A szó hagyományos értelmében nem tech termék a Battle Mug nevű bögre, de mégis annyi érdekesség van rajta, hogy írnom kell róla. Az alumíniumból készült bitangul kinéző bögre nem kicsi, valamivel több mint hét deciliter az űrmérete. A pohártest egy darab 6061-es alumíniumból készül csúcstechnológiás, számítógépvezérelte marógéppel. A 6061-es szám azt jelzi, hogy az alumínium mellett magnéziumot és szilíciumot tartalmaz az ötvözet. Ezeket az ötvözet szilárdítására használják. Nem különleges ötvözet, ezer mindenre használják, például fegyvert gyártanak belőle. Meg biciklit.



A bögre négy oldalán található lépcsős minta nem csak dísznek van. Az M1913-as szabványnak megfelelő fegyversín, amire minden hasznos dolgot fel lehet fogatni, ha egy fegyveren van. Mehet rá holografikus irányzék, céltávcső, gránátvető, plusz markolat, bajonett vagy támaszték, hogy pontosabban lehessen vele tüzelni.



A bögréhez mindezek az extrák nem járnak, nem is lenne sok értelmük. A Battle Mug füle viszont egyenesen az amerikai hadseregben rendszeresített M4 gépkarabélyról származik, ami pedig az M16-os gépkarabély távoli és modern rokona.



Az általam megkérdezett katonai- és bögreszakértő szerint a Battle Mug harci körülmények között nem ideális. Az egy rétegű alumínium rossz hőszigetelő, így nagyon meleg italt nem lehet a bögréből inni, mert ráég a harcos szája. Raáadásul a limitált szériás harcipoharat forgalmazó ThinkGeek arra is felhívja a figyelmet, hogy a mosogatógépekben használt mosószerek károsíthatják az eloxált bevonatot, így a Battle Mug csak kézzel mosható. Ha még hozzászámoljuk, hogy a különleges bögréért ötvenezer forintot (224 dollárt) kell kifizetni, máris látszik, hogy nem jó vétel. (Olcsójánosokank van 45 dollárért műanyag, de az csalás.) Duplafalú orvosi acél túrázóbögrét 2-3 ezer forintért lehet bármelyik túraboltban kapni, na azok igazán csodás eszközök.