A suliból ismert szókitalálós akasztófajáték, terepjárókkal és SUV-okkal vívott gyorsulási versenyek, valamint egy monotonitásában szórakoztató buszszimulátor várja azokat, akik strandolás helyett a telefonjukat nyomkodják.

Akasztófa

Letöltés

Annyira kevés a jó magyar vonatkozású játék - és ez alatt elsősorban a magyar nyelvi, kulturális játékokat értjük, nem a magyra fejlesztésűeket, hogy mindegyiknek nagyon örülünk, ha feltűnik a Google Playben. Az Akasztófa nem egy bonyolult játék, de pont alkalmas arra, hogy az ember a trolira várva elüssön vele négy-öt percet. Ország és városneveket, hírességek neveit, sportokat, növényeket és még számos kategóriából származó szavakat kell kitalálni a játékosnak. Ha olyan betűt kér, ami nincs a szóban, akkor az őt jelképező pálcikaember egy tagját felrajzolják az akasztófára. Ha elfogytak a testrészek, a játékos veszített. Legutoljára a malomjátéknak örültünk ennyire.

Drag Racing 4x4

Letöltés

Nem csak az Angry Birdshöz és múlt héten ajánlott Little Thiefhez hasonló népszerű játékok élnek meg az Androidon. A héten frissített Drag Racing 4x4 a Need For Speed játékok gyorsulós részeihez hasonló. Nagyon kell figyelni a tökéletes váltásokra, padlóig kell taposni a gázt, és addig kell tuningolni a kocsit, amíg a pénz tart.

A játék különösen attól válik viccessé, hogy a legnagyobb és leghivalkodóbb terepjárókkal vehetünk részt gyorsulási versenyeken. Ráadásul az első versenyhelyszín Moszkva, ahol egy Grigorij nevű főnököt kell legyőzni. Aki ezek után nem érzi magát gengszterek sofőrjének, az valamit rosszul csinál.

Bus Simulator 3D

Letöltés

A PC-n már régóta létező furcsa szimulátorok kezdenek megjelenni a Google operációs rendszerét futtató eszközökre is. Van már traktor és munkagép szimulátor, a héten pedig egy olyan program is megjelent, amivel egy busz vezetőülését foglalhatjuk el. A pályák nem túl bonyolultak, egy sima városi busz napi munkáját kell elvégeznie a játékosnak. Megállóról megállóra kell járni, pontosan fékezni, felvenni az utasokat, és lehetőleg nem ütközni senkivel a megállók között. A játék a telefon vagy tablet mozgásszenzorával irányítható, így a kormányzás különösen valósághű - és nagyon fárasztó. A program egyetlen hátránya, hogy nagyon sok benne a reklám, ám ezektől pár száz forintért megszabadulhatunk.