Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Online dokumentumkonverter ingyen

 

Ingyenes dokumentumkonvertáló oldalt indított a Google Docshoz hasonló szolgáltatásokat nyújtó Zoho. A szájt többek közt a doc, xls, ppt és ezek új, x-re végződő változatait, illetve az OpenOffice által használt sxw, sxc, odt stb. fájlokkal kompatibilis, emellett ismeri az rtf, html, txt és csv formátumokat is.

0 Tovább

Nyomtass naptárt a lap másik oldalára!

A nyomtatásra elhasznált papírlok újrahasznosítását célozza a ReprintMe honlap, amelynek az a koncepciója, hogy a lapok másik felét használjuk fel naptárak nyomtatására. A honlapon heti és havi nézetet használó, kimondottan egyszerűen kiprintelhető kalendáriumokat lehet elérni három hónapra előre, PDF formátumban. A szájtot a MakeUseOf.com-on találtuk.

0 Tovább

Most kell bevásárolni az Electronic Artstól iPhone-ra és iPadre

Electronic Arts játékvásár

Minden idők legnagyobb App Store-os leárazásaként hirdeti az EA saját karácsonyi akcióját, amiben van is valami: a szoftvercég a december 15-én kezdődött akciója keretében összesen 74 címet ad 79 centért egészen karácsonyig.

Az olyan nagy EA-címek, mint a Fifa, a Madden, a Sim City, a Need for Speed, a Command and Conquer vagy a Sims mellett Scrabble és Monopoly iOS-es változatát is bezsákolhatjuk most fillérekért.

Ez nem rossz vétel, tekintve, hogy egyébként 7 euró körül van az iPadre írt, HD-felbontású szoftverek vételára, amelyekből 11-et kínálnak most olcsóbban, de az iPhone-osokért is több eurót kell kiadni rendes körülmények között - most meg akár tíz címet is megvehetünk egy tizesért.

 

Mivel a szerkesztőségünkbe csütörtökön meg egy teszt-iPad, csak most lettem érdekelt benne, de majdnem le is maradtam az alkióról: nem esett le, hogy a Sim City-t valószínűleg nem vesztegetik mindig 79 centért, csak később lett gyanús a kirívóan alacsony árcímke sok játék mellett. Az App Store-ban nem szúrja ki az ember szemét a dolog.

Az iPhone-os/ipodos lista itt, az iPades lista pedig itt található (App Store-ban nyílik).

0 Tovább

Szíj Melinda iPhone-ra

Az okostelefonok nem csak hasznos dolgokra valók, az időt is istenien lehet elütni velük. Öt szabad perc eltöltésének végtelen sok módja van és az okosmobilok nyílt, bárki számára hozzáférhető fejlesztői környezetének hála, ezeket mind meg is találják a mindig újat nyújtani igyekvő fejlesztő-hadak. Ebből az özönből persze a tévék sem akarnak kimaradni, így a nagy produkciók többnyire elkészítik okostelefonos applikációikat.

A TV2 itthon élen járt ebben, amikor elkészíttette a Megasztár iPhone appját, ahol megtaláljuk az énekesek adatlapjait, fotóit, videóit - nemcsak a tévében látottakat, hanem olyan exkluzív anyagokat is, amiket máshol nem érünk el: például a klubkoncerteken készített képgalériákat. A Megasztár-univerzum legfrissebb hírei is itt olvashatók először, egyszóval aki nem a számítógépe előtt ülve szeretne képbe kerülni Mega-ügyben, hanem mondjuk a metrón vagy egy fogorvosi váróban ütné el az idejét a bulvárvilág dalolós csücskével, ingyen letöltheti a Megasztár 5 alkalmazást iPhone-ra. Aki pedig a döntősökre a lehető legkényelmesebben akar szavazni, az app ebben is segítséget nyújt - megírja helyettünk az sms-t.

Platform: iPhone
Ár: ingyenes

0 Tovább

Napi két dollár a virtuális barátnő iPhone-ra


szólj hozzá: Mina üzenetei

Egy koreai fejlesztőcég találta ki Minát, a virtuális barátnőt, rendszeresen videotelefonál „barátjának”, vagyis a Honey It’s Me!, vagyis Drágám, én vagyok az! nevű alkalmazást letöltő felhasználónkak. „Mit csinálsz éppen? Mikor kelsz már fel? Még dolgozol?” – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel zargatja az előfizetőt a szoftver.

A programot ugyanis napi kétdolláros előfizetési díjért lehet használatba venni, ezért cserébe Mina, akinek a hívásait egy valódi modell játszotta el a kamerák előtt, négyszer telefonál, és szerelmes sms-eket is küldözget. A szoftvert a Nabix nevű fejlesztőcég azoknak az elfoglalt férfiaknak készítette, akik nem érnek rá randevúzni a munkájuk mellett, mégsem szeretnék magányosnak érezni magukat.

A programot több mint nyolcvanezren töltötték le eddig, és a felhasználók a Twitteren is lelkendeznek érte. „Valóságos áldás a magányos férfiaknak.” „Mina pont akkor hívott, amikor túlóráztam a munkahelyemen. Olyan jó volt!” – idézi a Telegraph a szoftverről írt véleményeket.

Ugyan Mina egyelőre csak a koreai felhasználókhoz szól, a program sikerén felbuzdulva a fejlesztők már tervezik belőle az angol, kínai és japán nyelvű változatot is, és az is elképzelhető, hogy Androidra is kijön majd.

Platform: Egyelőre csak iOS, és csak Koreában

Ár: Napi 1,99 dollár

0 Tovább

Hócsata a képernyőn

 

Mivel a most hulló vizes hóval nem igazán jó hógolyózni - ráadásul munkanap lévén bent kell ülni az irodában - csak a képernyőkön bonyolódhatunk komoly hócsatákba. Szerencsére a neten még megtalálható az ősrégi, ám a máig veretlen hócsata játék, amiben három piroskabátos harcosunkkal kell legyőzni a zöldsapkások özönét. A feladat nem egyszerű: egyszerre csak egy figurát ragadhatunk meg az egérrel, ráadásul csak kétszer találhatják el az emberünket, utána kiesik.

Bár a játék koros, és ez a grafikáján látszik is, a mai napig jó vele játszani. A harcosainkat legyőző zöldkabátos ellenfelek gonosz kacaja, pedig pont annyira dühítő mint régen volt.

0 Tovább

Szimulátor a hókotrók rajongóinak

A furcsa szimulátorokat (traktor, fakitermelő, bontógép, bungee jumping) gyártó német UIG-et a téli tematika is megihlette. A szép nevű Pistenrauper Simulatorban a sípályákat karbantartó ratrakokba lehet beülni, rögtön kettőbe is. A gépekre különböző eszközöket köthetünk (eke, hósimító, tolólap), ezekkel kell szaladgálnunk az estére bezárt, vagy épp a síelőkkel teli pályán.

A hókotró szimulátor pályái nem túl változatosak, csak a sípálya körüli tevékenységek kerültek bele a szoftverbe: lehet szántalpon csúszó utánfutót vontatni, vagy havat tömöríteni, kotorni. Izgalmasabb küldetések, pédául egy hosszabb hegyi útszakasz letakarítása, vagy városi üzemmódok, nem kaptak helyet a szoftverben.

A hókotrós játék futtatásához legalább 128 megabájt memóriával rendelkező videokártya szükséges. Processzorból pedig beéri egy régebbi, két gigahertzessel is. A programot hazánkban egyelőre nem árulják, de a traktorszimulátor sikere miatt elképzelhető, hogy később ezt is behozza valamelyik forgalmazó.

Akik érzik, hogy a ratrak azért nem teljesen ugyanaz, mint az ország útjait tisztán tartó Unimogok, Renault-k és régebbi típusok, azoknak az [origo] autó rovatának egy régi videóját ajánljuk a Kispolszkit is arrébb rakó Krazról.

Tovább a Krazról és a modernebb MAN-ról szóló cikkre.

0 Tovább

Hókotrós játék az első igazán téli napra

Remek játékunk van azoknak, akik még nem akarnak kimenni a zegernyébe, vagy már megúszták a behavazott csúszós utakon való közlekedést, de még nincs kedvük dolgozni. A Snow Stormban egy behavazott parkolót kell megtakarítani egy apró hókotróval, amiben nehezítésként egyre több nehezen megkerülhető tárgy (autó, kuka) tűnik fel. Nem csak a kocsikra kell figyelni, azt is érdemes észben tartani, hogy a kotrónk csak 3-4 egységnyi havat tud megmozgatni, a nagyobb buckák előtt csak szomorú-tanácstalanul kattog.

0 Tovább

"Emberek ugrálnak jobbra balra" - Budapest Game Show

Hogyan lehet egy számítógépet építeni a Halácsillag méretű diszkógömböt forgató lemezjátszóba vagy egy tankmodellbe? Az origo riportere a Budapest Game Show-n járt számítógép csinosítókat és Kincetező gamereket nézni.

0 Tovább

"Dúdold bele, hogy labamba!"

Volt már olyanod, hogy egész nap a fejedben dübörgött egy zene, de nem jutott eszedbe, ki ez és mi a szám címe? Ha már nem bírod tovább, elő a telefonnal, dúdold vagy fütyüld bele a dallamot, és jön a meglepetés.

A SoundHound app megmondja, mit énekeltél. Dúdolásból azért nem mindig találja el (ha tisztán énekelsz, vagy nagyon jellegzetes a dallam, így is sikerülni fog), de ha a rádióban szól egy szám, arról hiba nélkül kiderül az előadó és számcím, megjelenik egy kis lejátszás ikon is, hogy csekkolhasd, tényleg ez-e a zene - és persze egyből a link is, hogy vásárold meg a számot vagy mindjárt az egész albumot, naná. Nekik ezért éri meg. Nekünk meg azért, mert nincs az a követelőző kis hisztis érzés a tarkónkban, amitől olyan elesett az ember, mert nem jut eszébe.

A SoundHound egy csomó más csingilingit is tartalmaz, nézhetsz az előadótól YouTube videókat, elolvashatod a dalszöveget, megoszthatod a találatot -  de a lényeg ennyi: mutass a telefonnak egy zenerészletet, s ő megmondja, mi ez a szám.

 

Platform: iPhone, Android

Ár: ingyenes (extra változat 5$)

0 Tovább

Last.fm: okos rádió minden hangulathoz

A Last.fm egy webes alkalmazás, de egyáltalán nincs a webhez kötve - bármilyen eszközön megél, amiben van internet és képes a neten sugárzott zenét hallhatóvá tenni. Egyáltalán nem hasonlít a kereskedelmi rádiókra, inkább egy olyan mp3 lejátszónak mondanám, ami a világ zenekincséből véletlenszerűen, bár hallgatója iránymutatásai alapján válogat, és hamar alkalmazkodik bárki zenei ízléséhez.

A Last.fm-nek megadhatunk egyetlen előadót ("Lady Gaga Radio") vagy akár egy stílust is ("acid jazz"), a rendszer pedig ebből kiindulva összeállít egy előadói csapatot, akik valamilyen módon hasonlítanak a megadottra. Ha egy szám tetszik, érdemes rákattintani a Like-gombra (szív), ha nem tetszik, az Unlike-ra - ebből a rendszer tanul, s a kiejtett vagy éppen megdicsért előadóra hasonlító zenéket nyilatkozatunknak megfelelően elhagyja vagy preferálja. Egy-két napnyi nyomkodás után a rádiónk - amit persze el lehet menteni a jövendő időkre - elég okos lesz ahhoz, hogy nekünk tetsző, ám korábban sosem hallott zenék tömegével ismertessen meg. A válogatás azon felhasználók profiljain alapul, akik már nyomkodnak egy ideje - aki szereti a Kasabiant, az sok esetben szereti a Franz Ferdinandot is, tehát aki az egyiket lájkolta, annak ajánlható a másik is.

A webes változat kiváló munkahelyi zenehallgatáshoz - már azoknak, akik számítógép előtt ülve végzik a munkájukat. A többieknek azonban elég kényelmetlen lenne magukkal hurcolni egy laptopot, mint ahogy otthon sem igazán kényelmes a nappaliban elhelyezett zenelejátszót összekötni a számítógéppel - viszont milyen egyszerű a hifi mellé tenni a telefont, egy sima jackdugóval összekötni őket és hallgatni a Last.fm-et.

A Last.fm persze számos egyéb közösségi funkciót kínál, a rádióinkat megoszthatjuk a Facebookon, kereshetjük a kapcsolatot a hasonló zenéket kedvelőkkel, válogathatunk a profilunknak ajánlott zenei események között és így tovább - de ezek nélkül is rendkívül újszerű élmény olyan rádiót hallgatni, ami nem a mi zenéinket játssza, de mégis, és senki nem beszél bele.

A cucc egyetlen szépséghibája, hogy a Last.fm ma már előfizetős, igaz, nem különösebben drága, egy hónapra 3 dollár, ami egy negyed cédé ára.

Platform: iPhone, Android, web

Ár: az app ingyenes, a zeneszolgáltatás havi 3$

0 Tovább

Windows Phone 7 nyomkodás 11 percben

Windows Phone 7 - akarom! Hiányos, mint egy átlagos kémiadolgozat, de nagyon ígéretes, úgy a 3.2 környékén ajánlanám vételre. Geritwo amúgy végignyomkodta a Windows Phone 7-et a kamera előtt, aztán még cikket is írtunk róla.

0 Tovább

Kishírek a nagyvilágból

Egy. Tim Schafer, a Double Fine főnöke egy Eurogameres interjúban úgy nyilatkozott, hogy folytatása érkezhet a zseniális Psychonautsnak.

 

Itt jön az álljunk meg egy szóra rész. Aki nem játszott Psychonautsot az most vegye meg a Steamről vagy a Gog.com-ról és vissza se jöjjön, míg nem ért a végére. Ki fogom kérdezni!

 

Vagy legalábbis nem zárkózott el az ötlettől. Kicsit se tagadta. Ennyi ugye egy rendes rajongónak elég, a Beyond Good and Evilről is tudjuk, hogy jön, csak épp nem sietik el. Raszputyin visszatérésével pont így vagyunk.

 

Kettő. A szép lassan építketző Irrational Games kirakott egy maréknyi System Shock 2 - ugye ezt játszottátok? - karakterrajzot meg tervet a honlapjára. Nehéz nem azt érezni, hogy a stúdió a több mint tízéves slágerével próbálja felhívni magára a figyelmet addig, amíg nem sikerül valami nagyobbat villantani, de ha a SS2-ről van szó, sokmindent megbocsátok nekik.

0 Tovább

Ufóval a repülő ősgyíkok ellen

 

Annyira nehéz ellenállni azoknak a 2D-s űrhajós lövöldözős játékoknak. A Hydorah-t például több mint két hete ajánlottam, még mindig csak a felénél járok, és rendre visszamegyek lövöldözni, hátha sikerül továbbjutni. A szép nevű Insanely Twisted Shadow Planetnél nem fenyeget ez a veszély, XBLA-ra készül, tehát csak Xbox 360-on lesz játszható. Ugye, hogy nektek is megjött a kedvetek egy klasszikus formájú ufóval irtani az űrdinókat, űrnövényeket, űrmeteoritokat, meg a többi ellent?

 

A játék animátora Michael Gagné, akit mondjuk a Star Wars Clone Wars miatt lehet szeretni, a kódot pedig a Fuelcell Games nevű stúdió írja. A hivatalos honlap nem árulja el, mikor lesz kapható a játék.

0 Tovább

Medal of Honor: Mória

Próbálta ellenállni a kísértésnek, de nem ment.

0 Tovább
12
»

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek