Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zombi Piroska és egy szuper hívásblokkoló - a hét legjobb appjai

Little Dead Riding Hood (iOS, 0,9 eur)

Letöltés

Mindenszentek alkalmából érdemes megismerkedni a Piroska és a farkas horrorváltozatával, amely egy angol nyelvű iPades interaktív kötetként érhető el. Ennek morbid története szerint Piroska már rég alulról szagolj az ibolyát, és nem csak egy farkas, hanem a saját szülei is el akarják tenni láb alól a nagymamáját. Természetesen minden másképp történik, mint ahogy ismertük, a bizarr történetet pedig sokszor ijesztő, interaktív meglepetések teszik teljessé.

Rail Rush (Android, iOS, WP8, freemium)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra 
Letöltés WP8-ra

A mindenszentek alkalmából speciális, szellemeket, denevéreket és töklámpásokat felvonultató Halloween-pályával jelentkezik a Rail Rush című játék. Ebben ugyanúgy lehet egy kihalt bánya csillénik száguldozni, ahogy azt Indiana Jones is tette a Végzet templomában. A száguldás közben időnként egyik sínpárról a másikra kell ugrani, ki kell hajolni a bónuszkövekért, vagy el kell kerülni a minket felborító szellemeket, vagy át kell ugrani egy vágányzárat. A játék néhány pályája ingyenes, a többiekért azonban fizetni kell.


Mr. Number (Android,  ingyenes)


Letöltés

Unod, hogy mindig felesleges marhaságokkal zaklatnak mobilon? Rakd őket feketelistára. Androidon a nekünk eddig a legjobban a Mr. Number nevű ingyenes app vált be. Ezzel nem csak bizonyos számokról érkező hívásokat és SMS-eket lehet blokkolni, de akár az összes bejövő hívás is letiltható, leszámítva a közeli ismerősök előzetesen megadott, szűk körét. Ha minden Magyarországról érkező, bejövő hívást szeretnénk tiltani, a Hang Up menüben a +36-os számtartományt kell megadni, hasonló módon egyéb országokból érkező megkeresések is kiszűrhetők. A kivételeket - akiktől hívást várunk - az Exceptions menüben lehet megadni, sajnos csak egyesével, a telefonkönyvből vagy a hívásnaplóból kiválasztva. Nem csak hívásbontást lehet beprogramozni, hanem a Voicemail funkcióval automatikusan a hangpostára lehet irányítani a nem kívánt hívókat. A nem fogadott hívások listáját a Blocked history menüpontban lehet visszanézni. A hívás és üzenetszűrés be-, és kikapcsolása a jobb felső sarokban lévő Settings menüből történik.

Telegram (Android, iOS, ingyenes)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

Az amerikai hírszerzés internetes lehallgatási botránya hatására ismét megnőtt a titkosított üzenőprogramok keletje, amelyek közül a legújabb ingyenes, orosz fejlesztésű Telegram lehallgathatatlan társalgást ígér. Az appot az Oroszországban a Facebooknál is népszerűbb, vKontakte közösségi oldal milliárdos készítői indították el, saját bevallásuk szerint csupa jószándékból.

Mivel az app titkosítva továbbítja az üzeneteket, azok tartalmához a fejlesztők szerint az érintetteken kívül senki sem férhet hozzá. Beállítástól függően megadott időn belül automatikusan törölni is lehet a Telegramon átküldött üzeneteket, amelyek képeket vagy egyéb fájlokat is tartalmazhatnak.

A biztonság érdekében a szolgáltató nem egy központi szerveren, hanem számos, világszerte elosztott kiszolgálón keresztül végzi az üzenetek továbbítását, így nehezítve meg a lehallgatást. A legnagyobb nehézséget természetesen az jelenti, hogy a Telegramon keresztül csak olyan ismerősökkel tudunk kommunikálni, akik szintén telepítették az alkalmazást.

Helyes?! (iOS, magyar nyelvű, ingyenes)

Letöltés

Grétsy tanár úr az iPaden tér vissza! A héten iPadre és iPhone-ra megjelent nyelvtanteszt applikáció első feladványait helyesen tölti ki, az Álljunk meg egy szóra! című tévéműsor egykori műsorvezetőjének arcképével díszített virtuális trófeát nyerheti el. Az appban minden egyes feladatkör tíz kérdést tartalmazó kvízekre van bontva, amelyeken a megfelelő betűket az ujjainkkal kell helyükre húznunk. A feladatok fokozatosan nehezednek: a j és a ly közötti választás még gond nélkül megy, de később már elgondolkozunk: vajon a "szelidít" vagy a "szelídít" a helyes? Sokat vacillálni nincs idő, ketyeg az óra. Egyelőre három nehézségi szinten tesztelhetjük helyesírásunkat az applikációval, de később további kvízek is készülnek hozzá.

The Activision Decathlon (Android, iOS, 519 Ft, 2 USD)

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re


A C64-es időkből sokaknak ismerős lehet a joystickgyilkos Activision sportjáték, amelyben a joystick rángatásával lehetett erőt gyűjteni a különböző feladatokhoz. A játék most hasonló formában éledt újra mobileszközökön, ahol a rángatás helyett már a hardvert kevésbé igénybe vevő nyomkodással lehet irányítani a karaktereket. A játékmenet alig változott, a tízpróba egyes sportágain kell végigmenni, lehetőleg minden versenyen elsőként végezve. Az újítás, hogy karakterünknek különböző kiegészítőket vásárolhatunk, amivel egyes tulajdonságait javíthatjuk így növelve az esélyeket. Mivel az alkalmazás nem ingyenes, a játékosoknak nem kell az alkalmazáson belül fizetniük, a jobb karakter nevelése már csak a saját ügyességen múlik. Akik annak idején sokat játszottak a Decathlonnal, a különböző olimpiai játékokkal, illetve az Ughlympicsszel, azok számára nagyszerű kikapcsolódás lehet az alkalmazás, hacsak nem féltik készülékük képernyőjét.


Skulls of the Shogun (WP8, 2 USD)

Letöltés WP8-ra

A körökre osztott stratégiai játékok híveinek nyújthat számos kellemes percet a szamuráj túlvilágon játszódó Skulls of the Shogun. A játékban egy halott, de a túlvilági dicsőségtől csellel megfosztott hadvezért kell győzelemre vinnie a játkosnak. A játékmenet a hasonló játékoknál megszokott módon történik, a különböző tulajdonságú és erejű egységek vásárlásával, fejlesztésével kell felülkerekedni az ellenségen. A játékban az erőforrások korlátozottak, így nem lehet órákig tápolni, hogy végül túlerővel nyerjük meg a csatát. A játékos az egységek számától függetlenül csupán ötször léphet egy körben, így a stratégiát jól át kell gondolni. Az alkalmazás különlegessége,hogy multiplatform, így online játszhatunk olyan ellenfelekkel is, akik PC-n vagy éppen Xboxon vásárolták meg a játékot. A körökre osztott játékmenet másik előnye, hogy nem igényel valósidejű jelenlétet, egy online játékban elég bejelentkezni, kiadni a parancsokat és elküldeni azokat, az alkalmazás figyelmeztet, ha az ellenfél lépett, amire bármikor lehet válaszolni.

0 Tovább

Zombigyilkos palánták - a hét legjobb appjai

Plants vs. Zombies 2. (Android, iOS, freemium)

Letöltés Androidra

Letöltés iOS-re

Androidra is megjelent az Angry Birds mellett a világ másik legkedveltebb mobilos és tabletes játéka, a Plants vs. Zombies folytatása. Az iOS-re már augusztus óta elérhető sikerjáték második része alapvetően ingyenes, de fizetős extrákat lehet vásárolni a pályák könnyebb teljesítéséhez - tehát a freemiumnak nevezett modellt használja.


A játékmenet a szokásos: a feladatunk az, hogy megvédjük a konyhakertet, amire zombik serege támad több hullámban. Ezt mindenféle magokat köpködő és védekezésre használható zöldségek palántázásával tehetjük meg. A napraforgók telepítésével a pénzt helyettesítő napsugarakat gyűjthetjük be hatékonyabban. A Plants vs. Zombies az egyik legjobban eltalált tabletes játék, hiszen irányítására az érintőképernyő a legjobb.

Pulse, Splice, Fractal (Android, fizetős, jótékonysági)

Letöltés

A Humble Bundle e heti ajánlatában a Cipher Prime három androidos játékát lehet megvásárolni jelképes összegért. Az oldalon elérhető játékok eladása mindig jótékony dolgokat szolgálnak, az árat a vevő állapítja meg.

A leginkább formabontó a Pulse című ügyességi játék, ahol egy körkörös rendszeren a zene ütemére kell eltalálni a játékosnak a hangokat. Az elsőe egyszerűnek hangzó feladat a kezdetekben lassú ambient számok begyorsulásával meglehetően nehézzé válik, két kéz és fülhallgató használata elengedhetetlen a magasabb szinteken. A Fractal és Splice című programok már inkább logikai játékok, az egyikben a Bejeweledhez hasonló módon kell egy-egy pályát kitakarítani, míg a másikban darabokból építkezve kell mikróbákat alkotni. Az ötletesség mellett a kiemelkedőn jó design miatt is érdemes kipróbálni a játékokat.

GarageBand (iOS, freemium)


Letöltés

Az új iPad Air bejelentésével párhuzamosan jelentette be az Apple a GarageBand zeneszoftver 2.0-s verzióját. A számítógép mellett évek óta iPhone-ra és iPadre is elérhető, az új kiadása azonban az iOS 7-hez passzoló felület mellett ingyenessé is vált. Az ingyen letölthető verzió azonban csak néhány alapvető hangszert tartalmaz, a teljes csomagot 4,5 euróért, vagyis nagyjából 1300 forintért lehet megvásárolni. Az új GarageBanddel egy zeneszám létrehozásához a korábbinál több hangszer vagy éneksávot lehet alkalmazni. Bár a program nem feltétlenül tud eleget egy hangstúdió kiszolgálásához, a képernyőn át könnyen programozható, élethű hangzású, és sok automatikus ritmust is kínáló hangszerekkel való játszadozás órákra le tud kötni egy átlagembert. A Garagebanddel egy egyszerű halandó is elkészíthet egy vállalható minőségű zeneszámot.


BKV Menetrend (Windows Phone, 235 forint)

Letöltés

Ismét van BKV, pardon, BKK menetrend windowsos telefonokra. Az alkalmazást annak ellenére hívják BKV menetrendnek, hogy a járatok összeállításáért már a Budapesti Közlekedési Központ felel. A logikusan felépített app főmenüjében a járatok számára és a megálló nevére lehet keresni, bár kicsit zavaró, hogy a járatszámnál nem a számbillentyűzet jelenik meg. Tömegközledés-bolondok és közlekedésmérnökök egyben végigböngészhetik az összes járatot; a gyakran használtakat ki lehet rakni a kedvencek közé. Az app közvetlenül linkel a BKK honlap forgalmi változások oldalára.

A találati listában azt is jelzi az alkalmazás, hogy melyik járaton van első ajtós felszállás. A járat nevére bökve kapjuk meg az útvonalat, majd az egyes megállókra nyomva a menetrendet. A menetirány megfordítható, az útvonalat Bing térképen lehet megnézni. A közelben található megállókat a főmenüből és a találati listából lehet lekérdezni, ha beljebb mászunk a menükben, már nem – pedig ez a leghasznosabb, ha pont az orrunk előtt ment el a busz. A járatokat ki lehet tűzni a nyitóképernyőre. Az Iridescent Visuality appja, ahogy illik, rendszeresen frissíti a járatok adatbázisát. Hasznos és korrekt, mi kell még? 

Rolling Coins (iOS, 0,9 eur)

Letöltés

Aprópénzek és csokibonbonok a főszereplői a napokban komoly frissítésen átesett játéknak, amelyet 0,9 euróért lehet megvenni az App Store-ban. A játék irányítása teljes egészében a táblagép vagy telefon jobbra és balra döntögetésével történik. A feladat: a fentről ledobott pénzérmével minél több finom csokoládét bejuttatni az alul található tölcsérbe. Az utat különféle akadályok és gépek lepték el, így jó reflexekre is szükség lesz ahhoz, hogy minden csoki a célba érjen, és ne vésszen kárba. Teljesen erőszakmentes, addiktív játék.


Molto (Android, iOS, ingyenes)


Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

Az elmúlt években számos alkalmazás próbálta újraértelmezni a levelezőprogramokat, hatalmas sikerük pedig azt mutatja, van igény és kereslet a mobilos levelezés megújítására. A Molto fejlesztő Androidra és iOS-re is egyidően adták ki az alkalmazást, egyelőe béta változatban. A Molto a korábban Incredimail néven ismert iOS alkalmazás újragondolása. Az ingyenesen letölthető kliens a korábbi próbálkozásokhoz hasonlóan igyekszik szakítani a szöveg által dominált felülettel, a levelek úgy jelennek meg, mint egy közösségi oldal üzenetei, a feladó profilképét is megjelenítve.

Az üzenetek között tallózva, azok megnyitása nélkül is lehet látni tartalmukat, ami már nem csupán a szövegre korlátozódik, a csatolmányok és az esetleges linkek is láthatóak, igaz nem aktiválhatóak, így egy videó megnézéséhez már meg kell nyitni a levelet, de a funkció így is segíthet eldönteni, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele. A másik újítás a beépített böngésző, így a linkeket, videókat a levelezően is meg lehet nézni, nincs szükség másik alkalmazás megnyitására. A Molto igyenesen elérhető iOS-re és Androidos táblákra, a telefonos változatra még várni kell.

Sky Gamblers: Air Supremacy

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

Az iOS-t használók már több mint egy éve élvezhetik a Namco klasszikus repülő arcade shoot-em-upját, ami most végre Androidra is megérkezett. A játék erősége a különböző játékmódok sokasága, az egyszerű story módtól a CTF-ig. A több mint 40 választható repülő akár saját festéssel is elláthatják a játékosok, így szállva szembe az idegen invázióval vagy éppen más játékosokkal online. A Namco sajnos az iOS-es megoldás helyett az Android felhasználók számára ingyenessé tette a játékot, és az azon belüli vásárlásokkal igyekszik visszahozni költségeket. Habár a játék akár fizetés nélkül is kijátszható, a legerőebb gépek és egyes játékmódok csak vásárlással érhetők el. A kitűő grafika és a jól eltalált játékmenet szórakoztatóvá teszik a repülést, ami a játék stílusához mérten kevéssé realisztikus, a szimulátorok rajongói biztosan nem az Air Supremacy-ban találják meg hétvégi szórakozásukat, a gyors akció szerelmeseinek viszont kellemes perceket szerezhet.

0 Tovább

Brutális ébresztés és gravitáció - a hét legjobb appjai

Gravity (Don’t Let Go) (Android, iOS)


Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

A nagysikerű és lenyűgöző látványvilágú film mellé természetesen megérkezett a kiegészítőjáték is, amelyben az űrben sodródó asztronautákall kell feladatokat megoldania a játékosnak. Akárcsak a filmben, itt is egy katasztrófát követő vészhelyzetből kell megmenteni a karaktereket és visszavezetni őket a Nemzetközi Űrállomásra. A játék látványvilága a filmet idézi, a grafika kitűnő, a fizikai modellezés pedig a legjobbak közé tartozik, amit androidon eddig láttunk. Az irányítás sajnos elég nehézkes, ami gyakran megnehezíti a játékos életét, különösen, hogy a legapróbb mozdulatokkal, elrontott irányokkal tragédiába torkollhat a mentési kísérlet. A játék meglehetően feszes ütemű, a véges oxigénkészlet miatt gyakran nehéz döntések elé állítva a játékost. Sajnos a fejlesztő Warner Brothers nem önálló termékként, hanem promóciós eszközként tekintett az alkalmazásra, így habár kitűnő minőségű mégis meglehetősen rövid, de szerencsére ingyenes.

Step Out! Alarm Clock (iOS)

Letöltés

Nehezen ébredsz? Fontos lenne reggel nem elaludni? A Step Out! ébresztőóra a jó választás ilyen kritikus helyzetekre. Az ébresztőapp reggeli csörgését kétféle módon lehet leállítani reggelente: vagy tenni kell az iPhone-nal, iPaddel 20-40 lépést, vagy a kamerájának kell mutatni egy előzetesen lefotózodd tárgyat lehetőleg a lakás másik szegletéből. A visszaalvás teljesen kizárt, ráadásul egy csomó időpontot lehet programozni rá.


Riptide GP (iOS, Android)

Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Ugyan nem új játék, de ezen a hétvégén iOS-re  ingyen lehet letölteni a legnépszerűbb jet skis játék első részét (Androidra 450 forintba kerül). Táblagépes és okostelefonos viszonylatban már ennek a grafikája is remek, még egy iPad 2-esen is. A játékot már az iPhone 5 képességeihez és a Retina kijelzőhöz is optimalizálták, összesen tizenkét pályán lehet benne száguldnak hétféle jet skivel, ha ugratás közben kunsztokat is csinálunk, azért pluszpont is jár.


Table Top Racing (iOS)

Letöltés

A Micro Machines játékklasszis huszonegyedik századi reainkarnációja ez a játék, amelyben a lakás különböző pontjain zajlanak a versenyek. Mindenféle őrült autóval lehet száguldani a tányérok, zöldségek és cipők között. A könnyebb irányíthatóság végett a játék automatikusan adagolja a gázt, a játékosnak csak kormányoznia, időnként pedig fékeznie, turbóznia kell, mert menet közben bónuszokat is fel lehet venni. Nyolc pálya, tizenhat autó, multiplayer lehetőség, az egyetlen hátránya, hogy iPhone 3GS-en és harmadik generációs iPodon nem működik.


Clash of Clans (Android, iOS)



Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Az iOS-en hatalmas sikert aratott Clash of Clans végre Androidra is megérkezett és várhatóan itt is ugyanolyan karriert fut majd be. A játékot csak annak ajánljuk, aki meglehetősen sok idővel vagy elköltendő pénzzel rendelkezik, gyors sikerre vágyóknak nem ideális. A hagyományos építkezős, fejlesztgetős stratégiai játék teljesen ingyenes, készítői az alkalmazáson belüli vásárlásra építik üzleti modelljüket, ami olykor dühítő. Egy erőforrás csupán készpénzért áll a játékos rendelkezésére, ami nélkül azért lehet boldogulni, de jóval tovább tart a játék. Az egyszemélyes játékmód szórakoztató, de gyorsan végigvihető, a klánokba tömörült játékosok megtámadásához pedig már egy igen jól fejlesztett és felszerelt falura lesz szükség, aminek felépítése hetekig is tarthat. Nagy előny, hogy a játék a háttérben futva is építkezik, így akár éjszakákon át lehet aranyat és a fejlesztéshez szükséges elixírt bányászni. A Clash of Clans remek szórakozást nyújthat az elkötelezett és türelmes játékosoknak, tévézés vagy olvasás közben olykor rápillantva ideális.

Papyrus -  Natural Note Taking (Android)


Letöltés Androidra

Az érintőképernyős eszközök megjelenése óta igénylik a felhasználók, hogy eszközüket egy hagyományos papír jegyzettömbhöz hasonlóan használhassák. Mára már számos fizetős és ingyenes felhasználás között választhatunk, amelyek különböző funkciókkal könnyítik meg a jegyzetelést. Az ingyenesen letölthető Papyrus az egyszerszerű, könnyen használható darabok közé tartozik, amit stylus-szal vagy ujjal is lehet használni. A bevitt szöveget egyszerűen lehet javítani, exportálni vagy szerkeszteni, illetve a nyomtatott szöveg, vagy a képek beillesztése is megoldható. A gesztusokkal való szerkesztés gyors és kényelmes, így olyan szituációkban is megállja a helyét, ahol nincs idő bonyolult menükben kutatni a funkciókért. Az alkalmazás képes a nem elektronikus stylus-ok használatakor is különböző vastagságú vonalak rajzolására, mintha valóban papírra nyomnánk különböző erővel a tollat. A Papyrus már majdnem tökéletes jegyzetelő alkalmazás bevásárlólistától az órai jegyzetekig, igaz használatához nem árt egy megfelelően nagy képernyős készülék.


0 Tovább

Gólok és filmek - a hét legjobb appjai

Fociaréna (Android, iOS)

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

A Telekom ingyenes appjával a magyar válogatott és az OTP Bank Liga futballmérkőzéseinek néhány perces videós összefoglalóit lehet megnézni. Az appban a meccsek és csapatok eredményeinek statisztikái is elérhetők, és a használója kedvenc klubját is beállíthatja, hogy annak eseményeit azonnal elérje. A mérkőzésekről és a frissen felkerülő videós összeállításokról az app riasztást is tud küldeni.

IOS esetében a Fociaréna az 5.1-es, Androidból a 3.0-s vagy újabb verziót igénylni használtához. Míg a tabellát és a statisztikákat bárki elérheti az appból, a videós összefoglalókat csak a telekomos (korábban T-Mobile-os) ügyfelek érhetik el mobilinternetes kapcsolaton keresztül. A videoletöltéssel nem kell feltétlenül a mobilinternet forgalmát terhelni, wifin keresztül is elérhetők az összefoglalók olyan eszközökről, amelyekben telekomos SIM-kártya működik.

Top Movies (iOS)

Letöltés iOS-re

Ebben a végtelenül egyszerű, de érdekes appban premierjük ideje alapján lehet az ismert amerikai filmeket listázni 1910-től napjainkig. Indításkor minden évtized legnépszerűbb filmjeit listázza az app, de ujjunkkal fokozatosan akár napi szintig változtathatjuk a felsorolás részletességét. Az Emlékmás jött ki hamarabb, vagy a Batman? Ez az app megmondja, de akár a születésnapunkon debütáló filmeket is meg lehet nézni benne egyszerűen.

TownCraft (iOS)

Letöltés iOS-re

Az ezer forint körüli áron megvehető app a MineCraft jócskán leegyszerűsített, ezáltal átlagjátékosok számára élvezetesebbé tett változata. A TownCraftban minden az alapoktól kezdődik: karakterünkkel először csak egy fadarabot és egy követ tudunk összeszedni, ebből azonban hamarosan baltát, majd fafeldolgozó asztalt, végül, ha ha a szén is felbukkan, már kereskedelmi csomópontot is létrehozhatunk, a végcél pedig teljes falvak, civilizációk megalkotása ültetvényekkel és szerszámkészítőkkel.


Google Play Music (Android)


Letöltés Androidra


Október 1-től Magyarországon is elérhető a Google zenei szolgáltatása, amin keresztül vásárolhatnak és online hallgathatnak zenéket a Google fiókkal rendelkező felhasználók. Az Android használók számára az egyik legjobb funkció saját zenei gyűjteményük feltöltése, amit később bárhonnan elérhetnek és hallgathatnak, feltéve, hogy rendelkeznek online kapcsolattal. A Google a feltöltött zeneszámok mennyiségében és nem a tárhely nagyságában határozza meg a feltölthető mennyiséget, ami jelenleg húszerzer darab, de ebbe a megvásárolt zenék nem tartoznak bele. Az applikácó lejátszója egyszerűen kezelhető, letisztult annyit és csak annyit nyújt amit egy ilyen alkalmazástól elvárhatunk a különböző módú kereséstől a hasonló stílusú zenék ajánlásáig. A kínálatról és az ajánlók működéséről a Quart már korábban írt, a lejátszáshoz szükséges alkalmazás egyelőre Androidon érhető el, az iOS változtatot erre a hónapra ígéri a Google, addig is érdemes egy éjszakát eltölteni a zenék feltöltésével.


Readmill (Android, iOS)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

A tabletekre már számos könyvolvasó alkalmazás létezik, ezek közül kétségkívül a legnagyobb mammut az Amazon minden platformra elérhető Kindle alkalmazása, de a Goole és az Apple is kiadott saját programokat. Ezek közös jellemzője, hogy leginkább saját tartalmaikat támogatják és igyekeznek a lehető legjobban megnehezíteni a máshol vásárolt vagy letöltött könyvek olvasását. A Readmill ezzel szemben szabadon betölthetővé vagy feltölthetővé teszi a különböző formátumokat, amelyeket későbbb a felhőből is elérhet a felhasználó. A nagyokkal szemben a Readmill hatalmas előnye, hogy elsősorban telefonokra fejlesztett felülete rendkívül egyszerű, gyors, minden sallangtól, felesleges animációtól mentes. A letisztult egyszerűség mellett az alkalmazás közösségi hálóként is működik, az olvasók követhetik barátaik olvasmányait, kommentálhatják azokat, vagy ajánlhatnak könyveket. A Readmill természetsen üzletként is működik, nagy előnye, hogy a megvásárolható könyvek mellett számos klasszikus tölthető le ingyenesen angol nyelven.


Pinball Rocks HD (Android, iOS)


Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

A flipperjátékokkal már Dunát lehet rekeszteni, mindenk termék, film megkapta már a magáét, a zenei felhozatal azonban kisebb. Így lehet üdítő újdonság a végre Androidon is elérhető Pinball Rocks HD, amivel kellemes perceket lehet eltölteni vonaton vagy éppen az orvosi váróban, fülhallgató használata ajánlott. Az alapjáték természetesen ingyenes, ám ebben egy asztal található, ami az éppen jelenleg divatos dalokat játssza a Sony katalógusából. Az olyan klasszikusokért, mint a Slayer, az AC/DC, már fizetni kell, akárcsak a reklámok eltüntetéséért. A pénzért cserébe új asztalokat és természetesen a zenekarok legjobb dalait kapja a játékos és mi lehet jobb szórakozás, mint a Reign in Bloodra vagy a Shoot to Thrillre nyomkodni felindultan a gép képernyőjét.

0 Tovább

Foci és agytorna - a hét legjobb appjai

FIFA 14 (Android, iOS)

Letöltés Androidra

Letöltés iOS-re

A világ egyik legnépszerűbb focis játéka már régóta jelen van a tableteken és az okosmobilokon, most a legújabb kiadás is megérkezett erre a platformra. A mai trendeknek megfelelően az alapjáték ingyen tölthető le, de az extra csapatokért és ligákért külön kell fizetni. A játékban bárki összeállíthatja álmai csapatát, és új, a táblagép böködésén alapuló irányítást kapott. Ez eléggé megosztotta tesztelőinket: egyikük a nemrég bemutatott FTS 14 irányítását favorizálta, a másik a FIFÁ-ét. Mindenesetre kissé szokatlan, hogy a játékosokra kell bökösni, eleinte nagyon könnyű összekeverni a passzolást, a kapura rúgást és az egyszerű labdaterelést is. De kétségkívül gyönyörű a játék.

Lumosity (iOS)

Letöltés iOS-re


A Lumosity a legjobb agytornáztató program, amivel valaha találkoztunk. Az appot és a hozzá kapcsolódó weboldalt üzemltető amerikai cég 2007 óta foglalkozik a memóriát, a koncentrálási és problémamegoldási képességet fejlesztő alkalmazásokat. Bár tudományos bizonyíték nincs arra vonatkozólag, hogy a játékok segítik megelőzni például az időskori elbutulást, feladatai egyszerűségük ellenére képesek maximálisan leterhelni a játékost.

Az egyik játékban például csak egy gombra kell bökni annak megfelelően, hogy az előző ábra ugyanaz volt-e, mint amit utána mutatott a gép a játékosnak. Egy másikban a felvillanó ábrák betűket és számokat tartalmaznak, a játék pedig hol arra kérdez rá, hogy mássalhangzót vagy magánhangzót látunk, hol pedig arra, hogy a szám páros vagy páratlan. Egy újabb feladványban sok nyíl közül kell mindig a középső nyíl irányába elhúzni az ujjunkat. Mind kiderül, ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Zseniális módon lehet letesztelni vele az agyunk reakcióit.

Sensory Spaces (iOS)

Letöltés iOS-re

A hifieszközöket gyártó Bang & Olufsen promóciós, de ennek ellenére nagyon érdekes -+ és ingyenes - alkalmazása, a Mew nevű dán rockzenekarral készített a Sensory Spaces. A csak iOS-re elérhető alkalmazás használatához mindenképp szükség van fej-, vagy fülhallgatóra, mivel a játékos feladata, hogy mindig abba az irányba döntse a táblagépet vagy okostelefont, amerről egy adott hangot hall. Ezt pedig a beépített minihangszórókkal egyáltalán nem lehet érzékelni. A megtalált hangokból végül egy teljes zeneszám áll össze.

Iron Sky Invasion (Android, iOS)


Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

A tavaly megjelent űrnácis Iron Sky című film alapján íródott játékban a főhősnek a Hold sötét oldaláról támadó nácikat kell megállítania a Föld elfoglalásában. A látványos és jól megcsinált 3D shoot-em up-ban különböző tulajdonságokkal felszerelt harci gépekkel kell irtani a Reich repülő csészealjait és űrzeppelinjeit. A játék során elért teljesítményeket kreditekkel jutalmazzák, amikkel új hajókat, fegyvereket lehet vásárolni. Az egyes pályák újrajátszhatóak, így van lehetőség és idő gyűjtögetni a nagyobb ütközetekre. A játék izgalmas, jól irányítható és kicsit nehezebb, mint elsőre várnánk, rossz tulajdonsága, hogy nem örökölte meg a film kellemesen debil hangulatát, illetve a Laibach zenéjét. Ennek megfelelően csupán a megvalósítás és a külalak emeli ki a hasonszőrű játékok közül, igaz önmagában is megállja a helyét a filmmel párosítva még jobb szórakozást nyújthat. Az ingyenes freemium és fizetős változatok között csak annyi a különbség, hogy előbbiben reklámokra kell bökni egyes menükben, ami kifejezetten zavaró.

Aces of the Luftwaffe (iOS, Android, Windows Phone)


Letöltés Androidra

Letöltés iOS-re

Letöltés Windowsra


Elsőre nem tűnt nagy számnak a sokak által ajnározott Aces, de néhány perc játék

után kiderült mi is a varázsa. A készítőknek sikerült megidéznie a játéktermi hangulatot, aki dobált rengeteg huszast hasonló játékokba vagy csak otthon nyüstölte a C64 joystickját fél éjszaka Blue Max-et játszva annak mindenképpen ajánlott. Az Androidra és Windows-ra ingyenesen, iOS-re megvásárlás után letölthető app klasszikus felső nézeti lövöldözés, ahol a támadó német légierőt kell visszaverni. Három különböző tulajdonságokkal rendelkező gép közül lehet választani, amelyekből az alapgép érhető csak el a játék kezdetén. A pályákon gyűjtött kitüntetésekért később különböző fejlesztéseket vásárolhatunk, amikre szükség is lesz. A kezdeti könnyű játékmenet folyamatosan nehezedik, az egyszerű vadászküldetések után gyorsan megjelennek a kísérgetős és bombázós missziók is, a három főellenség pedig igazán próbárateszi majd a reflexeket. A pixeles retró hangulatú grafika szintén a játéktermi élményeket idézi, egyik hátránya, hogy a robbanások közepette gyakran nehéz követni a játékot.


Another World (iOS, Android)




Letöltés Androidra

Letöltés iOS-re



A több mint 20 éve megjelent PC-s klasszikus immár Androidra és iOS-re is megvásárolható, a játék némi ráncfelvarrást leszámítva minden tekintetben megegyezik a klasszikus kiadással. A történet szerint hősünk egy rosszul sikerült kísérletet követően egy idegen bolygón találja magát, ahol a túlélésért kell küzdenie. A világot 1991-ben megrengető játék még ma is szórakoztató, igaz a játékot ismerők számára alig egy óra alatt kijátszható, ha emlékeznek a feladatokra. Újítás, hogy a mostani kiadásban nehézségi fokozatok is vannak, növelve a kihívást, az idegenek potosabban lőnek, az állatok pedig, gyorsabbak lesznek. Az érintőképernyős irányítás meglehetősen nehézkes, sokáig tart megszokni, inkább a direkt, virtuális gombokkal való kezelést ajánljuk. Akárcsak korábban, a játékos most sem kap semmilyen segítséget, így rengeteg gyakorlás, zsákutca és újrakezdés szükséges a feladatok megoldásához. A játékmenet, habár lineáris, ma is formabontó és szórakoztató. Jó érzés a játéktörténelem egy darabját magunkkal cipelni farzsebünkben, az Another World megvásárlása egyben vezeklés is lehet a 20 évvel ezelőtti kalózkodás miatt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek