Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jövőre érkezik a Wii utódja


A Nintendo pénzügyi befektetőinek tájékoztató oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre valóban új változatot dob piacra a tévéhez kapcsolható Wii konzolból. Ez a hír ugyan néhány hete pletykaszinten már bejárta az informatikai sajtót, de a japán gyártó hétfőn hivatalosan is megerősítette azt. A Nintendo hivatalos közleménye szerint az egyelőre ismeretlen nevű új konzol működő prototípusát a június elején megrendezésre kerülő E3 Expo videojátékos kiállításon fogják bemutatni elsőként Los Angelesben.


A tervek szerint a Wii utódja 2012-ben kerül majd a boltokba - számolt be a Joystick.com videojátékos magazin. A vállalat a 2006-ban bemutatott Wii konzolból eddig mintegy 86 millió darabot értékesített.  Ez a gép használt elsőként mozgásérzékelős vezérlőt, ami ugyan egyedi játékélményt biztosított, pedig maga a konzol grafikai képességei meglehetősen szerények. Mostanra a két riválishoz, a Sony PlayStation 3-hoz és a Microsoft Xbox 360-hoz is elérhetőek hasonló irányítók, az ezekre kiadott játékok grafikája pedig sokkal szebb, ezért kell a Nintendónak új modellel előrukkolnia.

0 Tovább

"Atari 2600. Könyörtelen."

A Geekturisztban ajánlott retrókonzol és kvarcjáték kiállításra kilátogatott István Kovács, a berlini magyar tévé riportere is. A tévés újságíró tisztázta, hogy meddig az Amiga, hogy könyörületesek-e a játékosokkal a több mint harminc éves játékok, és hogyan lehet vigyázni a régi rádiók gombjaira.

0 Tovább

Geekturiszt: konzolmennyország a Csokiban

Kötelező program játszani menni a Csokonai művházba!

0 Tovább

Geekturiszt: konzolmennyország a Csokiban

Ha lenne geekigazolvány, az éves kvarcjáték és retrókonzol kiállítás meglátogatásához kötnénk a kiállítását. Aki elment a Csokonai művházba - a magyar számítógépes kultúra egyik bölcsőjébe - az egész évben büszkén lengethetné a plasztikkártyát, a többieknek viszont várnia kellene egy évet. A követelmény még csak nem is szigorú, ennyire jó játékos rendezvény nem szokott év közben lenni. Bűn kihagyni.

Természetesen lesz Commodore és Spectrum is

A teljes dicső nevén III. Retro video- és kvarcjáték kiállítás nevű rendezvényen az összes olyan gépet meg lehet nézni, amire a nyolcvanas-kilencvenes évben vágyni lehetett, és amikről még lehetett álmodni. Ezek mellett Szakács "Sakman" Gábor és barátai gyűjteményéből pedig olyan vasak is előkerülnek, amiknek a létezéséről akkor nem is tudtunk: Dreamcast fejlesztői gép, Coleco őskonzolok, Nintendo kvarcjátékok, és persze a szent grál, az első konzolok egyike az Odyssey. És úgy mellkesen egy sor 8bites számítógép, egy kisebb teremnyi kvarcjáték.

Nem volt ám minden kvarcjáték zsebrevágható, ezt két kézzel kell fogni

A bámészkodás mellett persze ki is lehet próbálni a gépek nagy részét. Egy éve Mortal Kombatban vertek meg, aztán Aladdinban bizonyítottam be, hogy a régi reflexek még csak megvannak valahol. Idén játéktermi gépekkel és fliperekkel bővül a rendezvény. A kiállítás Facebook eseményének faláról azt is lehet tudni, hogy a gépek free playre lesznek állítva: azaz nem kell beléjük szórni a százasokat, ingyen adják a golyót.

A Csokonai Művelődési Központ az Eötvös utca 64-66 alatt található a Rákospalotán. A felnőtt belépő 500, a gyerek 300 forintba, a családi jegy pedig 1300 forint. A kiállítás április másodikán és harmadikán reggel tíztől este hatig van nyitva.

(fotó: Pályi Zsófia, [origo])

0 Tovább

Bagóért elvihető Xbox 360-játékok

Tavaly november óta érhető el hivatalosan az Xbox Live internetes játékszolgáltatás és piactér a Microsoft konzoljáról, azóta magyar bankkártyával is lehet rajta teljes játékokat vásárolni. A Games on Demand menüpontban olyan programok találhatóak, amelyeket korábban lemezen is megjelentek, de letöltős változatban is árulják őket. Ha valaki nem a merevlemezes változatot vette meg a konzolból, az pendrive-ot is használhat a játékok, adatok tárolására, ezt azonban a konzolon kell megformázni, és a játékgép legfeljebb 16 gigabájtos tárhelyet enged használni az adattároló eredeti kapacitásától függetlenül. A korábban már megvett játékokat utólag korlátlan alkalommal le lehet tölteni az Xbox Live-ról, bár például joglejárat évekkel később problémát okozhatnak.

A magyar Live-on jelenleg 63 fizetős játék érhető el, ezek közül választotam ki a legjobb vásárnak bizonyuló programokat.

Gears of War 2 - 5990 forint

A Microsoft népszerű hentelős akciójátékának második része sokkal jobban sikerült az elsőnél: nem csak szebb, de a nem kemény maghoz tartozó játékosokat célzó ügyességi fokozattal is ellátták. Igazi szörnydarabolós, véres jelenetekkel megtűzdelt játék, gyereknek nem való, az adrenalinra vágyó felnőttek viszont imádni fogják!

Barman: Arkham Asylum - 5990 forint

A világ első igazán jól sikerült szuperhősös videojátékban Batman bőrébe bújhatunk, aki bár csúcstechnikát használ, nem rendelkezik természetfeletti erőkkel, így ahhoz, hogy élve kijuthasson a gothami elmegyógyintézetből, nem csak ütnie és vágnia kell, hanem gondolkodnia is.

Burnout Paradise - 2990 forint

Csupán három darab ezrest kell fizetni ezért a méltatlanul mellőzött autós akciójátékért: a Burnout Paradise egy nyílt városban játszódik ahol a GTA-val szemben nincsenek járókelők, vannak viszont ugratók, titkos alagutak, és az útról lelökhető, sőt, kötelezően likvidálandó ellenfelek.  Itt nem a szimuláció a lényeg, unatkozni viszont egy percig sem lehet a nagyvárosi és falusi környezetben száguldva a több tucat választható autó valamelyikén.


Ghostbusters - 2990 forint

Visszatértek a szellemirtók, hiába tiltották a bírók! Bár eredetileg a játékot a két amerikai sikerfilm egyfajta interaktív folytatásának ígérték, végül jóval szerényebb lett az eredmény. Az egyjátékos módban játszható program azonban a szellemirtók mellett számos, a filmből ismert karaktert, például a közkönyvtár szellemét vagy a Stay Puft habcsókembert is felvonultatja, a szellemirtás pedig pontosan ugyanúgy történik benne, ahogy a filmvászonról ismerjük.

Call of Duty 4: Modern Warfare - 5990 forint

Az ismert háborús fps-játék első olyan darabja, amely nem a világháborúban játszódik, a négy évvel ezelőtt kiadott Modern Warfare képzelt eseményei konkrétan idén történnek a kronológia szerint. Az akcióban és lövöldözésben igen gazdag játékban terroristák ellen küzdhetünk, grafikája pedig manapság sem számít rossznak.

Assassin's Creed II - 5990 forint

A Ubisoft kardozós, épületeken ugrálós és tolvajlós akciójátéka nagyon nagy sikert aratott a játékosok és a szaksajtó körében is. A programban a GTA-hoz hasonló nyílt világban lehet mászkálni régiesnek tűnő olasz falvakban. Bár a történet maga egyébként a huszonegyedik században játszódik, a meggyilkolt családtagjaiért játékos múltbeli kalandokat élhet át benne. Véres jelenetei miatt ez a program sem kisgyerekeknek való. A játék első része is elérhető a Live-on, azért csak 2990 forintot kérnek.

Mass Effect - 2990 forint

A Mass Effect egy olyan szerepjáték, amelyet a dobókockás, mesélős játékokat élvező nerdökön kívül az átlagemberek számára is tökéletesen élvezhető, a karakter fejlesztését ugyanis nem bonyolították túl, és lövöldözős akcióban is sokszor kell közreműködni. Ezt a játékot az különbözteti meg a hagyományos lövöldözős játékoktól, hogy a döntések az egész történet alakulására hatással vannak. Ha kiszúrtunk valakivel, biztosan nem fog később segíteni, ha pedig likvidálunk egy kulcsfigurát, később lehet, hogy a barátja ránk küldi bérgyilkosait. A karaktert szándékosan lehet a sötét oldal urává, vagy az erkölcs tántoríthatatlan őrévé fejleszteni, a döntés a játékos kezében van.


Borderlands - 2990 forint

Az egyik legjobb olyan játék, amelyben nem csak a haverok ellen, hanem velük kooperálva is végrehajthatunk missziókat, ennyi pénzért ajándék, gyakorlatilag egy normál program árából négy ember szórakozását lehet megfinanszírozni (persze a netes játékhoz Live Gold előfizetés is szükségeltetik). A lövöldözős program kissé rajzfilmszerű grafikával bír, és a karakterek képességeit a harcok során fejleszteni is lehet.

0 Tovább

Rocksmith: konzoljáték igazi gitárral

Visszavághatnak végre azok a játékosok, akik a Rock Band és a Guitra Hero miatt ezerszer hallgatták meg, hogy "de ez nem is zenélés" és hogy "így meg úgy a röhejes műanyag gitárokkal". A Playstation 3-ra és Xbox 360-ra is megjelenő Rocksmith-ben igazi gitárokat lehet rákötni a konzolokra a szokásos, erősítőhöz is használható nagy jack csatlakozóval.

A korábbi ritmusjátékokban megszokott híres számok eljátszása mellett az Ubisoft játékában valódi gitártanító mód is lesz. A rendszer ráadásul a tudásunkhoz igazítja a számok nehézségét, így elvben a kezdőket sem bátortalanítja el.

Az elmúlt pár évet domináló, majd lassan eltűnő Guitar Hero játékokkal való szembeállítás - "ez igazi gitár" - persze félrevezető. Egy játékbeli szimulációtól sosem azt vártuk, hogy pont olyan legyen, mint az élet. Senki sem örülne, ha a raliszimulátor port csinálna a nappaliban, vagy ha a Modern Warfare után hobbigipsszel kellene nekiesni a fal golyóütötte lyukainak. A Ubisoft számítása persze még bejöhet, és a 2011 őszére vár játék siker is lehet, de nehéz benne hinni.

0 Tovább

Minden konzolból a legjobbat vették át a kínaiak

Elképzelhetetlen sebességgel tudnak működni a kínai klóngyártók. A Magyarországon megfizethető androidos okostelefonjáról ismert ZTE kiállítóhelységében találtam a Wii, a Sony Playstation Move és az Xbox 360-hoz csatlakoztatható kontrollert nem igénylő Kinect kiegészítő másolatát.


Jól el lehet játszani a klónzollal

A ZTE konzolja minden gyártótól a jó ötleteket vette át. A speciális kamerás felismerést a Microsofttól, a nagy, fényes könnyen felismerető felületet a Sonytól. A konzolt tartó kisasztalon pedig egy rejtélyes, sildes sapkára szerelt kiegészítő mellett ott díszelgett a Wiimote kínai verziója.

A klón konzol legzseniálisabb kiegészítője mégis a pingpongütő. A nagy fényvisszaverő labdacsot, ami leginkább egy kettévágott, ellapított teniszlabdára emlékeztet, egyszerűen rágumizták egy igazi ütőre. A fogása olyan, mint a valódié, a súlyeloszlása nagyon hasonló, és mivel elektronika nincs benne, úgy lehet fogni, ahogy a játékos az életben megszokta.

 


Az igazi Kinect okosabb

A játékeszköz nem teljesen reménytelen, a frankenkonzollal játszó ZTE-s alkalmazottnak mindig volt társa az asztaliteniszben. Sajnos azt nem tudta megmondani, hogy Európába behozzák-e a kütyüt - tipp: nem - mert nem hozzá tartozott a játékgép, csak átjött szórakozni egy unalmasabb pulttól.

0 Tovább

Playstation tévé retrókonzollal

Évek kellettek ahhoz, hogy ne a Sony 2000-ben kiadott Playstation 2 legyen az év legnépszerűbb konzolja. A csupán régies grafikára képes, HD-felbontást nem tudó játékgép még évekig megverte az újabb, drágább készülékeket.

A Sony most egy újabb trükköt talált ki, hogy piacon tartsa a tízéves készüléket. Az egyik 22 colos Bravia tévének a talpába építették be a játékgépet. A hotelszobába, gyerekszobába, játékgyűjteménybe való kütyün az elmúlt tíz évben megjelent összes PS2 játék fut. A tévé csupán 720p-s felbontásra képes, komponens, VGA és HDMI bemenetekkel rendelkezik, tehát rá lehet kötni az összes retró és újabb konzolt a Playstation mellett.

A játékkonzolos tévét 200 fontos áron, azaz körülbelül 66 ezer forintért lehet megvenni.

0 Tovább

Alig használt múlt eladó

 

"Mit csinálnál, ha vissza tudnál utazni az időben?" - tette fel a kérdést egy Alex Varanese nevű grafikus, hogy meg is válaszolja. Alex visszautazna a hetvenes évekbe, és a mára kialakult szórakoztató elektronikai cuccokat lekoppintva sikeres vállalatot indítana. Csak a dizájnt kellene hozzáigazítani a korhoz - több szöglet, más színek - és máris lehetne árulni mobiltelefont, kézikonzolt, laptopot és egyéb csodákat.

 

A sosemvolt múlt szuper kütyüjeit, és azok reklámait tartalmazó galériát erre találjátok.

0 Tovább

Egy szót mondok, hevimetál!

 

Metálosítja - ha máshol nem, külsőségekben - a Guitar Hero játékok következő részét az Activision. Kicsit keményebb hangzások, mocskosabb, több showelemet tartalmazó animációk - jelentkezzen az a GH-játékos, aki ezeket nézte valaha - és egy jól ismert orgánum: Gene Simons, a KISS frontembere.

 

Igazán boldoggá persze az tenne, ha a különböző piacokra tervezett spéci kiadásokat, vagy legalább DLC-ket, kitalálnák végre. Jöhetnének a Pokolgép kiegészítő lemezek, Ossian DLC-k részeg Paksi Endre bónusz dalokkal, meg ilyesmi. Az lenne igazán metál.

 

Dallista erre:

  • AFI - "Dancing Through Sunday"
  • Avenged Sevenfold - "Bat Country"
  • Black Sabbath - "Children Of The Grave"
  • Buzzcocks - "What Do I Get?"
  • Children Of Bodom - "If You Want Peace... Prepare For War"
  • The Cure - "Fascination Street"
  • Def Leppard - "Pour Some Sugar On Me (Live)"
  • Dethklok - "Bloodlines"
  • DragonForce - "Fury of the Storm"
  • Drowning Pool - "Bodies"
  • Foo Fighters - "No Way Back"
  • Foreigner - "Feels Like The First Time"
  • Jane's Addiction - "Been Caught Stealing"
  • KISS - "Love Gun"
  • Megadeth - "Sudden Death"
  • Metallica & Ozzy Osbourne - "Paranoid (Live)"
  • Muse - "Uprising"
  • My Chemical Romance - "I'm Not Okay (I Promise)"
  • Queen - "Bohemian Rhapsody"
  • Rammstein - "Waidmanns Heil"
  • The Rolling Stones - "Stray Cat Blues"
  • Silversun Pickups - "There's No Secrets This Year"
  • Slayer - "Chemical Warfare"
  • ZZ Top - "Sharp Dressed Man (Live)"
0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek