Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézd ingyen a Hulut Magyarországról!

Firefox és Chrome alá egyaránt elérhető az az ingyenes bővítmény, amely a világ legjobb videós szájtjai, többek közt a Hulu és a BBC iPlayer elérését teszi lehetővé az Egyesült Államokon és az Egyesült Királyságon kívül élők számára.

A Hola Unblocker nevű bővítmény proxyszervereken keresztül irányítja a felhasználók forgalmát, így képes például a magyar felhasználókat amerikai vagy brit netezőként színlelni a látogatókat IP-címeik alapján megszűrő szájtok felé. Alapesetben sem a friss, amerikai tévéműsorokat és filmeket tartalmazó Hulu.com, sem pedig a brit közszolgálati média híresen jó műsorait tartalmazó BBC iPlayer nem érhető el Magyarországról.

A fenti szolgáltatások mellett a Holával még a Pandora internetrádiót, a CBS és Fox amerikai tévécsatornák videós oldalait is el lehet érni. A szájt ugyan az amerikai Netflix tékához is elérést biztosít, de arra csak amerikai bankkártyával lehetséges regisztrálni, így a legtöbb magyar számára nem nyújt segítséget.

A Hola szolgáltatás a fájlcserélő szájtokhoz hasonló peer to peer technológiát tartalmaz, ami azzal jár, hogy használata során a megtekintett műsor darabjait más felhasználókkal is megosztja. Ebből adódóan tud ingyenesen működni a szolgáltatás, hiszen az üzemeltetőknek nem kell saját szerverekre költeniük, maga a közösség biztosít kapacitást. Próbánk során a Hola egyébként nagyon jól működött, az amerikai és brit szervekről egyaránt gyorsan betöltődtek a műsorok, nem szaggatott a lejátszás. Használata viszont azzal járhat, hogy ha a Hola aktív, akkor mások felé is generálhat adatforgalmat, bár ez a kiegészítő ideiglenes letiltásával megakadályozható.

0 Tovább

Windows 7-re is megjelent az új Explorer

Bár eredetileg csak a Windows 8-ban volt elérhető, a Microsoft végül Windows 7-hez is kiadta az Internet Explorer 10-es verzióját. Az új verzió négy hónap késéssel érkezett meg a korábbi, ám rendkívül népszerű operációs rendszerhez.

Az Ars Technica technológiai portál híre szerint az IE 10-et a Microsoft opcionális frissítésként terjeszti majd a Windows 7-et használók körében, amelyet a Windows Update-et használva lehet elérni. A Windows 8 már alapból a böngésző tizes kiadását tartalmazza. Ugyanakkor a hírportál szerint a következő hónapokban a Microsoft fontos frissítéssé minősíti majdát a browsert, így az automatikusan feltelepül majd a Windows 7-es gépekre, ha azok alapbeállításait nem változtatták meg.

Míg a Windows 8 esetében az Internet Explorer 10 beépítve tartalmazza az Adobe Flasht, a Windows 7-es kiadásra azonban ezt külön kell telepítenie a felhasználónak.

0 Tovább

Egyre csökken a Firefoxok étvágya

Napokkal a hivatalos premier előtt elérhetővé vált a Firefox 6, ez a verzió azonban még kevés látványos újdonságot kínál: a szokásos optimalizáció mellett azonban külön be lehet állítani benne, hogy mely honlapok számára mely adatainkhoz biztosítunk hozzáférést.

Jóval érdekesebb újdonságok várhatóak azonban a Firefox hetes és nyolcas verziójában: a fejlesztők ígérete szerint jelentősen - 20-50 százalékkal - csökkenni fog a böngésző memóriaigénye. A nyolcas verzióba már külső programok nem tudnak majd automatikusan zavaró, összeomlást okozó vagy lassító plugineket sem telepíteni majd, mert a Firefox magától letiltja majd ezeket. Ha még többet akarsz tudni a készülő Firefoxról, olvasd el ezt a cikket!

Ha le szeretnéd tölteni a Firefox 6-ot, itt érheted el a telepítők linkjeit.

0 Tovább

Új verzióban javították ki a Skype hibáját

Csütörtökön sokan nem tudtak csatlakozni a Skype-hoz világszerte, bár az internettelefon-rendszer üzemeltetői honlapjukon elérhetővé tették azt a néhány lépésből álló procedúrát, amivel a programot bárki újból működőképessé tehette. 

Pénteken a cég kiadta a Skype legfrissebb verzióját, amelyben orvosolták a csatlakozási problémákat. Aki a lehető legegyszerűbben szeretné újból használni a Skype-ot, annak erre érdemes frissítenie, amelyet innen lehet letölteni.

0 Tovább

Jól felturbózták az Opera böngészőt

A Ghacks.net alaposan kivesézte a napokban megjelent új, 11.1-es Opera böngészőt, amely továbbfejlesztett Turbo funkciót tartalmaz. Ezt arra lehet használni, hogy lassú internetkapcsolaton keresztül is élvezhetően lehessen internetezni. A turbómód bekapcsolását követően az oldalak az Opera szerverein keresztül, tömörítve érkeznek a számítógépre, méretük így kisebb, letöltésük ezáltal gyorsabbá válik, a kicsomagolást és a megjelenítést a browser maga végzi el. A megújult Turbo még kisebbre képes összepréselni az oldalakat, a Ghacks teszteredményei szerint sokszor akár az eredeti méret negyedére is.


A honlapokon lévő képek tömörítéséhez az új opera már nem JPEG, hanem WebP formátumot használ, ami kis méret mellett jobb minőséget produkál. Korábban a Turbo módban nézett oldalak fotói kissé pixelesek voltak, mostanra ez a jelenség sokkal kevésbé érzékelhető. A funkció a webes videók tömörítését is lehetővé teszi, de ez eléggé érzékelhető minőségromlással jár. A korábbi verzióval ellentétben már korlátlan számú oldalt lehet elhelyezni a Speed Dial nevű kezdőoldalon, amely az oldalak tartalmának nézőképeit is tartalmazza, és a kedvenc szájtok kényelmes elérését biztosítja rögtön az indítást követően.

0 Tovább

Az IE9 meríti legkevésbé az akkumulátort

Szokatlan felmérést készített a Microsoft legújabb böngészőjéről és riválisairól. Nem a gyorsaságot, hanme azt vizsgálta, hogy melyik browser használata meríti a legkevésbé a laptop akkumulátorát.


A Microsoft mérései szerint az Internet Explorer 9 meríti a legkevésbé a telepet, hasonlóan takarékosan működik a Firefox 4 és a Safari 5, míg a Chrome 10 és az Opera 11 ezekhez képest falja az energiát.  Az [origo] sebességtesztjében egyébként ez a két browser teljesített a legjobban.

0 Tovább

Segíts nekünk: netes szerepjáték felmérés

Tizenöt percet kér csupán a magyar MMORPG, azaz sokszereplős online szerepjáték játékosoktól Fromann Richárd, az Elte Szociológia doktori ikolájának Phd-hallgatója. Eddig körülbelül 2500-an válaszoltak Richárd kérdéseire, de minden további adatsor nagy segítség a munkájához. A kérdőív itt található: MMORPG 2011 kérdőív.

Richárd kutatásának részeredményeiből már most is látszanak érdekes dolgok. Például hogy az MMO-játékosok is a személyes ismerőseiket tartják fontosabbnak. A fontosnak tartom az interneten szerzett kapcsolataim, barátaim kérdésre sokkal több semleges válasz érkezett, kevesebben kattintottak a teljesen igaz opcióra. A játékosoktól száramazó idézetek megmagyarázzák a jelenséget, az MMO-játékosok - a fórumozókhoz, chatelőkhöz, blogközösségekhez - hasonlóan előbb-utóbb megszervezik a saját kávézásukat, sörözésüket, és a virtuális ismerősök valódivá válnak.

A felmérés eredményeiről be fogunk számolni. Míg az eredményekre várunk, ajánljuk Richárd előadását az Űrhódító videojáték konferenciáról (MP3)

0 Tovább

Internet Explorer: 1.0-tól 9.0-ig

A Geekosystemen egy remek videót talátunk: a fanatikus Windows-használó Andrew Tait legutóbb azt örökítette meg, ahogy az MS-DOS-tól kindulva egészen a Windows 7-ig frissíti számítógépét. Ezúttal az Internet Explorer történelmét vizsgálta hasonló módon: rövidfilmjében kilenc perc alatt olvasóink is eljuthatnak az első Microsoft-böngészőtől a múlt héten megjelent 9.0-s kiadásig.
A webfejlesztők számára is tartalmaz érdekességet a videó: készítője összes verzión lefuttatta az internetes szabványok támogatásának  tesztjét, hogy megvizsgálja, mennyire helyesen támogatják azokat a browserek - a korai Explorerek ugyanis minden szabványosított technológiát meglehetősen sajátosan értelmeztek.

0 Tovább

Nézze meg, hogy teljesít az új Explorer!

Irány a Szoftverbázis: az IE9 letöltése 32 bites rendszerre, és 64 bites rendszerre

Megjelent az Internet Explorer 9, de a Microsoft legújabb böngészőjét a Windows XP-t használók már nem élvezhetik, mert csak Windows 7 és Vista rendszereken működik. A Techbázis cikkéből megtudhatja, hogyan teljesít a riválisokhoz képest, ezen a linken pedig elolvashatja, mik az új funkciói.

Súgunk: az összes browser közül a legújabbak bizonyultak a leggyorsabbnak, ezért ha elavult böngészőt használ, gyorsan cserélje le újra!

 

 

 

 

0 Tovább

Kedd reggeltől letölthető Internet Explorer 9


A Microsoft legújabb böngészőjének végleges változata magyar idő szerint március 15-án kedden hajnalban válik letölthetővé: az új böngésző premierjére már a magyar kiadás is elérhető lesz.
Az új verzió már ugyanolyan áramvonalas kezelőfelülettel bír, mint mondjuk a Chrome, ezáltal minimális helyet foglal el a képernyőről. Működése is gyorsabb elődeinél, azonban a Windows XP-t használók nem tudják majd telepíteni, mert csak Vistára és Windows 7-re jelenik meg 32 és 64 bites kiadásban.

0 Tovább

Reklámokat kell nézni az új Skype-ban

Ilyen lesz a reklám a Skype-ban

Az internettelefonos szoftver üzemeltetői hivatalos blogjukon bejelentették, hogy a Skype windowsos kliensszoftverét használóinak hamarosan reklámokat kell nézniük majd a szolgáltatatás ingyenes használatáért cserébe.


A jókora reklámcsík a program főképernyőjén (Home) jelenik majd meg, és fokozatos tesztelést követően fogják kiterjeszteni a felhasználókra. Doug Bewsher, a Skype marketingigazgatójának bejegyzése szerint a cég hisz abban, hogy ha a hirdetéseket a megfelelő módon tálalják, akkor az ezekből származó bevételek új szolgáltatások kifejlesztésére adnak majd lehetőségét.

Egyelőre a reklámok csak az amerikai, brit és német felhasználók Skype-programjaiban jelennek majd meg, mivel a cég csak ezeken a piacokon foglalkozik majd a hirdetések értékesítésével, így a magyar felhasználóknak egyelőre nem kell majd reklámokat bámulniuk.
Egyelőre nem akarják megbombázni sem a reklámokkal az ingyenes nettelefonálást biztosító szoftver használóit, ezért egy márka promóció egy nap csak egy alkalommal bukkan majd fel.

Noha a Skype marketingese elképzelhetőnek tartja, hogy később a főképernyőn kívül is bevezetnek reklámcsíkokat, azt nem tervezik, hogy a beszélgetések közben felbukkanó, zavaró hirdetéseket építsenek a szoftverbe. A reklámok a tartózkodási hely, nem és kor alapján targetáltak lesznek, de ha a felhasználónak erre igénye van, letilthatja személyes azonosításra nem alkalmas adatainak hirdetési célokra való felhasználását.  Nem a Skype az első cég, amely hirdetésekből termel extra bevételt, például a Microsoft Live Messengerében is megtalálhatóak a beszélgetések ablakaiban apró bannerek.

0 Tovább

Hol mennyibe kerül az internet?

A DailyInfoGraphic.com-on ezúttal az internet-előfizetések díjáról közöltek infografikát. Ennek alapján Japánban a legolcsóbb az internet, Törökországban, Mexikóban és Portugáliában viszont kifejezetten drága. Hazánk az ár tekintetében a középmezőnyben található. 
Az infografika szerint a leggyorsabb átlagos internetet Japánban (61 Mbps), Dél-Koreában (46 Mbps) találjuk, Magyarország ezen a téren is a középmezőnyben kullog 4 megabit körüli átlaggal.


Itt lehet megnézni a képet nagy méretben

Jelentősen eltérő statisztikákról számol be a Speedtest.net, ezen az oldalon a világháló elérésének sebességét lehet tesztelni. Az oldalon publikált interaktív táblázatban ki lehet szűrni a valós eredményt jelentősen eltorzító céges és iskolai hálózatokat. Magyarország ennek a cégnek az adatai alapján is a középmezőnyben van: az átlagos letöltési sebesség az otthonokban 14,37 megabit másodpercenként.


Ebben megelőz miket: többek közt Franciaország (15,4 Mbps), Japán (16 Mbps), Bulgária (17 Mbps), Portugália (19 Mbps), Németország (20,5 Mbps), Románia (24,2 Mbps), Litvánia (27,8 Mbps), Dél Korea (37,7 Mbps )

A Speedtest interaktív táblázatát itt lehet megnézni

Akiket mi hagyunk le: Luxembourg (14,31 Mbps), Tajvan (13,7 Mbps), Ausztria (13,23 Mbps), Oroszország (12,1 Mbps), Egyesült Arab Emitárusok (11,9 Mbps). Érdemes megnézni a lista alját, Irakban és Libanonban bőven egy megabit alatti a sebesség.

A Speedtest oldalán regionális listát is lehet kérni, ennek alapján Miskolcon a leggyorsabb a net hazánkban 25,98 megabites sebességgel, míg Budapest csupán a tizedik helyen ál 14,91 Mbps-mal.

0 Tovább

Letölthető a majdnem kész Internet Explorer 9

 

Letölthető a majdnem kész Internet Explorer 9
Az Microsoft február 10-én kiadta az ún. RC-verziót (kiadásra jelölt) az Internet Explorer 9-ből. Ez egy olyan verziót takar, amely már minden funkciót tartalmaz, ami a néhány hónap múlva megjelenő végleges verzióban is megtalálható lesz, kikerülni sem fog belőle semmi, ám működését tekintve még nem száz százalékosan tökéletes. Az IE9-et csak Windows Vistára vagy 7-re lehet telepíteni, XP-re nem.
A Techbázison az Internet Explorer 9 újdonságait korábban már bemutattuk: már a béta verziót próbálva az volt a benyomásunk, hogy elődeinél jóval gyorsabb, és végre kezelőfelülete is átláthatóbb, és helytakarékos lett.
A Google Chrome-hoz hasonlóan az IE9-ben sincs már külön keresőmező, ennek funkcióját a címsor tölti be. Az új böngészőt használók külön beállítások segítségével megakadályozhatják, hogy bizonyos honlapok sütifájlok alkalmazásával nyomon kövessék internetezési szokásaikat, valamint támogatja a HTML5 és WebM szabványokat, amelyek webes videók külön pluginek nélkül történő lejátszását teszik lehetővé - bár még nem túl elterjedtek a videós oldalak körében.
Az új Explorerben a lapfüleket a Windows 7 Tálcájára is át lehet mozgatni, a letöltésvezérlő pedig a lapok alján, kompakt méretben nyílik meg, nem foglalja feleslegesen a helyet. Az IE9-et egy biztonsági funkcióval is ellátták, ami akkor riaszt, ha észleli, hogy egy ismert kártevőt akar letölteni a felhasználó. Emellett az új browser azt is észlelni tudja, ha valamelyik utólag feltelepített bővítménye jelentősen lassítja működését, ekkor felkínálja annak letiltását. Az IE 9 már képes kiaknázni a grafikus kártya teljesítményét például webes videók lejátszásakor, vagy Flashjátékok futtatása esetén, tehermentesítve a rendszert. A kilences verziót előítélet nélkül érdemes kipróbálni, igazából azok lesznek elégedetlenek vele, akik pluginekkel szeretik saját igényeikhez alakítani a böngészőt, számukra a Chrome vagy a Firefox jobb választásnak tűnik.
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100916-internet-explorer-9-minden-bongeszot-beeloz-a-microsoft-browsere.html

Innen lehet letölteni az Internet Explorer 9 RC-verzióját, magyar nyelven

 

Az Microsoft február 10-én kiadta az ún. RC-verziót (kiadásra jelölt) az Internet Explorer 9-ből. Ez egy olyan verziót takar, amely már minden funkciót tartalmaz, ami a néhány hónap múlva megjelenő végleges verzióban is megtalálható lesz, kikerülni sem fog belőle semmi, ám működését tekintve még nem száz százalékosan tökéletes. Az IE9-et csak Windows Vistára vagy 7-re lehet telepíteni, XP-re nem.

A Techbázison az Internet Explorer 9 újdonságait korábban már bemutattuk: már a béta verziót próbálva az volt a benyomásunk, hogy elődeinél jóval gyorsabb, és végre kezelőfelülete is átláthatóbb, és helytakarékos lett.


A Google Chrome-hoz hasonlóan az IE9-ben sincs már külön keresőmező, ennek funkcióját a címsor tölti be. Az új böngészőt használók külön beállítások segítségével megakadályozhatják, hogy bizonyos honlapok sütifájlok alkalmazásával nyomon kövessék internetezési szokásaikat, valamint támogatja a HTML5 és WebM szabványokat, amelyek webes videók külön pluginek nélkül történő lejátszását teszik lehetővé - bár még nem túl elterjedtek a videós oldalak körében.

Kevesebb helyet foglal a menü, mint a Chrome-é (balra: IE, jobbra: Chrome)

 

Az új Explorerben a lapfüleket a Windows 7 Tálcájára is át lehet mozgatni, a letöltésvezérlő pedig a lapok alján, kompakt méretben nyílik meg, nem foglalja feleslegesen a helyet. Az IE9-et egy biztonsági funkcióval is ellátták, ami akkor riaszt, ha észleli, hogy egy ismert kártevőt akar letölteni a felhasználó. Emellett az új browser azt is észlelni tudja, ha valamelyik utólag feltelepített bővítménye jelentősen lassítja működését, ekkor felkínálja annak letiltását.

Az IE 9 már képes kiaknázni a grafikus kártya teljesítményét például webes videók lejátszásakor, vagy Flashjátékok futtatása esetén, tehermentesítve a rendszert. A kilences verziót előítélet nélkül érdemes kipróbálni, igazából azok lesznek elégedetlenek vele, akik pluginekkel szeretik saját igényeikhez alakítani a böngészőt, számukra a Chrome vagy a Firefox jobb választásnak tűnik. Még több információ az IE9 újdonságairól az IE-blogon olvasható.

1 Tovább

Ingyenzene otthoni edzéshez

A MakeUseOf-on bukkantunk a FIT Radio-ra, ami egy olyan webrádió, amelyen kifejezetten testedzésekhez ideális zenéket lehet hallgatni különböző stílusokban. Az oldalon ingyenes regisztrációt követően lehet hozzáférni a zenékhez - ehhez egy internetről levadászott öt számjegyű, amerikai irányítószámra is szükség van.

 

A kínálatban a Genres fül alatt műfajok alapján, a Stations fül alatt pedig a gyakorlatok típusa alapján lehet válogatni. Ez utóbbi szekcióban például cardio edzésekhez, aerobikhoz, vagy intenzív erősítéshez ideális ritmust biztosító dalokat lehet elérni, míg a Relaxation a levezető gyakorlatok aláfestéséül szolgálhat.

Sajnos a bejegyzés publikálását követően a szájt elérését lekorlátozták, így csak amerikai IP-címről lehet azt elérni.

4 Tovább

Végre biztonságos lesz a Facebook

Bár a hétvégén Nicolas Sarkozy, kedden pedig Mark Zuckberberg Facebook-alapító oldalát is feltörték, végre jó hírek is érkeztek a közösségi oldaltól. A Ghacks értesülései szerint a Facebookot hamarosan titkosított üzemmódban is lehet majd használni.

A https protokollon keresztül a felhasználók védve lesznek a jelszavak, felhasználói nevek vagy chates üzenetváltások lehallgatásától, amelynek eddig például nyilvános wifihálózatokon voltak kitéve. A titkosítást a Profilom/Fiókbeállítások/Fiókvédelem menüpont alatt külön aktiválni kell, ezt követően a közösségi oldal csak titkosított kapcsolaton kommunikál majd a felhasználó számítógépével. Ezt a funkciót a szokásos módon nem egyszerre, hanem fokozatosan vezetik be a felhasználóknál, így megjelenése hetekkel később várható. A Ghacks beszámolója szerint a titkosítás aktiválása nyomán lassulhat az oldal elérése, de mivel a Facebookot érintő egyik legkomolyabb biztonsági fejlesztés az utóbbi években, még így is jó kompromisszumnak tűnik a használata.

3 Tovább

Egy újabb kártevőmentesítő

Az IOBit fórumán tudja felkutatni a Malware Fighter béta verziójának letöltési linkjét

A töredezettségmentesítő és hasonló segédprogramjairól ismert IOBit cég ezúttal komplett védelmi szoftverrel rukkolt elő. Az egyelőre nem végleges, hanem csak béta verzióban elérhető programot a cég fórumában publikált linkről lehet letölteni. A Malware Fighter számítási felhőn alapuló víruskereső komponenst is tartalmaz.

0 Tovább

Saját dalait vásárolta az iTunes-os csaló

Az iTunes-t és az Amazon zeneboltját használta pénzmosásra a nap legfurcsább csalója. A Londonban letartóztatott bandatag lopott hitelkártyákkal vásárolta meg az általa feltöltött dalokat a két üzletből. A nyomozás szerint a 19 éves fiatalember 2008 és 2009 során több mint hatezerszer töltötte a saját dalát, ezzel 500 ezer fontos kárt okozva a kártyák tulajdonosainak.

A most megvádolt Lamar Johnson egy tizenegy fős banda tagjaként hajtotta végre a csalást. A fiatalembernek nem ez az első bűne, jelenleg komoly testi sértésért kiszabott öt éves börtönbüntetését tölti.

0 Tovább

Így gyorsultak a letöltések

Nézze meg a TechKnowTimes óriási infografikáját a letöltési sebességekről!


Mennyi idő letölteni 1 gigabájt adatot egy elég jónak tekinthető 100 megabites otthoni netkapcsolaton?  Kevesebb mint másfél perc. 2005-ben egy tipikus elérésen ez a művelet még majdnem fél óráig tartott, 2000-ben pedig még 2 óránál is többet vett igénybe. A világháló elterjedésének hajnalán, 1995-ben még csaknem egy egész napot, 19 órát kellett volna várni ekkora adatmennyiség lekérésére.

Miként fejlődött a mobilinternet? 1 gigabájtnyi adatot a GPRS némileg továbbfejlesztett, EDGE nevű változatán még közel 22 óra volt letölteni, UMTS-en már csak közel 9 óra, HSPA-n viszont már csak 53 perc szükséges ehhez. A következő generációs képviselő LTE-vel az idő tovább csökken, nagyjából tíz percre.

3 Tovább

Nézze meg az internet térképét!

Ide kattintva érheti el a BBC full-extrás internettérképét

Remek fejlesztéssel rukkolt elő a BBC online részlege: egy olyan interaktív világtérképet készítettek el, amelyen az internet fejlődését lehet nyomon követni statisztikai adatokra támaszkodva. A térkép alatti idővonalon a hálózat felhasználóinak számának növekedését lehet nyomon követni nagyon látványos módon 1998-tól. Ekkoriban a statisztikák szerint 400 ezer magyar felhasználó érte el a netet, ami a teljes népesség mindössze 3,89 százalékát tette ki.

Öt évvel később már közel 2,2 millió netező volt itthon, ami már 21,6 százalékos részesedést jelent, 2009-re pedig a penetráció 6,2 millió főre, 61 százalék körülire emelkedett az ITU számai szerint.


Észak-Amerikában már 12 évvel ezelőtt is sokan érték el a világhálót - olvasható le a térképről, az évek közt repülve a leglátványosabb gyarapodást 1999-2000 tájékán Nyugat-Európában, egy-két évvel később Közép-Európában lehet tapasztalni, míg Oroszország esetében egészen 2005-ig kell tekerni az időgépet a látványos számokig, s nagyjából India és Kína esetében is ezidőtájt tapasztalható komolyabb növekedés. Érdemes megszemlélni az egyes térségeket összekötő optikai szálak számának látványos bővülését is a térképen.

1 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek