Készítsünk saját Transformert, ugráljunk a japánok tévémacijával, a gyereket pedig a Mese.tv szórakoztatja.

Domo Jump

Az app oldala

Nem eredeti ötleten alapul, de gyerek és felnőtt számára is élvezetes játék a Domo Jump. Ennek főszereplője civilben a japán közszolgálati tévé kabalafigurájaként dolgozik. A folyamatosan ugráló Domóval a képernyőn megjelenő platformokon kell minél több bónusz felvételével feljebb jutni. Az ugrálás ritmusát a gép szabályozza, a játékos az iPhone vagy iPad megfelelő irányba döntésével tudja a megfelelő irányba dönteni a figurát. A lényeg, hogy Domo semmiképp ne zuhanjon a mélybe.


Mese.tv

Az app oldala

Sokat kell várakozni valahol? Apa kölcsönadja az iPhone-ját vagy az iPadet? Ha igen, akkor a gyerek nagy hasznát veheti a Mese.tv friss iOS-es alkalmazásának. Az appot sajnos alapvetően iPhone-ra tervezték, bár a képernyőnagyítással iPaden is használni lehet, és a videók ekkor sem néznek ki csúnyán, egyedül az alul és felül megjelenő csík zavaró. A kategóriákba sorolt, streamként elérhető műsorok megnyitásán túl az app nem tud semmit, sajnos ideiglenes offline mentést sem tesz lehetővé.




Transformers Construct-bots

Az app oldala

A Hasbro ingyenes appot adott ki a Construct-bots márkanevű Transformer játékrobotjaihoz. Az év elején bemutatott robotok sajátossága, hogy alkotóelemeik cserélhetők, így a járművé alakuló gépembereket a legkülönbözőbb eszközökkel és fegyverekkel lehet felszerelni. Erre van mód az appban is: a csontvázszerűen lecsupaszított vázra a játékos applikálhatja rá a neki szimpatikus fejet, lábat, de ha kedve tartja, akár egy lézerfegyvert pattinthat a robot nyakára, kerekeket a vádlijára a rendelkezésre álló 200 ezer virtuális érméből.


A kész robotok vicces mozdulatokat produkálnak, még táncoltatni is lehet őket, a virtuális gépekről pedig képernyőmentéseket lehet küldeni a Facebookra.  A robotokat egymás elleni harcba is lehet küldeni, ami azonban sajnos elég béna, a küzdelmet ugyanis nem lehet végignézni, csak egy tipizált animációt játszik le a játék, a végén pedig közli, ki a győztes. A megnyert pontokból tovább lehet fejleszteni a saját robotot, így ennek ellenére pár óráig biztosan ellesz vele a gyerek, ha már unja a legót.