Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akcióajánló: cowboynak áll a világ hétvégén

Ellőtték a puskaporukat múlt héten a játékboltok, a mostani hétvégére sokkal kevésbé ütős akciókat sikerült csak összegyűjteni.

A Steamen a Lead and Goldot, a tavalyi év egyik cowboyos hentelős reménységét lehet ingyenesen játszani a hétvége során. A játékot jól le is árazták, hogy akinek egy kicsit is tetszik, az 2,25 euróért meg is vehesse. A Lead and Goldnak nem is árt a reklám, a kevés játékos a halála lehet egy online meccsekre építő címnek. Akkor lehet érmes beszerezni, ha sikerül rábeszélni legalább három-négy ismerősünket, hogy ők is áldozzák szoftverre egy romkocsmás sör árát, mert egyedül cowboykodni nem túl izgalmas. A játék grafikájára egyébként nem lehet panasz, az első pár képkocka után bárki Old Shatterhandnek érzi magát tőle.



Folytatta születésnapi leárazását a GamersGate, 167 darab leárazott játékból válogathatunk. Az aranyos, de sikertelen birkaterelgetős ufós logikai játékot, a Flockot, az Age of Booty kalózos társasjátékot öt euróért, a tavalyi év másik western témájú játékát, a Call of Juarez II-t pedig tíz euróért lehet beszerezni. A teljes lista itt  található.



A Direct2Drive az autósjátékok árát nyeste meg, a szimulátoroktól a fizikára fittyet hányó látványos vezetős-rombolós címekig minden huszonöt százalékos áron kapható. A kínálatból nagy kedvencemet, a Dirt 2-t emelném ki, amit most öt dollárért szerezhető be. A játék egyszerre kínál szórakoztató, viszonylag egyszerűen megnyerhető versenyeket, és teljesíti a minél több csillogó autó beszerzéséről szóló gyerekkori álmokat.

0 Tovább

Elvetted a fegyverem? Van mááásik!

Retró, egyszerű mint a kő és mégis dühítő - így lehetne összefoglalni a Super Crate Box különlegességét. A szoftver úgy mesterkéletlen, ahogy a régi játéktermi videojátékok azok voltak. A játékos csak a toplistát hódíthatja meg - most ehhez 253 pont kell - esélye sincsen megnyerni a játékot. Kérlelhetetlenül elbukik, megeszi valamelyik szörny vagy beleszalad a saját lövedékébe. Pozitív végkifejletre esély sincs.

A játékmenet se bonyolult: a pálya tetején található lyukból potyognak a szörnyek, és sétálnak a pálya alján található rés felé. Ha hozzáérnek a karakterünkhöz, meghaltunk. A célunk nem a szörnyek kiirtása, hanem a pályán megjelenő ládák összeszedése, a zöld ufók csak nehezítésül vannak ott. Minden láda egy fegyvert rejt, ha felvesszük, az előző stukkerünknek búcsút mondunk. Időnként újabb fegyvereket, figurákat és játékmódokat szerzünk meg, ám ezekhez eszméletlenül sok ládát kell összegyűjteni.

A Super Crate Box nem is titkolja, hogy pofátlanul nehéz. Ha nem kellemes chiptune háttérzenéje, hangosan hahotázna rajtunk. Csodálatos játék, ki kell próbálni.

0 Tovább

Ingyen játszható a magyar X-akták

Baljóslatú sötét üli meg Budapestet, egyedül sétáló nők tűnnek el nyomtalanul, az idejét paranormális magánnyomozóként tengető Kovács Béla pedig nekilát kideríteni, hogy ki lehet a rémtettek mögött. Bélát persze a játékos irányítja, a nyomozást megakasztó rejtvényeket egytől-egyig neki kell megoldania. A magyar és angol nyelven is beszélő böngészőben futó nyomozós kalandjáték kész van néhány hónapja, ám csak most került fel gyártója, az Extropia Games oldalára.

Tucatnyi nyomot kell megtalálnunk a szobában

A játék publikálásának komoly oka van, a cég a Kickstarter közösségi adakozóoldalon - korábban itt írtam róla - keresi következő játékának támogatóit. Az első, A vér útja címet viselő kaland így arra szolgál, hogy felkeltse az emberek kíváncsiságát a történet folytatásra iránt, hogy megkedveltesse a kickstarterezőkkel a Béla által lakott Árnyék Magyarországot. "Kedvező visszajelzésekben nem volt hiány, de nem kínáltak annyit a játékért, amennyit kapni szerettünk volna érte" - mondta Szegedi Péter, az Extropia vezetője, mikor rákérdeztünk a Kikstarteres próbálkozásra.

Beszélgetésekből szerezzük az információk egy részét

Az adakozó oldal jellegzetessége miatt a játék készítői több jutalmat is felajánlottak a költségekbe beszállóknak. Az egy dollárt ígérők neve bekerül a játék végére egy hosszú köszönő képrenyőre, tíz dollárért már bétatesztelővé válhatunk, azaz mindenkinél hamarabb hozzájutunk a játék majdnem kész verziójához. A játék koncepciórajzait, terveit tartalmazó digitális könyv megszerzéséhez ötven dollár, a készítésről szóló DVD-hez pedig egyenesen ötszáz dollárt kell ajánlani. A játékhősi ambíciókkal rendelkező támogatók ezer dollárért beleírathatják magukat a sztoriba. Jó lehetőség ez kezdő szörnyeknek vagy ambíciózus áldozatoknak.

A Kickstarternek buktatója is van, a csapat csak akkor kapja meg a pénzt, ha a támogatók a teljes 15 ezer dolláros összeget felajánlják. Ha egy cent is hiányzik, akkor a projekt bekerül a bukott ötletek közé, és az alkotók egy fillért sem kapnak. Péter nem aggódik a pénz miatt. Ha 25-40 nap után fel tudják mutatni a megigényelt összeg kétharmadát, az már elég, hogy gyorsan befektetők keresésébe kezdjenek a határidő lejárta előtt.

A következő Kovács Béla játékhoz szükséges pénz összegyűjtésére még 43 napja van az Extropia csapatának, és eddig két adomány van, összesen hat dollár értékben, a kalapban. Adakozni itt kell, a játék erre található, aki pedig mindkettőn túl van, az megnézheti Péter előadását a Flash játékfejleszésről, és a Béla-játék születéséről, amit az SFPortal meetupon tartott.

(Disclaimer: szabadidőmben az SF Portal meetup szervezője vagyok.)

0 Tovább

Ingyenjáték és akció a hétvégére

Legalább féltucatnyi sci-fiben találkozhattunk a jövő véres sportjaival: van amelyikben az emberek egymás ellen küzdenek (Dr Gladiátor), máshol a sztársportolók mészárolják le műsorról műsorra az újabb szerencsétleneket (Menekülő ember). A Steam ingyenes hétvégéjén kipróbálható a Monday Night Combatban is egy ilyen sportban vehetünk részt: két csapatnyi specialista harcos és egy-egy csorda robot küzd egymás ellen a hatalmas pénznyereményért. A csata külső nézetben zajlik, a választott szereplőnk - lehet tank, robbantóember, harcos, kém, mesterlövész, szupport - válla felett nézünk el.

A különböző választható karakterek nem sok újdonságot tartogatnak azoknak, akik játszottak a Team Fortress 2-vel, de azért néhány aranyos újdonságot kitaláltak az Uberes tervezők. Ilyennek számít a többfajta torony, letalpaló és pontosabban lövő géppuskás harcos, akrobatikus ugrásokra is képes kém. Míg a TF2-t a tökéletesre csiszolt játékmechanika miatt lehetett szeretni, a Monday Night Combat a tévéshowkat idéző látvánnyal hódíthat.

A játékhoz két gigahertzes processzor, DirectX 9.0c-t támogató, 512 megabájtos videokártya és 2 gigabájtnyi hely kell, és persze ingyenes Steam regisztráció.

Akciófigyelő

Két remek ajánlat van a digitális játékboltokban erre a hétvégére. Az egyik a magyar fejlesztésű King Arthur, aminek az alapjátékát 820 forintra árazták le az Impulse webáruházában. A stratégiai játékot mindenképpen megéri megvenni, amíg olcsóbb, mint egy pizza. Annál is inkább, hogy már megjelent két kiegészít is hozzá.

A másik kihagyhatatlan ajánlat a Gamersgate-n található, a török Taleworlds játékát, a Mount&Blade: Warbandet lehet 8 euróért letölteni. A játékról iszonyú hosszan lehet lelkesedni, főleg azért, mert kategórateremtő, teljesen egyedi címről van szól. Lovasharcra, lovasíjászatra ennyire élethűen még egy játékban sem volt lehetőség. A programból van demó is, ha valaki nem akarná kockáztatni azt a nyolc eurót.

0 Tovább

...véded a határvidéket Xul és a kodan armada ellen

 

A csodálatos régi oldalt szkrollozós lövöldözős játékokat hozza vissza a monitorokra a Locomalito nevű spanyol srác játéka, a Hydora. A játékot egy szánalmas kis űrhajóval kezdjük, amit az ellenségek által elszórt színes golyókat felszedve tápolhatunk fel. A sorozatlövő lézerből folyamatosan tüzelő halálosztó lesz, a gép aljára bombát szerelnek, rakéták kerülnek a szárnyra, ha mázlisták vagyunk, még pajzs is kerül. És amikor már büszkén mondanánk, hogy ez a legjobb hajó a galaxisban, jön egy brutális főellenség, és örülhetünk, ha valami marad a fáradsággal összeszedett arzenálból.

 

A játék fejlesztésébe három évet rakott bele Locomalito, ha mást nem csinált volna, már ezért megérdemelné, hogy lovaggá üssék, mint Picard kapitányt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek