Végre jól használható a Google Maps, nosztalgiázhatunk a Prince of Persiával, és szerencsére nem lett giccses a hivatalos Micimackó app sem. Heti iOS top hármas válogatás.

Google Maps

Letöltés innen

Az iOS-re eddig csak iPhone-os verziója volt a Google térképének, a héten megjelent új verzió végre az iPaden is normálisan, teljes képernyős méretben, nagyfelbontásban működik. A 2.0-s verzió a megújult webes felülethez hasonlóan kezelhető, sokkal letisztultabb lett a menürendszere, és egyelőre béta verzióban, de már beépítve tartalmazza a navigációs funkciót is. Az új verzióban sokkal egyértelműbb lett a Street View használata is: a kicsi emberke helyett hosszan rá kell bökni egy térképfelületre, és a felnyíló kicsi ablakban lehet elérni többek közt a panorámaképes funkciót is. A 2.0-s kiadásban a helyek felfedezése is sokkal egyszerűbbé vált.

Winnie-the-Pooh / Micimackó

Letöltés innen

Félve nyomtuk meg a telepítés gombját A.A. Milne 1926-ban papírra vetett mesekönyvének appváltozatának adatlapján. Szerencsére a Micimackó eredeti változatának hivatalos kiadója, az Egmont cég nem esett túlzásokba a könyv digitális változatának kidolgozásakor: a végeredmény nem lett sem giccses, sem pedig ostoba. Az angol nyelvű hangoskönyvként hallgatható, illetve narráció nélkül is olvasható digitális kötet illusztrációinak alapjául E. H. Shepard eredeti rajzai szolgálnak. Ezeket csak minimális effektusokkal tették interaktívvá: az első oldalon például Micimackóra bökve hümmög és izeg-mozog a fatörzsön ülve, előtte pedig pattog a tűz. A folytatásban is csak minimális mozdulatokat tesznek a karakterek, így szerintünk a művészi érték nem sérült, de a kötet így jobban megfelel a mai gyerekek elvárásainak.  Az egyes fejezetek sorra jelennek meg a kötetből, melyek közül csak az első ingyenes, a már megjelent folytatásokat 2,7 euróért, vagyis 800 forintért mérik, csakúgy, mint a Shapard eredeti vázlatainak digitalizált kópiáit, a művészek önéletrajzait és egyéb információkat tartalmazó háttéranyagok.


Prince of Persia Retro


Letöltés innen

A Ubisoft ingyenesen elérhetővé tette a klasszikus PC-s játék grafikailag kissé feltuningolt, de hangulatában teljes egészében az eredetijével azonos változatát. A táblagépes verzió esetében jól sikerült megoldani az irányítást, a bal kéznél lévő virtuális gombokkal lehet jobbra-balra szaladni, a jobbnál lévőkkel pedig ugrani, guggolni, illetve mászni és lassan, pontosan lépkedni.  Ennek köszönhetően az élmény ugyanolyna, mint az 1989-es első részben, a grafikát pedig csak pont annyira újították fel, hogy a túlságosan kis felbontás miatt a mai fejlett tableteken ne legyen vállalhatatlanul csúnya a játék. Bárcsak minden konverzió ilyen jól sikerülne!