Gravity (Don’t Let Go) (Android, iOS)


Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

A nagysikerű és lenyűgöző látványvilágú film mellé természetesen megérkezett a kiegészítőjáték is, amelyben az űrben sodródó asztronautákall kell feladatokat megoldania a játékosnak. Akárcsak a filmben, itt is egy katasztrófát követő vészhelyzetből kell megmenteni a karaktereket és visszavezetni őket a Nemzetközi Űrállomásra. A játék látványvilága a filmet idézi, a grafika kitűnő, a fizikai modellezés pedig a legjobbak közé tartozik, amit androidon eddig láttunk. Az irányítás sajnos elég nehézkes, ami gyakran megnehezíti a játékos életét, különösen, hogy a legapróbb mozdulatokkal, elrontott irányokkal tragédiába torkollhat a mentési kísérlet. A játék meglehetően feszes ütemű, a véges oxigénkészlet miatt gyakran nehéz döntések elé állítva a játékost. Sajnos a fejlesztő Warner Brothers nem önálló termékként, hanem promóciós eszközként tekintett az alkalmazásra, így habár kitűnő minőségű mégis meglehetősen rövid, de szerencsére ingyenes.

Step Out! Alarm Clock (iOS)

Letöltés

Nehezen ébredsz? Fontos lenne reggel nem elaludni? A Step Out! ébresztőóra a jó választás ilyen kritikus helyzetekre. Az ébresztőapp reggeli csörgését kétféle módon lehet leállítani reggelente: vagy tenni kell az iPhone-nal, iPaddel 20-40 lépést, vagy a kamerájának kell mutatni egy előzetesen lefotózodd tárgyat lehetőleg a lakás másik szegletéből. A visszaalvás teljesen kizárt, ráadásul egy csomó időpontot lehet programozni rá.


Riptide GP (iOS, Android)

Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Ugyan nem új játék, de ezen a hétvégén iOS-re  ingyen lehet letölteni a legnépszerűbb jet skis játék első részét (Androidra 450 forintba kerül). Táblagépes és okostelefonos viszonylatban már ennek a grafikája is remek, még egy iPad 2-esen is. A játékot már az iPhone 5 képességeihez és a Retina kijelzőhöz is optimalizálták, összesen tizenkét pályán lehet benne száguldnak hétféle jet skivel, ha ugratás közben kunsztokat is csinálunk, azért pluszpont is jár.


Table Top Racing (iOS)

Letöltés

A Micro Machines játékklasszis huszonegyedik századi reainkarnációja ez a játék, amelyben a lakás különböző pontjain zajlanak a versenyek. Mindenféle őrült autóval lehet száguldani a tányérok, zöldségek és cipők között. A könnyebb irányíthatóság végett a játék automatikusan adagolja a gázt, a játékosnak csak kormányoznia, időnként pedig fékeznie, turbóznia kell, mert menet közben bónuszokat is fel lehet venni. Nyolc pálya, tizenhat autó, multiplayer lehetőség, az egyetlen hátránya, hogy iPhone 3GS-en és harmadik generációs iPodon nem működik.


Clash of Clans (Android, iOS)



Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Az iOS-en hatalmas sikert aratott Clash of Clans végre Androidra is megérkezett és várhatóan itt is ugyanolyan karriert fut majd be. A játékot csak annak ajánljuk, aki meglehetősen sok idővel vagy elköltendő pénzzel rendelkezik, gyors sikerre vágyóknak nem ideális. A hagyományos építkezős, fejlesztgetős stratégiai játék teljesen ingyenes, készítői az alkalmazáson belüli vásárlásra építik üzleti modelljüket, ami olykor dühítő. Egy erőforrás csupán készpénzért áll a játékos rendelkezésére, ami nélkül azért lehet boldogulni, de jóval tovább tart a játék. Az egyszemélyes játékmód szórakoztató, de gyorsan végigvihető, a klánokba tömörült játékosok megtámadásához pedig már egy igen jól fejlesztett és felszerelt falura lesz szükség, aminek felépítése hetekig is tarthat. Nagy előny, hogy a játék a háttérben futva is építkezik, így akár éjszakákon át lehet aranyat és a fejlesztéshez szükséges elixírt bányászni. A Clash of Clans remek szórakozást nyújthat az elkötelezett és türelmes játékosoknak, tévézés vagy olvasás közben olykor rápillantva ideális.

Papyrus -  Natural Note Taking (Android)


Letöltés Androidra

Az érintőképernyős eszközök megjelenése óta igénylik a felhasználók, hogy eszközüket egy hagyományos papír jegyzettömbhöz hasonlóan használhassák. Mára már számos fizetős és ingyenes felhasználás között választhatunk, amelyek különböző funkciókkal könnyítik meg a jegyzetelést. Az ingyenesen letölthető Papyrus az egyszerszerű, könnyen használható darabok közé tartozik, amit stylus-szal vagy ujjal is lehet használni. A bevitt szöveget egyszerűen lehet javítani, exportálni vagy szerkeszteni, illetve a nyomtatott szöveg, vagy a képek beillesztése is megoldható. A gesztusokkal való szerkesztés gyors és kényelmes, így olyan szituációkban is megállja a helyét, ahol nincs idő bonyolult menükben kutatni a funkciókért. Az alkalmazás képes a nem elektronikus stylus-ok használatakor is különböző vastagságú vonalak rajzolására, mintha valóban papírra nyomnánk különböző erővel a tollat. A Papyrus már majdnem tökéletes jegyzetelő alkalmazás bevásárlólistától az órai jegyzetekig, igaz használatához nem árt egy megfelelően nagy képernyős készülék.