Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lopta a GTA hősét a Rockstar?

Dühös rapperrel kell egyeztetnie a Grand Theft Autóról ismert Rockstar Gamesnek. A Cypress Hill korábbi háttérénekese Michael "Shagg" Washington 250 millió dollárt követel a cégtől, mert szerinte róla formálták meg a San Andreas főhősét, a CJ nevű bandatagot.

A vád nem teljesen légből kapott, Shagget valóban behívta a Rockstar egy kétórás interjúra a játék készítése alatt. A rapper az utcai életről, kultúráról és arról beszélt a játékstúdió embereinek, hogy szegény bandatagként biciklivel járták az utcákat. A cég egy visszahívást ígért Shaggnek, amennyiben használnak bármit a történetéből, de erre sosem került sor. A San Andreas főhősének mintája végül egy másik rapper, Young Maylay lett.

0 Tovább

Hány bites a processzorom?

A 64 bit Checker letöltése (68 kilobájt)

 

Míg a Windows XP korában még szinte mindenki 32 bites operációs rendszert használt, a Windows 7 megérkezésével a 64 bites szoftverek is jóval elterjedtebbé váltak az otthonokban. Nem érdemes túl mélyen belemenni a technikai háttérbe, a lényeg: 32 bites operációs rendszerrel 3 gigabájtnál több memóriát nem lehet használni, azaz ha 4 gigabájt ram is van a gépben, a 32 bites rendszer csak 3-at fog kezelni abból. Ahhoz, hogy a 4 gigabájtot, vagy akár több memóriát is használni tudjunk, 64 bites rendszerre van szükség, ez egyaránt létezik a Windows 7-ből vagy például az Ubuntu Linuxból is.

A futtatáshoz azonban arra is szükség van, hogy a PC processzora is támogassa a 64 bites üzemmódot. Az utóbbi években piacra dobott számítógépek döntő többségét már ilyen lapkával szerelik, leszámítva a netbookokat. A fenti programmal azonban minden kétséget kizáróan meggyőződhet arról, hogy a CPU támogatja-e ezt, ezáltal érdemes-e mondjuk extra memóriamodulokat venni a géphez.

Ezt a segédprogramot a Ghacksen találtuk.

2 Tovább

Esős időre esős háttérképet

Innen töltheti le a Weather Desktop Backgroundot (2,6 megabájt, csak Windows 7 alatt működik)

Egyedi miniprogramra bukkantunk az InstantFundas-on: az ingyenes Weather Desktop Background nevű program még telepítést sem igényel, segítségével azt lehet megoldani, hogy háttérképünk mindig az aktuális időjárásnak megfelelő legyen.

A szoftver online adatbázisból kérdezi le az aktuális időjárási információkat, sajnos azonban képeket nem tartalmaz, ezeket a felhasználónak kell manuálisan megadnia neki a Change backgrounds menüpont alatt. Az egyes képek alatt mindig szerepel mindig az adott jellemző (például icq - jeges, rainy - esős), ezekhez passzoló háttérképeket kell letölteni és megadni. Ezt követően már elegendő rápillantani a Windowsra, és rögtön látni fogjuk, hogy zuhog a hó vagy pedig süt a nap.

Aki nem akar a letöltendő képekkel vacakolni, annak a YoWindows nevű programot érdemes választania, ez egy virtuális tájon jeleníti meg mindig az aktuális időjárási viszonyokat.

0 Tovább

Mindentudó menetrend a zsebben

Mi a teendő, ha a buszmegálló táblája eltűnt egy bulizó csapat kezei között? Elő kell venni az okostelefont, és telepíteni valamelyik BKV menetrend programot.

Az egyszerűbb segédeszközök (például az iPhone-os BpMenetrend) csak a menetrendet mutatják meg nekünk - igaz, azt netkapcsolat nélkül is -, a bonyolultabbak viszont útvonalat is terveznek. A fenti képen látható Okosan Utazom nevű Androidra és iPhone-ra egyaránt elérhető programban térképen kereshetünk, két találomra kiválasztott pont közti útra kérhetünk javaslatot. A program ajánlataival érdemes vigyázni, a szoftver nem feltétlenül takarékoskodik a jegyeinkkel.

Az útvonaltervezés az Okosan Utazom szerverén zajlik, így mobilnet kapcsolat vagy wifi kell a használatához.

Platform: Android (Okosan Utazom), Apple (Okosan Utazom, BpMenetrend)

Ár: ingyenes

0 Tovább

Ha letörölte a fotóját: PhotoRec

A TestDisk/PhotoRec letöltése (1,5 megabájt)


A PhotoRec az egyik legjobban bevált ingyenes adatvisszaállító program, amellyel az utóbbi években találkoztunk. A TestDisk nevű partícióvisszaállító alkalmazással együtt lehet letölteni, és kicsomagolását követően a Win mappában lévő photorec_win.exe fájllal indítható el.

 

A mai felhasználókat talán kicsit elrettenti, hogy a program egy olyan szöveges ablakot hoz fel, amelyet legutóbb talán DOS alatt láttunk, pedig felesleges megijedni, nem túl nehéz kezelni. Elsőként azt a meghajtót kell kiválasztani, amelyről adatokat szeretnénk visszaállíttatni, ezt követően a fájlrendszer típusát és hasonló paramétereket kérdez meg a program, ha ezeket nem ismerjük, érdemes csak szimplán Entert nyomni, alapesetben a leggyakoribb beállításokat veszi figyelembe a szoftver. Ezután már csak azt a célmappát kell megadni, amelybe a visszaállított fájlokat szeretnénk másolni, ennek mindenképpen más meghajtón vagy partíción kell lennie. Nevétől eltérően nem csak képfájlok, hanem bármilyen más állomány visszaállítására alkalmas, pozitív tapasztalataink miatt mindenkinek szívből ajánljuk

 

0 Tovább

Playstation tévé retrókonzollal

Évek kellettek ahhoz, hogy ne a Sony 2000-ben kiadott Playstation 2 legyen az év legnépszerűbb konzolja. A csupán régies grafikára képes, HD-felbontást nem tudó játékgép még évekig megverte az újabb, drágább készülékeket.

A Sony most egy újabb trükköt talált ki, hogy piacon tartsa a tízéves készüléket. Az egyik 22 colos Bravia tévének a talpába építették be a játékgépet. A hotelszobába, gyerekszobába, játékgyűjteménybe való kütyün az elmúlt tíz évben megjelent összes PS2 játék fut. A tévé csupán 720p-s felbontásra képes, komponens, VGA és HDMI bemenetekkel rendelkezik, tehát rá lehet kötni az összes retró és újabb konzolt a Playstation mellett.

A játékkonzolos tévét 200 fontos áron, azaz körülbelül 66 ezer forintért lehet megvenni.

0 Tovább

HD-s felvevő koncertkalózoknak

A koncertek hazavitelének tökéletes eszközét alkotta meg a sztereomikrofonjairól ismert Samson. A Q3HD nevű felvevő egy pár nagyon érzékeny mikrofonnal és egy 5 megapixeles, HD felbontás rögzítésére is képes kamerával rendelkezik.A készülék egyetlen szépséghibája, hogy a lencse nem rendelkezik zoom funkcióval, csupán digitálisan közelíthetünk rá az énekesre.

A kütyü beépített memóriája csupán két gigabájt, de SD-kártyával akár 32 gigabájtra is bővíthető a rendelkezésre álló terület. A gyári adatok szerint a két gigabájt csak egy rövidebb, 45 perces fellépés 720p-s rögzítésére elég, egy-két nyolc gigás kártyával viszont egy egész koncert rögzíthető, csak bírjuk akkuval.

A Q3HD nem az első kamerás próbálkozása a cégnek. A megelőző típus ugyan csak standard felbontású videót tudott felvenni, a sztereo hang mellé. Míg azt az amatőr bandáknak ajánlotta a cég, hogy próbatermi munkájukat, alakulóban levő számaikat, demóikat rögzítsék, a HD-s felvevő már koncertek rögzítésére is alkalmas.

A Q3HD egyelőre csak Amerikában kapható, a tudásához képest rendkívül barátságos 300 dolláros áron.

Tesztvideó a tovább után.

0 Tovább

Egy aranyos dallamszerkesztő

Próbálja ki a Raindrop Melody Makert!


Nagyon egyszerű kezelni, és csupán egy böngészőt igényel a Raindrop Melody Maker, amelyre a MakeUseOf.com-on bukkantunk rá. A Flashben készült alkalmazásban egyszerű, hat másodperces zeneloopokat lehet generálni, melynek hangjegyeit a cseppformákra kattintva lehet aktiválni. Ezek mindegyike más dallamot és hangszínt takar, leütésük sorrendjét a szerkesztő megjegyzi. Az alsó zöld ikonnal metronómot lehet bekapcsolni, a piros táblával pedig törölni lehet a már betáplált dallamot.

0 Tovább

Így gyorsultak a letöltések

Nézze meg a TechKnowTimes óriási infografikáját a letöltési sebességekről!


Mennyi idő letölteni 1 gigabájt adatot egy elég jónak tekinthető 100 megabites otthoni netkapcsolaton?  Kevesebb mint másfél perc. 2005-ben egy tipikus elérésen ez a művelet még majdnem fél óráig tartott, 2000-ben pedig még 2 óránál is többet vett igénybe. A világháló elterjedésének hajnalán, 1995-ben még csaknem egy egész napot, 19 órát kellett volna várni ekkora adatmennyiség lekérésére.

Miként fejlődött a mobilinternet? 1 gigabájtnyi adatot a GPRS némileg továbbfejlesztett, EDGE nevű változatán még közel 22 óra volt letölteni, UMTS-en már csak közel 9 óra, HSPA-n viszont már csak 53 perc szükséges ehhez. A következő generációs képviselő LTE-vel az idő tovább csökken, nagyjából tíz percre.

3 Tovább

Nézze meg az internet térképét!

Ide kattintva érheti el a BBC full-extrás internettérképét

Remek fejlesztéssel rukkolt elő a BBC online részlege: egy olyan interaktív világtérképet készítettek el, amelyen az internet fejlődését lehet nyomon követni statisztikai adatokra támaszkodva. A térkép alatti idővonalon a hálózat felhasználóinak számának növekedését lehet nyomon követni nagyon látványos módon 1998-tól. Ekkoriban a statisztikák szerint 400 ezer magyar felhasználó érte el a netet, ami a teljes népesség mindössze 3,89 százalékát tette ki.

Öt évvel később már közel 2,2 millió netező volt itthon, ami már 21,6 százalékos részesedést jelent, 2009-re pedig a penetráció 6,2 millió főre, 61 százalék körülire emelkedett az ITU számai szerint.


Észak-Amerikában már 12 évvel ezelőtt is sokan érték el a világhálót - olvasható le a térképről, az évek közt repülve a leglátványosabb gyarapodást 1999-2000 tájékán Nyugat-Európában, egy-két évvel később Közép-Európában lehet tapasztalni, míg Oroszország esetében egészen 2005-ig kell tekerni az időgépet a látványos számokig, s nagyjából India és Kína esetében is ezidőtájt tapasztalható komolyabb növekedés. Érdemes megszemlélni az egyes térségeket összekötő optikai szálak számának látványos bővülését is a térképen.

1 Tovább

Remek Need for Speed háttérképek

Need for Speed háttérképek letöltése nagyfelbontásban

 

A HowToGeek.com szerzője tizennégy pazar háttérképet gyűjtött össze, amelyek mindegyike elérhető egy sor különböző felbontásban, akár full-HD-s monitorra való méretben is. A teljes kollekció a linkre kattintva érhető el.

0 Tovább

Amikor elhagytuk a szoftver sorozatszámát...

Innen töltheti le az ingyenes segédprogramot (107 kilobájt)

 

...akkor jöhet jól a LicenseCrawler nevű ingyenes segédprogram, amelynek segítségével a számítógépre feltelepített fizetős szoftverek telepítéséhez használható sorozatszámokat lehet levadászni. Telepíteni nem szükséges, futtatásához viszont adminisztrátori jogosultságot igényel. Túl sok beállításra nincs szükség használatához, egyszerűen el kell indítani, és végig kell pásztáztatni vele a rendszerleíró adatbázist Windows alatt. 

Sajnos a fejlesztő honlapján nem publikálta, hogy mely szoftverek licenceit tudja előbányászni a programot, de például a Windows, az Office és a Nero CD-író program kulcsait elő lehet keresni vele, ha elhagytuk volna ezeket. Ezt a programot az IntoWindows blogon találtuk meg.

0 Tovább

Letölthető a legújabb Chrome böngésző

 

Bár a Google böngészőjének legújabb, 8.0-s verzióját béta kiadásban is bárki használatba vehette, pénteken végre megérkezett a stabil, végleges verzió. A korábbi kiadást használók a program automatikus frissítő funkciójának köszönhetően automatikusan átállhatnak erre, letölteni csak azoknak szükséges, akik még nem használnak Chrome-ot.
Mit tud az új Chrome? Nem csupán számos biztonsági hibáját orvosolták benne az előző kiadásnak, de már saját PDF-olvasót is tartalmaz, az Adobe formátumát használó dokumentumok megnyitásához nem igényel külső szoftvert. A PDF-olvasó modulja ráadásul egy digitális karanténnak tekinthető módban fut, amelynek köszönhetően biztonságosabb, a megnyitott fájlokba ágyazott esetleges kártékony kódok nem tudnak ugyanis nem tudnak így kár tenni a teljes rendszerben.
Ugyancsak ilyen biztonsági feltételek mellett fut az új Chrome-ban a Flash Player is, amelynek összeomlása esetén nem szükséges az egész browsert újraindítani, elegendő magát a plugint lenullázni ilyenkor.
Bár egyelőre még nem érhető el, de a Chrome 8 lesz az első olyan böngésző, amellyel használni lehet majd a Google Web Store szolgáltatását, amelyben ingyenes és fizetős szolgáltatásokat lehet elérni majd.

Innen töltheti le a Google Chrome 8-at (24,4 megabájt, magyar nyelvű)

 

Bár a Google böngészőjének legújabb, 8.0-s verzióját béta kiadásban is bárki használatba vehette, pénteken végre megérkezett a stabil, végleges verzió. A korábbi kiadást használók a program automatikus frissítő funkciójának köszönhetően automatikusan átállhatnak erre, letölteni csak azoknak szükséges, akik még nem használnak Chrome-ot.

Mit tud az új Chrome? Nem csupán számos biztonsági hibáját orvosolták benne az előző kiadásnak, de már saját PDF-olvasót is tartalmaz, az Adobe formátumát használó dokumentumok megnyitásához nem igényel külső szoftvert. A PDF-olvasó modulja ráadásul egy digitális karanténnak tekinthető módban fut, amelynek köszönhetően biztonságosabb, a megnyitott fájlokba ágyazott esetleges kártékony kódok nem tudnak ugyanis nem tudnak így kár tenni a teljes rendszerben. 
Ugyancsak ilyen biztonsági feltételek mellett fut az új Chrome-ban a Flash Player is, amelynek összeomlása esetén nem szükséges az egész browsert újraindítani, elegendő magát a plugint lenullázni ilyenkor.

Bár egyelőre még nem érhető el, de a Chrome 8 lesz az első olyan böngésző, amellyel használni lehet majd a Google Web Store szolgáltatását, amelyben ingyenes és fizetős szolgáltatásokat lehet elérni majd.

0 Tovább

Pixelhősök parti zenével és játékokkal

A hőskorszak játékos újságíróinak kerekasztalával, a mostani videojáték bloggerek beszélgetésével és chipzenével ünnepli az [origon]-n is bemutatott Pixelhősök kötet megjelenését a Vince Kiadó. Délután négytől a szerzővel beszélget Képes Gábor, a november végén sajnos elbontott Űrhódító kiállítást létrehozó muzeológus.

A Pixelhősök partin nem csak beszélgetni lehet a régi idők játékairól, a néhány képpontból összerakott, mégis szerethető figurákról, hanem játszani is lehet. A Commodore, Spectrum és Amiga játékok mellett nintendózni és játékautomatázni lehet majd.

Este a Budapest Micro tagjai, valamint a legendás játékbeli muzsikáiról ismert Jeroen Tel fognak zenélni.

A rendezvény helyszíne a Tűzraktér, belépő 800 forint, a program délután négykor kezdődik.

Részletes program a Facebookon.

0 Tovább

SD-t eszik a dizájnos kártyaolvasó

A Gizmodo által felfedezett Elecom bebizonyította, hogy kártyaolvasóból nem csak olyat lehet gyártani, amit az ember használat után gyorsan elrejt az asztalfiókba. A fent látható kis, kenyérpirítóra emlékeztető olvasó szép, kellemes ránézni, szívesen látnánk az asztalunkon.

Az dizájnt persze meg kell fizetni, 48 dollárba kerül az olvasó. Ráadásul csak SD kártyát eszik, igaz abból az összes alfajt (minit, simát, mikrót) ismeri.

0 Tovább

Hócsata a képernyőn

 

Mivel a most hulló vizes hóval nem igazán jó hógolyózni - ráadásul munkanap lévén bent kell ülni az irodában - csak a képernyőkön bonyolódhatunk komoly hócsatákba. Szerencsére a neten még megtalálható az ősrégi, ám a máig veretlen hócsata játék, amiben három piroskabátos harcosunkkal kell legyőzni a zöldsapkások özönét. A feladat nem egyszerű: egyszerre csak egy figurát ragadhatunk meg az egérrel, ráadásul csak kétszer találhatják el az emberünket, utána kiesik.

Bár a játék koros, és ez a grafikáján látszik is, a mai napig jó vele játszani. A harcosainkat legyőző zöldkabátos ellenfelek gonosz kacaja, pedig pont annyira dühítő mint régen volt.

0 Tovább

Mobilról is lehet már licitlálni

A külföldi aukciós szolgáltatások után a magyar licitoldal, a Vatera is megjelent az okostelefonok képernyőin. A ma kiadott szoftverekkel lehet böngészni a kalapács alá kerülő termékeket, tudunk licitálni, megtekinthetjük, hogy az általunk korábban licitált termékek hogy állnak, és persze, hogy válaszolt-e az árus a legutolsó kérdésünkre. A mindig kéznél levő vatera nagy előnye, hogy még véletlenül sem bukunk el egy aukciót a túl alacsonyra beállított automatikus licit miatt.

A mobilalkalmazások nem tökéletesek, a szoftver minden egyes indításakor újra be kell jelentkezni, mert nem tudja megjegyezni a jelszavunkat. Reméljük, hogy ezt javítják a következő verzióval.

Platform: Android, Apple, Nokia

Ár: ingyenes

0 Tovább

IPad tok örök gyerekeknek

Annyira magától értetődő, hogy a retró, két tekerővel irányítható képkarcolós játékból iPad tokot is kell csinálni, hogy csak azon csodálkozunk, hogy több mint fél évig tartott. A kiegészítő a Think Geeken kapható 40 dollárért, igaz ehhez még hozzáadódik az európai postázás díja, amivel a tok ára valószínűleg át is lépi azt a határt, amit az ember szívesen ad ki egy ilyen apróságért.

A tokhoz sajnos nem jár rajzolós program, pedig úgy lenne igazán vicces.

0 Tovább

Szimulátor a hókotrók rajongóinak

A furcsa szimulátorokat (traktor, fakitermelő, bontógép, bungee jumping) gyártó német UIG-et a téli tematika is megihlette. A szép nevű Pistenrauper Simulatorban a sípályákat karbantartó ratrakokba lehet beülni, rögtön kettőbe is. A gépekre különböző eszközöket köthetünk (eke, hósimító, tolólap), ezekkel kell szaladgálnunk az estére bezárt, vagy épp a síelőkkel teli pályán.

A hókotró szimulátor pályái nem túl változatosak, csak a sípálya körüli tevékenységek kerültek bele a szoftverbe: lehet szántalpon csúszó utánfutót vontatni, vagy havat tömöríteni, kotorni. Izgalmasabb küldetések, pédául egy hosszabb hegyi útszakasz letakarítása, vagy városi üzemmódok, nem kaptak helyet a szoftverben.

A hókotrós játék futtatásához legalább 128 megabájt memóriával rendelkező videokártya szükséges. Processzorból pedig beéri egy régebbi, két gigahertzessel is. A programot hazánkban egyelőre nem árulják, de a traktorszimulátor sikere miatt elképzelhető, hogy később ezt is behozza valamelyik forgalmazó.

Akik érzik, hogy a ratrak azért nem teljesen ugyanaz, mint az ország útjait tisztán tartó Unimogok, Renault-k és régebbi típusok, azoknak az [origo] autó rovatának egy régi videóját ajánljuk a Kispolszkit is arrébb rakó Krazról.

Tovább a Krazról és a modernebb MAN-ról szóló cikkre.

0 Tovább

Hókotrós játék az első igazán téli napra

Remek játékunk van azoknak, akik még nem akarnak kimenni a zegernyébe, vagy már megúszták a behavazott csúszós utakon való közlekedést, de még nincs kedvük dolgozni. A Snow Stormban egy behavazott parkolót kell megtakarítani egy apró hókotróval, amiben nehezítésként egyre több nehezen megkerülhető tárgy (autó, kuka) tűnik fel. Nem csak a kocsikra kell figyelni, azt is érdemes észben tartani, hogy a kotrónk csak 3-4 egységnyi havat tud megmozgatni, a nagyobb buckák előtt csak szomorú-tanácstalanul kattog.

0 Tovább

Playboy-összes fémbe kötve

Gyűjteményes, digitális kiadásban jelent meg a Playboy összes száma. Az 1953 óta megjelenő magazin minden képét minden sztoriját - amelyek között Margareth Atwood novellákat, Nabokov és A.C. Clarke írásokat is lehet találni - tartalmazó USB-s merevlemez ára 299,95 dollárért lehet megvenni.

Bár a lemez ára meglehetősen borsos egy 250 gigabájtos lemezért, a gyűjtők valószínűleg harapni fognak az ajánlatra. Annál is inkább, mert a lap korai számait már csak több ezer dolláros áron lehet levadászni aukciókon.

0 Tovább

Harry Potter téma Windows 7-hez

Innen töltheti le a Harry Potter és a halál ereklyéi film első részének témacsomagját Windows 7-hez (4,6 megabájt, direkt letöltési link)


Az Into Windows szoftverblogon akadtunk rá a legújabb Harry Potter-mozifilmhez kapcsolódó témacsomagra, amelyet a Microsoft amerikai honlapján publikált, de a fenti linken a hazai netezők is letölthetnek. A Windows 7-hez kiadott gyűjtemény összesen hat darab, automatikusan cserélődő, a főszereplőket - többek közt Hermionét is- ábrázoló háttérképet tartalmaz, melyet a monitor felbontásának megfelelően magától állít be az operációs rendszer a színben passzoló ablakszínekkel.

0 Tovább

Drágára sikerült a Sharp iPad-klónja

Teljesítette a kötelező gyakorlatot a Sharp is, a cég bejelentette, hogy Japánban a boltok polcaira kerül Galapagos nevű táblagépe. A kütyü két kiszerelésben készül: a kisebb 5,5 hüvelykes 1024*600 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, a nagyobb 10,5 hüvelykes LCD-je pedig 1366*800 pixel megjelenítésére képes.

A táblagépekhez egy 8 gigabájtos Micro SD kártyát kap a vásárló, amire a készülékről elérhető boltokból vásárolhat majd filmet, zenét, könyvet. A Sharp tervei szerint a Galapagos a tartalomfogyasztás, és ami még lényegesebb, a tartalomvásárlás eszköze lesz. Az elképzeléssel csupán egy probléma van, a kütyük árát sikerült valamiven az iPad felé vinni. A zsebrevágható verzió körülbelül 470 dollárba kerül, az iPad méretű eszközért pedig több mint 650 dollárt kell kifizetni.

0 Tovább

Látványosabb Street View és 3D-s fák az új Google Földben

Innen töltheti le a Google Earth/Föld 6.0-s kiadásának béta verzióját (555 kilobájt, magyar nyelvű)

Egyelőre még csak béta verzióban létezik, de letölthető a Google Föld új változata: a 6.0-s kiadásban az épületek mellett már a háromdimenziós fák és bokrok is megjelennek. Alkalmazásukkal az utcák mellett a virtuális erdők és parkok is jóval élethűbbé válnak, amelyek eddig csupán kietlen földterületnek látszódtak.

A másik újdonság, hogy a Street View (a magyar verzióban Utcakép) funkciót teljesen integrálták a programból elérhető 3D-s épületmakettekkel - gyakorlatilag a makettekra húzza rá a panorámafotók speciálisan torzított mását.

Azokon a területeken, ahol elérhetőek a panorámaképek, elegendő egyszerűen az utcák szintjéig zoomolni, automatikusan olyan nézetre vált a program, mintha valóban az adott utcán sétálnánk. Próbáink során ez a funkció még nem minden esetben működött hibátlanul, néha olyan hatást keltett, mintha bedrogozva indultunk volna városnéző túrára. Ennek ellenére érdemes kipróbálni, mert látványos újításról van szó - még ha nem is tökéletes. 

Nemrég bemutattuk a Google Föld időutazás funkcióját, amely az 5-ös verzióban debütált, az új kiadásban pedig kényelmesebben lehet használni, mert a műholdképek alján lévő ikonra kattintva is elérhetők lettek az archív műholdképek.

0 Tovább

Sportközvetítések ingyen - Sport Player

Az online sportközvetítéseket lejátszó program letöltése (4,1 megabájt)

A Ghacks.net-en bukkantunk rá erre az ingyenes programra, amellyel sportközvetítéseket lehet nézni online - díjmentesen. A Sport Playerrel többek közt futball, jéghoki, tenisz, kosárlabda, boksz, baseball és golfmérkőzések közvetítéseit lehet nyomon követni, emellett chatelni is lehetőség van a többi felhasználóval. Első indítását követően az Update ikonra kell kattintani, amely letölti az aktuális és az elkövetkezendő következő mérkőzések listáját, melyeket a mellettük lévő linkre kattintva lehet megtekinteni. A közvetítéseket egy új ablakban nyitja meg a program, és az esetek többségében több stream linkjét is megadja, így ha az egyik szaggatna, érdemes egy másikkal próbálkozni. Sajnos tesztgépünkön, Windows 7 alatt kissé szétcsúszott a szoftver menüje, de ennek ellenére használható volt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek