Fast & Furious 6: The Game

Ritkán írunk olyan appról, amit nem ajánlunk jó szívvel, de a száguldó autókat felvonultató filmek legújabb darabját feldolgozó legújabb játék ezek közé sorolható. A már hatodik folytatásánál tartó film sem sorolható a művészeti remekek közé, ez sajnos a játékra is igaz. Még sosem próbáltunk olyan autós játékot, amiben ennyire rémes a vezetés élménye. Ez tulajdonképpen egy reflexjáték, amiben a legfontosabb szerephez a indítógomb megnyomása, illetve a váltó kapcsolása jut, kormányozni vagy gázt adni nem is szükséges. Még a driftelős pályákon is csupán egyetlen gombot kell lenyomni a képernyőn megfelelő ideig. Egy rossz váltással ugyan bármikor tönkretehetjük a járgányt, és elveszíthetjük a gyorsulási futamot, de hiába a jó grafika, a testreszabható - és valódi pénzért megvehető - autókínálat, ha a reflexjelleg kiöli az élményt a programból. Gyereknek csak óvatosan adjuk a kezébe az ingyenes játékot, mert extra tartalmakat bőségesen lehet vásárolni benne.


Ár: ingyenes, fizetős extrákkal

Platform: Android, iOS

Blitz Brigade

Át akarod szoktatni anyukádat a  Farmville-ről az fps-ekre? Akkor próbáltasd ki vele a Blitz Brigade-et! A játékot a francia Gameloft fejlesztette, a cég számos mobiljátéka ismert, többek közt az Asphalt című okostelefonos és tabletes szimulátor is tőlük származik. Ezúttal egy rajzfilmszerű grafikájú lövöldözős játék alapvetően multiplayer módra van kihegyezve, de a gyakorlópályáin a gép ellen is lehet küzdeni. Okostelefonon nagyon sokat szenvedtünk az irányításával, de tableten sem sokkal jobb a helyzet. A bal kézzel ugyanis nem csak célozni kell, hanem mozgatni a karaktert, mialatt a jobb kéz egyik ujja pedig a tűzgomb felett pihen. Kis képernyőn számunkra játszhatatlan volt a játék, de még egy iPad2-esen sem volt könnyű, még akkor sem, ha a célzást a készülék döntésére állítottuk, akkor ugyanis az volt zavaró, hogy nem jól látjuk a játékteret. Egymás elleni küzdelemre mindenképp érdemes a játék, hiszen ha mindenki bénán tud csak irányítani, egyenlőek az erőviszonyok. Extra tartalmakat ebben a játékban is dögivel tolnak a játékos képébe.


Ár: ingyenes, fizetős extrákkal

Platform: Android, iOS


Blosics

Unod már az Angry Birdsöt? Itt van helyette valami más. A Blosicsben élő téglákból álló struktúrákat kell lerombolni nagy szemekkel rendelkező golyóbisokkal, akik a madarakhoz hasonlóan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem a világ legforradalmibb appja, de így is lehet vele ütni jó pár percet.

Ár: ingyenes

Platform: Android, iOS

Musyc

Szereted a zenét? Akkor ezt a játékot imádni fogod: trükkös pályákat lehet benne építeni, amelyben a ledobált virtuális ketyerék mindegyike más-más hanggal szólal meg. Elég nehéz, de nem lehetetlen feladat teljes dallamokat kialakító pályákat építeni. Mivel a klimpírozással könnyen az idegeire mehetünk a közelben tartózkodóknak, érdemes halkan, vagy fülhallgatóval játszani.


Ár: ingyenes

Platform: iOS