Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Le a próbaverziókkal az új PC-ről!

Innen töltheti le a PC Decrapifiert


Nincs idegesítőbb annál, mint amikor a drágán megvett, vadonatúj számítógépet telepakolják a gyártók mindenféle haszontalan, idegesítő, próbaverziós termékkel az eszköztáraktól kezdve az egy hónapig működő, lebutított funkciójú irodai programig. Ezeket alig győzi uninstallálni az ember, szerencsére van rá kényelmesebb megoldás, méghozzá a PC Decrapifier. Ez a víruskereső szoftverekhez hasonló módon előbb megkeresi a szoftvereket a Windowsban, majd automatikusan eltávolítja a szanálásra ítélt szoftvereket. Ezen az oldalon lehet megtalálni azoknak a szoftvereknek, eszköztáraknak a listáját, amelyeket el tud távolítani a program.

0 Tovább

Egy újabb kártevőmentesítő

Az IOBit fórumán tudja felkutatni a Malware Fighter béta verziójának letöltési linkjét

A töredezettségmentesítő és hasonló segédprogramjairól ismert IOBit cég ezúttal komplett védelmi szoftverrel rukkolt elő. Az egyelőre nem végleges, hanem csak béta verzióban elérhető programot a cég fórumában publikált linkről lehet letölteni. A Malware Fighter számítási felhőn alapuló víruskereső komponenst is tartalmaz.

0 Tovább

Így installáld új PC-det villámgyorsan

A Ninite az utóbbi évek legnagyobb találmánya, segítségével még a szomszéd, rokon, kolléga számítógépét is öröm telepíteni. De legalábbis nem extra nagy szívás.

Részletes cikk a szájtról itt.


0 Tovább

Pofonegyszerű, de hasznos böngészőplugin

Kíméli a szemet, ha fehér helyett szürke a háttér


Nagyon egyszerű, de annál hasznosabb funkciót tölt be az Eye Protector nevű, böngészőbe telepíthető szkript: a honlapok fehér háttérszínét szürkére cseréli. Miért jó ez? Mert a mai LCD-monitorok erős háttérfényében sokkal kényelmesebb a vakító fehér helyett egy kicsit sötétebb szín mellett olvasgatni a szöveges tartalmakat. Az Eye Protector teljesen automatikusan dolgozik, telepítése után gyakorlatilag nincs teendője a felhasználónak.

Chrome és Opera böngésző esetén az Eye Protector oldalán elérhető szkriptfájlt közvetlenül lehet telepíteni az Install gombra kattintva. A Firefoxot használóknak előbb a Greasemonkey nevű bővítményt kell telepíteniük, azt követően tudják aktiválni az automatikus háttérszín-cserélőt.

1 Tovább

Letölthető a Microsoft új ingyenes víruskeresője

Innen töltheti le a Security Essentials 2.0-s, magyar nyelvű változatát

 

Komoly sikernek örvend a Microsoft ingyenes víruskeresője, ami nem véletlen, hiszen a cég saját védelmi alkalmazása egyáltalán nem rossz, fő előnye pedig, hogy szép csendben dolgozik, nem bombázza a felhasználót különböző promóciós ajánlatokkal.

 

Az új verzió a korábbinál okos heurisztikus kártevődetektáló motorral rendelkezik: ez az a fajta vírusfelismerési módszer, ami nem mintán, hanem a kód működésének elemzésén alapul.
Ezen kívül a 2.0-s verzió gyorsabb működést, hatékonyabb kártevőeltávolítást, és hálózatról érkező támadások elleni védelmet is kínál már. A Szoftverbázison Windows XP-hez, illetve a Windows Vista/7 32 és 64 bites változatához elérhető verzió is letölthető. A programot csak legális Windowsra lehet telepíteni, kisvállalatoknak szánt, legfeljebb 10 PC-re telepíthető változatát a Microosft honlapján lehet fellelni.

Az új verzió a korábbinál okos heurisztikus kártevődetektáló motorral rendelkezik: ez az a fajta vírusfelismerési módszer, ami nem mintán, hanem a kód működésének elemzésén alapul.

Ezen kívül a 2.0-s verzió gyorsabb működést, hatékonyabb kártevőeltávolítást, és hálózatról érkező támadások elleni védelmet is kínál már. A Szoftverbázison Windows XP-vel, illetve a Windows Vista/7 32 és 64 bites változatával kompatibilis verzió is letölthető. A programot csak legális Windowsra lehet telepíteni, kisvállalatoknak szánt, legfeljebb 10 PC-re telepíthető változatát a Microsoft honlapján lehet fellelni.

 

0 Tovább

Átszínezhető a kék halál

Furcsán köszöntötte olvasóit Mark Russinovich, a Windows lelkének egyik legnagyobb ismerője. A guru azt mutatta be egy hosszú írásban, hogyan lehet ünnepi színűre állítani a legrettegettebb képernyő, a kék halált.

A módszer nem való a gyáváknak vagy a bizonytalan kezű felhasználóknak: a kék halál átszínezéséhez könyékig kell turkálni a Registryben, speciális hibakereső módban kell indítani a rendszert, ráadásul azt is meg kell adni, hogy a hibaképernyő megjelenítése után ne próbáljon automatikusan újraindulni a gép. Amennyiben ezek megvannak, már csak a rendszer legmélyén kell átírni két értéket. A rendszer összedöntését a felhasználóra Russinovich, felhívva a figyelmet arra, hogy a Not My Fault nevű eszköz egy gombnyomással elő tudja hozni az összes Windows hibát.

A módszer kipróbálását nem ajánljuk senkinek - mi sem próbáltuk meg egyelőre - de jó tudni, hogy meg lehet ezt is csinálni a Windowsban. Aki mégis nekifut, és pórul jár az a karácsony és szilveszter közti napokra időzíthet rendszer telepítést, és új Windows-szal kezdheti 2011-et.

0 Tovább

A valaha volt legszebb Windows-kütyü

A HTC Home nevű Windows 7-es és vistás minialkalmazásának letöltése (484 kilobájt)

 

A Lifehackeren bukkantunk rá a HTC  Windows 7-hez és Vistához letölthető ingyenes minialkalmazására, amely a cég okostelefonjairól ismerős órát és időjárási előrejelzést tartalmazó felületét teszi elérhetővé PC-n is.

Megdöbbentően monstrum telepítője ellenére a kütyü jól működik, beállításaihoz a jobb klikkre előugró Settings menüben lehet hozzáférni. Itt lehet megadni a kívánt várost, illetve a kütyü méretét megszabni, az időjárás jellegzetességeit felvonultató animációkat (mozgó felhők, eső, hulló hó) pedig ugyancsak ki és be lehet kapcsolni bármikor. Nagyjából ilyen színvonalú gadgeteket szeretnénk viszontlátni a Microsoft hivatalos galériájában is.

0 Tovább

Reklámok száműzése a Digsbyből

A méltán népszerű, egyszerre több üzenőhálózatra (pl. GTalk, Messenger, ICQ) és közösségi oldalra (Twitter, Facebook) is csatlakozni képes csevegőprogram, a Digsby legfrissebb verziójában megjelentek a chatablakok alján lévő reklámok.

Szerencsére egyelőre nem kell pánikolni, a hirdetések használata - egyelőre - önkéntes, tehát kikapcsolható. Ehhez a Tools menü Preferences pontjára kell kattintani.

Itt a Support Digsby development by showing an ad in the IM window felirat mellől kell elvenni a pipát, majd a chatablak bezárása és újbóli megnyitását követően eltűnik a hirdetés. Remélhetőleg a későbbiekben is lesz erre lehetőség, akár egy fizetős verziót is jobban preferálnánk a reklámnál: ez ugyanis megszabja, hogy legfeljebb milyen kicsire lehet összehúzni az üzenetablakokat.

0 Tovább

Karácsonyi témák Windows 7-hez

Karácsonyi témák letöltése Windows 7-hez a MintyWhite.com-ról


Nyakunkon a karácsony, már csak tizenegy napot kell aludni. Ha valakinek nem lenne elég ünnepi a hangulata, megpróbálkozhat ezekkel Windows-témával, hátha megszállja lelkét az ünnepi szelleme. A MintyWhite oldaláról öt különböző csomagot lehet letölteni ingyen, amely a Windows kinézetét szabja át. Ha havas tájakra, karácsonyfákra vágyik, ide kattintson!

0 Tovább

Nem tudom megnyitni a .docx fájlt!

"Kaptam egy docx, xlsx stb. fájlt, át tudnád konvertálni? Régi Wordöm, Excelem van!"

Olvasóink jelentős részének bizonyára gyakran teszik fel ezt a kérdést, s ugyancsak sokan lehetnek azok, akik nem boldogulnak a legújabb Office-formátumban érkező fájlok megnyitásával. Pedig egyáltalán nem kell ezek használatához új licencet vásárolni, ingyen és bérmentve hozzá lehet férni az új fajta tartalmakhoz.


1. A legegyszerűbb megoldás, ha feltelepítjük a gépre az ingyenes Microsoft Office kompatibilitási csomagot: ez a régi Office-csomagok által is megnyithatóvá teszi az újabb verzióval készült fájlokat, nem kell tehát többé azért szentségelni, mert valaki újfajta formátumban küldött valamit. Ha nincs a gépen Office-csomag, az ingyenes Word Viewer, az Excel Viewer,  és a PowerPoint Viewer segít a fájlok megtekintésében, bár ezekkel szerkeszteni nem lehet.

2. Ha nincs a gépen Office csomag, de szerkeszteni is szeretnénk, az ingyenes LibreOffice lehet a jó választás, ez egyaránt meg tudja nyitni a .docx, .xlsx és .pptx fájlokat.

3. Nem akar semmit sem telepíteni a PC-re? Irány a Google Dokumentumok: töltse fel a fájlt erre a tárhelyre. A Dokumentumok átkonvertálja a szöveget, táblázatot, prezentációt olvasható formátumra. Bár az átalakítás nem mindig száz százalékosan sikeres, az esetek többségében problémamentesen sikerül.

4. Office Live: a Microsoft webes Office-át is ingyenesen lehet használni, ez is be tudja olvasni a dokumentumokat, nem kell senkit zargatni többé a konvertálással!

4 Tovább

A Pirate Bay-t is kiváltja a lelőhetetlen torrentkliens

A Tribler torrentkliens letöltése (33,7 megabájt)


Két holland egyetem kutatóinak munkája a Tribler nevű vadonatúj torrentkliens, ami használatának módja alapján leginkább a kétezres évek elején népszerű fájlcserélő hálózatokra hasonlít.

 

A Tribler nevű torrentkliens működéséhez nem igényel semmilyen központi szervert, sem a letöltéseket vezérlő trackereket, sem pedig olyan webes keresőt, amilyen például a Pirate Bay. A szoftver ugyanis saját keresőfelülettel rendelkezik, ahová a felhasználót érdeklő tartalmak címeit be lehet pötyögni, próbánk során amerikai és brit filmeket, zenei albumokat sikeresen megtaláltunk, magyar tartalmakat viszont egyáltalán nem leltünk fel.
Az új kliens másik újítása, hogy lehetővé teszi a médiafájlokba való belehallgatást vagy belenézést már az előtt, hogy a teljesen fájl letöltődött volna, így például egy népszerű  - így sok más felhasználó által seedelt - sorozat epizódját szinte már a letöltés megkezdésekor el lehet kezdeni nézni.
A készítők honlapján publikált GYIK szerint a holland közszolgálati médiával tárgyalásokat folytatnak a helyi műsorok e technológiával történő online terjesztésén, azt azonban még nem tudni, hogy a jogvédő szervezetek miként reagálnak majd a szoftverre. Bár a program nem igényel központi szervert működéséhez, elvileg lekapcsolni is lehetetlen, ám működtetői beazonosítható szervezetek, akiket a filmstúdiók és lemezkiadók jogászai is könnyen be tudnak perelni.

 

Két holland egyetem kutatóinak munkája a Tribler nevű vadonatúj torrentkliens, ami használatának módja alapján leginkább a kétezres évek elején népszerű fájlcserélő hálózatokra hasonlít.


A Tribler nevű torrentkliens működéséhez nem igényel semmilyen központi szervert, sem a letöltéseket vezérlő trackereket, sem pedig olyan webes keresőt, amilyen például a Pirate Bay. A szoftver ugyanis saját keresőfelülettel rendelkezik, ahová a felhasználót érdeklő tartalmak címeit be lehet pötyögni, próbánk során amerikai és brit filmeket, zenei albumokat sikeresen megtaláltunk, magyar tartalmakat viszont egyáltalán nem leltünk fel.


Az új kliens másik újítása, hogy lehetővé teszi a médiafájlokba való belehallgatást vagy belenézést már az előtt, hogy a teljesen fájl letöltődött volna, így például egy népszerű  - így sok más felhasználó által seedelt - sorozat epizódját szinte már a letöltés megkezdésekor el lehet kezdeni nézni. A Channels gombra kattintva a szöveges kereső mellett böngészhető katalógust is átnézhetnek a felhasználók.


A készítők honlapján publikált GYIK szerint a holland közszolgálati médiával tárgyalásokat folytatnak a helyi műsorok e technológiával történő online terjesztésén, azt azonban még nem tudni, hogy a jogvédő szervezetek miként reagálnak majd a szoftverre. Bár a program nem igényel központi szervert működéséhez, elvileg lekapcsolni is lehetetlen, ám működtetői beazonosítható szervezetek, akiket a filmstúdiók és lemezkiadók jogászai is könnyen be tudnak perelni.

A Tribler legújabb verziója egyelőre Windows alá érhető el, de hamarosan a linuxos és maces felhasználók is használatba vehetik.  A programot a TorrentFreak blogon találtuk meg.

3 Tovább

Hány bites a processzorom?

A 64 bit Checker letöltése (68 kilobájt)

 

Míg a Windows XP korában még szinte mindenki 32 bites operációs rendszert használt, a Windows 7 megérkezésével a 64 bites szoftverek is jóval elterjedtebbé váltak az otthonokban. Nem érdemes túl mélyen belemenni a technikai háttérbe, a lényeg: 32 bites operációs rendszerrel 3 gigabájtnál több memóriát nem lehet használni, azaz ha 4 gigabájt ram is van a gépben, a 32 bites rendszer csak 3-at fog kezelni abból. Ahhoz, hogy a 4 gigabájtot, vagy akár több memóriát is használni tudjunk, 64 bites rendszerre van szükség, ez egyaránt létezik a Windows 7-ből vagy például az Ubuntu Linuxból is.

A futtatáshoz azonban arra is szükség van, hogy a PC processzora is támogassa a 64 bites üzemmódot. Az utóbbi években piacra dobott számítógépek döntő többségét már ilyen lapkával szerelik, leszámítva a netbookokat. A fenti programmal azonban minden kétséget kizáróan meggyőződhet arról, hogy a CPU támogatja-e ezt, ezáltal érdemes-e mondjuk extra memóriamodulokat venni a géphez.

Ezt a segédprogramot a Ghacksen találtuk.

2 Tovább

Esős időre esős háttérképet

Innen töltheti le a Weather Desktop Backgroundot (2,6 megabájt, csak Windows 7 alatt működik)

Egyedi miniprogramra bukkantunk az InstantFundas-on: az ingyenes Weather Desktop Background nevű program még telepítést sem igényel, segítségével azt lehet megoldani, hogy háttérképünk mindig az aktuális időjárásnak megfelelő legyen.

A szoftver online adatbázisból kérdezi le az aktuális időjárási információkat, sajnos azonban képeket nem tartalmaz, ezeket a felhasználónak kell manuálisan megadnia neki a Change backgrounds menüpont alatt. Az egyes képek alatt mindig szerepel mindig az adott jellemző (például icq - jeges, rainy - esős), ezekhez passzoló háttérképeket kell letölteni és megadni. Ezt követően már elegendő rápillantani a Windowsra, és rögtön látni fogjuk, hogy zuhog a hó vagy pedig süt a nap.

Aki nem akar a letöltendő képekkel vacakolni, annak a YoWindows nevű programot érdemes választania, ez egy virtuális tájon jeleníti meg mindig az aktuális időjárási viszonyokat.

0 Tovább

Ha letörölte a fotóját: PhotoRec

A TestDisk/PhotoRec letöltése (1,5 megabájt)


A PhotoRec az egyik legjobban bevált ingyenes adatvisszaállító program, amellyel az utóbbi években találkoztunk. A TestDisk nevű partícióvisszaállító alkalmazással együtt lehet letölteni, és kicsomagolását követően a Win mappában lévő photorec_win.exe fájllal indítható el.

 

A mai felhasználókat talán kicsit elrettenti, hogy a program egy olyan szöveges ablakot hoz fel, amelyet legutóbb talán DOS alatt láttunk, pedig felesleges megijedni, nem túl nehéz kezelni. Elsőként azt a meghajtót kell kiválasztani, amelyről adatokat szeretnénk visszaállíttatni, ezt követően a fájlrendszer típusát és hasonló paramétereket kérdez meg a program, ha ezeket nem ismerjük, érdemes csak szimplán Entert nyomni, alapesetben a leggyakoribb beállításokat veszi figyelembe a szoftver. Ezután már csak azt a célmappát kell megadni, amelybe a visszaállított fájlokat szeretnénk másolni, ennek mindenképpen más meghajtón vagy partíción kell lennie. Nevétől eltérően nem csak képfájlok, hanem bármilyen más állomány visszaállítására alkalmas, pozitív tapasztalataink miatt mindenkinek szívből ajánljuk

 

0 Tovább

Remek Need for Speed háttérképek

Need for Speed háttérképek letöltése nagyfelbontásban

 

A HowToGeek.com szerzője tizennégy pazar háttérképet gyűjtött össze, amelyek mindegyike elérhető egy sor különböző felbontásban, akár full-HD-s monitorra való méretben is. A teljes kollekció a linkre kattintva érhető el.

0 Tovább

Amikor elhagytuk a szoftver sorozatszámát...

Innen töltheti le az ingyenes segédprogramot (107 kilobájt)

 

...akkor jöhet jól a LicenseCrawler nevű ingyenes segédprogram, amelynek segítségével a számítógépre feltelepített fizetős szoftverek telepítéséhez használható sorozatszámokat lehet levadászni. Telepíteni nem szükséges, futtatásához viszont adminisztrátori jogosultságot igényel. Túl sok beállításra nincs szükség használatához, egyszerűen el kell indítani, és végig kell pásztáztatni vele a rendszerleíró adatbázist Windows alatt. 

Sajnos a fejlesztő honlapján nem publikálta, hogy mely szoftverek licenceit tudja előbányászni a programot, de például a Windows, az Office és a Nero CD-író program kulcsait elő lehet keresni vele, ha elhagytuk volna ezeket. Ezt a programot az IntoWindows blogon találtuk meg.

0 Tovább

Letölthető a legújabb Chrome böngésző

 

Bár a Google böngészőjének legújabb, 8.0-s verzióját béta kiadásban is bárki használatba vehette, pénteken végre megérkezett a stabil, végleges verzió. A korábbi kiadást használók a program automatikus frissítő funkciójának köszönhetően automatikusan átállhatnak erre, letölteni csak azoknak szükséges, akik még nem használnak Chrome-ot.
Mit tud az új Chrome? Nem csupán számos biztonsági hibáját orvosolták benne az előző kiadásnak, de már saját PDF-olvasót is tartalmaz, az Adobe formátumát használó dokumentumok megnyitásához nem igényel külső szoftvert. A PDF-olvasó modulja ráadásul egy digitális karanténnak tekinthető módban fut, amelynek köszönhetően biztonságosabb, a megnyitott fájlokba ágyazott esetleges kártékony kódok nem tudnak ugyanis nem tudnak így kár tenni a teljes rendszerben.
Ugyancsak ilyen biztonsági feltételek mellett fut az új Chrome-ban a Flash Player is, amelynek összeomlása esetén nem szükséges az egész browsert újraindítani, elegendő magát a plugint lenullázni ilyenkor.
Bár egyelőre még nem érhető el, de a Chrome 8 lesz az első olyan böngésző, amellyel használni lehet majd a Google Web Store szolgáltatását, amelyben ingyenes és fizetős szolgáltatásokat lehet elérni majd.

Innen töltheti le a Google Chrome 8-at (24,4 megabájt, magyar nyelvű)

 

Bár a Google böngészőjének legújabb, 8.0-s verzióját béta kiadásban is bárki használatba vehette, pénteken végre megérkezett a stabil, végleges verzió. A korábbi kiadást használók a program automatikus frissítő funkciójának köszönhetően automatikusan átállhatnak erre, letölteni csak azoknak szükséges, akik még nem használnak Chrome-ot.

Mit tud az új Chrome? Nem csupán számos biztonsági hibáját orvosolták benne az előző kiadásnak, de már saját PDF-olvasót is tartalmaz, az Adobe formátumát használó dokumentumok megnyitásához nem igényel külső szoftvert. A PDF-olvasó modulja ráadásul egy digitális karanténnak tekinthető módban fut, amelynek köszönhetően biztonságosabb, a megnyitott fájlokba ágyazott esetleges kártékony kódok nem tudnak ugyanis nem tudnak így kár tenni a teljes rendszerben. 
Ugyancsak ilyen biztonsági feltételek mellett fut az új Chrome-ban a Flash Player is, amelynek összeomlása esetén nem szükséges az egész browsert újraindítani, elegendő magát a plugint lenullázni ilyenkor.

Bár egyelőre még nem érhető el, de a Chrome 8 lesz az első olyan böngésző, amellyel használni lehet majd a Google Web Store szolgáltatását, amelyben ingyenes és fizetős szolgáltatásokat lehet elérni majd.

0 Tovább

Harry Potter téma Windows 7-hez

Innen töltheti le a Harry Potter és a halál ereklyéi film első részének témacsomagját Windows 7-hez (4,6 megabájt, direkt letöltési link)


Az Into Windows szoftverblogon akadtunk rá a legújabb Harry Potter-mozifilmhez kapcsolódó témacsomagra, amelyet a Microsoft amerikai honlapján publikált, de a fenti linken a hazai netezők is letölthetnek. A Windows 7-hez kiadott gyűjtemény összesen hat darab, automatikusan cserélődő, a főszereplőket - többek közt Hermionét is- ábrázoló háttérképet tartalmaz, melyet a monitor felbontásának megfelelően magától állít be az operációs rendszer a színben passzoló ablakszínekkel.

0 Tovább

Sportközvetítések ingyen - Sport Player

Az online sportközvetítéseket lejátszó program letöltése (4,1 megabájt)

A Ghacks.net-en bukkantunk rá erre az ingyenes programra, amellyel sportközvetítéseket lehet nézni online - díjmentesen. A Sport Playerrel többek közt futball, jéghoki, tenisz, kosárlabda, boksz, baseball és golfmérkőzések közvetítéseit lehet nyomon követni, emellett chatelni is lehetőség van a többi felhasználóval. Első indítását követően az Update ikonra kell kattintani, amely letölti az aktuális és az elkövetkezendő következő mérkőzések listáját, melyeket a mellettük lévő linkre kattintva lehet megtekinteni. A közvetítéseket egy új ablakban nyitja meg a program, és az esetek többségében több stream linkjét is megadja, így ha az egyik szaggatna, érdemes egy másikkal próbálkozni. Sajnos tesztgépünkön, Windows 7 alatt kissé szétcsúszott a szoftver menüje, de ennek ellenére használható volt.

0 Tovább

Ha mégsem akart letörölni egy fájlt: Free Undelete

A törölt fájlokat visszaállító ingyenes program letöltése (930 kilobájt)

A Free Undelete otthoni használatra teljesen ingyenes program, amellyel a véletlenül törölt fájlokat lehet visszaállítani. Ez persze csak akkor lehetséges, ha a háttértáron azoknak a helye még nem lett felülírva egy újabb állománnyal, de ha csak néhány perccel korábban töröltünk egy állományt, ez szinte kizárt, és jó esély van a visszaállításra. Használatának egyetlen feltétele, hogy külön tárhelyre, például külső merevlemezre, pendrive-ra, vagy másodlagos merevlemez-partícióra indítsuk a visszaállítást, ugyanarra a tárhelyre ugyanis nem enged menteni a szoftver, amelyen a törölt fájlt keressük.

0 Tovább

Új verzió a CCleaner rendszertisztító programból

A CCleaner Slim 3.01-es verziójának letöltése (2,8 megabájt, magyar nyelvű)

 

Új verzió jelent meg kedvenc rendszertakarító szoftverünkből, amely a böngésző, videolejátszó, képszerkesztő és más alkalmazások, valamint a Windows feleslegesen helyet foglaló ideiglenes fájljait képes eltávolítani automatikusan. A legújabb kiadás gyorsabban képes kielemezni a digitális szemetet, és támogatja a múlt héten megjelent új Adobe Reader X PDF-nézegető programot, és a Chromium-alapú böngészők után is ki tud takarítani. Használatát követően kevesebb alkalommal igényli a PC újraindítását a korábbi kiadásoknál, egyéb újdonságairól a készítők blogján lehet olvasni.

0 Tovább

Torrentkliens a szürke zónából: zButterfly

A zButterfly torrentkliens letöltése (11,7 megabájt)

A legalitás határán egyensúlyoznak a zButterfly nevű letöltőkliens készítői, a program ugyanis nyilvános torrentkeresők használatával közvetlenül képes felkínálni filmek letöltését. A program kezelőfelületét összekötötték filmes adatbázisokkal, így kiválasztott - többségükben idegennyelvű - alkotások DVD-borítóit, posztereit is meg lehet nézni a szereposztással és a film által elnyert díjakkal egyetemben.

0 Tovább

DAPlayer - a legújabb ingyenes médialejátszó

Innen töltheti le a DAPlayert (11,9 megabájt)

Megérkezett a legújabb szuper médialejátszó: a DAPlayer a VLC-hez hasonlóan beépített dekóderekkel rendelkezik (320-féle video, és 120-féle audiokodeket tartalmaz), így különálló kodekcsomagok telepítése nélkül képes lejátszani hang- és videofájlokat, illetve DVD-, és Blu-ray-lemezeket is. Az ingyenes alkalmazás komoly előnye, hogy alapból képes bármilyen régiókódú - például Amerikából vagy Ázsiából rendelt - lemezt lejátszani anélkül, hogy a felhasználónak különböző segédprogramokat kellene bevetnie ehhez.


A programot kifejezetten úgy optimalizálták, hogy a lehető legkisebb legyen az erőforrásigénye, próbáink során elég fürgén töltötte be, és játszotta le a HD-felbontású filmeket is, kezelőfelülete pedig tetszetős, így mindenkinek ajánljuk kipróbálását.

2 Tovább

Windows Phone 7 nyomkodás 11 percben

Windows Phone 7 - akarom! Hiányos, mint egy átlagos kémiadolgozat, de nagyon ígéretes, úgy a 3.2 környékén ajánlanám vételre. Geritwo amúgy végignyomkodta a Windows Phone 7-et a kamera előtt, aztán még cikket is írtunk róla.

0 Tovább
123
»

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek