A Sophos biztonsági cég tanulmánya szerint az amerikai felhasználókat napjainkban már több androidos kártevő fenyegeti, mint ahány a hagyományos számítógépeket támadja.

A Sophos statisztikái szerint az amerikai felhasználók androidos eszközeinek közel tizedét érte már valamilyen kártevőtámadás. Ezzel szemben a számítógépeknek csupán 6 százaka esett áldozatul vírusoknak vagy egyéb digitális károkozóknak a cég által vizsgált időszakban.

A PC World amerikai technológiai magazin híradása szerint még rosszabba helyzet Ausztráliában, ahol az androidos okostelefonok és táblagépek több mint tíz százalékára jutott már kártékony kód, szemben a számítógépek 8 százalékával.

A Sophos szerint az Android 52,5 százalékos piaci részesedéssel bír az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy a kártevők íróinak célpontjává vált. A leggyakoribb támadástípust azok az applikációk jelentik, amelyek titokban emeltdíjas számokra küldenek üzenetet, ezek tevékenységéről a tulajdonos csak a havi számla kézhezvételekor értesül.