Esőre áll az idő - a bátrak azért kinézhetnek a Múzeumok Éjszakájára - hideg van, elképzelhető, hogy a Pilisben túrázás vagy a Kopaszi gáton sörözés helyett a gép előtt fogjuk tölteni a hétvégét. Szerencsére a Valve most tette ingyen elérhetővé az egyik legjobb online lövöldét, a Team Fortress 2-t. Így van, nem kell érte semmit fizetni, nincsenek zárolt részek, fizetős extrák, pénzért beszerezhető pluszpályák. Boldogság van.

A Team Fortress 2 a játéktervezés egy kisebb csodája. Eszméletlen mennyiségű munka ment bele a karakterekbe, az egymással szemben álló kék és vörös csapat épületeibe, a fegyverek és kasztok kiegyensúlyozásába. Érdemes belenézni a Valve által kiadott Game Developer Conference-es diasorokba, amelyek a grafikai tervezésről, a sziluettekből is felismerhető figurákról és a hangulati elemek kitalálásáról szólnak.

Eddig az elmélet, akit nem érdekel, el se kell olvassa. A gyakorlat egyszerűbb: kilenc kaszt van, amelyek más-más feladatot látnak el a pályán. Fedezőtüzet adó géppuskás, hátbaszúrós kém, orvos, mesterlövész, gyors és veszélyes felderítő, robbantóember, katona és így tovább. Ezekhez persze járnak változatos kiegészítők, alternatív fegyverek, amelyeket ki kell ismerni. 

A játék telepítéséhez az ingyenes Steam játékbolti kliens szükséges és regisztráció. Nem lennék meglepve, ha a szerverek tele lennének újoncokkal, de még így is megéri kivárni a sorunkat. Harcra fel!