IPadjére költöznek a legszuperebb autók, Super Marióék a városban garázdálkodnak, az iPhone pedig kiszámolja a jattot is.

Super Brothers

Az app az iTuneson

Túl béna volt a Super Mario a kék felhők és várkastélyok között játszódó történetével? Az Adidas által szponzorált, ezáltal virtuális cipő-, és ruhaboltokkal alaposan teleszórt játékban két hotdogra éhes testvérrel kell a városi pályák végére jutni. A hangeffektusok és a grafikai elemek mind-mind a Super Mario hangulatát idézik, fel lehet venni benne testnövelő gombát is, de elég sok új elemmel is találkozhatunk - ilyenek például a lejtők, a szörnyek, illetve a néhány lépés után megsemmisülő felhődarabkák.


Tip Grabber

Az app az iTuneson

Nem megy a matek, túl nehéz kiszámolni, ki mennyit fizet az étteremben vagy bárban? Ilyen helyzetekben segít a 270 forintba kerülő app. Bár eredetileg amerikai felhasználóknak szánták, képes a magyar éttermi számlákat is feldolgozni, csak a forint helyett jelez tévesen dollárösszeget. Ehhez csak le kell fotózni a számlán a tételeket és a végösszeget, és rákattintani a feldolgozás gombjára. Sajnos az app elég lassan végzi a szövegfelismerést, de cserébe elég hatékony, végszükség esetén pedig manuálisan is be lehet pötyögni a végösszeget. A fogyasztó személyek száma, és a borravaló nagyságának megadását követően kiszámolja, kinek mennyit kell fizetnie - ezáltal csak akkor lehet jól használni, ha a baráti társaság fogyasztása legalább megközelítőleg hasonló volt.

Road Inc. - Legendary Cars

Az app az iTuneson

A múlt héten az emberi test működését bemutató klassz oktatóprogramot találtunk, e heti ajánlatunk a legendás sportautók világába kalauzolja el az iPad használóját. Az e sorok írásakor akciósan ingyen is elérhető appban ötven különböző autóklasszis mindenre kiterjedő ismertetője érhető el a virtuális szalonban való körbenézéstől az archív fotókig és pontos műszaki adatokig. Alapból a program a Ferrari 250 GTO adatbázisát tartalmazza, de akár a Ford GT, a néhány évvel ezelőtti Bugatti Veyron, vagy a nyolcvanas évek Ferrari Testarossájának aktáit is letöltheti. Próbánk során a letöltés egy gyors netkapcsolaton sem volt fürge, és többször megszakadt, vélhetően az ingyenes verzióra rákattanó felhasználók által generált extra forgalom miatt. Pár nap múlva érdemes elővenni ezt az angol nyelvű appot bárkinek, akit kicsit is érdekelnek az autók.