Volt már olyanod, hogy egész nap a fejedben dübörgött egy zene, de nem jutott eszedbe, ki ez és mi a szám címe? Ha már nem bírod tovább, elő a telefonnal, dúdold vagy fütyüld bele a dallamot, és jön a meglepetés.

A SoundHound app megmondja, mit énekeltél. Dúdolásból azért nem mindig találja el (ha tisztán énekelsz, vagy nagyon jellegzetes a dallam, így is sikerülni fog), de ha a rádióban szól egy szám, arról hiba nélkül kiderül az előadó és számcím, megjelenik egy kis lejátszás ikon is, hogy csekkolhasd, tényleg ez-e a zene - és persze egyből a link is, hogy vásárold meg a számot vagy mindjárt az egész albumot, naná. Nekik ezért éri meg. Nekünk meg azért, mert nincs az a követelőző kis hisztis érzés a tarkónkban, amitől olyan elesett az ember, mert nem jut eszébe.

A SoundHound egy csomó más csingilingit is tartalmaz, nézhetsz az előadótól YouTube videókat, elolvashatod a dalszöveget, megoszthatod a találatot -  de a lényeg ennyi: mutass a telefonnak egy zenerészletet, s ő megmondja, mi ez a szám.

 

Platform: iPhone, Android

Ár: ingyenes (extra változat 5$)