A Download Squad beszámolója szerint a Letöltendőn is bemutatott, a Chrome böngészőhöz készült böngészőpluginnel végrehajtott kampány keretében  egymillió dollárt, azaz mintegy 211 millió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra.

A bővítmény a browserben megnyitott lapokat számolta, és a kampányt indító The Nature Conservancy szervezet minden tíz megnyitott böngészőlap után egy facsemete ültetésének költségét ajánlotta fel.

A kampányban részt vevők összesen több mint 60 millió darab böngészőlapot nyitottak meg, ezzel generálva az egymillió dolláros összeget. A szervezet tájékoztatása szerint az összegből 245 ezer dollárt fordítanak majd új csemeték ültetésére az Atlanti-parti trópusi esőerdőkben. 232 ezer dollárral szegény országok ivóvíz-ellátását támogatják, 112 ezer dollár Latin-Amerikai családok számára készülő menhelyek építését segíti.

267 ezer dollárral a járványos agyhártyagyulladás elleni vakcinát készítését támogatják majd Afrikában, további 142 ezer dollár pedig afrikai és ázsiai országok könyvtárainak és iskoláinak adományul szánt könyvek szerzőinek és illusztrátorainak munkáját fogja fedezni.