Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Taktikai bögre aranyáron

A szó hagyományos értelmében nem tech termék a Battle Mug nevű bögre, de mégis annyi érdekesség van rajta, hogy írnom kell róla. Az alumíniumból készült bitangul kinéző bögre nem kicsi, valamivel több mint hét deciliter az űrmérete. A pohártest egy darab 6061-es alumíniumból készül csúcstechnológiás, számítógépvezérelte marógéppel. A 6061-es szám azt jelzi, hogy az alumínium mellett magnéziumot és szilíciumot tartalmaz az ötvözet. Ezeket az ötvözet szilárdítására használják. Nem különleges ötvözet, ezer mindenre használják, például fegyvert gyártanak belőle. Meg biciklit.



A bögre négy oldalán található lépcsős minta nem csak dísznek van. Az M1913-as szabványnak megfelelő fegyversín, amire minden hasznos dolgot fel lehet fogatni, ha egy fegyveren van. Mehet rá holografikus irányzék, céltávcső, gránátvető, plusz markolat, bajonett vagy támaszték, hogy pontosabban lehessen vele tüzelni.



A bögréhez mindezek az extrák nem járnak, nem is lenne sok értelmük. A Battle Mug füle viszont egyenesen az amerikai hadseregben rendszeresített M4 gépkarabélyról származik, ami pedig az M16-os gépkarabély távoli és modern rokona.



Az általam megkérdezett katonai- és bögreszakértő szerint a Battle Mug harci körülmények között nem ideális. Az egy rétegű alumínium rossz hőszigetelő, így nagyon meleg italt nem lehet a bögréből inni, mert ráég a harcos szája. Raáadásul a limitált szériás harcipoharat forgalmazó ThinkGeek arra is felhívja a figyelmet, hogy a mosogatógépekben használt mosószerek károsíthatják az eloxált bevonatot, így a Battle Mug csak kézzel mosható. Ha még hozzászámoljuk, hogy a különleges bögréért ötvenezer forintot (224 dollárt) kell kifizetni, máris látszik, hogy nem jó vétel. (Olcsójánosokank van 45 dollárért műanyag, de az csalás.) Duplafalú orvosi acél túrázóbögrét 2-3 ezer forintért lehet bármelyik túraboltban kapni, na azok igazán csodás eszközök.

0 Tovább

Monszunban is működő videókamera

A mobilos hang- és videórögzítés elterjedésével megnőtt a pocsék, tökéletesen hallgathatatlan koncertfelvételek száma. Elég rákeresni nagyjából bármelyik együttesre a YouTube-on, hogy találjunk pár videót, ami csak a videósnak jelent bármit. A közepesen rossz, 'jaj de nincs más, ezért meghallgatom'kategóriás felvételekkel - például ilyen ez a Manau szám - meg aztán tényleg Dunát lehet rekeszteni. A vacak felvételek miatt kell üdvözölni minden zsebre vágható, nyakba akasztható videókamerát, mindnyájunk érdeke, hogy javuljon a lopva készült koncertfelvételek minősége.

A Vivitar a maga részéről a DVR 690HD zsebkamerával próbál hozzájárulni a világ jobbátételéhez. A Flip Minóra hasonlító készülék képes HD-felbontásban rögzíteni, vízhatlan, USB-n csatlakozik a géphez, és saját szoftverével rögtön képes Facebookra, Myspace-re, Flickr-re és YouTube-ra feltölteni a felvételeket. A 690HD nem egy okos jószág, viszont a legnagyobb esőben is működik, sőt még búvárkodásra is alkalmas három méterig. A készülék 60 dollárba fog kerülni, ennyiért pedig még fényképezőgépet se adnak.

0 Tovább

Luxus laptoptartót hoz ki a Logitech

Óriási tapipaddal szerelte fel a Logitech legújabb laptopalátétjét a kényelmesebb használat érdekében.

A számítógépes kiegészítőiről ismert cég Logitech Touch Lapdesk N600-as típusjelű laptopalátétje az ölben tartott noteszgépek használatát teszi kényelmesebbé. A kiegészítő ugyanis nem csak gépház melegétől óvja a combot, és biztosít optimális szellőzést a laptopnak, hanem egy nagy, 12,7 centiméteres átlójú tapipaddal is felszerelték, amelyet a jobb oldalából lehet előhúzni.

 

A gigászi touchpad segítségével kényelmesebben lehet vezérelni az egérkurzort, mint a laptopok saját - általában kisebb - tapipadjával. A Lapdesk tapipadja ráadásul az újabb Macbookokhoz hasonlóan támogatja a multitouch, vagyis több ujjal történő vezérlőt is, és USB-n kapcsolódik a számítógéphez. Az új laptopalátét még júniusban megjelenik a boltokban hetven eurós, vagyis húszezer forint körüli áron.

0 Tovább

Dingóhordát is szétkergethetünk az új Pentax-szal

Akaratlanul is nehezen törhető kütyük tematikus hetet csináltunk az Akaromon. Ha viszont már így alakult, akkor egy frissen bejelentett fényképezőgéppel, a strapabíró Pentax WG-1-el. A gépből létezik GPS-szel felszerelt és anélküli verzió is. A gép 14 megapixeles képeket csinál, ötszörös optikai zoommal rendelkezik, de ezek a legkevéssé fontos jellemzői. Lényegesebb azt tudni, hogy a masinára nyugpdtan ráülhet egy százkilós ember is, nem törik össze, a mechanika remekül működik a fagypont alatt is, a ház ütésálló, sőt tíz méterig vízálló is. A WG-1-et rövid hevedere és karabínere segítségével hasznos közelharci fegyver, szét lehet vele kergetni a támadó dingóhordát, vagy le lehet ütni a fáról a kényelmetlenül magasan lógó almákat.

A gép ára 400 dollár, a GPS-en ötven dollárt lehet spórolni, de nem érdemes, jó lesz az még valamikor.

0 Tovább

USB-s konnektor az elhagyott töltők helyett


Nincs szükség brit tudósok többéves munkája ahhoz, hogy megmondjuk: a világ egyik legidegesítőbb dolga USB-s tápot keresni. Amelyik kéne az épp a szekrény alatt bújik meg, egy másik szobában van, vagy egyszerűen elveszett. Amiket megtalálunk, azokról viszont sosem lehet biztosan tudni, hogy képes-e tölteni lemerülőben levő eszközünket, vagy két perc alatt megsüti a drága kütyüt.

Hamarosan elfelejthetjük ezeket a problémákat. Amerikában már kapható az a falba szerelhető konnektor, ami a két villásdugó mellett két USB kábelt is fogad.

Az aljzat ára 20 dollár (körülbelül 4200 forint), ami drágává teszi ahhoz, hogy minden konnektort ilyenre cseréljünk, de sokkal olcsóbb, mint több garnitúra töltőt vásárolni az elkallódottak helyett. A U-socket nevű termékből egyelőre csak amerikai kivitelű létezik, de nagyon reménykedünk az európai verzió megjelenésében.

0 Tovább

Távirányítós labda lusta geekeknek

 

Mi marad, ha az összes idegesítő tulajdonságot kiöljük a mindig felakadó, felboruló távirányítós autókból, és csak a lényeget hagyjuk meg? Egy fehér, részben átlátszó golyó, ami még véletlenül sem emlékeztet a Hummer H2-re vagy a Subaru Imprezára.

A Sphero nevű, okostelefonnal irányítható golyó mindent tud, amit egy rendes távirányítós játéknak tudnia kell. Bluetooth-on beszél az okostelefonokkal, gurul, szalad, kanyarodik, ugrat. És ami a legszebb, induktívan tölthető, csak rá kell rakni a kis matracára, és drótok nélkül is teleszívja magát delejjel.

Aki ennél is többre vágyik egy távirányítós eszköztől, az kénytelen lesz kamerás, iPhone-al irányítható robotrepülőt venni. Onnan meg tényleg nincs tovább.

0 Tovább

Drótnélküli videózás a laptopról

Semmi sem annyira gusztustalan, mint kábelezni. Néha meg lehet úszni, néha lehet előre gondolkodni - és körbeépíteni kábelcsatornával, előre behúzott hangfaldróttal a lakást - de mindig érkezik egy új kütyü, aminek a drótjait kint kell elvezetni, és kezdődik az őrület.

Az Intel és néhány notebook-gyártó azoknak talált egy remek megoldást, akik a tévéjükön akarnak filmet nézni a laptopról, de nem akarnak HDMI-kábelt kifeszíteni a tévé és a gépet tartó kisasztal között, és a lakást se rendeznék át a mozizás miatt.

A rendszer egyik eleme a körülbelül negyvenezer forintba kerül Netgear Push2TV, ami nem nagyobb egy könyvnél, két kimenet (kompozit és HDMI) található rajta, és képes rádión fogadni a megjelenítendő képet. A másik pedig a 2010-es Intel Core processzorcsaláddal szerelt notebook - a pontos kompatibilitási lista megtalálható a Netgear oldalán -, ami képes képet adni a drót nélküli kijelzőnek. A rendszer összeállítása rendkívül egyszerű: egyszer kell a gépnek megadni a kijelzőn megjelenő négyjegyű kódot, és onnantól bármikor megtalálja a kijelzőt.

A Push2TV egyetlen hátránya, hogy 1080p-s full HD felbontást nem képes fogadni az eszköz, csupán 1280*768-as képet sikerült megjelenítenünk az általunk kipróbált konfigurációval.

0 Tovább

Papíróra Amerikából

Nem csak villanykönyvet lehet csinálni a kis fogyasztású e-papírból, hanem órát is, gondolta az amerikai Phosphor nevű cég. Az ötlet után született karóráik félúton vannak a kütyü és az időmérő szerkezet között. A kijelzőn látható információkat szabadon lehet cserélgetni. Kérhetünk a Kék Villám egyre fogyó köréhez hasonló másodpercmutatót, de arra is van lehetőség, hogy csak két óriási, nagyikompatibilis számot írjon ki az e-papír.

Az órából nem csak az oldalt látható fémszínű szürke, fekete műanyagszíjjal szerelt verzió létezik, van elegáns bőr vagy fémszíjas, fekete tokos verzió is.

A hivatalos honlap szerint nincs magyar forgalmazója a dizájnos, papírszerű számlappal rendelkező óráknak. Aki mégis be szeretne egyet szerezni, az az Ebayen vagy a szomszédos országokban (pl. Ausztria) található viszonteladóknál próbálkozhat.

0 Tovább

Vissza a jövőbe merevlemez

Nem fér hozzá kétség, hogy Vissza a jövőbe filmek DeLoreanjére hajazó külső merevlemez minden idők legmenőbb adathordozója. A kocsiba szerelt winchesterre ugyan csak 500 gigabájt adatot lehet felmásolni, ráadásul az új USB 3.0-s szabványt se támogatja, viszont 1:18 méretarányú pontos modellje a moziban használt időgéppé átalakított sportkocsinak.

A FlashRods rendesen megkéri a kütyü árát: 250 dollárba kerül a makett.

0 Tovább

Nem lesz Kindle a karácsonyfa alá

Bajban vannak azok, akik Amazon Kindle-t akartak venni karácsonyra, de eddig vártak a kütyü megvásárlásával. Az európia címekre rendelhető villanykönyvolvasó az egyik napról a másikra hiánycikk lett. Az esettel foglalkozó cikkek szerint a mobilnetes verzió egy pár órával tovább bírta, de végül azokat is elkapkodták.

A rendszer jelenleg azt írja, hogy a most megrendelt készülékeket 2011 január végén vagy február első pár napjában tudják szállítani. A gond azért komoly, mert harmincezer forint körüli áron csak a Kindle kapható meg, a gyengébb minőségű konkurens termékek is többe kerülnek.

0 Tovább

Kütyü az üvöltő reklámok ellen

Drága még - hetvenezer forintba kerül - az a kütyü, ami a filmekhez képest túl hangos reklámok hangerejét visszaviszi az elfogadható tartományba. A Gefen Auto Volume Stabilizerében a Dolby laborból szökött chip dolgozik. A készülék analóg, koax és optikai be- és kimenetekkel rendelkezik, így bármilyen rendszerbe be lehet kötni. Bekapcsolás után pedig nyugodtan ellehet aludni a tévé előtt, nem kelt fel a reklámblokk.

0 Tovább

Porszívórobot geekeknek

Nincs jobb példa arra, hogy egy olcsó kütyü is képes bankkártyakeresős, Paypalnyitós vágyat kelteni, mint a fenti robotos morzsaporszívó. Leírom mégegyszer: robotos morzsaporszívó. A tervezőnek sikerült a szélsőségesen pedáns háztartások eszközéből valami egészen menőt készíteni. Ha morzsál a lyukaszsemle bagel, sikerült szétszórni a csipszalját, az ember csak rácsap a robot fejére, és összeszedi a koszt. Fogadni mernék, hogy a billentyűzetet is ki lehet vele tisztítani.

 

20 dollárba kerül, két ceruzaelemet eszik, a Fredflare.com-ról lehet megvenni.

0 Tovább

Alig használt múlt eladó

 

"Mit csinálnál, ha vissza tudnál utazni az időben?" - tette fel a kérdést egy Alex Varanese nevű grafikus, hogy meg is válaszolja. Alex visszautazna a hetvenes évekbe, és a mára kialakult szórakoztató elektronikai cuccokat lekoppintva sikeres vállalatot indítana. Csak a dizájnt kellene hozzáigazítani a korhoz - több szöglet, más színek - és máris lehetne árulni mobiltelefont, kézikonzolt, laptopot és egyéb csodákat.

 

A sosemvolt múlt szuper kütyüjeit, és azok reklámait tartalmazó galériát erre találjátok.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek