A papírra, kézzel írott vények készítése lassú, és nem garantálja, hogy tökéletesen olvasható receptek szülessenek, ezért kezdett mobil szoftvert fejleszteni Liam Davis-Mead, aki szerint a vények negyven százaléka tartalmaz hibás információt. A betegek rossz adagolási utasítással kaphatják meg a gyógyszereiket, összekapcsolódó mellékhatások miatt együtt nem szedhető szerekhez juthatnak hozzá és így tovább. A hiba oka egyszerű, a gyógyszerészek nem tudják kiolvasni az orvosok kézírását.

Davis-Mead Scriptpad névre hallgató, iOS-en futó szoftvere ezt a bizonytalansági tényezőt veszi ki a folyamatból. Az orvos csak a szer nevét gépeli be, és a program már fel is ajánlja a szóba jöhető adagolási lehetőséget. Az összes információt az Apple hordozható eszközök képernyőin felbukkanó menükből válogatja ki az orvos. A szoftver ráadásul tárolni tudja a betegek adatait is, így nem kell minden egyes alkalommal beírni azokat.

A folyamat végén nem a vény nyomtatása áll, hanem a recept mobilnetes elküldése. A beteg megmondhatja a doktornak, hogy hol váltaná ki a gyógyszereit, és az adatok abba a patikába érkeznek meg, papírokkal így nem is kell vesződni.