A lapozgatós könyvek új generációja éled újjá iPaden magasabb színvonalat képviselve, de a csillagháborús Angry Birdök is visszatértek.

Crowded Fiction

Az app letöltése


Előrebocsátjuk, hogy semmi baj a hagyományos könyvekkel, de a Crowded Fiction nevű app ötletes módon képes felturbózni a szöveges irodalmat. Az egyelőre kizárólag iPhone-ra és iPadra elérhető app egy interaktív regényt takar, amelynek mintapéldányát lehet elolvasni ingyenn, a teljes kötetet külön lehet megvenni.

A szöveg nem oldalanként , hanem szavanként és mondatonként jelenik meg a képernyőn, kissé a filmes feliratokhoz hasonlóan. A megjelenítés sebességét szabályozni lehet, így az angolul gyorsabban vagy lassabban olvasók is kényelmesen tudják használni a Párizs alatti katakombákban játszódó kötetet. Időnként olyan szavak jelennek meg a szövegben, amelyekre bökve extra információkat lehet kapni, máskor a főhős, egy Jackson nevű újságíró cselekvését befolyásolhatjuk egyetlen ujjmozdulattal döntéshelyzetekben. Máskor egy adott mondat többféle befejezése villog a kijelzőn, melyek közül a nekünk szimpatikusat kell kiválasztani. Természetesen a döntés a történet későbbi alakulására is hatással van. A Crowded Fiction méltó utódja a nyolcvanas évek Kaland, játék, kockázat köteteinek, színvonala felül is múlja azokat, pedig nem operál látványos ábrákkal vagy rajzokkal sem, egyedül néhány szón alkalmaz szolid vizuális effektusokat.

Angry Birds Star Wars II

Az app letöltése

A Windows 8 és az Android mellett iOS-re is megérkezett a legnépszerűbb mobiljáték folytatása, amely a Csillagok háborújának világában játszódik. A lázadókat a madarak, a sötét oldal szimpatizánsait a malacok alakítják. Ebben a játékban bármelyik oldalra állhat a játékos.

A 0,9 euróba, vagyis 270 forint körüli összegbe kerülő alapcsomag 30 speciális karaktert tartalmaz, külön megvásárolható karakterként további madarak és malacok érhetők el. A program a műanyagból készült Angry Birds karaktereket is képes beolvasni a játékba QR-kódok segítségével, ha valaki rendelkezik ilyenekkel, nem kell külön megvennie a virtuális másaikat.


Disney Infinity: Toy Box

Az app letöltése

A konzolok után az iPadre is megérkezett a Disney játéka, amelyben saját virtuális világot építhetnek a gyerekek. A játékban ötven ingyenes tárgy és figura kapott helyet, amelyek mindegyike valamelyik animációs filmből - például a Szörny Rt-ből vagy a Verdákból - lehetnek ismerősek. A szerkesztőfelületen saját versenypályákat tervezhetnek. Mivel a játék konzolokra is elérhető, a táblagépen készült pályákat a Disney-nél regisztrált fiókkal jobb minőségben, a tévén is lehet játszani. A játékból valódi pénzért is lehet virtuális tárgyakat vásárolni, ha a szülők ezt nem korlátozták le a táblagépen.

Az appot érdemes minél előbb letölteni, mert csak október közepéig lehet ingyenesen elérni, és egyelőre csak az iPaddel kompatibilis, az iPhone-nal nem. A futtatásához minimum egy iPad 2-re szükség van.

Ha szereted az appokat, kövesd a Techbázist a Facebookon is!