Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy kevésbé zavaró lejátszó

Letöltés Androidra (ingyenes verzió)
Letöltés Androidra (fizetős változat, 385 Ft)

Az Android tulajdonságaiból adódóan nem minden telefon zenelejátszó érhető el könnyen a főképernyőről. A SidePlayer erre a problémára kínál megoldást: a beépített gyári, vagy esetleg letöltött lejátszókhoz kínál plusz felületet.

A megvalósítás renkívül egyszerű, a lejátszó aktiválásával egy mozdulattal bármely képernyőn - olvasás vagy akár játék közben is - lehet vezérelni a zenelejátszást. Az ingyenes alapváltozat egyféle kezelőfelületet ad, aminek pozícióját a felhasználó határozza meg, és gesztusokkal hívhatja elő. A fizetős változat már akár a telefon vagy tablet megrázásával is aktiválódik, a kezelőgombok szabadon bárhol elhelyezhetőek és az alkalmazás a lejátszott dalról is ad információt.


0 Tovább

Autóverseny a mérges madarakkal

Letöltés (freemium, Androidra)
Letöltése (freemium, iOS-re)


Az Angry Birds stílust és dimenziót is váltott, de nem lett rossz. Semmi sem jelzi jobban a mobil eszközök fejlődését annál, hogy a legújabb Angry Birds Go már háromdimenziós grafikát használ. A játékban elődeitől eltérően nem madarakat kell kilőni, hanem extrém tragacs kivitelű gokartokkal kell versenyezni a malacok és a többi madár ellen.

A startvonalnál természetesen megmaradt a csúzliból való kilövés lehetősége. A pályák és a játékmenet a Mario Kartot idézik, felvehető bónuszok és pénzérmék hevernek mindenütt. Irányítani a telefon vagy táblagép döntésével is lehet, de szerintünk sokkal precízebb kontrollt biztosít a képernyő érintése.

Ahogy a korábbi játékok, az új Angry Birds alapjai is ingyenesek, fizetni a gokartokat felturbózó extrákért és pályákért kellhet. A grafika sokat fejlődött, de a játék régebbi hardveren is elindul, bár az iPad 2-n ki kellett lőnünk a háttérben futó appokat ahhoz, hogy ne szaggasson.

1 Tovább

Rezeg a mobil, ha érdekes helyen vagyunk

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)


Magyar fejlesztők munkája a Sighter nevű alkalmazás, ami egy-egy város felfedezésében segít játékosan. Használatával olyan helyekre lehet eljutni egy városban, amelyekről esetleg sosem hallottunk. A játék a klasszikus hideg-meleg alapon működik, az érdekesség elhelyezkedését és távolságát egy nyíl és egy mérce mutatja.


Az érdekesség lehet bármi egy szobortól kezdve egy érdekes graffitiig, az adatbázist a felhasználók maguk is bővíthetik. A rejtett kincseket megtalálva és lefotózva további információkat, érdekességeket lehet megtudni a látványosságról, illetve a sikeres találatokért pont is jár. A különböző egyedi látványosságok mellett tematikus sétákon is részt lehet venni az appal, Budapest belvárosában vagy éppen az állatkertben.

0 Tovább

Mobillal robbantottuk fel az Origót

Letöltés iOS-re (freemium)

Letöltés Androidra (freemium)


Szeretnél extrém hollywoodi trükköket viszontlátni a saját szobában, a nappaliban, vagy az ismerős utcasarkon? Akkor az FX Guru a neked való app! Használata pofonegyszerű: ki kell választani a sablonok valamelyikét, majd elindítani a felvételt az appból. Nagyjából húsz-harminc másodpercig kell stabilan tartani a mobilt, hogy az app számára meglegyen a filmes háttér. Ezt követően saját magától elvégzi az effektusok kivitelezését. Próbafilmünkön egy látványos robbantás látható, de ingyen elérhető egy táncoló csontváz, egy, az utca közepére zuhanó zongora, vagy egy műhold trükkfelvétele is. A többiért néhány dollárt kérnek, ezek közt például autós üldözés és csatajelenet is megtalálható.  

0 Tovább

Borotváljuk le a Mikulást!

Letöltés iOS-re (freemium)

Letöltés Androidra (freemium)

A szegény nagyszakállú Télapónak bizonyára jól viszkethet a bőre az ősz szőrrengeteg alatt. Itt az alkalom, borotváljátok meg a Mikulást, gyerekek! Az Androidra és iOS-re is elérhető Shave Santa játékban olló, szakállnyíró, borotva és csipesz is rendelkezésre áll a feladathoz. A megmaradt, makacs szőrszálakat egyenként kell kitépni az öreg ajándékosztótól.  A pörsenések kezelésére külön krém, a sebekére sebtapasz áll rendelkezésre, a műveletet pedig egy kellemes after shave arcra locsolása zárja.

Ha megtetszett a munka, a jó öreg Rudolf rénszarvas szőrtelenítése is megoldható!

1 Tovább

Ez az app megmentheti az életedet

Letöltés (ingyenes, Android)

Letöltés (ingyenes, iOS)

Az Appra magyar verseny egyik döntőbe jutott fejlesztése az Országos Mentőszolgálat által is támogatott applikáció. Ahogy arra neve is utal, az Elsősegély vészhelyzetek esetében nyújt segítséget iOS-es és androidos készülékeken. Főmenüjében a helyzetek menüpont alatt konkrét sérüléstípusokra bontva lehet a teendőkről informálódni - például, hogy mi a teendő áramütés vagy mérgezés esetén -, míg a "Diagnosztika" menüben egy rosszullét okát lehet megpróbálni feltárni a tünetek alapján.

Az app az újraélesztés elvégzéséhez is gyakorlati tanácsokat nyújt, a megfelelő ritmusú szívmasszázshoz még ütemet is sípol az életmentőnek. A programot beépített kórház-, és defibrlillátorkeresővel is ellátták. Az egyik leghasznosabb magyar nyelvű app, minden telefonon ott a helye, hiszen fő funkciói offline is használhatók, és a bajban nagyon jelentős, szakszerű segítséget nyújthatnak.

0 Tovább

Újabb addiktív játék, persze Japánból

Letöltés Androidra (freemium)
Letöltés iOS-re (freemium)

A debil játékban bukósisakor gyümölcsöket kell dobálni.

A pachinko játékautomatákra hasonlító Papa Pear Sagában egy ágyúból kell kilőni a bukósisakos gyümölcsöket, hogy a játéktéren pattogva minél több objektumot találjanak el, mielőtt leérnek a tábla aljára.

A játék nagy előnye, hogy a Facebookkal összekötve mobilon folytatható a közösségi oldalon abbahagyott játék és viszont. Az alkalmazás ingyenes, a profitot a játékon belüli vásárlásokból szerzik a készítők, amelyek nélkül is teljesíthetőek a pályák.

0 Tovább

Visszatért a világ leggyorsabb sündisznója

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)

Sonic,a leghíresebb digitális sündisznó egy végtelenbe futós játékban tért vissza. A Sonic Dash-sel való játékhoz leginkább jó reflexekre van szükség, cserébe legalább az irányítás is pofonegyszerű.

A feladat a megszokott, átugrani az akadályokat, szétzúzni az ellenfeleket és lehetőleg minél több gyűrűt begyűjteni. A helyszínek minden rajongó számára ismertek lesznek az erdőtől a kaszinón át a gyártelepig.

Ezek végén főellenségekkel is meg kell küzdeni, ezeket a csatákat viszonylag egyszerűen meg lehet vívni. A játék ingyenesen letölthető és alkalmazáson belüli vásárlás nélkül is kitűnően élvezhető, csak akkor kell valódi pénzt költeni a játékra, ha valaki türelmetlen a gyűrűk gyűjtögetéséhez.



0 Tovább

Próbáld ki a BM OKF VTR-t!

Letöltés (Android, ingyenes)


A katasztrófavédelem hivatalos appja akkor is pittyeg, ha a város másik felén van tűz. Béta verzióban már elérhető az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos applikációja, ami egyelőre a bizarr BM OKF VTR néven érhető el a Google Playen. Mint a szervezet honlapjáról kiderül, később értelmes nevet is terveznek adni az appnak, de ehhez elengedhetetlennek tartották az internetes szavazás megszervezését. Pedig olyan frappáns névjavaslatok közül választhatunk, mint a "Katasztrófa esetén", a "Veszély esetén", vagy például a "HunAlert veszél-előrejelző". Már csak néhány nap van hátra a szavazásból!

A nemsokára iOS-re és Windows Phone-ra is megjelenő app veszélyhelyzetekről küld riasztást, legyen szó árvízről, közlekedési balesetről vagy lakástűzről. Az app a Gmailhez vagy a Facebookhoz hasonlóan push üzenetekben, mobilneten keresztül küldi a riasztásokat. Ha ki van kapcsolva, vagy nincs mobilnet, külön ikonnal jelzi, hogy nem számíthatunk friss hírekre.

Riasztásokat vagy teljes régióra, vagy a tartózkodási helyhez közeli eseményekről lehet kérni. Előbbi legfeljebb kamionosoknak vagy a bűnügyi rovatok szerzőinek lehet érdekes, mert Angyalföldön is jelez, ha mondjuk Szigethalmon kigyulladt egy ház, de a térképen még az eset pontos helyszínét is megmutatja. Furcsa módon arra nincs mód, hogy az appból a közelben aznap történt eseményeket visszanézzük, és ha egy riasztást töröltünk - ezt elég komplikáltan, külön kijelöléssel lehet elvégezni -, azt már sosem lehet újra előhívni. A fejlesztőknek ezen a mailcímen lehet javaslatokat küldeni: vtr@katved.gov.hu

1 Tovább

Mindent tudsz a filmekről? Bizonyíts!

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)

A MoviePop segítségével idegenekkel vagy barátokkal mérhetjük össze filmes ismereteinket. A játékosoknak rövid jeleneteket kell végignézniük, és ezek alapján kell a négy lehetséges válaszból kiválasztani azt a filmcímet, amelyikből a részlet való. A megmérettetés sebesség és pontosság alapján történik, azonos pontszám esetén a gyorsaság dönti el, hogy egy adott, öt bejátszásból álló menetben ki a győztes. A filmeket számos kategóriába gyűjti az alkalmazás az akciótól a díjnyertesig, ezek természetesen leginkább hollywoodi alkotások. A jó válaszokért és nyert körökért kapott pontokkal új kategóriákat tehetnek elérhetővé a játékosok, további kihívásokat keresve. A feladványok elég egyszerűek, nem kell feltétlenül mozimániásnak lenni a jó megfejtésekhez, így bárki számára szerezhet kellemes perceket a versengés.

0 Tovább

Verd meg Batmannel a Supermant!

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)

A konzolokon nagy sikert aratott a DC képregények főszereplőire épülő Injustice: Gods Among Us verekedős játék mobil verzióban is megérkezett.

Az okostelefonra és tabletre szánt alkalmazás csak az egymást gyepáló karakterekben hasonlít az eredeti játékra. A mobilos verzió készítői még az alaptörténetet is elhagyták, ami egy verekedős játék esetében talán nem jelent különösebb problémát.

A mobilalkalmazás egy gyűjtögetős kártyajátékhoz hasonlít, ahol a kártyák beszerzésével, cserélgetésével lehet csatákat nyerni. Harc közben a képernyő ütemes böködésével lehet ütni, illetve rúgni, a különleges mozdulatokat pedig gesztusokkal lehet aktiválni. A harcokban szerzett krediteket új kártyák vásárlására vagy a meglévő hősök fejlesztésére lehet használni, de ezeket valódi pénzért is meg lehet venni.

A játékmenet olykor monoton és az irányítás miatt idegesítő is tud lenni, amiért azonban a nagyszerű grafika valamelyest kárpótol.

1 Tovább

Vonzások és taszítások

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)
Letöltés Windows Phone-ra ($1,99)


Újabb sikeres iOS alkalmazás androidos változatának ürölhetnek a felhasználók. Az An Alien with a Magnet az egyszerű, mégis szórakoztató játékok közé tartozik, ahol leginkább jó reflexekre és probléamegoldó képességre van szükség. A játékmenet hasonló a futós, ugrálós programokéhoz, a játékosnak jól időzített böködéssel kell irányítania a karaktert, amely magától halad az adott pályán. Egy sérült űrhajót kell irányítani, aminek egyetlen működő eszköze egy mágnes. Az űrben sodródó hajó a mágnes segítségével tud bolygókörüli pályára állni, az keringés közben szerzett lendülettel pedig továbbállni a következő kisbolygó felé. Játék közben természetesen lehet különböző extrákat, pontokat gyűjteni így téve izgalmasabbá az egyébként kicsit repetitív repkedést.

0 Tovább

Cyanogenmod két kattintással

Letöltés (ingyenes)

A Google operációs rendszerének nagy előnye, hogy jóval nagyobb szabadságot ad a felhasználónak, mint a rivális rendszerek, de van akiknek még ez sem elég. A telefonok függetlenítésével azonban bárki megváltoztathatja az előretelepített rendszereket, ennek egyik előnye, hogy megszabadulhatnak a telefongyártók vagy a szolgáltatók által előretelepített vackoktól, amik csak a helyet foglalják, illetve olyan funkciókat tehetnek elérhetővé, amit a szolgáltatók tiltanak, mint például a wifi hotspot. A telefonok és tabletek feltöréséhez eddig nem kevés technikai tudásra is szükség volt, a folyamat nehézkes, olykor bonyolult és kockázatos is, a felhasználók akár tönkre is tehetik telefonjaikat. Az egyik legnépszerűbb - és nemrégiben hétmillió dollárt bezsebelő - független rendszer fejlesztői azonban most minden eddiginél egyszerűbbé tették a feltörést. A CyanogenMod app telepítése után alig 4-5 kattintással letudható a készülékek feltörése és az új rendszer telepítése. A használathoz az Android készüléken kívül egy PC-re is szükség van (Mac verzió egyelőre nem létezik), az app lépésről lépésre végigvezet a telepítési folyamaton. Azt nem szabad elfeledni, hogy a telefonok és tabletek feltörése sok esetben a garanciát is érvényteleníti, és a leegyszerűsített telepítés ellenére továbbra sem veszélytelen, így csak tapasztaltabb felhasználóknak ajánljuk. A CyanogenMod sajnos nem minden telefonra érhető el, a támogatott készülékek listáját a fejlesztő honlapján lehet elérni.

0 Tovább

Zsírozás elhízás nélkül


Letöltés Androidra (ingyenes)


Akinek elege van a mindent elöntő pókermániából vagy esetleg nosztalgiázni vágyik sosem kivánhat magának jobbat egy kis zsírozásnál.  Annak idején az asztal körül ücsörögve, málnaszörpöt szürcsölgetve próbáltunk úgy viselkedni mint szüleink, de az ulti szabályait sajnos nem tudtuk megérteni, így maradt az egyik legegyszerűbb kártyajáték, a zsírozás. Ezeket nyári délutánokat elevenítheti újra a Zsírozz! nevű magyar alkalmazás, ami nevéhez híven az egykor népszerű kártyajátékot hozza vissza digitális formában. Az app szemmel láthatóan kifejezetten telefonokra készült, a grafika minimalista, a megvalósítás egyszerű, de ez semmit sem vesz el a játék izgalmából. Előnye, hogy semmilyen módon nem kell regisztrálnunk ahhoz, hogy online játszhassunk, elég egy becenevet megadni és máris kihívhatunk bárkit a jelenlévő játékosok közül. Sajnos a tesztelés idejében kizárólag botok voltak elérhetőek, amelyek rommá is vertek első körben, de remélhetőleg a jövőben egyre többen akarnak majd online játszani, bővítve a lehetséges ellenfelek listáját.

0 Tovább

Camera Awesome Androidon is

Androidra is megjelent a Camera Awesome nevű népszerű iOS alkalmazás. A fotózáshoz használható program a szokásos szűrőkön kívül számos más szerkesztési lehetőséget is nyújt, amelyek segítségével szebb fotókat készíthetnek a felhasználók. A Camera Awesome jóval több beállítást tesz lehetővé, mint a gyárilag beépített alkalmazások, a fókuszon kívül például a záridő és a rekesz is állítható. A komponálásban a képernyőn látható segédvonalak segítkeznek, amelyek használatával klasszikus rácshálóval vagy akár aranymetszéssel is dolgozhatnak a felhasználók. Az Android változat fizetős, az ingyenes iOS-szessel szemben, a pénzért cserébe viszont minden szűrőt és szerkesztési lehetőséget megkapnak a vásárlók, így az alkalmazáson belül már egy fillért sem kell költeniük. Az Camera Awesome sajnos nem minden androidos készülékre érhető el, a fejlesztők szerint a kör folyamatosan bővül, ahogy sikerül az alkalmazást egyre több hardverhez hozzáigazítani.

Letöltés Androidra (666 Ft)
Letöltés iOS-re (ingyenes)

0 Tovább

Birodalmi menedzsment

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)
Letöltés Windows Phone-ra (ingyenes)
Letöltés Windows RT-re (ingyenes)

Az Angry Birds Star Wars bőrbe bújtatása után egy újabb, önmagában is hatalmas sikernek számító játékot vont be a franchise bűvkörébe a Disney, a Csillagok Háborúja jogainak új birtokosa. A mostani áldozat a Tiny Tower nevű üzleti szimulációs játék, ami világszerte játékosok millióit hódította már meg. Az új részben a történet szerint a Birodalomnak nincs elég tőkéje a Halálcsillag megépítéséhez, így a császár tervei szerint az állomás egy részét üzleti céllal hasznosítják. A Darth Vader szerepét magára öltő játékos feladata, hogy az állomáson létrehozott lakásokban szállásolja el a galaxis lakóit, akik a boltokban, éttermekben dolgozva bevételt generálnak a birodalomnak. A korábbiakhoz képest újítás, hogy már nem csupán a zökkenőmentes üzletmenet fenntartása a cél, hanem a Halálcsillag felépítése is. A toronyban lakó és dolgozó polgároknak fogalma sincs róla, hogy az épület két irányban terjeszkedik, míg a felszín fölött zajlik az üzlet, addig az ott termelt profitból a Birodalom a pinceszinteken kínzókamrákat tart fenn és fegyvereket fejleszt. A fejlődésen kívül a játékos feladata a Birodalom vendégeinek szórakoztatása, illetve a beszivárgó kémek kiszűrése és elfogása, amelyekért jutalom jár. A játék ingyenes, és a már megszokott üzleti modell szerint az alkalmazáson belüli vásárlással lehet extrákhoz hozzájutni, amelyek megkönnyítik a játékos dolgát. Emellett szerencsére az alkalmazás nem zaklat folyamatosan reklámokkal vagy próbál bejegyzéseket írni Facebook falunkra, így barátaink nem értesülnek arról, hogy mikor készül el a bázis szuperlézere.

1 Tovább

Itt a legszebb mobilos autóverseny

Letöltés iOS-re (freemium)

Letöltés Androidra (freemium)

Nagyjából egy gigabájt helyet foglal a telefonon vagy a tableten a GT Racing 2. A játékot a legélethűbb mobil autóverseny szimulátorként hirdetik: ez persze elég merész állítás egy olyan játékról, amelyben a gázt maga a program adagolja, a játékosnak csak fékeznie és kormányoznia kell.

A játékban 13 versenypálya és 67 valóságban is létező autó érhető el. Kezdetben a helyszínek és a járművek kínálata néhány darabra korlátozódik - karrierünk alsókategóriás kisautókkal indul. A többi feloldására a versenyek megnyerésével, az autó tuningolásával nyílik mód. A kitartó játékosok ezt ingyen elérhetik, a lusták valódi pénzért fizethetnek a tartalmakért - ez a freemium üzleti modell lényege.

A GT Racing 2-höz nem árt egy normálisabb hardverrel szerelt telefon vagy táblagép, mi egy iPad 2-n teszteltük, ahol gond nélkül működött. Egyedül az idegesítő a játékban, hogy minduntalan fizetős tartalmak megvételére próbálja rávenni a játékost. Viszont az egymás elleni küzdelmet biztosító multiplayer mód biztosan sokak körében fog tetszést aratni.

0 Tovább

Aki sokkal kúlabb figura Super Mariónál

Letöltés iOS-re (2,7 euró) 

Letöltés Androidra (800 forint) 

Rayman Fiesta Run címmel jelent meg az ismert mászkálós játék második része Androidra és iOS-re. A játékot leginkább a remek grafikája emeli ki a mezőnyből. A karakterek, az ellenfelek, de még a terepakadályok is mind-mind cukik és egyben blődek is, ahogy egy jól kitalált rajzfilmvilágban elvárható.

A játékmenet nem hordoz különösebb újdonságot, rohanni kell, ugrani és akadályokat szétütni, miközben sárga valamiket gyűtögetünk, amiket a pálya végén kék valamikre válthatunk. Az összegyűtött valamikért új karaktereket, tulajdonságokat és skicceket vásárolhatunk, ezt természetesen készpénzért is megtehetjük, ha lusták vagyunk játszani. A megszerezhető extrák közül az egyik leghaszonosabb az ideális útvonalat és ívet mutató segítség, amivel könnyebben fel lehet kutatni a véletlenül otthagyott sárga kis lényeket.

A nehézség különösen jól eltalált, éppen elég, hogy fenntartsa az érdeklődést, a pályák rövidsége miatt pedig nem frusztráló ha olykor újra kell kezdeni. A magasabb szinteken jóleső elégedettség töltheti el a sikeres játékosokat és akár napokig is eltarthat, amíg minden pályán száz százalékos teljesítményt sikerül nyújtani.

Az egyetlen igazán dühítő dolog a Rayman Fiesta Run-ban, hogy olykor belassul vagy szaggat, ami nagyon megnehezíti a játékot.

0 Tovább

Nem zavar meg többé a hívás

Letöltés Androidra (ingyenes) 

A Call Popout nevű androidos app egyértelműen a legjobb dolog a szeletelt kenyér óta. Nem tesz mást, mint egy felugró ablakban figyelmeztet a bejövő hívásokra. Kivel ne fordult volna elő, hogy az olvasgatás vagy játék közben bejövő hívás kiléptet az éppen futó programból?

Az app jelenlétére a telepítés után a hívásokra csupán egy kis ikon figyelmeztet. Ezt megérintve lehet némítani a csöngést, nyomva tartva pedig felvehetjük vagy megszakíthatjuk a hívást, kihangosítóra kapcsolhatjuk azt, vagy üzenetet küldhetünk a hívónak.

Az a nagyszerű a dologban, hogy mindezt úgy tehetjük meg, hogy nem hagyjuk el az éppen aktuálisan futó programot, a háttérben zavartalanul folytathatjuk tevékenységünket.

A fejlesztő számos funkcióval látta el az alkalmazást, például megválaszthatjuk a felbukkanó ikon nagyságát, pozícióját és alapfunkcióját. Emellett óriási segítség, hogy megadhatjuk, mely alkalmazások esetében jelenjen meg a felnyíló felület a megszokott telefonfelület helyett, és melyek esetében maradjon a szokásos felület. A Call Popout kötelező mindenki számára, aki már rontott el pályát Angry Birds-ben, mert valakinek épp halaszthatatlan közlendője volt. Az alkalmazás ingyenes, de egy sör árával támogathatni lehet a fejlesztőit.

0 Tovább

Call of Duty végre Androidon is

Letöltés Androidra (1502 forint)

Letöltés iOS-re  (6 euró)

A konzolokon és PC-n hatalmas sikereket elért modern időben játszódó lövöldözős játék végre Androidon is elérhető Call of Duty: Strike Force címen.

Az alkalmazást az eredeti játéktól eltérő csapat fejlesztette, annak menetét az alapoktól építve újjá. Megjelent a taktikai nézet, amelyben a játékos felülről nézheti a csatateret, parancsokat adva csapattársainak, koordinálva mozgásukat. A történet szerint 2020-ban egy ismeretlen ellenség támadja meg az Egyesült Államokat, ezt az ellenséget kell a világon végigkergetni egy négyfős csapattal.

A játékmenet és játszhatóság, szokatlanul jól sikerült megoldani az irányítást érintőépernyő, igaz lehetne még rajta fejleszteni. Az 1500 forintos ár meglehetően borsos, ráadásul extra fegyverekre és virtuális javakra további pénzt is lehet költeni. A negatívum az alkalmazás gépigénye: csak erőebb, újabb telefonokon és tableteken fut problémamentesen, és a nagyobb háttértár is elengedhetetlen, mivel a játék kishíján 2 gigabájtot foglal el.

0 Tovább

A legjobb e-könyv-olvasó a mobilra

Letöltés Androidra (ingyenes)

Letöltés iOS-re (ingyenes)

PDF-ben küldtek egy tanulmányt? E-könyvet kell olvasni táblagépen vagy okostelefonon? A Readmill a legjobb megoldás! Az iOS-re és Androidra elérhető app a .pdf és a .epub formátumú dokumentumokat képes kezelni (az utóbbit akkor, ha nincs rajta másolásvédelem).

Különösen iOS-en jelent nagyon nagy segítséget, hogy a Readmill képes a Dropbox internetes tárhelyszolgáltatásra feltöltött könyveket és dokumentumokat letölteni, így nincs szükség arra, hogy a fájlokat bonyolultan szinkronizálni kelljen az iPhone-ra vagy iPadre. A beállítás menüből az új fájlok importálása bármikor elindítható, a kötetek néhány pillanat alatt megjelennek a készüléken. Az appból több ezer ingyenes, főleg angol nyelvű könyv is elérhető, többek közt Agatha Christie és Kurt Vonnegut és Paulo Coelho regényei. A katalógus eléréséhez a képernyő aljának közepén lévő ikonra kell bökni - sajnos a kötetek közt elég nehézkes keresni.

Alapvető formázási lehetőségeket is kínál az app, állítható a betűtípus, betűméret, bár sajnos a háttér csak fehér vagy fekete lehet. A szövegben való kiemeléseket el lehet menteni, és bárkivel meg lehet osztani a neten. A dropboxos szinkronizációnak köszönhetően az app több eszközön is automatikusan elérhetővé teszi a könyveinket és jelöléseinket, akár iOS és Android között is.

0 Tovább

Zombi Piroska és egy szuper hívásblokkoló - a hét legjobb appjai

Little Dead Riding Hood (iOS, 0,9 eur)

Letöltés

Mindenszentek alkalmából érdemes megismerkedni a Piroska és a farkas horrorváltozatával, amely egy angol nyelvű iPades interaktív kötetként érhető el. Ennek morbid története szerint Piroska már rég alulról szagolj az ibolyát, és nem csak egy farkas, hanem a saját szülei is el akarják tenni láb alól a nagymamáját. Természetesen minden másképp történik, mint ahogy ismertük, a bizarr történetet pedig sokszor ijesztő, interaktív meglepetések teszik teljessé.

Rail Rush (Android, iOS, WP8, freemium)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra 
Letöltés WP8-ra

A mindenszentek alkalmából speciális, szellemeket, denevéreket és töklámpásokat felvonultató Halloween-pályával jelentkezik a Rail Rush című játék. Ebben ugyanúgy lehet egy kihalt bánya csillénik száguldozni, ahogy azt Indiana Jones is tette a Végzet templomában. A száguldás közben időnként egyik sínpárról a másikra kell ugrani, ki kell hajolni a bónuszkövekért, vagy el kell kerülni a minket felborító szellemeket, vagy át kell ugrani egy vágányzárat. A játék néhány pályája ingyenes, a többiekért azonban fizetni kell.


Mr. Number (Android,  ingyenes)


Letöltés

Unod, hogy mindig felesleges marhaságokkal zaklatnak mobilon? Rakd őket feketelistára. Androidon a nekünk eddig a legjobban a Mr. Number nevű ingyenes app vált be. Ezzel nem csak bizonyos számokról érkező hívásokat és SMS-eket lehet blokkolni, de akár az összes bejövő hívás is letiltható, leszámítva a közeli ismerősök előzetesen megadott, szűk körét. Ha minden Magyarországról érkező, bejövő hívást szeretnénk tiltani, a Hang Up menüben a +36-os számtartományt kell megadni, hasonló módon egyéb országokból érkező megkeresések is kiszűrhetők. A kivételeket - akiktől hívást várunk - az Exceptions menüben lehet megadni, sajnos csak egyesével, a telefonkönyvből vagy a hívásnaplóból kiválasztva. Nem csak hívásbontást lehet beprogramozni, hanem a Voicemail funkcióval automatikusan a hangpostára lehet irányítani a nem kívánt hívókat. A nem fogadott hívások listáját a Blocked history menüpontban lehet visszanézni. A hívás és üzenetszűrés be-, és kikapcsolása a jobb felső sarokban lévő Settings menüből történik.

Telegram (Android, iOS, ingyenes)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

Az amerikai hírszerzés internetes lehallgatási botránya hatására ismét megnőtt a titkosított üzenőprogramok keletje, amelyek közül a legújabb ingyenes, orosz fejlesztésű Telegram lehallgathatatlan társalgást ígér. Az appot az Oroszországban a Facebooknál is népszerűbb, vKontakte közösségi oldal milliárdos készítői indították el, saját bevallásuk szerint csupa jószándékból.

Mivel az app titkosítva továbbítja az üzeneteket, azok tartalmához a fejlesztők szerint az érintetteken kívül senki sem férhet hozzá. Beállítástól függően megadott időn belül automatikusan törölni is lehet a Telegramon átküldött üzeneteket, amelyek képeket vagy egyéb fájlokat is tartalmazhatnak.

A biztonság érdekében a szolgáltató nem egy központi szerveren, hanem számos, világszerte elosztott kiszolgálón keresztül végzi az üzenetek továbbítását, így nehezítve meg a lehallgatást. A legnagyobb nehézséget természetesen az jelenti, hogy a Telegramon keresztül csak olyan ismerősökkel tudunk kommunikálni, akik szintén telepítették az alkalmazást.

Helyes?! (iOS, magyar nyelvű, ingyenes)

Letöltés

Grétsy tanár úr az iPaden tér vissza! A héten iPadre és iPhone-ra megjelent nyelvtanteszt applikáció első feladványait helyesen tölti ki, az Álljunk meg egy szóra! című tévéműsor egykori műsorvezetőjének arcképével díszített virtuális trófeát nyerheti el. Az appban minden egyes feladatkör tíz kérdést tartalmazó kvízekre van bontva, amelyeken a megfelelő betűket az ujjainkkal kell helyükre húznunk. A feladatok fokozatosan nehezednek: a j és a ly közötti választás még gond nélkül megy, de később már elgondolkozunk: vajon a "szelidít" vagy a "szelídít" a helyes? Sokat vacillálni nincs idő, ketyeg az óra. Egyelőre három nehézségi szinten tesztelhetjük helyesírásunkat az applikációval, de később további kvízek is készülnek hozzá.

The Activision Decathlon (Android, iOS, 519 Ft, 2 USD)

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re


A C64-es időkből sokaknak ismerős lehet a joystickgyilkos Activision sportjáték, amelyben a joystick rángatásával lehetett erőt gyűjteni a különböző feladatokhoz. A játék most hasonló formában éledt újra mobileszközökön, ahol a rángatás helyett már a hardvert kevésbé igénybe vevő nyomkodással lehet irányítani a karaktereket. A játékmenet alig változott, a tízpróba egyes sportágain kell végigmenni, lehetőleg minden versenyen elsőként végezve. Az újítás, hogy karakterünknek különböző kiegészítőket vásárolhatunk, amivel egyes tulajdonságait javíthatjuk így növelve az esélyeket. Mivel az alkalmazás nem ingyenes, a játékosoknak nem kell az alkalmazáson belül fizetniük, a jobb karakter nevelése már csak a saját ügyességen múlik. Akik annak idején sokat játszottak a Decathlonnal, a különböző olimpiai játékokkal, illetve az Ughlympicsszel, azok számára nagyszerű kikapcsolódás lehet az alkalmazás, hacsak nem féltik készülékük képernyőjét.


Skulls of the Shogun (WP8, 2 USD)

Letöltés WP8-ra

A körökre osztott stratégiai játékok híveinek nyújthat számos kellemes percet a szamuráj túlvilágon játszódó Skulls of the Shogun. A játékban egy halott, de a túlvilági dicsőségtől csellel megfosztott hadvezért kell győzelemre vinnie a játkosnak. A játékmenet a hasonló játékoknál megszokott módon történik, a különböző tulajdonságú és erejű egységek vásárlásával, fejlesztésével kell felülkerekedni az ellenségen. A játékban az erőforrások korlátozottak, így nem lehet órákig tápolni, hogy végül túlerővel nyerjük meg a csatát. A játékos az egységek számától függetlenül csupán ötször léphet egy körben, így a stratégiát jól át kell gondolni. Az alkalmazás különlegessége,hogy multiplatform, így online játszhatunk olyan ellenfelekkel is, akik PC-n vagy éppen Xboxon vásárolták meg a játékot. A körökre osztott játékmenet másik előnye, hogy nem igényel valósidejű jelenlétet, egy online játékban elég bejelentkezni, kiadni a parancsokat és elküldeni azokat, az alkalmazás figyelmeztet, ha az ellenfél lépett, amire bármikor lehet válaszolni.

0 Tovább

Zombigyilkos palánták - a hét legjobb appjai

Plants vs. Zombies 2. (Android, iOS, freemium)

Letöltés Androidra

Letöltés iOS-re

Androidra is megjelent az Angry Birds mellett a világ másik legkedveltebb mobilos és tabletes játéka, a Plants vs. Zombies folytatása. Az iOS-re már augusztus óta elérhető sikerjáték második része alapvetően ingyenes, de fizetős extrákat lehet vásárolni a pályák könnyebb teljesítéséhez - tehát a freemiumnak nevezett modellt használja.


A játékmenet a szokásos: a feladatunk az, hogy megvédjük a konyhakertet, amire zombik serege támad több hullámban. Ezt mindenféle magokat köpködő és védekezésre használható zöldségek palántázásával tehetjük meg. A napraforgók telepítésével a pénzt helyettesítő napsugarakat gyűjthetjük be hatékonyabban. A Plants vs. Zombies az egyik legjobban eltalált tabletes játék, hiszen irányítására az érintőképernyő a legjobb.

Pulse, Splice, Fractal (Android, fizetős, jótékonysági)

Letöltés

A Humble Bundle e heti ajánlatában a Cipher Prime három androidos játékát lehet megvásárolni jelképes összegért. Az oldalon elérhető játékok eladása mindig jótékony dolgokat szolgálnak, az árat a vevő állapítja meg.

A leginkább formabontó a Pulse című ügyességi játék, ahol egy körkörös rendszeren a zene ütemére kell eltalálni a játékosnak a hangokat. Az elsőe egyszerűnek hangzó feladat a kezdetekben lassú ambient számok begyorsulásával meglehetően nehézzé válik, két kéz és fülhallgató használata elengedhetetlen a magasabb szinteken. A Fractal és Splice című programok már inkább logikai játékok, az egyikben a Bejeweledhez hasonló módon kell egy-egy pályát kitakarítani, míg a másikban darabokból építkezve kell mikróbákat alkotni. Az ötletesség mellett a kiemelkedőn jó design miatt is érdemes kipróbálni a játékokat.

GarageBand (iOS, freemium)


Letöltés

Az új iPad Air bejelentésével párhuzamosan jelentette be az Apple a GarageBand zeneszoftver 2.0-s verzióját. A számítógép mellett évek óta iPhone-ra és iPadre is elérhető, az új kiadása azonban az iOS 7-hez passzoló felület mellett ingyenessé is vált. Az ingyen letölthető verzió azonban csak néhány alapvető hangszert tartalmaz, a teljes csomagot 4,5 euróért, vagyis nagyjából 1300 forintért lehet megvásárolni. Az új GarageBanddel egy zeneszám létrehozásához a korábbinál több hangszer vagy éneksávot lehet alkalmazni. Bár a program nem feltétlenül tud eleget egy hangstúdió kiszolgálásához, a képernyőn át könnyen programozható, élethű hangzású, és sok automatikus ritmust is kínáló hangszerekkel való játszadozás órákra le tud kötni egy átlagembert. A Garagebanddel egy egyszerű halandó is elkészíthet egy vállalható minőségű zeneszámot.


BKV Menetrend (Windows Phone, 235 forint)

Letöltés

Ismét van BKV, pardon, BKK menetrend windowsos telefonokra. Az alkalmazást annak ellenére hívják BKV menetrendnek, hogy a járatok összeállításáért már a Budapesti Közlekedési Központ felel. A logikusan felépített app főmenüjében a járatok számára és a megálló nevére lehet keresni, bár kicsit zavaró, hogy a járatszámnál nem a számbillentyűzet jelenik meg. Tömegközledés-bolondok és közlekedésmérnökök egyben végigböngészhetik az összes járatot; a gyakran használtakat ki lehet rakni a kedvencek közé. Az app közvetlenül linkel a BKK honlap forgalmi változások oldalára.

A találati listában azt is jelzi az alkalmazás, hogy melyik járaton van első ajtós felszállás. A járat nevére bökve kapjuk meg az útvonalat, majd az egyes megállókra nyomva a menetrendet. A menetirány megfordítható, az útvonalat Bing térképen lehet megnézni. A közelben található megállókat a főmenüből és a találati listából lehet lekérdezni, ha beljebb mászunk a menükben, már nem – pedig ez a leghasznosabb, ha pont az orrunk előtt ment el a busz. A járatokat ki lehet tűzni a nyitóképernyőre. Az Iridescent Visuality appja, ahogy illik, rendszeresen frissíti a járatok adatbázisát. Hasznos és korrekt, mi kell még? 

Rolling Coins (iOS, 0,9 eur)

Letöltés

Aprópénzek és csokibonbonok a főszereplői a napokban komoly frissítésen átesett játéknak, amelyet 0,9 euróért lehet megvenni az App Store-ban. A játék irányítása teljes egészében a táblagép vagy telefon jobbra és balra döntögetésével történik. A feladat: a fentről ledobott pénzérmével minél több finom csokoládét bejuttatni az alul található tölcsérbe. Az utat különféle akadályok és gépek lepték el, így jó reflexekre is szükség lesz ahhoz, hogy minden csoki a célba érjen, és ne vésszen kárba. Teljesen erőszakmentes, addiktív játék.


Molto (Android, iOS, ingyenes)


Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

Az elmúlt években számos alkalmazás próbálta újraértelmezni a levelezőprogramokat, hatalmas sikerük pedig azt mutatja, van igény és kereslet a mobilos levelezés megújítására. A Molto fejlesztő Androidra és iOS-re is egyidően adták ki az alkalmazást, egyelőe béta változatban. A Molto a korábban Incredimail néven ismert iOS alkalmazás újragondolása. Az ingyenesen letölthető kliens a korábbi próbálkozásokhoz hasonlóan igyekszik szakítani a szöveg által dominált felülettel, a levelek úgy jelennek meg, mint egy közösségi oldal üzenetei, a feladó profilképét is megjelenítve.

Az üzenetek között tallózva, azok megnyitása nélkül is lehet látni tartalmukat, ami már nem csupán a szövegre korlátozódik, a csatolmányok és az esetleges linkek is láthatóak, igaz nem aktiválhatóak, így egy videó megnézéséhez már meg kell nyitni a levelet, de a funkció így is segíthet eldönteni, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele. A másik újítás a beépített böngésző, így a linkeket, videókat a levelezően is meg lehet nézni, nincs szükség másik alkalmazás megnyitására. A Molto igyenesen elérhető iOS-re és Androidos táblákra, a telefonos változatra még várni kell.

Sky Gamblers: Air Supremacy

Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

Az iOS-t használók már több mint egy éve élvezhetik a Namco klasszikus repülő arcade shoot-em-upját, ami most végre Androidra is megérkezett. A játék erősége a különböző játékmódok sokasága, az egyszerű story módtól a CTF-ig. A több mint 40 választható repülő akár saját festéssel is elláthatják a játékosok, így szállva szembe az idegen invázióval vagy éppen más játékosokkal online. A Namco sajnos az iOS-es megoldás helyett az Android felhasználók számára ingyenessé tette a játékot, és az azon belüli vásárlásokkal igyekszik visszahozni költségeket. Habár a játék akár fizetés nélkül is kijátszható, a legerőebb gépek és egyes játékmódok csak vásárlással érhetők el. A kitűő grafika és a jól eltalált játékmenet szórakoztatóvá teszik a repülést, ami a játék stílusához mérten kevéssé realisztikus, a szimulátorok rajongói biztosan nem az Air Supremacy-ban találják meg hétvégi szórakozásukat, a gyors akció szerelmeseinek viszont kellemes perceket szerezhet.

0 Tovább

Nézze meg, ki lesi az égből! A hét legjobb appjai

SpyMeSat (iOS, 1,79 eur)

Letöltés iOS-re

Nem kell üldözési mániában szenvedni ahhoz, hogy tudjuk, az egyes nagyhatalmak műholdak segítségével is folyamatosan információt gyűjtenek a bolygó minden szegletéről. A SpyMeSat nevű app konkrét információkkal szolgál: ha megadjuk a Settings menüben aktuális tartózkodási helyünket, vagy egy később felkeresni kívánt helyet, az app egy-két perc alatt kiszámítja, hogy az adott területet a következő 24 óra során mikor fogja pásztázni egy ismert műhold.

A listán megtudhatjuk, hogy az adott műhold milyen felbontású és típusú felvételeket készít, egyáltalán melyik országnak a tulajdonában van, és mi célt szolgál. Az app fejlesztője, az alapvetően kormányzati és katonai használatra szánt termékeket készítő Orbit Logic cég egyébként teljesen legális forrásból szolgáltatja az adatokat, a műholdak pályája és képességei ugyanis ismertek, a titkos hírszerzésre használt műholdak pedig nincsenek benne az appban. Ennek ellenére meglepő, hogy egy nap alatt hány alkalommal fotózza le környékünket valaki az égből.

Terri at the Market/Terka a piacon (iOS, 1,79 eur)

Letöltés iOS-re

Übercuki, magyar fejlesztésű mesélő app, amely magyar nyelvű használatot kínál, de az iTunesban csak angol címére rákeresve tudtuk megtalálni. Az app gyakorlatilag egy kis mesekönyv interaktív változata, amelyben a szöveget a South Park Garrison tanár bácsija, vagyis Józsa Imre narrálja. A tabletes kiadásnak köszönhetően minden illusztrált szereplőt bökdöshetnek a gyerekek az ujjukkal, erre mindegyik szereplő vagy tárgy produkálni fog valamit. Ettől a mesétől a gyerek biztosan meg fogja enni a répát és a spenótot is.


Bitter Sam (Android, iOS)

Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Egy pár napig ingyen le lehet tölteni a bizarr kis lény főszereplésével készült, meglepően jó játékot. Sam mindig egy fonálról lefelé lógva halad a pályákon, a játékos pedig a táblagép vagy telefon képernyőjét jobbra vagy balra döntögetve tudja a megfelelő irányba himbálni a szereplőt. Erre azért van szükség, mert a pályákon számos akadály állja útját Samnek, de szerencsére különböző bónuszok is a rendelkezésére állnak, amelyekkel a legdurvább csapdákat is megsemmisítheti.

Twitter táblagépre is

Letöltés

Az iPad-tulajdonosok után most már az Android tablettel rendelkezők is kiélvezhetik a nagyobb képernyő nyújtotta lehetőségeket az új Twitterrel. A Twitter eddig csupán telefonos alkalmazásának felnagyított változatát nyújtotta az Androidosoknak, most azonban kifejezetten táblagépre optimalizált programmal rukkolt elő. Az új felhasználói felület teljes mértékben kihasználja a nagyobb képernyőt, fektetett nézetben, az egyik oldalon a hírfolyam látható, míg a másikon a különböző tweetek tartalmát bonthatja ki a felhasználó, itt jelennek meg a képek, itt nyílnak meg a befűzött linkek, vagy éppen itt követhetőek a trendek. A tabletes Twitter azonban nem érhető el még mindenki számára, a cég csupán a Samsung Note felhasználóknak teszi letölthetővé, így az Android használók hosszas várakozása még nem ért véget. A magyarázat szerint az alkalmazást kifejezetten a Samsung, azon belül is a Note készülékekre fejlesztették, kihasználva például a stylus nyújotta előnyöket, aminek segítségével akár a képekre is firkálhat a felhasználó. A fejlesztő ígérete szerint az app minden más gyártó termékére is elérhető lesz az év végéig, addig azonban csak a Samsung tulajdonosok élvezhetik.

Where’s My Water? 2 (Android, iOS, ingyenes)

Letöltés iOS-re
Letöltés Androidra

Második részéhez érkezett a krokodilfürdetős ügyességi őrület, ami a Disney messze egyik legsikeresebb mobilproduktuma. Az eredeti játékot számos különböző átirat követte, ám most újra a három hüllő, Allie, Swampy és Cranky  fürdőzését intézhetik a játékosok. Az előző részhez képest óriási változás, hogy a fejlesztő ingyenessé tette a játékot, ám emiatt a játékost folyamatosan zaklatják, hogy Facebookon népszerűsítse a terméket vagy éppen vásároljon különböző extrákat. Habár a játék vásárlás nélkül is végigvihető, némi készpénz elköltésével jóval egyszerűbbé tehető. A hagyományos pályabontós, gumikacsa gyűjtögetős játékmenet mellett új játékmódok is megjelentek, színesítve és meghosszabbítva a 100 pálya által nyújtott élményt. A Where’s My Water tökéletes folytatása lehetne egy nagynevű elődnek, ha létezne belőle fizetős változat is, így azonban csak fanatikusoknak ajánljuk, akik nem veszik zokon, hogy az app minden pálya után Facebook Connecttel zaklatja őket.


Champ Man (Android, iOS)


Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

A Championship Manager régóta számít meghatározónak a sportszimulátorok között, habár kisebb rajongói bázissal rendelkezik, mint a Football Manager, a fanatikus játékosokra mégis tud építeni a kiadó. A Square Enix annyira komolyan vette rajongóit, hogy a körükben csak Champ Manként emlegetett játék legújabb részét már hivatalosan is ezen a néven adták ki. Az alkalmazás ingyenesen letölthető és játszható, a 2013-14-es UEFA bajnokság résztvevőivel, 400 létező klub többezer valós játékosából állíthatja össze álomcsapatát a játékos, akinek feladata, hogy győzelemre vigye kedvenc klubját. Az igazolásokkal, edzéstervek és taktika kialakításával finanszírozható és fejleszthető a csapat, ám ennek - ahogy az ingyenesen letölthető játékoknál megszokott - ára van. Habár a Champ Man bárki számára hozzáférhető, egyes extrákat csak vásárlással tehet elérhetővé a játékos, így a győzelemre mindenképpen költeni kell.

Mivel levelezzünk Windows Phone-on?

A Microsoft és a Google nem a legjobb barátok, és ennek leginkább azok a Windows Phone felhasználók látják kárát, akik mind a két cég szolgáltatásaihoz ragaszkodnak. A télen a Google jelentette be, hogy júliustól nem támogatja azt a portokollt, amellyel a Windows-telefonok szinkronizálják a leveleket, naptárbejegyzéseket és kontaktokat. A Microsoft kérésére ezt később december végéig meghosszabbították, és közben a cég áttért a Google által támogatott standardra.

Aki Gmailt akar használni Windows Phone 7-es vagy 8-as telefonján, gyakorlatilag két lehetőség közül választhat. Beállítja a Google fiókját a telefon standard beállításai között, vagy ha nem elégszik meg ennyivel, letölt hozzá egy appot. A Windows Áruházban hét app közül lehet választani, és természetesen egyiket sem a Google fejlesztette – ennek minden hátrányával együtt.

Az EcoMert-féle változatot (letöltés itt; a képernyőfotón balra) a hivatalos iPhone/iPad Gmail-app kódjából fejlesztették. Az alkalmazás valóban hozza a Gmailben megszokott, letisztult felületet, az összekapcsolt leveleket szépen ki lehet bontani. Az is szép, hogy a feladó nevének kezdőbetűje jelenik meg egy színes négyzetben, ha a kontaktnak nincs beállított fotója. Az app korrekten kezeli a gmailes címkéket, lehet csillagozni a fontos leveleket, csoportosan mozgatni-törölni, szóval nagyobbrészt valóban olyan hatékony tudsz lenni, mint az iOS-es vagy az androidos felületen, és valamivel jobb az egész, mint a natív levelezőben.

Hátrányok: indítás után viszonylag hosszan kell várakozni, amíg frissül az app, ez adatkapcsolattól függően lehet elviselhető vagy bosszantó. Ha hosszú a témája a levélnek, akkor az inboxban rácsúszik a levél szövegére, ami nagyon amatőr hiba. Ha a Google fiókban bekapcsoltuk a kettős beléptetést, akkor nem ajánlatos kilépni az appból, mert a cucc nem fogadja el a Google biztonsági jelszavát, így állandóan sms-eket kapunk a cégtől, hogy beléptessük magunkat az úgymond ismeretlen készüléken. Push-üzeneteket pedig akkor kapunk, ha kifizetjük a 99 centes felárat.

Csak az összehasonlítás kedvéért letöltöttünk egy teljesen ingyenes appot, a G-Mailt, ami gyorsabban frissített, de olyan nyomasztóan rosszul nézett ki (lásd a képernyőfotón jobbra), hogy azonmód le is töröltük. Szóval Google + Windows Phone nem egyenlő szerelem, és jobban jársz, ha a gyári levelezőnél maradsz.

0 Tovább

Brutális ébresztés és gravitáció - a hét legjobb appjai

Gravity (Don’t Let Go) (Android, iOS)


Letöltés Androidra
Letöltés iOS-re

A nagysikerű és lenyűgöző látványvilágú film mellé természetesen megérkezett a kiegészítőjáték is, amelyben az űrben sodródó asztronautákall kell feladatokat megoldania a játékosnak. Akárcsak a filmben, itt is egy katasztrófát követő vészhelyzetből kell megmenteni a karaktereket és visszavezetni őket a Nemzetközi Űrállomásra. A játék látványvilága a filmet idézi, a grafika kitűnő, a fizikai modellezés pedig a legjobbak közé tartozik, amit androidon eddig láttunk. Az irányítás sajnos elég nehézkes, ami gyakran megnehezíti a játékos életét, különösen, hogy a legapróbb mozdulatokkal, elrontott irányokkal tragédiába torkollhat a mentési kísérlet. A játék meglehetően feszes ütemű, a véges oxigénkészlet miatt gyakran nehéz döntések elé állítva a játékost. Sajnos a fejlesztő Warner Brothers nem önálló termékként, hanem promóciós eszközként tekintett az alkalmazásra, így habár kitűnő minőségű mégis meglehetősen rövid, de szerencsére ingyenes.

Step Out! Alarm Clock (iOS)

Letöltés

Nehezen ébredsz? Fontos lenne reggel nem elaludni? A Step Out! ébresztőóra a jó választás ilyen kritikus helyzetekre. Az ébresztőapp reggeli csörgését kétféle módon lehet leállítani reggelente: vagy tenni kell az iPhone-nal, iPaddel 20-40 lépést, vagy a kamerájának kell mutatni egy előzetesen lefotózodd tárgyat lehetőleg a lakás másik szegletéből. A visszaalvás teljesen kizárt, ráadásul egy csomó időpontot lehet programozni rá.


Riptide GP (iOS, Android)

Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Ugyan nem új játék, de ezen a hétvégén iOS-re  ingyen lehet letölteni a legnépszerűbb jet skis játék első részét (Androidra 450 forintba kerül). Táblagépes és okostelefonos viszonylatban már ennek a grafikája is remek, még egy iPad 2-esen is. A játékot már az iPhone 5 képességeihez és a Retina kijelzőhöz is optimalizálták, összesen tizenkét pályán lehet benne száguldnak hétféle jet skivel, ha ugratás közben kunsztokat is csinálunk, azért pluszpont is jár.


Table Top Racing (iOS)

Letöltés

A Micro Machines játékklasszis huszonegyedik századi reainkarnációja ez a játék, amelyben a lakás különböző pontjain zajlanak a versenyek. Mindenféle őrült autóval lehet száguldani a tányérok, zöldségek és cipők között. A könnyebb irányíthatóság végett a játék automatikusan adagolja a gázt, a játékosnak csak kormányoznia, időnként pedig fékeznie, turbóznia kell, mert menet közben bónuszokat is fel lehet venni. Nyolc pálya, tizenhat autó, multiplayer lehetőség, az egyetlen hátránya, hogy iPhone 3GS-en és harmadik generációs iPodon nem működik.


Clash of Clans (Android, iOS)



Letöltés iOS-re

Letöltés Androidra

Az iOS-en hatalmas sikert aratott Clash of Clans végre Androidra is megérkezett és várhatóan itt is ugyanolyan karriert fut majd be. A játékot csak annak ajánljuk, aki meglehetősen sok idővel vagy elköltendő pénzzel rendelkezik, gyors sikerre vágyóknak nem ideális. A hagyományos építkezős, fejlesztgetős stratégiai játék teljesen ingyenes, készítői az alkalmazáson belüli vásárlásra építik üzleti modelljüket, ami olykor dühítő. Egy erőforrás csupán készpénzért áll a játékos rendelkezésére, ami nélkül azért lehet boldogulni, de jóval tovább tart a játék. Az egyszemélyes játékmód szórakoztató, de gyorsan végigvihető, a klánokba tömörült játékosok megtámadásához pedig már egy igen jól fejlesztett és felszerelt falura lesz szükség, aminek felépítése hetekig is tarthat. Nagy előny, hogy a játék a háttérben futva is építkezik, így akár éjszakákon át lehet aranyat és a fejlesztéshez szükséges elixírt bányászni. A Clash of Clans remek szórakozást nyújthat az elkötelezett és türelmes játékosoknak, tévézés vagy olvasás közben olykor rápillantva ideális.

Papyrus -  Natural Note Taking (Android)


Letöltés Androidra

Az érintőképernyős eszközök megjelenése óta igénylik a felhasználók, hogy eszközüket egy hagyományos papír jegyzettömbhöz hasonlóan használhassák. Mára már számos fizetős és ingyenes felhasználás között választhatunk, amelyek különböző funkciókkal könnyítik meg a jegyzetelést. Az ingyenesen letölthető Papyrus az egyszerszerű, könnyen használható darabok közé tartozik, amit stylus-szal vagy ujjal is lehet használni. A bevitt szöveget egyszerűen lehet javítani, exportálni vagy szerkeszteni, illetve a nyomtatott szöveg, vagy a képek beillesztése is megoldható. A gesztusokkal való szerkesztés gyors és kényelmes, így olyan szituációkban is megállja a helyét, ahol nincs idő bonyolult menükben kutatni a funkciókért. Az alkalmazás képes a nem elektronikus stylus-ok használatakor is különböző vastagságú vonalak rajzolására, mintha valóban papírra nyomnánk különböző erővel a tollat. A Papyrus már majdnem tökéletes jegyzetelő alkalmazás bevásárlólistától az órai jegyzetekig, igaz használatához nem árt egy megfelelően nagy képernyős készülék.


0 Tovább
«
123

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek