Visszavághatnak végre azok a játékosok, akik a Rock Band és a Guitra Hero miatt ezerszer hallgatták meg, hogy "de ez nem is zenélés" és hogy "így meg úgy a röhejes műanyag gitárokkal". A Playstation 3-ra és Xbox 360-ra is megjelenő Rocksmith-ben igazi gitárokat lehet rákötni a konzolokra a szokásos, erősítőhöz is használható nagy jack csatlakozóval.

A korábbi ritmusjátékokban megszokott híres számok eljátszása mellett az Ubisoft játékában valódi gitártanító mód is lesz. A rendszer ráadásul a tudásunkhoz igazítja a számok nehézségét, így elvben a kezdőket sem bátortalanítja el.

Az elmúlt pár évet domináló, majd lassan eltűnő Guitar Hero játékokkal való szembeállítás - "ez igazi gitár" - persze félrevezető. Egy játékbeli szimulációtól sosem azt vártuk, hogy pont olyan legyen, mint az élet. Senki sem örülne, ha a raliszimulátor port csinálna a nappaliban, vagy ha a Modern Warfare után hobbigipsszel kellene nekiesni a fal golyóütötte lyukainak. A Ubisoft számítása persze még bejöhet, és a 2011 őszére vár játék siker is lehet, de nehéz benne hinni.