Coast by Opera


Az app letöltése

A norvég Opera böngésző fejlesztőinek munkája a kizárólag iPadre készült Coast, amely szerintük lepipálja a beépített Safarit is, bár ez nem is akkora kihívás. A Coast egyediségét az adja, hogy teljes képernyős nézetet használ, hogy a lehető legnagyobb hasznos felületet biztosítsa a böngészéshez. Megnyitható vele a YouTube vagy a Vimeo és a Videa is gond nélkül. Az előző oldalra visszalépéshez elég balról jobbra elhúzni az ujjunkat a képernyőn, a kijelző aljáról pedig a kedvenc oldalak és az aktuálisan megnyitott honlapok listáját lehet elérni.

Where’s my Water 2

Az app letöltése

Elődjével ellentétben már nem fizetős appként, hanem freemium üzleti modellben jelent meg az Angry Birds mellett a második legkedveltebb ügyességi, logikai játék folytatása. Ez azt jelenti, hogy a száz pálya mellé fizetős extraként különböző könnyítéseket, segítséget lehet vásárolni valódi pénzért. Ha nem szeretnénk, hogy a gyerek vagyonokat költsön erre, az iOS beállításai között a szülői felügyelettel le lehet kódolni a vásárlás lehetőségét. Kellő kitartással elvileg a játék teljes egészében végigjátszható ingyen  is, de a játszással töltött idő alatt egy "energiacsík" folyamatosan csökken, amit extra teljesítménnyel vagy készpénzzel lehet feltölteni: az átlagjátékos valószínűleg rászorul majd az utóbbira.

Az új pályák mellett a játékban új játékmód, a Duck Rush is helyet kapott, ebben a folyamatosan  mozgó képernyőn kell gyorsan a megfelelő irányba utat ásni a lefele ömlő víztömeg számára úgy, hogy lehetőleg minden elérhető bónusz az útjába essen. Az új részben már a facebookos ismerősökkel is össze lehet mérni a tudásunkat egy-egy pálya teljesítésének színvonala alapján.


FTS 14

Az app letöltése

Új verzió készült az egyik legnépszerűbb táblagépes fociszimulátorból. Az FTS 14-et meglepően jól lehet irányítani az érintőképernyőn lévő virtuális vezérlőkkel, és gyakorlómódot is beépítettek a játékba a szükséges reflexek betanulásához. Egy kétkezes és egy egyérintéses mód is kiválasztható. A játékban 180 csapat kapott helyet, akiknek az új részben a játékos akár a menedzsere is lehet, ha maga a játék kevésbé érdekli: akár a magyar csapat összeállítását és stratégiáját is testre lehet szabni a győzelemért. Ez a játék is freemium modellt használ, összes funkcióját a fizetős VIP mód megvásárlásával lehet elérni.