Előre és hátra fotózó app, a legjobb művészeti puzzle, és egy tengeri mentős játék a heti top 3-ban.

Frontback

Az app oldala

Jó lenne egy közös fotó a haverokkal, de nincs, aki elkészítse? Ilyen helyzetben jön jól a Frontback! Ezzel az appal az iPhone előlapi és hátlapi kamerájával is lehet fotózni. A két fotót egymás után kell készíteni, így a telefon tulajdonosának nem szükséges két irányban való fotózásra összpontosítania. A kész duplafotót utána meg lehet osztani a Facebookon és Twitteren is. Bár az appot iPhone-ra optimalizálták, iPaden is futtatni lehet a kisebb felbontást felnagyítva.

Marine Missions

Az app oldala

A gyerekek imádják a tableteket, nem véletlen, hogy a National Geographic Kids is készített számukra egy klassz játékot. Az amerikai app angol nyelven kommunikál, ezért a szülői segítség nem árt hozzá. Néhány perc után a használat könnyen elsajátítható. Egy jetpacket viselő mókás rákkal kell a világ különböző pontjaira hajózni, hogy ott  szennyezéseket szüntessünk meg, vagy természeti jelenségeken alapuló missziókat hajtsunk végre - eközben az óceánok neveit is könnyen meg lehet tanulni.  A természetes vizek megtisztítása az ujjakkal történik, egyszerűen rá kell bökni a szemétre, az olajfoltot pedig hosszan kell dörzsölni, végül az iPad rázásával kell kiüríteni a szemeteskukát. Más missziókban például szörfözni kell, vagy egy örvényből kihalászni a felszerelést, és vicces tengeri lényeket is össze lehet rakni a játékban. Pont annyira egyszerű, hogy egy kisgyerek imádja.

Artistico

Az app oldala

Azt valószínűleg nem lehet elmondani, hogy az átlagmagyar a festészet hatalmas rajongója. Ez a játék azonban a művészet iránt a legkevésbé sem fogékony embernek is kedvére való. Az Artisticóban világhírű festményeket kell összerakni egy fakó vázlaton a megfelelő helyezett darabkákkal. Kapásból Vincent Van Gogh Csillagos éj című festményével indít a játék, amelynek eredetije egyébként a New York-i Modern Művészetek mÚzeumában van kiállítva, és több mint százmillió dollárt ér. A játékhoz ingyenesen a "Modern művészet gyökerei" című modul érhető el, nyolc festménnyel, az egyéb korok festészetét feldolgozó extra csomagokért néhány dollárt kérnek el. Minden egyes festményről és azok festőiről is háttérinformációkat és érdekességeket lehet olvasni (angolul) a következő kirakós indítása előtt. Ez az app kifejezetten tabletre való, csak egy ilyen eszközön lehet jól játszani vele.