Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leadja a drótot a Daemon Tools a hamis szoftverekről

A Within Windows szoftverblog vizsgálatai szerint titokban kémkedik a felhasználó tevékenysége után a lemezkép-fájlok virtuális meghajtóként való használatát lehetővé tévő Daemon Tools.

A blog szerint nem maga a képfájlok felcsatlakoztatását biztosító program, hanem annak MountSpace nevű modulja a bűnös, amelyet a szoftver Daemon Tools Lite verziójában lehet megtalálni. Ez alapból továbbítja a MountSpace szolgáltatás üzemeltetőinek azt, hogy egy adott gépen milyen képfájlokat használtak a Daemonnal. Ha a szoftvert futtató számítógép csatlakozik az internethez, az IP-címét is továbbítja a szoftver a szolgáltatás üzemeltetőinek.

Ez azért lehet kínos, mert bár a Daemon Toolst számos legális célra is lehet használni, a kalózszoftvereket, játékokat előnyben részesítők előszeretettel használják ezt a segédprogramot, amely szükségtelenné teszi a letöltött programok CD-re vagy DVD-re írását.

A Within Windows szerzője szerint a MountSpace jelentéseit a cég 212.117.184.51 és 212.117.185.149 IP-címen elérhető szervereinek elérését tűzfalon történő blokkolásával lehet leállítani. Bár a szoftver beállításai közt is letilthatóak a jelentések, a blogger szerint ez valójában nem kapcsolja ki a funkciót. Esetleg a Deamon Toolst helyett érdemes a Virtual CloneDrive-ot használni.

0 Tovább

Napi két dollár a virtuális barátnő iPhone-ra


szólj hozzá: Mina üzenetei

Egy koreai fejlesztőcég találta ki Minát, a virtuális barátnőt, rendszeresen videotelefonál „barátjának”, vagyis a Honey It’s Me!, vagyis Drágám, én vagyok az! nevű alkalmazást letöltő felhasználónkak. „Mit csinálsz éppen? Mikor kelsz már fel? Még dolgozol?” – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel zargatja az előfizetőt a szoftver.

A programot ugyanis napi kétdolláros előfizetési díjért lehet használatba venni, ezért cserébe Mina, akinek a hívásait egy valódi modell játszotta el a kamerák előtt, négyszer telefonál, és szerelmes sms-eket is küldözget. A szoftvert a Nabix nevű fejlesztőcég azoknak az elfoglalt férfiaknak készítette, akik nem érnek rá randevúzni a munkájuk mellett, mégsem szeretnék magányosnak érezni magukat.

A programot több mint nyolcvanezren töltötték le eddig, és a felhasználók a Twitteren is lelkendeznek érte. „Valóságos áldás a magányos férfiaknak.” „Mina pont akkor hívott, amikor túlóráztam a munkahelyemen. Olyan jó volt!” – idézi a Telegraph a szoftverről írt véleményeket.

Ugyan Mina egyelőre csak a koreai felhasználókhoz szól, a program sikerén felbuzdulva a fejlesztők már tervezik belőle az angol, kínai és japán nyelvű változatot is, és az is elképzelhető, hogy Androidra is kijön majd.

Platform: Egyelőre csak iOS, és csak Koreában

Ár: Napi 1,99 dollár

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek