Legalább féltucatnyi sci-fiben találkozhattunk a jövő véres sportjaival: van amelyikben az emberek egymás ellen küzdenek (Dr Gladiátor), máshol a sztársportolók mészárolják le műsorról műsorra az újabb szerencsétleneket (Menekülő ember). A Steam ingyenes hétvégéjén kipróbálható a Monday Night Combatban is egy ilyen sportban vehetünk részt: két csapatnyi specialista harcos és egy-egy csorda robot küzd egymás ellen a hatalmas pénznyereményért. A csata külső nézetben zajlik, a választott szereplőnk - lehet tank, robbantóember, harcos, kém, mesterlövész, szupport - válla felett nézünk el.

A különböző választható karakterek nem sok újdonságot tartogatnak azoknak, akik játszottak a Team Fortress 2-vel, de azért néhány aranyos újdonságot kitaláltak az Uberes tervezők. Ilyennek számít a többfajta torony, letalpaló és pontosabban lövő géppuskás harcos, akrobatikus ugrásokra is képes kém. Míg a TF2-t a tökéletesre csiszolt játékmechanika miatt lehetett szeretni, a Monday Night Combat a tévéshowkat idéző látvánnyal hódíthat.

A játékhoz két gigahertzes processzor, DirectX 9.0c-t támogató, 512 megabájtos videokártya és 2 gigabájtnyi hely kell, és persze ingyenes Steam regisztráció.

Akciófigyelő

Két remek ajánlat van a digitális játékboltokban erre a hétvégére. Az egyik a magyar fejlesztésű King Arthur, aminek az alapjátékát 820 forintra árazták le az Impulse webáruházában. A stratégiai játékot mindenképpen megéri megvenni, amíg olcsóbb, mint egy pizza. Annál is inkább, hogy már megjelent két kiegészít is hozzá.

A másik kihagyhatatlan ajánlat a Gamersgate-n található, a török Taleworlds játékát, a Mount&Blade: Warbandet lehet 8 euróért letölteni. A játékról iszonyú hosszan lehet lelkesedni, főleg azért, mert kategórateremtő, teljesen egyedi címről van szól. Lovasharcra, lovasíjászatra ennyire élethűen még egy játékban sem volt lehetőség. A programból van demó is, ha valaki nem akarná kockáztatni azt a nyolc eurót.