Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét legjobb játékai okostelefonra

Az appok között is vannak maradandó darabok, olyanok, amelyek hétszámra túlélik a takarítást. Hiába játszottuk végig őket, mégis elő-elővesszük, mert annyira ügyesen írták meg őket. Most ezeket írtuk össze.

Hill Climb Racing

Egy hihetetlenül béna, Paintben készült rajzra emlékeztető grafikájú játékot is lehet szeretni, ha a programozók amúgy jó munkát végeztek. Remek példa erre a Hill Climb Racing, amit csak tesztelni telepítettünk fel, de nem sikerül megszabadulni tőle.



A játék borzasztó egyszerű: a sofőr egy terepezésre korlátozottan alkalmas járgánnyal vág neki a hepehupás pályának. Fogy a benzin, ezért az akadályokat pár próbálkozásból kell átvinni, ráadásul meg kell tartani a lendületet is, mert amúgy a járgány menthetetlenül elakad. A megtett távért és az összegyűjtött aranyakért tuningokat lehet venni a kocsihoz, amivel már nagyobb dombokon is helyt tud állni.

Miért jó? Mindig van egy hegy, ami végül megállítja az embert. De az addig megtett távért kapott jutalomból többnyire kijön egy új gumi, lengéscsillapító vagy motor. És akkor újra neki lehet vágni a hegynek. Letehetetlen. Határidőket csúsztunk le a játék miatt.
Miért nem jó? Ahogy az elején is írtuk, a grafika béna. Ez öt perc után már nem zavarja az embert.

Ár: ingyenes
Platform: Android, iOS

Redneck Revenge

A Redneck Revenge egy halál egyszerű, nem túl okos és nagyon szeretnivaló lövöldözős játék. Azon az estén kezdődik, amikor Red, egy útszéli csehó tulajdonosa észleli, hogy a vendégek helyett zombik tartanak a kocsma felé. Körülbelül addig a hajnalig tart, amíg hősünk rendet nem tesz a közeli felkapott 666 nevű diszkóban, ahonnan az élőhalottak özönölnek. Időközben vicces és halálkomoly fegyvereket lehet szerezni, végig kell küzdeni egy országutat, a parkolót és a diszkó előcsarnokát. És végül legyőzni a bezombult dj-t.



Miért jó? A játék ügyesen kidolgozott kétujjas irányítással rendelkezik. Az egyik ujjal a szereplőt mozgatjuk, a másikkal azt mutatjuk meg, hogy hová lőjjön. Ez annyira jól ki van találva, hogy még tableten is kényelmes.
Miért nem jó? A játék egyetlen hibája, hogy néha csak megpróbálkozik kicsalni néhány dollárt némi tuningért a játékostól. Kitartó zombigyilkolással azonban még a legmenőbb fegyvereket is meg lehet szerezni anélkül, hogy pénzt költenénk.

Ár: Androidra 600 forint, iOS-re és Blackberryre 1 dollár
Platform: Android, iOS, Blackberry

Train Legend

A Letöltendőn korábban már ajánlottunk egy pontok összekötésén alapuló logikai játékot, amelynek egyetlen szabálya az volt, hogy a vonalaink nem keresztezhetik egymást. A Train Legend ugyanerre a logikára épül, a dizájnnal, jutalmakkal és kis kerettörténettel azonban egy sokkal jobb, gyerekbarátabb játék a vonatos puzzle. Az egyes pályák megoldásával a játékos nem csak a következő pályára jut át, hanem egy vonatalkatrészt is szerez. Időnként ebből összegyűlik egy mozdonyravaló, a játékos pedig továbbmehet egy más fajta állomásépületekkel és háttérzenével rendelkező országba.



Miért jó? Őszintén be kell valljuk, hogy a vonatgyűjtögetés még a felnőtteknél is működik egy darabig. Az egyenletesen nehezedő játék még minket is behúzott annyira, hogy az első 30-40 pályát végigjátsszuk.
Miért nem jó? Egy játékmód és sok pálya csak fizetés után érhető el. Az összes extra ezer forintba kerül, de lehet huszas pályacsomagokat venni 230 forintért. Tisztességesebbnek éreznénk, ha a telepítés előtt lehetne tudni, mennyibe kerül a teljes játék.

Ár: Androidra ingyenes, iOS-re és Blackberryre 1 dollár
Platform: Android, iOS

Rise of Blobs

Valami olyasmi járhatott a logikai játék programozóinak az agyában, hogy ha már van 3D-s grafika, bűn lenne egy egyszerű Tetris-klónt csinálniuk. A Rise of the Blobsban a játékosnak különböző színű kockákat kell azonos színű gyümölcsökkel eltalálnia. A feladatot az nehezíti, hogy figurája egy oszlop tetején áll, a kockák pedig minden oldalról támadnak. A játékot tovább bonyolítja, hogy mindenféle gránátokkal és speciáls eszközökkel is lehet támadni az oszlop teteje felé kúszó kockákat.



Miért jó? Ritka az ennyire pörgős játék. Kezdetben puzzle-nek tűnik, de ahogy elkezdenek áradni a színes kockák, rájön a játékos, hogy nagyon gyorsan kell cselekedni. Még az olyan gyerekeket is leköti, akiknek a rajzolgatás unalmas.
Miért nem jó? Ahhoz képest, hogy kikapcsolódásra szánták, a Rise of the Blobs elég bonyolult. Extrákon, játékmódokon, különleges fegyvereken kell keresztülkattognia a játékosnak. A kevesebb ebben az esetben tényleg több lenne.

Ár: ingyenes
Platform: Android

Little Things Forever

Az elveszett tárgyas játékok egy különösen egyszerű verziója a Little Things Forever. Egyedül azt tudjuk ráfogni, hogy segíti a nyelvtanulást, mert az ember legalább kiszótárazza, hogyan mondják angolul kagylónyelű bicskát vagy a hajókürtöt. Ha tanítani nem is tanít sokat - 126 új szót tartalmaz mindösszesen - a játék nagyon szórakoztató és gyönyörűen van megrajzolva. Egy halomnyi csinos tárgy között kell kikeresgélni azt a tizet-tizenötöt, ami a pálya teljesítéséhez szükséges. Lehet zoomolgatni, tekerni a képet, ami egy rendetlen játszószobára hasonlít leginkább. Bele lehet veszni hosszú fél órákra, ennél nagyobb dicséretet nem lehet mondani egy játékra.


Miért jó? A Little Things egy jó és szép játék. Hónapok óta fent van a tesztelésre használt tabletünkön, mert nincs szívünk törölni. Egyszerűen nem kidobható app.
Miért nem jó? A 126 szó messze nem az alapszókincs része. Minden öt közismert, valóban hasznos kifejezésre jut legalább egy kerti kiskapa vagy karburátorfedél szintű kifejezés.
Ár: ingyenes
Platform: Android, iOS

0 Tovább

A hét legjobb appjai és játékai

Facebook Messenger

Kevesen tudják, hogy a közösségi oldalnak nem csak okostelefonokra és táblagépekre van kliense, hanem windowsra is létezik üzenőkliense. A Facebook Messenger jó ideje létezik, de eddig nem volt kompatibilis a Windows 8-cal, a legújabb kiadás azonban már ezen is fut.


Miért jó? Mert nem kell a böngészőben megnyitni a Facebookot ahhoz, hogy lássuk, ha valaki üzen, a Messengerhez hasonlóan egy külön ablakban megnyitható a kontaktok listája. Az ablak tetején az is látható, ha valamelyik hozzászólásra érkezik komment, ide kattintva a rendes webes felület töltődik be a böngészőben.

Miért nem jó? Sajnos az alkalmazás nem egy kiforrott, tökéletes program. Néha újra kell  indítani, mert nem hajlandó megnyitni az üzenetablakokat, és nagyfelbontású monitoron zavaró lehet, hogy nem állítható nagyobbra a betűméret.

Ár:
ingyenes
Platform: Windows XP, Vista, 7, 8
Link: https://www.facebook.com/about/messenger

***


Color Uncovered

Ez az alkalmazás egy interaktív könyv, a szórakoztató fajtából. Optikai csalódások és egyéb vizuális jelenségek működését magyarázza el.



Miért jó? Mert a magyarázatok mellett nagyon sok virtuális kísérletet is tartalmaz az app,  Megtudhatjuk belőle például azt, miért tűnik el a kék folt egy zöld kör belsejéből, ha sokáig bámuljuk, miért nehéz sötétben megtalálni a színes autót a parkolóban, és miként változik a fehér szín a használt fényforrás típusától függően. Egy másik kísérletből az is kiderül, hogy  a körben ugráló lila pontok valójában csak az agyunkban tűnnek el.

Miért nem jó? Mert csak angol nyelven érhető el, és csak iPadre.

Ár: ingyenes
Platform: iOS (iPad)
Link: iOS


***


Car Disassembly

A gyerek folyton szétszed mindent otthon? Akkor neki való ez az app, ebben egy részletesen kidolgozott autó modelljét lehet at utolsó csavarig lebontani, vagy visszaépíteni.



Miért jó? Dolgokat szétszedni nagyon szórakoztató, az alkatrészek ugyanis csak a helyes sorrendben szedhetők szét. Ha egy levehető vagy kicsavarozható alkatrészre kattintunk, az zölden világít.

Miért nem jó? Sajnos az ingyenes kiadásban csak egyetlen autó érhető el, a dögösebb virtuális makettekért külön kell fizetni. Kissé nehézkes a modell körbejárása és a két ujjas mozgatás is.

Ár: ingyenes
Platform: iOS, Android
Link:  iOSAndroid

***


The Sandbox

Igazi retró hangulatú, pixeles grafikájú játék, amelyben egy kedves, szakállas istenség szerepét töltjük be, aki homok, kőpor és egyéb anyagok szórásával teremt világot.



Miért jó? Az egyszerű grafika dacára a játék nagyon élvezetes, a homok, sár élethűen ömlik ujjunkból a képernyőn. Az anyagokat kombinálni is lehet: a víz és a föld kombinációja iszapot, a vízé és a kőé homokot eredményez. Ha a vizet nap süti, felhők keletkeznek, a felszálló gőz pedig vihart produkál, de a földben lévő magok eközben ki is hajtanak.

Miért nem jó? Csak korlátozott számú pálya ingyenes a játékhoz, a többiért fizetni kell.
Ár: ingyenes (extra pályákért fizetni kell)
Platform: iOS, Android
Link: AndroidiPhoneiPad

***


Dentist Story

A fogorvoshoz készülsz? Netán a gyereket kell vinni? Ezzel a játékkal remekül fel lehet készíteni az ott váró borzalmakra, amelyek talán már nem is lesznek annyira rémesek, ha videojáték formájában már megismerték őket.



Miért jó? Játékos formában mutatja be a fogorvosi beavatkozásokat. A játékban nekünk kell beadni az érzéstelenítő injekciót, fúrni, csiszolni, tömni és húzni a fogakat.

Miért nem jó? A játékkal együtt egy idegesítő hirdetési komponens  is feltelepül a telefonra, amely néha reklámajánlatokat jelenít meg a státuszképernyőn. Szerencsére a program törlésével ez is eltűnik.

Ár: ingyenes
Platform: Android
Link: Android

Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

Amőbázzon medvékkel!

A Triple Town játékot nagyon nehéz bármihez hasonlítani. Nem azért, mert annyira egyedi lenne, hanem mert minden hasonlat hülyén hangzik. Medvés ötödölő? Esetleg bokros amőba?

A játék lényege, hogy minél nagyobbra nőjjön a hatszor hat kockás pályán épített város. Az építkezés alapeleme a fűcsomó, ebből több százat lehet elszórni egy-egy játék alatt. A növekedés úgy zajlik, hogy az egymással érintkezésbe kerülő három azonos tárgyból egy nagyobb lesz. Három fűcsomóból bokor, három bokorból fa, három fából kunyhó és így tovább. A játékosnak egyedül arra kell figyelnie, hogy ne legyenek betölthetetlen üres kockák a pályán, amiket csak csoda folytán vagy a ritkán jövő kristály elemmel tud megszüntetni.

A játékos előbb-utóbb elrontja a parkosítást

A füvekkel és bokrokkal való legózást az nehezíti, hogy előbb-utóbb megjelennek az akadályozó elemek a pályán. A lépéskényszer miatt a legkevésbé kényelmetlen helyre lerakott jobbra-balra kódorgó medvék, amik csak akkor hagyják abba a mászkálást, ha teljesen bekerítik őket. (A medve természetesen továbbalakul sírkővé, abból templom lesz, abból katedrális.) Amikor pedig a játékos elkezd jól állni, akkor a szoftver telerakja a pályát ugráló nindzsamedvékkel. A vége mindig az, hogy a pálya betelik, mi pedig meglátjuk az elszúrt lehetőségeket, de már késő.

A Triple Town alapvetően ingyenesen játszható. A felhasználó több ezer körrel kezdi a pályafutását, amely több órányi játékra elég. A körök ráadásul idővel újra is töltődnek. Aki pedig hajlandó közel kilencszáz forintot kifizetni érte a Play Store-ban, vagy az App Store-ban esetleg a Steamen, annál a számláló eltűnik, és kap még pár pályát is ajándékba.

Nagy ritkán sikerül csak felépíteni a különböző kastélyokat

Gyorsan még itt, a cikk végén hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a Triple Town bődületesen addiktív. Ahogy a világbirodalom-építős Civilizationt még egy körig játssza az ember, a medvés ötödölőből viszont indít még egyet. Úgyis csak öt perc egy játszma.

A játékot Samsung Galaxy Tab 10.1-en teszteltük.

0 Tovább

Kettéhajtós táblagépet ad ki a Sony

Két táblagéppel is készül a Sony a szeptemberre. Az egyik vonalvezetése hagyományos, a kütyü nagyra nőtt digitális képkeretre emlékeztet, a másik azonban kettéhajtható és zsebrevágható. A merészebb dizájnú Tablet P 4G-s mobilcsatolót is fog tartalmazni, a hagyományos küllemű Tablet S-be csak wifi jut. A kettéhajtós tablet specifikációi egy okostelefonra emlékeztetnek: 512 megabájt memória, 4 gigabájt tárhely, 0.3 megapixeles, a felhasználó felé néző kamera. A Tablet S nagyobb 16 vagy 32 gigabájtos tárhellyel rendelkeziik majd. Mindkét gépben az Nvidia játékra is alkalmas Tegra 2 chipje dolgozik, operációs rendszerük pedig természetesen az Android.

0 Tovább

Drága lesz, de piacra kerül Lenovo üzleti tablet


Hazánkban is kapható a Lenovo retró dizájnú üzleti táblagépe. A ThinkPad Tabletet nem csak ujjal lehet vezérelni, választhatunk hozzá digitális ceruzát is, aki pedig komolyan írni szeretne rajta az külső billentyűzetes dokkolós is vásárolhat hozzá.

A kütyün teljes méretű USB port, HDMI csatlakozó és SD-kártyaolvasó is található, így a tulajdonosát nem hozzák zavarba a pendrive-ok, memóriakártyák és külső kijelzők. A gépben az Nvidia Tegra 2 chipje dolgozik, 10.1 hüvelykes kijelzője pedig nagy felbontású, törésbiztos gorilla üveg. A gépen az Android tabletekre tervezett, 3.1-es verziója fut számos, üzleti felhasználókat célzó kiegészítéssel.

A 16 gigabájtos memóriával rendelkező, wifi csatlakozós modell 139 ezer forintba kerül, a 32 gigabájtos, mobilnetes verzió pdeig 179 ezer forintba fog kerülni.

0 Tovább

Vágódeszkás iPad gyerekeknek

Az iPad-faPad viccet borzasztóan elcsépeltnek tartom, de ezen a remek, gyerekeknek szánt vágódeszkán hangosan felkacagtam. Van rajta kávé app, teavaj, indíthatunk rajta lágytojást, kolbászt, nagyon vidám az egész. A fotó alig látszó hátterében pedig igazi Óbudát idéző piros kockás viaszosvászon abrosz van, ami teljesen hitelessé teszi. Copy-pastet tud, le nem merül. Kéne.

(via KidsKidsKids)

0 Tovább

IPad 1 vs. iPad 2: külsőre


szólj hozzá: iPad 1 vs iPad 2

Azok után, hogy pénteken megkezdődött Magyarországon is az iPad 2 forgalmazása, megkaptuk az Apple-től saját tesztpéldányunkat. Mivel az első változatból is "porosodik" egy a Techbázisnál, videón is összemértem a kettőt.

Tokkal együtt nem is olyan könnyű megítélni, vajon sokat számít-e az utódnál a 30 százalékos súlycsökkenés, kicsomagolva viszont már határozottan könnyebb, légiesebb az utód. Most, hogy kicsit alaposabban szemügyre vettem az új tabletet, megállapítottam, hogy az ívelt hátsó fedlap miatt a kapcsolók és a dokkoló sem esik annyira kézre - de ez szerepel a filmen is.

Ami nem, az az, hogy a mágneses Smart Cover ugyan nagyon szép, főleg az élénkebb színekben, de amikor hosszabban kézbe kell fogni a tabletet, már nem olyan kényelmes - ilyenkor jobban esik lekapni és letenni valahová. Nem tudom, más hogy van ezzel, de kényelmetlen, hogy oda kell fogni a hátlaphoz. Ettől eltekintve persze jobban tetszik az új, hogy is ne tetszene?

Az alaposabb kipróbálás pedig még csak most kezdődik...

0 Tovább

Levelet hozott a drótposta

Apple iPad 2 bemutató meghívó

"Gyertek és lássátok, minek az éve lesz 2011."

 

Mi is megkaptuk az Apple meghívóját az iPad 2 bemutatójára, no nem a Yerba Buena Centerbe, San Franciscóba, "csak" Londonba, ahol a cég európai újságírókat lát majd vendégül.

Ezek szerint a San Franciscó-i premiert kivetítőről nézzük majd végig a brit fővárosban, némi élő fel- és levezetéssel (a dolog mikéntjét még csak találgatni lehet), de arra kaptunk ígéretet, hogy a meghívóink által szemérmesen csak "új terméknek" nevezett készülékeket már élőben is szemügyre vehetjük a helyszínen.

 

Ha csak annyira szól majd az iPad 2-ről az idei év, mint az előző az elsőről, akkor már megéri megnézni a kütyüket. Kíváncsian várjuk, lesz-e valami váratlan újítása ahhoz képest (vékonyabb design, előlapi kamera, gyorsabb processzor), amit jelenleg csiripelnek a madarak.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek