Little Dead Riding Hood (iOS, 0,9 eur)

Letöltés

Mindenszentek alkalmából érdemes megismerkedni a Piroska és a farkas horrorváltozatával, amely egy angol nyelvű iPades interaktív kötetként érhető el. Ennek morbid története szerint Piroska már rég alulról szagolj az ibolyát, és nem csak egy farkas, hanem a saját szülei is el akarják tenni láb alól a nagymamáját. Természetesen minden másképp történik, mint ahogy ismertük, a bizarr történetet pedig sokszor ijesztő, interaktív meglepetések teszik teljessé.

Rail Rush (Android, iOS, WP8, freemium)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra 
Letöltés WP8-ra

A mindenszentek alkalmából speciális, szellemeket, denevéreket és töklámpásokat felvonultató Halloween-pályával jelentkezik a Rail Rush című játék. Ebben ugyanúgy lehet egy kihalt bánya csillénik száguldozni, ahogy azt Indiana Jones is tette a Végzet templomában. A száguldás közben időnként egyik sínpárról a másikra kell ugrani, ki kell hajolni a bónuszkövekért, vagy el kell kerülni a minket felborító szellemeket, vagy át kell ugrani egy vágányzárat. A játék néhány pályája ingyenes, a többiekért azonban fizetni kell.


Mr. Number (Android,  ingyenes)


Letöltés

Unod, hogy mindig felesleges marhaságokkal zaklatnak mobilon? Rakd őket feketelistára. Androidon a nekünk eddig a legjobban a Mr. Number nevű ingyenes app vált be. Ezzel nem csak bizonyos számokról érkező hívásokat és SMS-eket lehet blokkolni, de akár az összes bejövő hívás is letiltható, leszámítva a közeli ismerősök előzetesen megadott, szűk körét. Ha minden Magyarországról érkező, bejövő hívást szeretnénk tiltani, a Hang Up menüben a +36-os számtartományt kell megadni, hasonló módon egyéb országokból érkező megkeresések is kiszűrhetők. A kivételeket - akiktől hívást várunk - az Exceptions menüben lehet megadni, sajnos csak egyesével, a telefonkönyvből vagy a hívásnaplóból kiválasztva. Nem csak hívásbontást lehet beprogramozni, hanem a Voicemail funkcióval automatikusan a hangpostára lehet irányítani a nem kívánt hívókat. A nem fogadott hívások listáját a Blocked history menüpontban lehet visszanézni. A hívás és üzenetszűrés be-, és kikapcsolása a jobb felső sarokban lévő Settings menüből történik.

Telegram (Android, iOS, ingyenes)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

Az amerikai hírszerzés internetes lehallgatási botránya hatására ismét megnőtt a titkosított üzenőprogramok keletje, amelyek közül a legújabb ingyenes, orosz fejlesztésű Telegram lehallgathatatlan társalgást ígér. Az appot az Oroszországban a Facebooknál is népszerűbb, vKontakte közösségi oldal milliárdos készítői indították el, saját bevallásuk szerint csupa jószándékból.

Mivel az app titkosítva továbbítja az üzeneteket, azok tartalmához a fejlesztők szerint az érintetteken kívül senki sem férhet hozzá. Beállítástól függően megadott időn belül automatikusan törölni is lehet a Telegramon átküldött üzeneteket, amelyek képeket vagy egyéb fájlokat is tartalmazhatnak.

A biztonság érdekében a szolgáltató nem egy központi szerveren, hanem számos, világszerte elosztott kiszolgálón keresztül végzi az üzenetek továbbítását, így nehezítve meg a lehallgatást. A legnagyobb nehézséget természetesen az jelenti, hogy a Telegramon keresztül csak olyan ismerősökkel tudunk kommunikálni, akik szintén telepítették az alkalmazást.

Helyes?! (iOS, magyar nyelvű, ingyenes)

Letöltés

Grétsy tanár úr az iPaden tér vissza! A héten iPadre és iPhone-ra megjelent nyelvtanteszt applikáció első feladványait helyesen tölti ki, az Álljunk meg egy szóra! című tévéműsor egykori műsorvezetőjének arcképével díszített virtuális trófeát nyerheti el. Az appban minden egyes feladatkör tíz kérdést tartalmazó kvízekre van bontva, amelyeken a megfelelő betűket az ujjainkkal kell helyükre húznunk. A feladatok fokozatosan nehezednek: a j és a ly közötti választás még gond nélkül megy, de később már elgondolkozunk: vajon a "szelidít" vagy a "szelídít" a helyes? Sokat vacillálni nincs idő, ketyeg az óra. Egyelőre három nehézségi szinten tesztelhetjük helyesírásunkat az applikációval, de később további kvízek is készülnek hozzá.

The Activision Decathlon (Android, iOS, 519 Ft, 2 USD)

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re


A C64-es időkből sokaknak ismerős lehet a joystickgyilkos Activision sportjáték, amelyben a joystick rángatásával lehetett erőt gyűjteni a különböző feladatokhoz. A játék most hasonló formában éledt újra mobileszközökön, ahol a rángatás helyett már a hardvert kevésbé igénybe vevő nyomkodással lehet irányítani a karaktereket. A játékmenet alig változott, a tízpróba egyes sportágain kell végigmenni, lehetőleg minden versenyen elsőként végezve. Az újítás, hogy karakterünknek különböző kiegészítőket vásárolhatunk, amivel egyes tulajdonságait javíthatjuk így növelve az esélyeket. Mivel az alkalmazás nem ingyenes, a játékosoknak nem kell az alkalmazáson belül fizetniük, a jobb karakter nevelése már csak a saját ügyességen múlik. Akik annak idején sokat játszottak a Decathlonnal, a különböző olimpiai játékokkal, illetve az Ughlympicsszel, azok számára nagyszerű kikapcsolódás lehet az alkalmazás, hacsak nem féltik készülékük képernyőjét.


Skulls of the Shogun (WP8, 2 USD)

Letöltés WP8-ra

A körökre osztott stratégiai játékok híveinek nyújthat számos kellemes percet a szamuráj túlvilágon játszódó Skulls of the Shogun. A játékban egy halott, de a túlvilági dicsőségtől csellel megfosztott hadvezért kell győzelemre vinnie a játkosnak. A játékmenet a hasonló játékoknál megszokott módon történik, a különböző tulajdonságú és erejű egységek vásárlásával, fejlesztésével kell felülkerekedni az ellenségen. A játékban az erőforrások korlátozottak, így nem lehet órákig tápolni, hogy végül túlerővel nyerjük meg a csatát. A játékos az egységek számától függetlenül csupán ötször léphet egy körben, így a stratégiát jól át kell gondolni. Az alkalmazás különlegessége,hogy multiplatform, így online játszhatunk olyan ellenfelekkel is, akik PC-n vagy éppen Xboxon vásárolták meg a játékot. A körökre osztott játékmenet másik előnye, hogy nem igényel valósidejű jelenlétet, egy online játékban elég bejelentkezni, kiadni a parancsokat és elküldeni azokat, az alkalmazás figyelmeztet, ha az ellenfél lépett, amire bármikor lehet válaszolni.