A hőségszezon mellett itt az allergiaszezon is. Pollentérképet, kellően nehéz tolvajos ügyességi játékot és a Gru minyonjait megmozgató programot ajánlunk, amiben bárki a hónap dolgozója lehet.

Tiny Thief

Letöltés

Már a finn Rovio központjában is megunhatták az Angry Birds madarait - meg a velük díszített bögréket, hangszórókat, pendrive-okat és pólókat - mert a sorozat azonnali folytatása helyett a 5 Ants nevű fejlesztőcsapat Tiny Thief nevű játékának kiadásában segédkeztek inkább. A játékban egy kis tolvajt kell irányítanunk, mindig ellopva az adott pályán kijelölt tárgyat, meg mindent, ami még mozdítható. Az akció soha sem egyszerű, köteleket kell eloldani, őröket kell kicselezni, hordók mögé kel bújni, hogy biztonságosan továbbjussunk. Az első négy-öt pálya csak a trükkök betanulása, a következő hetvenen viszont már vért lehet izzadni. A játék ugyan körülbelül 600 forintba kerül, de minden fillérjét megéri.

Despicable Me

Letöltés

Az angol nyelvű Play Store ugyan az eredeti nevén említi a fenti játékot, de a statisztikák szerint a magyar játékosok nem hagyják átverni magukat, és tudják, hogy a Gru című animációs filmhez tartozó programról van szó. A Minion Rush alcímű játékban egy kis sárga minyont irányítunk, akinek az a célja, hogy az év dolgozója legyen a földalatti gyárban. Ehhez bonyolult, veszélyekkel teli pályán kell végigrohannia, minél több banánt gyűjtve. A játék irányításához összesen négy gesztusparancsra van szükség (jobbra, balra, ugrik, gugol), így kisgyerekeknek is ajánljuk a programot. Fontos azonban, hogy a szülő rá-ránézzen a gyerekre, a játék ugyais időnként felesleges kiegészítőket próbál rátukmálni a játékosra pár dollár vagy lájk értékben. A játék egyetlen hátránya, hogy nagyon sok adatot tölt le. Mobilneten nem is érdemes nekifogni, még wifin is perecekig tart, hogy elinduljon a játék.

Claritine Allergia Radar

Letöltés

Tüsszög, folyik a könnye? A vény nélkül kapható gyógyszer gyártója által szponzorált ingyenes applikáció az allergiásoknak segít a nyári hónapokban. A különböző növények polleneinek hatását bemutató kisokos mellett az app allergiatérképet is tartalmaz. Ebben azt lehet megnézni, hogy egyes növénytípusok - például csalánfélék, kenderfélék vagy különböző füvek - pollenjei Magyarország mely részén terjednek épp intenzíven. Az app részét képező pollennaptár az adott hónapban virágzó növényekről is tájékoztat. Egyelőre csak androdios verziója létezik, de hamarosan iOS-re is megjelenik az allergiaradar. Meg kell említenünk, hogy a program nem fukarkodik a Claritine reklámokkal, ám még fizetősben sem találtunk másik olyan szoftvert, amely ennyire jó allergianaptárat ad.