Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Portal 2: Újabb csavarás a féregjáraton

A Valve kultjátékának második része nehezebb nem lett, mint az első rész, de változatosabb feladványokat kínál, és legalább annyira szórakoztató - csak kicsit máshogy.

A Portal az egyik legszórakoztatóbb játék, amely valaha is megjelent, amely nagyon eredeti módon újította meg a kétezres évek egyik kedvenc videojáték-műfaját, az FPS-t (First Person Shooter, vagyis belső nézetes lövöldözős). Így aztán érthető, hogy a második rész megjelenését is jelentős várakozás előzte meg a játék kedvelői részéről.

A Portal különlegessége, hogy bár a megszokott FPS-környezetben játszódik, de mégsem gonosz űrlényekre, náci zombikra, vagy terroristákra kell benne lövöldözni. A játékos egyetlen "fegyvere" egy portálpuska: az eszközzel átjárókat lövöldözhetünk magunknak a falba, egyszerre maximum kettőt, amelyeken keresztül lerövidíthetjük az utat a pálya két pontja között. Az A és B kaput színek különböztetik meg egymástól: az egyik kék, a másik narancssárga, az egyiket az egér jobb, a másikat az egér bal gombjával lőhetjük ki.

0 Tovább

Jött Portal 2 trailer, nézzétek

Ha a játék nem is jelenik meg idén, trailert már kaptunk a Portal 2-ből. Vannak sétáló szobák, hidraulikus lapokból összerakott termek, gépindákkal teli csarnokok, ahol robotok raknak össze további gépfegyveres robotokat, és persze Glados hangja a háttérben. Valami azt súgja, hogy a második rész sokkal akciódúsabb lesz, mint az első volt.

0 Tovább

Jövőre jön csak a Portal 2

Egy huncut szkrínsotot se mutatnak be a jövő héten kezdődő E3 szakkiállításon a Valve készülő Portal 2 játékából, 2011-ig kell várni, hogy megtudjuk, milyen a GLaDoS utáni világ. A hír különsen azután kellemetlen, hogy a cég korábban közölte, hogy új Half-life sem lesz idén.

 

Aki játszotta az első részt, az most nosztalgiázva elkaraokézhatja a Játszótérrel a Portalt záró remek John Coulton dalt. Kezdem: this was a triump, i'm making a note here, huge success...

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek