Az InteliScope nevű kiegészítő segítségével az iPhone gépkarabélyok irányzékát egészítheti ki digitális funkciókkal. A digitális segítővel többek közt a találatokat is fel lehet venni a telefon memóriájába.

A hetven dolláros áron előrendelhető kiegészítőt egy amerikai cég gyártja, amely a tervek szerint júniusban fogja piacra dobni az iPhone 5, 4S, illetve az iPod Touch készülékekkel kompatibilis változatban. Az Inteliscope tulajdonképpen egy speciális tartó, amelyet Picatinny MIL-STD-1913 típusú, szabványos rögzítősínnel ellátott fegyverekkel lehet használni.

A gyártó honlapján lévő információk szerint a gépfegyver irányzékát intelligens funkciókkal felvértező megoldás használatához az InteliScopes saját applikációját kell telepíteni a készülékekre. Az iPhone-on ez egyedi virtuális célkeresztek alkalmazását teszi lehetővé, további ötszörös digitális zoom alkalmazását biztosítja. Az app ballisztikai és fegyveradatbázist is tartalmaz, rögzíti a GPS-koordinákát, de információkkal szolgál a helyi szélviszonyokról is.