Fociaréna (Android, iOS)

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

A Telekom ingyenes appjával a magyar válogatott és az OTP Bank Liga futballmérkőzéseinek néhány perces videós összefoglalóit lehet megnézni. Az appban a meccsek és csapatok eredményeinek statisztikái is elérhetők, és a használója kedvenc klubját is beállíthatja, hogy annak eseményeit azonnal elérje. A mérkőzésekről és a frissen felkerülő videós összeállításokról az app riasztást is tud küldeni.

IOS esetében a Fociaréna az 5.1-es, Androidból a 3.0-s vagy újabb verziót igénylni használtához. Míg a tabellát és a statisztikákat bárki elérheti az appból, a videós összefoglalókat csak a telekomos (korábban T-Mobile-os) ügyfelek érhetik el mobilinternetes kapcsolaton keresztül. A videoletöltéssel nem kell feltétlenül a mobilinternet forgalmát terhelni, wifin keresztül is elérhetők az összefoglalók olyan eszközökről, amelyekben telekomos SIM-kártya működik.

Top Movies (iOS)

Letöltés iOS-re

Ebben a végtelenül egyszerű, de érdekes appban premierjük ideje alapján lehet az ismert amerikai filmeket listázni 1910-től napjainkig. Indításkor minden évtized legnépszerűbb filmjeit listázza az app, de ujjunkkal fokozatosan akár napi szintig változtathatjuk a felsorolás részletességét. Az Emlékmás jött ki hamarabb, vagy a Batman? Ez az app megmondja, de akár a születésnapunkon debütáló filmeket is meg lehet nézni benne egyszerűen.

TownCraft (iOS)

Letöltés iOS-re

Az ezer forint körüli áron megvehető app a MineCraft jócskán leegyszerűsített, ezáltal átlagjátékosok számára élvezetesebbé tett változata. A TownCraftban minden az alapoktól kezdődik: karakterünkkel először csak egy fadarabot és egy követ tudunk összeszedni, ebből azonban hamarosan baltát, majd fafeldolgozó asztalt, végül, ha ha a szén is felbukkan, már kereskedelmi csomópontot is létrehozhatunk, a végcél pedig teljes falvak, civilizációk megalkotása ültetvényekkel és szerszámkészítőkkel.


Google Play Music (Android)


Letöltés Androidra


Október 1-től Magyarországon is elérhető a Google zenei szolgáltatása, amin keresztül vásárolhatnak és online hallgathatnak zenéket a Google fiókkal rendelkező felhasználók. Az Android használók számára az egyik legjobb funkció saját zenei gyűjteményük feltöltése, amit később bárhonnan elérhetnek és hallgathatnak, feltéve, hogy rendelkeznek online kapcsolattal. A Google a feltöltött zeneszámok mennyiségében és nem a tárhely nagyságában határozza meg a feltölthető mennyiséget, ami jelenleg húszerzer darab, de ebbe a megvásárolt zenék nem tartoznak bele. Az applikácó lejátszója egyszerűen kezelhető, letisztult annyit és csak annyit nyújt amit egy ilyen alkalmazástól elvárhatunk a különböző módú kereséstől a hasonló stílusú zenék ajánlásáig. A kínálatról és az ajánlók működéséről a Quart már korábban írt, a lejátszáshoz szükséges alkalmazás egyelőre Androidon érhető el, az iOS változtatot erre a hónapra ígéri a Google, addig is érdemes egy éjszakát eltölteni a zenék feltöltésével.


Readmill (Android, iOS)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

A tabletekre már számos könyvolvasó alkalmazás létezik, ezek közül kétségkívül a legnagyobb mammut az Amazon minden platformra elérhető Kindle alkalmazása, de a Goole és az Apple is kiadott saját programokat. Ezek közös jellemzője, hogy leginkább saját tartalmaikat támogatják és igyekeznek a lehető legjobban megnehezíteni a máshol vásárolt vagy letöltött könyvek olvasását. A Readmill ezzel szemben szabadon betölthetővé vagy feltölthetővé teszi a különböző formátumokat, amelyeket későbbb a felhőből is elérhet a felhasználó. A nagyokkal szemben a Readmill hatalmas előnye, hogy elsősorban telefonokra fejlesztett felülete rendkívül egyszerű, gyors, minden sallangtól, felesleges animációtól mentes. A letisztult egyszerűség mellett az alkalmazás közösségi hálóként is működik, az olvasók követhetik barátaik olvasmányait, kommentálhatják azokat, vagy ajánlhatnak könyveket. A Readmill természetsen üzletként is működik, nagy előnye, hogy a megvásárolható könyvek mellett számos klasszikus tölthető le ingyenesen angol nyelven.


Pinball Rocks HD (Android, iOS)


Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

A flipperjátékokkal már Dunát lehet rekeszteni, mindenk termék, film megkapta már a magáét, a zenei felhozatal azonban kisebb. Így lehet üdítő újdonság a végre Androidon is elérhető Pinball Rocks HD, amivel kellemes perceket lehet eltölteni vonaton vagy éppen az orvosi váróban, fülhallgató használata ajánlott. Az alapjáték természetesen ingyenes, ám ebben egy asztal található, ami az éppen jelenleg divatos dalokat játssza a Sony katalógusából. Az olyan klasszikusokért, mint a Slayer, az AC/DC, már fizetni kell, akárcsak a reklámok eltüntetéséért. A pénzért cserébe új asztalokat és természetesen a zenekarok legjobb dalait kapja a játékos és mi lehet jobb szórakozás, mint a Reign in Bloodra vagy a Shoot to Thrillre nyomkodni felindultan a gép képernyőjét.