommal való szembeállásról, anarchizmuselméletről és vega konyháról szóló művekre. Akik friss szépirodalmat, olcsó krimiket vagy sci-fit olvasnának, azok jobban járnak, ha megtartják a Kindle-t.

0 Tovább

Szárnyra kaphat a NyxQuestben

A görög kultúrát remixeli a NyxQuest nevű ugrálós ügyességi játék. A pályákon keverednek a görög romok, szétesőben levő oszlopcsarnokok, homokba süllyedt istenszobrok, és a nagyon is életben levő párkák és egyéb mitológiai ellenfelek. Utunkat ráadásul nem más segíti, mint Zeusz.

A történet is kevercse a mitológiának és a játéktervezők fantáziájának. A pórul járt Ikarosz barátnőjét, a Nyx nevű angyalszerű szárnyas nőt vezethetjük keresztül a pályákon szerelmét keresve. Az ugrálás mellett fejtörők is várnak a játékosra, amiket sikerrel megfejtve még Árkádiába is eljuthatnak.

A játékot öt dollárért lehet megvenni PC-re és Mac-re a gyártó oldaláról.

0 Tovább

Különleges háttérképek ingyen

Szuper háttérképek ingyen a Desktopography-n


A MakeUseOf.com-on akadtunk rá egy remek háttérkép-lelőhelyre: a Desktopography-n rengeteg különleges, kifejezetten a számítógépes monitorok felbontásában elérhető háttérképet lehet elérni. Az oldalon a készítésük éve alapján lehet elérni a képeket, 2006-tól érdemes átböngészni a kínálatot, mivel akkortól nagyon látványos, többségükben digitálisan manipulált felvételek tucatjait érhetjük el.

0 Tovább

Itt a legújabb Duke Nukem Forever trailer


szólj hozzá: Duke Nukem Forever trailer

A hétvégén megérkezett a Duke Nukem Forever legújabb trailere. Már-már hihetetlenül hangzik, hogy a kilencvenes évek siker-FPS-e, a sci-fi környezetben játszódó, parodisztikus Duke Nukem 3D folytatódik. (Az eredeti Duke Nukem platformjátékra, ami független fejlesztésű szoftver volt, bizonyára kevesebben emlékeznek.)

A hányattatott sorsú szoftver minden idők legrégebben készülő, pontosabban ígérgetett játéka, amit az aktuális fejlesztőcég május 3-ra ígér. Hogy mi minden történt eddig körülötte, azt a Wikipédia angol nyelvű bejegyzése foglalja össze részletesen.

A reveal, vagyis a játék részleteit első ízben felvedő trailert elnézve a Duke Nukemet maximum nosztalgiából fogják sokan elővenni. A stílusa ugyan az 1996-os változatot idézi Duke macho beszólásaival, de ez mostanra igen avíttas, a főszereplő animációja sem valami szép, és bár a játék képi világa aprólékosan kidolgozott részletekből építkezik, látszólag hiányzik belőle minden olyan extra, amit az előd felvonultatott.

A Duke Nukem 3D ugyanis abban különbözött az akkoriban oly divatos Doomtól, hogy készítői egy kicsit humorosra vették a figurát, és a játék grafikája is kicsit képregényszerű volt. Emellett sokféle trükkös fegyver bukkant fel benne az automata géppuskáktól (ezek akkor még csak ránk tüzeltek) a lézeres szenzorral ellátott fali aknákig, vagy a jetpackig, és a környezet rombolása, az összetörhető tükrök és bútorok, vagy a maguk után kis szökőkutat hagyó vécécsészék is nagyon hangulatossá tették. Egyik kedvenc gegem volt, ahogy az automata ajtókba szoruló alienek undorító péppé zúzódtak...

Ezek után kérdés, miben hoz eredetit a mostani, hosszú vajúdás árán megszületett rész. A játékélményből még nem sokat sejttet a mostani előzetes, de nekem kicsit izzadtságszagúnak tűnik a dolog, még úgy is, ha már 3D-s piszoárba vizelhetünk bele a 3D-s sztrptíztáncosnőkkel teli night club mosdójában. Május harmadikán remélhetőleg meglátjuk, mi az igazság.

0 Tovább

Ne buzeráld a PC-det két percig! Kibírod?

Az Egymillió Dolláros Honlap atyjának legújabb projektje a Do Nothing for 2 Minutes ("Ne csinálj semmit két percig") című, néhány napja elindult honlap. Ha ezt felkeressük, egy tengerparti naplemente képe fogad minket, a háttérben pedig hullámzás zaja hallatszik. A képernyő közepén megjelenő számláló 2 percről számol vissza, ha ez alatt hozzáérünk az egérhez vagy a billentyűzethez, egy Fail üzenetet jelenít meg.

Ha a kitűzött két percig hősiesen helytállva kibírjuk, hogy ne buzeráljuk a számítógépet, az oldal megdicsér, és lehetővé teszi, hogy egy kattintással reklámozzuk az oldalt a Twitteren vagy a Facebookon ismerőseinknek is. Van egy olyan gyanúnk, hogy ezzel a szájttal nem fog egymillió dollárt kaszálni Alex Tew.

 

1 Tovább

Szökés a pattogó robottal

A mai napig bámulatos ötleteket tudnak beépíteni a játéktervezők a több mint 25 éves történelemre visszatekintő ugrálós játékokba. Megjelentek a forgatható, invertálható, változtatható gravitációjú pályák. Akadt olyan tervező (Jonathan Blow, Braid), aki a figuránk haladását kötötte össze az idő múlásával, így visszafelé sétálva az idő kerekét is visszatekerhettük.

A Super Mega Bot nevű egyszerű flashjáték tervezői ennyire nem voltak körmönfontak, ám így is sikerül alaposan megkeverniük a játékosokat. A feladatunk az, hogy végigkísérjük kis zöld robotunkat a szúrós csaptákkal és felszedésre váró kincsekkel. A játékos dolgát az nehezíti, hogy a robot folyamatosan pattog, így nem lehet kiszámolni, begyakorolni a pontos ugrásokat. A pályák szerencsére teljesíthetőek lendületből, az életünk pedig a tervező gondosságának köszönhetően nem fogy el. Ha meghalunk, csupán száz pontot veszítünk.

0 Tovább

Halálsugárral a katonák ellen

Nikola Teslának, a szerb származású feltalálónak állít emléket az NSBrotherhood játéka. A Tesla Death Ray-ben egy nagy elektromos tekercset kell védenünk az elpusztítására érkező katonák, tankok és repülőgépek ellenére. Szerencsére a tekercs jól fel van töltve, így ha elég gyorsan tudunk kattingatni, agyonrázhatjuk a támadókat. A hullámokban érkező katonák között kis toronnyal, megnövelt energiával és egyéb extrákkal növelhetjük a "halálsugár" hatékonyságát.

0 Tovább

Kalóz mobilokkal tele a piac

A világon eladott mobilok ötöde jogtalan másolata egy már létező készüléknek - nyilatkozta Esko Aho, a Nokia igazgatótanácsának tagja.

A kalóz telefonok nagyrészt Kínából származnak, ám nem csak Ázsiában forgalmazzák őket. Hamisított mobilt lehet kapni Latin-Amerikában, és Európa néhány országában is. Aho szerint a másolatok jelentős kárt okoznak a Nokiának, ami a kiadott készülékek száma szerint a világ legnagyobb mobilgyártója.

A Gartner piakutató cég elemzése szerint a márka nélküli mobilok és az okostelefonok térnyerésének köszönhetően 35 százalékkal nőtt a harmadik pénzügyi negyedévben a mobilok piaca. Az piackutató szerint a szürke zónába tartozó készülékek részesedése húsz százalék feletti.

0 Tovább

Infografika: így csökkent az adattárolás költsége

 

A Rackspace nevű hostingcég remek infografikájában az adattárolásának költségét tekinti át az elmúlt tíz évet vizsgálva.
2000-ben még bőven lehetett 8-16 MEGAbájtos pendrive-ot kapni, ami már így is praktikusabb megoldás volt az 1,44-es floppynál, ami folyton elveszítette a felmásolt adatokat, főként ha villamoson vagy metrón utaztak vele. Egy évvel később jelent meg az első iPod, ami akkori szemmel hatalmas, 5 gigabájtos merevlemezzel volt felszerelve. Ekkortájt már sok embernek van CD-írója is, egy lemezre 700 megabájt adat fér.
Ekkoriban egy gigabájt adat tárolásának költsége 19,70 dollár, azaz mai árfolyamon 4 ezer forint. 2006-ban megjelennek az első 1 terabájtos merevlemezek, az átlagos tárolási költség gigabájtonként 0,75 dollárra (150 forintra) csökken
2010: az első 3 terabájtos merevlemez a boltokban, az utolsó üzemekben is leállnak az 1,44-es floppy gyártásával, a Blu-ray-lemezek elérik a 100 gigabájtos kapacitást.  Egy gigabájt tárolási költsége 0,06 dollárra, vagyis 12 forintra csökken a felhőalapú számítástechnika elterjedésével.

A Rackspace nevű hostingcég remek infografikájában az adattárolásának költségét tekinti át az elmúlt tíz évet vizsgálva.


2000-ben még bőven lehetett 8-16 MEGAbájtos pendrive-ot kapni, ami már így is praktikusabb megoldás volt az 1,44-es floppynál, ami folyton elveszítette a felmásolt adatokat, főként ha villamoson vagy metrón utaztak vele. Egy évvel később jelent meg az első iPod, ami akkori szemmel hatalmas, 5 gigabájtos merevlemezzel volt felszerelve. Ekkortájt már sok embernek van CD-írója is, egy lemezre 700 megabájt adat fér. Egy gigabájt adat tárolásának költsége 19,70 dollár, azaz mai árfolyamon 4ezer forint.

2006-ban megjelennek az első 1 terabájtos merevlemezek, az átlagostárolási költség gigabájtonként 0,75 dollárra (150 forintra) csökken

2010: az első 3 terabájtos merevlemez a boltokban, az utolsó üzemekben is leállnak az 1,44-es floppy gyártásával, a Blu-ray-lemezek elérik a 100 gigabájtos kapacitást.  Egy gigabájt tárolási költsége 0,06 dollárra, vagyis 12 forintra csökken a felhőalapú számítástechnika elterjedésével.

 

0 Tovább

Nyomtathatatlan PDF már Windows alá is

Innen lehet letölteni a WWF fájlok létrehozására szolgáló kliensprogramot

A WWF környezetvédő szervezet néhány hónapja jelentette be, hogy létrehozott egy új fájlformátumot, a .wwf-et, amely tulajdonképpen egy olyan PDF dokumentumot takar, amely nem tartalmaz nyomtatási engedélyeket, így lehetetlen tartalmát kinyomtatni (vagyis csak az állomány feltörésével lehetséges). Ezzel a formátummal a természetvédők a fák védelme érdekében kívánnak kampányolni.


A wwf fájlok előállítására szolgáló ingyenes segéd eddig csak Macintoshra volt elérhető, szerdán azonban debütált Windows XP vagy újabb rendszereken is futtatható változat.

0 Tovább

Csináljon magából gyurmafigurát!

A Clayyourself.com-on saját külsejére hasonlító virtuális gyurmafigurákokat hozhat létre

 

A Hotels.com promóciós kampánya keretében elindított szájton bárki saját magát mintázó virtuális gyurmafigurát hozhat létre. A Flashben készült szájt kissé lassan töltődik be, de használata pofonegyszerű: ki kell választani a figura alakját, majd a megfelelő szemet, orrot és más szerveket elhelyezni rajta. A kész alkotást fel lehet tölteni közösségi oldalakra, vagy képfájlként le is lehet tölteni -  avatárnak kiváló. Jó szórakozást!

0 Tovább

USB-mindentudó szoftver Windowshoz

Innen lehet letölteni az USBDeview-t Windows XP-től felfelé, 32 és 64 bites változatban is

 

 

Az orosz Nirsoft ingyenes segédprogramja minden USB-vel kapcsolatos információt megjelenít, amire csak hibaelhárításkor szükség lehet. Az USBDeview-val minden korábban a PC-re dugott hardver listáját meg lehet tekinteni, beleértve a valaha is használt pendrive-okat, mobiltelefonokat, külső merevlemezeket, tunerkártyákat vagy nyomtatókat.
Emellett azt is megnézhetjük, ezek mikor csatlakoztak velük legelőször és legutoljára a számítógéphez, amire például céges környezetben lehet hasznos. Ha tudjuk, hogy egy eszközt a későbbiekben már nem fogunk használni, ezzel a szoftverrel eltávolíthatjuk illesztőprogramját a rendszerből.
A Ghacksen talált program azt is megmutatja, hogy egy-egy csatlakoztatott eszköz mennyi energiát használ működéséhez, így ha olyan problémánk van, hogy egy elosztott USB porton bizonyos számú eszköz már nem akar egyszerre működni, megvizsgálhatjuk vele, melyik mennyit fogyaszt, és hogyan érdemes átcsoportosítani ezeket, vagy mindenképp meg kell-e vásárolnunk egy konnektorba dugható USB-elosztót. A segéd a hamisított pendrive-ok leleplezésében is segíthet, és sebességteszteket is tud végezni pendrive-on, külső merevlemezen.

Az orosz Nirsoft ingyenes segédprogramja minden USB-vel kapcsolatos információt megjelenít, amire csak hibaelhárításkor szükség lehet. Az USBDeview-val minden korábban a PC-re dugott hardver listáját meg lehet tekinteni, beleértve a valaha is használt pendrive-okat, mobiltelefonokat, külső merevlemezeket, tunerkártyákat vagy nyomtatókat. 
Emellett azt is megnézhetjük, ezek mikor csatlakoztak velük legelőször és legutoljára a számítógéphez, amire például céges környezetben lehet hasznos. Ha tudjuk, hogy egy eszközt a későbbiekben már nem fogunk használni, ezzel a szoftverrel eltávolíthatjuk illesztőprogramját a rendszerből.
A Ghacksen talált program azt is megmutatja, hogy egy-egy csatlakoztatott eszköz mennyi energiát használ működéséhez, így ha olyan problémánk van, hogy egy elosztott USB porton bizonyos számú eszköz már nem akar egyszerre működni, megvizsgálhatjuk vele, melyik mennyit fogyaszt, és hogyan érdemes átcsoportosítani ezeket, vagy mindenképp meg kell-e vásárolnunk egy konnektorba dugható USB-elosztót. A segéd a hamisított pendrive-ok leleplezésében is segíthet, és sebességteszteket is tud végezni pendrive-on, külső merevlemezen.

 

0 Tovább

Sci-fi óra e-papírból

Az e-papíros eszközök legfontosabb közös tulajdonsága a jövőszag. Aki a kezébe fog egy e-olvasót, megpillantja az e-papíros órákat, vagy akár kezébe kaparintja a Motorola gagyi e-papír kijelzős olcsótelefonját, az érezheti, milyen a jövőben élni. Lehet, hogy az eszközök eldobhatónak hatnak, de a szemünk előtt változnak meg a betűk a papíron, tiszta sci-fi élmény.

A Jonathan Frey által tervezett, Horodron névre hallgató óra pedig még a szokásos e-papíros eszközöknél is futuristább külsővel rendelkezik. A számlap nagyobbik részét a naptár foglalja el, csupán alul egy számjegyes kijelzőről lehet leolvasni a pontos időt. Mivel az órából egyelőre csak látványterv létezik, ezért nincs ára. Aki mindenképp e-papíros órát szeretne, az kénytelen a Phosphor valamelyik modelljével beérni.

0 Tovább

USB-s konnektor az elhagyott töltők helyett


Nincs szükség brit tudósok többéves munkája ahhoz, hogy megmondjuk: a világ egyik legidegesítőbb dolga USB-s tápot keresni. Amelyik kéne az épp a szekrény alatt bújik meg, egy másik szobában van, vagy egyszerűen elveszett. Amiket megtalálunk, azokról viszont sosem lehet biztosan tudni, hogy képes-e tölteni lemerülőben levő eszközünket, vagy két perc alatt megsüti a drága kütyüt.

Hamarosan elfelejthetjük ezeket a problémákat. Amerikában már kapható az a falba szerelhető konnektor, ami a két villásdugó mellett két USB kábelt is fogad.

Az aljzat ára 20 dollár (körülbelül 4200 forint), ami drágává teszi ahhoz, hogy minden konnektort ilyenre cseréljünk, de sokkal olcsóbb, mint több garnitúra töltőt vásárolni az elkallódottak helyett. A U-socket nevű termékből egyelőre csak amerikai kivitelű létezik, de nagyon reménykedünk az európai verzió megjelenésében.

0 Tovább

iPhone-t vegyen, aki új szoftvert szeretne

IPhone-t érdemes annak vennie, aki az elérhető legfrissebb szoftvert szereti telepíteni a készülékére - írja a Techcrunch. Az Apple okostelefont választóknak kilencven százalékos esélyük van arra, hogy a legújabb operációs rendszert felrakhassák készülékükre, és élvezzék az új funkciókat. Android esetében ez a szám jóval alacsonyabb, jelenleg a telefonok 0.4 százalékára elérhető a 2.3-as Android.

Ha a statisztika csal is valamennyit, mert az iPhone-os számok kizárólag a Bump nevű alkalmazás fejlesztőitől származnak, nem csal nagyot. A legújabb Androidot először a Google fejlesztői telefonjain lehet megnézni, később a frissítések megjelennek a HTC és a Samsung készülékekre, a többi gyártó pedig jelentős késéssel követi őket. A fenti gyakorlatnak megfelelően a 2.3-as rendszer jelenleg csak a Nexus S-en található meg. A megelőző 2.2-es rendszerre pedig a telefonok 52 százalékát frissítették.

0 Tovább

Ingyenes matekprogram a Microsofttól

Innen töltheti le a Microsoft Mathematics 4.0-t (18 megabájt)

 

 

A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics  sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában.
Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik.

A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics  sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában.


Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik. A szoftver Windows XP-nél újabb Microsoft operációs rendszereken használható, és elérhető 32 bites és 64 bites változatban is.

 

1 Tovább

Visszatért Boxxy, az "Internet Királynője"

Boxxy, azaz Cate Wayne még 2009 elején lett az internet egyik legismertebb figurája a webkamera előtt előadott magánszámának köszönhetően.

A középiskolás lány vastagon kihúzott szemmel fecsegett végig pár percet a kamera előtt, izgága mozdulatokkal és affektáló hanggal kísérve (amivel kapcsolatban persze biztosította nézőit, hogy a való életben nem ilyen). A videoüzenet eredetileg egyik virtuális ismerősének szólt a Gaia Online közösségi oldalon, de a Cate által megszemélyesített figura annyira megtetszett a netezőknek, hogy világszerte ismert mém lett belőle.

Cate még két videót tett közzé 2009-ban, rajongói és gyűlölői pedig egyaránt vadászni kezdtek a róla a valódi életben készült felvételekre. A 4chan.org fórumozóinak egyik kedvenc szórakozásává vált, hogy időről időre felemlegették a lányt, vagy híresztelni kezdték, hogy visszatér: legutóbb tavaly nyáron indult útnak a szóbeszéd, amikor a Techbázison is összefoglaltuk a fórumozók által az Internet Királynőjének választott Boxxy történetét (legalábbis azt, amit meg lehetett ismerni belőle az online archívumokból).

Boxxy most, két évvel később valóban visszatért: Catherine teljesen váratlanul intézett újabb üzenetet rajongóihoz, ráadásul a Thing are about to get intense címet viselő videó még csak egy előzetes, amiben a lány azt ígéri, készül az újabb Boxxy-videó. Nem is a jól ismert, kihúzott szemű Boxxy-t kapjuk benne, hanem Cate-et civilben, egy igen rossz minőségű felvételen.

A lány visszatérése annyiban megnyugtató, hogy ebből legalább kiderült: nem készítette ki a váratlan internetes hírnév (aminek az eredménye sok zaklatás és YouTube-fiókjának feltörése lett). Az viszont nem lepne meg, ha a drámaszakos, amatőr színjátszó Cate most, egy kicsit érettebben, valami nagy dobásra készülne, mint az internet egyik legismertebb YouTube-sztár.

Ugyan változatlanul nem sokat érteni abból, amit beszél - legalábbis elsőre - de pont ez a figura bájának kulcsa... -, utal rá, hogy az újabb videó valami más lesz, mint az eddigiek. Kíváncsian várjuk...

 

Kiegészítés: Az intró, amikor ezt írom, már négy napos, de most érte el az egymilliós nézettséget.

0 Tovább

Milliárdos bevételt várnak a közösségi játékoktól


Egymilliárd dollárnál is többet fognak hozni idén a közösségi oldalakon futó játékok - vélik az eMarketer elemzői. A Farmville-hez és Maffia Warshoz hasonló címeknek egyre több felhasználója van, ráadásul a egyre nagyobb hirdetési bevételeket is várnak tőlük a szakemberek. Ha a jóslat teljesül, akkor huszonnyolc százalékot nő a közösségi játékok piaca.

A jóslatok szerint 62 millió amerikai internetező fog havonta legalább egy közösségi játékot kipróbálni. Tavaly ez a szám csak 53 millió volt. Növekedni fog a virtuális jószágok, extrák eladásából befolyó bevétel is: egyes felmérések szerint a Facebookon játszók húsz százaléka már fizetett valamilyen játékbeli tárgyért.

0 Tovább

Egész estés mozi készült a GTA IV-ben

A 88 perces The Trashmaster című thrillert két év alatt készítette el Mathieu Weschler a GTA 4 motorját felhasználva. A machinima, vagyis számítógépes játékban készült mozi olyan jól sikerült, hogy egy montreáli filmfesztiválon is szerepelt tavaly októberben, a párizsi Festival Atopicon pedig díjazták is.

A sötét hangulatú sztori főhőse, a "szemetes" valójában egy önjelölt nyomozóró, aki a nagyváros "emberi hulladékát" igyekszik eltávolítani az utcákról, és a filmben egy táncosnőkre vadászó sorozatgyilkos nyomába ered.

Weschlernek sikerült kihoznia a GTA IV motorjából, amit csak lehet: bár a videojátékban animált figurák jóval esetlenebbek, mint egy hagyományos animációs film szereplői, és a szövegek sem a legbrilliánsabbak, a machinima nagyon is nézhető, hangulatos alkotás.

0 Tovább

Egymillió eladott példánynál tart a Minecraft

Notch, a Minecraft nevű bányászós-építkezős-zombikkal kergetőzős független kultjáték fejlesztője egy szerény blogbejegyzésben tudatta tegnap a nagyérdeművel, hogy a szoftver elérte az egymillió példányos eladási számot.

Amikor ősszel írtunk egy nagyobb ismertetőt a játékról, illetve az azt övező kultuszről, még kevesebb, mint felénél járt a Minecraft az eladott példányszámot tekintve. Azóta a magányos fejlesztő egész kis csapatot toborzott maga mellé, és a szoftver már bétában van, de a lényegét tekintve nem változott, ugyanolyan addiktív és szórakoztató, mint eddig.

A svéd adótörvények ismeretének hiányában nehéz megítélni, hogy Notch eddig mekkora bevételre tett szert a játékból. Az Alfa változat, amiből 7-800 ezer példány kelt el, tíz euróba került, a béta pedig már 15-be, és ha a bevétel felét le is adózták a srácok, még akkor is hozhatott vagy ötmillió eurót a projekt, aminek még nincs közel a vége.

0 Tovább

Februárban érkezik az új Firefox

Február végéig meg fog jelenni a legnépszerűbb böngésző legújabb verziója. A Firefox 4 egyszerűsített, felhasználóbarátabb felületet és csoportosítható böngészőfületket fog tartalmazni.

"Eszméletlenül keményen dolgoztunk a Firefox 4-en, és ideje kiadni" - kezdődik a Mozilla fejlesztői levelezőlistájára küldött üzenet. A levél nem titkolja, hogy még sok munka áll a Firefoxot készítő programozók előtt, ám érezteti, hogy túl sokáig húzodott a böngésző kiadása. A szoftverben jelenleg százhatvan, a végső kiadás előtt javítandó hiba van. Mivel a korábbiakban száz hiba javítása körülbelül hat hetet igényelt, ezért elképzelhető, hogy a firefoxosok túlórázni lesznek kénytelenek, ha be akarják tartani az új határidőt.

A Firefox 4 első béta verzióját 2010 júliusában adták ki, a legutolsó próbaverziót pedig a napokban adták ki. Az eredeti tervek szerint a böngészőnek novemberben kellett volna megjelennie.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek