Yellofier

A Yello együttes hivatalos zeneszerkesztő appja, amellyel a beépített hangok mellett akár iPhone-nal vagy iPaddel felvett hangmintákból lehet elektronikus zenéket szerkeszteni effektusok segítségével.


Miért jó? A program egyszerű, négyzetrácsos kialakítású szerkesztőfelülettel rendelkezik, amelyen különböző színek jelölik az egyes hangmintákat, és eltérő minták az azonok alkalmazott hangeffektusokat. A lejátszás sebességét, illetve az egyes minták lejátszásának idejét a felhasználó tudja szabályozni. Az app megjelenésével párhuzamosan az Electronic Beats fesztivál szervezői zeneszerkesztői versenyt is indítanak a Yellofierrel, melynek győztese egy napot tölthet együtt Boris Blankkal, a Yello zenei részéért felelős tagjáva, aki egyben az app szülőatyja isl.

Miért nem jó? Ebben az appban nem található beépített szintetizátor, csak hangmintákkal képes operálni, és az effektusokat csak vizuális minták jelzik, a hagyományos elnevezések kimaradtak.

Ár: ingyenes
Platform: iOS

***


Futótárs

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás  alkalmából bemutatkoz app nem csupán a versenyen indulókat segíti, hanem bárki számára hasznos lehet, aki futással tartja karban magát.

Miért jó? Az appból közvetlenül el lehet érni az időjárási információkat, meg lehet adni neki a teljesíteni kívánt távokat, amelynek megtételét a GPS-en keresztül monitorozza, a megtett táv hossza mellett a sebességet is rögzíti. A műholdas követés egyébként az akkumulátor kímélése érdekében kikapcsolható.  A program személyi edzőként is funkcionál, miután meg lehet adni neki a testsúlyt, életkort és nemet, amelyhez viszonyítva segít feldolgozni a teljesítményt.

Miért nem jó? Csak iOS-re és Androidra érhető el, Windows Phone-ra nem.

Ár: ingyenes
Platform: iOS, Android


***

A legjobb teafőző appok

Fekete, fehér, zöld és rooibos: ma már bárhol lehet egykor különlegesnek tartott teákat is venni. Ezek mindegyikét eltérő hőmérsékletű vízben, eltérő ideig kell főzni. Az ingyenes teafőző appok a legjobb főzet elkészítésében segítenek.

Camellia Tea Timer

Az iPhone-ra készült, de iPaden is működő appban az összes ismertebb teatípus megtalálható, a használandó hőmérsékletet pedig szerencsére Celsius fokban is megadja. A beépített stoppert nem szükséges folyamatosan bámulni a főzési idő leteltéig, az app a háttérből is tud figyelmeztetéseket küldeni, ha eljött az idő a teatojás vagy a filter kivételére.

Tea Tips

Az Androidon elérhető app egyaránt fut okostelefonon és tableten. Az ismert teatípusok helyett csak nyolc nagy teacsaládhoz ad meg főzési időket és vízhőmérsékleteket. A kezdő felhasználónak ennyi elég is, hogy ne áztassa túl a fekete teát és ne forrázza agyon a matét. A profik pedig a menüből hozzáadhatják a saját kedvenc teatípusaikat. A program írója még arra is gondolt, hogy egy jó adatbázist szívesen vinne magával a felhasználó, a tealistát könnyen lehet exportálni a programból.

A Perfect Cup of Tea

Hasonlóan spártai küllemű az A Perfect Cup of Tea nevű androidos app is, ami annyival tud többet a Tips tealexikonnál, hogy stopperórát is tartalmaz. Ráadásul ebben az appban több tea alapípus található meg. Hátránya, hogy egészségügyi információkat nem tartalmaz, azt az előző programból kell kiolvasni a felhasználónak.

***

Shoot many robots

Valahol a távoli posztapokaliptikus jövőben hősünk azzal szembesül, hogy igencsak elszaporodtak a gyilkos robotok. Apró kártevők, nagyobb láncfűrészes darbok, fűrészkorongos férgek, pókként mászó géppuskák lepik el a tájat. Mi más lehetne a játékos célja, mint hogy ezekből minél többet a másvilágra küldjön. A mozgással nem kell törődni a játékban, a karakterünk egyre gyorsabban szalad előre, csak a megfelelő futósáv kiválasztása és a jó ütemben történő tüzelés a feladatunk. Ahogy lépjük a szinteket úgy kapunk ráadásul egyre jobb fegyverket, és úgy marad egyre kevesebb esélye a robotoknak.

Miért jó? Az egyre gyorsuló tempó, az egyre jobb fegyverek a játék elé szögeli a játékost. Hiába nem tudjuk, hogy hova is fut a főhős, könnyen azonosulunk vele. Szemét robotok!

Miért nem jó? A Shoot Many Robots kicsit olyan, mint a körömrágás. Nem egészséges, de nehéz abbahagyni. Láttunk már sokkal jobb, okosabb játékot, de leköti az ember.

Ár: ingyenes (tárgyakat lehet venni)

Platform: Android

***

RIP Rally

Unod a tipikus autóversenyes játékokat? A RIP Rallyban nem csak száguldozni kell a pályán, de a tömegével érkező zombikat is szét kell lőni a jobb hüvelykujjal tüzelve.

Miért jó? A megszokotthoz képest eltérő játékmenet abból adódik, hogy nem csak kormányozni, de megfelelő irányba tüzelni is kell az autó tetejére szerelt gépágyúval.

Miért nem jó? Bár sokféle bónuszt lehet felvenni a pályákon, azért alapvetően mindegyiken ugyanaz a feladat, a zombigyilkolás pedig egy idő után egysíkúvá válik.

Ár: ingyenes
Platform: iOS