A hét legjobb androidos appjai

A vezetni tanulás kínjait felidéző parkolásszimulátor, egyre jobbá váló Google Maps és a keresőóriás saját könyvolvasó programja a hét legjobb androidos appjai közt.

Google Play Books

Az Androidot futtató eszközökön a héten újdonságként jelent meg a Google Play Books nevű program. Ez a Google saját könyvmegjelenítője, olyasmi, mint a Kindle for Android. A szoftver kiadásával egy időben tucatnyinál is több országban vált elérhetővé a cég e-könyvesboltja. Az árak magasabbak, mint a konkurens boltokban, de rendkívül sok ingyenes klaszikust lehet megtalálni. A program ráadásul tud robothangon felolvasni, a földrajzi helyeket is ki tudja emelve, így egy tappintással megnézhetjük térképen vagy wikipédián, hogy hol is járnak a hősök. A Google könyvtárba egyszerűen fel lehet tölteni a más forrásból származó könyveket, ám ezeken nem sikerült beüzemelni az extra funkciókat.

Google Maps

Az Android egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon jó térkép van rá. A Google Maps legújabb frissítése a Térkép új dizájnját hozza el a appba. Az utcák, terek ábrázolása térképszerűbb lett, jobban érezni, hogy az egyes utak mekkorák a valóságban. A sugárutak valóban sugárútnak tűnnek, és a sikátorokról is elsőre látni a kép alapján, hogy milyen szélesek. Az app remek útvonaltervező képességekkel rendelkezik, ráadásul ez a verzió már a bicikliseknek is segít tájékozódni.

Dr. Driving

A fővárosi autóvezetés legrémisztőbb részét, a parkolást teszi feladattá ez az alkalmazás. A játékban az egyik hüvelykujjunk az kormányon, a másik a gázon és a féken van, így kell minél pontosabban vezetni egy túlérzéken Maruti jellegű kiskocsit a városban. Ha elég jó sofőrré válunk, vehetünk nagyobb autókat, ám ehhez számos nehéz kanyart kell bevenni. A játék nem tolerálja a hibákat, a legkisebb koccanás után is kiveszi a kezünkből a kormányt, és nézhetjük, ahogy a sofőrünk egy rendőrnő előtt magyarázkodik.Trafikok mindenek felett

A fentieken kívül a androidosok ezen a héten még a különböző trafikkereső appokat telepítették vadul a készülékeikre. A toplistában megtalálható cigikeresőket és néhány rejtőzködő, de jó appot korábbi cikkünkben teszteltünk.

0 Tovább

Gyönyörű műholdképes témacsomag Windows 7-hez

Szinte megunhatatlan Windows 7-es témacsomagra bukkantunk az Instant Fundason: a Microsoft honlapjáról lehet letölteni a Bing Maps Aerial Images nevű gyűjteményt, ami látványos műholdképeket varázsol a Windows hátterébe. A szokásos hátterekkel ellentétben ezt a csomagot úgy készítették el, hogy frissíteni is képes magát egy RSS-hírcsoporton keresztül, így mindig új felvételeket helyez a monitorra.

0 Tovább

Látványos Mortal Kombat-témacsomag Windows 7-hez

Nemrég jelent meg a Mortal Kombat legújabb, látványos grafikájú része, a VikiTech oldaláról a játékhoz kapcsolódó pazar háttérképeket és ikonokat tartalmazó ingyen témacsomagot lehet letölteni.


A témacsomag több mint húsz hátteret tartalmaz, ezenkívül a legfontosabb rendszerikonokat Scorpiont helyezi el.

2 Tovább

Újabb szuper háttérképek

A Windows Guideson hetente közölnek háttérkép-válogatást: ezekről józan ésszel azt gondolná az ember, hogy már nagyon elcsépeltek, unalmasak. Pedig nem, mindig van valamilyen klassz új háttér közöttük. Itt lehet átböngészni az aktuális kínálatot.

0 Tovább

Klassz Mátrix-háttérképek az évfordulóra

A HowToGeek hívta fel a figyelmünket egy jelentős évfordulóra: a Mátrix film első része pontosan 12 évvel ezelőtt került a mozikba. A felejthető második, és a rémes harmadik rész ellenére annyi nosztalgiát megérdemel a Wachowski-fivérek alkotása, hogy klassz háttérképekkel tisztelegjünk előtte.

0 Tovább

Letölthető a Windows 8 háttérképe

A Windows 8 ugyan még csak korai tesztfázisban létezik, a ZDNettől le lehet tölteni azt a háttérképet, amely ebből származik. A készülő Windows 8-at egyelőre csak a Microsoft gyártópartnerei tesztelhetik, széles körben még nem hozzáférhető, mivel korántsem előrehaladott állapotú a fejlesztése.

0 Tovább

Remek videojátékos háttérképek

 

A Windows Guides gyűjeményében remek háttérképek sorakoznak, melyek mindegyike videojátékokhoz kapcsolódik.  Super Mario, Sonic, Donkey Kong, a GTA és társaik ezen a linken.

1 Tovább

Ahol mindent megtudhat a Street View-ról

Megújította a Google Street View szolgáltatásának honlapját: az oldalon mindent meg lehet tudni arról, hogyan készülnek az utcai panorámaképek, ezek rögzítését milyen járművekkel végzik: az autók mellett például triciklit és hójárót is bevetnek már, míg a múzeumok belsejét egy tologatható kiskocsival veszik fel.

Az angol nyelvű szájton lévő térképen azt is meg lehet nézni, mely településekről készültek már panorámák, a kamerás kocsik épp mely területet rögzítik, és azt is megmutatják, hol lehet jelezni, ha problémánk akad egy-egy felvétellel. A Gallery szekcióban a világ legérdekesebb pontjain nézhetnek szét a felhasználók.

0 Tovább

Giccses Valentin-napi háttérképek

 

Ilyeneket tényleg van ember, aki valóban telepít? Nekünk végülis mindegy, a Windows 7-et használók számára van két ingyen letölthető témacsomagunk: az egyiket a Microsoft honlapjáról, a másikat az IntoWindows.com-ról lehet letölteni. (Ezen a szájton még giccsesebbeket találtunk.) Jó szórakozást kívánunk!

(Azt viszont be kell ismernünk, hogy a Map Your Valentine viszont tényleg klassz!)

 

0 Tovább

Bejárhatja Dubajt a VideoStreetView-val

 

 

Egy svájci cég működteti a VideoStreetView.com címen elérhető szájtot, amelynek semmi köze a Google-hoz. Ennek a társaságnak az utcák virtuális bejárását biztosító szolgáltatása abban tér el a keresőcégétől, hogy nem álló, hanem mozgóképes panorámákat alkalmaz: ez olyan mintha filmet néznénk, de közben lehetőség van 360 fokban szétnézni bármely irányba az egérrel.
Természetesen ez csak kompromisszumok alkalmazásával érhető el, a képminőség gyengébb a Google Street View-jánál, de kipróbálni még így is érdemes. A VideoStreetView szolgáltatás lefedettsége meglehetősen különös: a társaság közlése szerint 14 ezer kilométernyi utat rögzítettek benne svájci településeken, emellett Dubaj, Saigon, és a Kambodzsában lévő Phnompen város egyes utcáit lehet megtekinteni benne.

Egy svájci cég működteti a VideoStreetView.com címen elérhető szájtot, amelynek semmi köze a Google-hoz. Ennek a társaságnak az utcák virtuális bejárását biztosító szolgáltatása abban tér el a keresőcégétől, hogy nem álló, hanem mozgóképes panorámákat alkalmaz: ez olyan mintha filmet néznénk, de közben lehetőség van 360 fokban szétnézni bármely irányba az egérrel.

Természetesen ez csak kompromisszumok alkalmazásával érhető el, a képminőség gyengébb a Google Street View-jánál, de kipróbálni még így is érdemes. A VideoStreetView szolgáltatás lefedettsége meglehetősen különös: a társaság közlése szerint 14 ezer kilométernyi utat rögzítettek benne svájci településeken, emellett Dubaj, Saigon, és a Kambodzsában lévő Phnompen város egyes utcáit lehet megtekinteni benne.

0 Tovább

Szól a Google Föld, ha frissültek felvételei

Érdekes új szolgáltatása a Google virtuális földgömbjének a Follow Your World, amely lehetővé teszi, hogy azonnal értesüljünk arról, ha az általunk a Térképen bejelölt pontot lefedő műholdképes adatbázis frissül. A honlapon egyenként be kell jelölni és el kell menteni ezeket a pontokat, ezt követően a szájt automatikusan küld majd egy e-mailt, ha a műholdképes adatbázis frissült. Ha valaki gyakran nézegeti saját lakását vagy lakhelyének utcáit virtuálisan, az szeretni fogja ezt a szolgáltatást is.


A Google Térkép és Föld képadatbázisainak január végi frissítéseiről ezen az oldalon is lehet részletesen olvasni, a szolgáltatás üzemeltetőinek bejegyzése szerint Magyarország területéről készült felvételekből is kerültek fel újak a rendszerbe.

0 Tovább

Különleges háttérképek ingyen

Szuper háttérképek ingyen a Desktopography-n


A MakeUseOf.com-on akadtunk rá egy remek háttérkép-lelőhelyre: a Desktopography-n rengeteg különleges, kifejezetten a számítógépes monitorok felbontásában elérhető háttérképet lehet elérni. Az oldalon a készítésük éve alapján lehet elérni a képeket, 2006-tól érdemes átböngészni a kínálatot, mivel akkortól nagyon látványos, többségükben digitálisan manipulált felvételek tucatjait érhetjük el.

0 Tovább

Nem giccses háttérkép szilveszterre

Az IntoWindowson ajánlották figyelmünkbe a Windows 7-hez kiadott legújabb, tűzijátékos témacsomagot, amely azonban csak akkor érhető el, ha az oldalon angol nyelvre váltunk. A Fireworks theme-ben összesen 13 darab, nagyon szépen kivitelezett tűzijátékfotót találhatunk akár full-HD-s monitorokra is elegendő felbontásban. Ezúttal közvetlen letöltési linket adunk, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Innen lehet letölteni.

 

Bónusz: letölthető 2011-es háttérképek a Nirmaltv blogon.

0 Tovább

Karácsonyi témák Windows 7-hez

Karácsonyi témák letöltése Windows 7-hez a MintyWhite.com-ról


Nyakunkon a karácsony, már csak tizenegy napot kell aludni. Ha valakinek nem lenne elég ünnepi a hangulata, megpróbálkozhat ezekkel Windows-témával, hátha megszállja lelkét az ünnepi szelleme. A MintyWhite oldaláról öt különböző csomagot lehet letölteni ingyen, amely a Windows kinézetét szabja át. Ha havas tájakra, karácsonyfákra vágyik, ide kattintson!

0 Tovább

Nézze meg az internet térképét!

Ide kattintva érheti el a BBC full-extrás internettérképét

Remek fejlesztéssel rukkolt elő a BBC online részlege: egy olyan interaktív világtérképet készítettek el, amelyen az internet fejlődését lehet nyomon követni statisztikai adatokra támaszkodva. A térkép alatti idővonalon a hálózat felhasználóinak számának növekedését lehet nyomon követni nagyon látványos módon 1998-tól. Ekkoriban a statisztikák szerint 400 ezer magyar felhasználó érte el a netet, ami a teljes népesség mindössze 3,89 százalékát tette ki.

Öt évvel később már közel 2,2 millió netező volt itthon, ami már 21,6 százalékos részesedést jelent, 2009-re pedig a penetráció 6,2 millió főre, 61 százalék körülire emelkedett az ITU számai szerint.


Észak-Amerikában már 12 évvel ezelőtt is sokan érték el a világhálót - olvasható le a térképről, az évek közt repülve a leglátványosabb gyarapodást 1999-2000 tájékán Nyugat-Európában, egy-két évvel később Közép-Európában lehet tapasztalni, míg Oroszország esetében egészen 2005-ig kell tekerni az időgépet a látványos számokig, s nagyjából India és Kína esetében is ezidőtájt tapasztalható komolyabb növekedés. Érdemes megszemlélni az egyes térségeket összekötő optikai szálak számának látványos bővülését is a térképen.

1 Tovább

Remek Need for Speed háttérképek

Need for Speed háttérképek letöltése nagyfelbontásban

 

A HowToGeek.com szerzője tizennégy pazar háttérképet gyűjtött össze, amelyek mindegyike elérhető egy sor különböző felbontásban, akár full-HD-s monitorra való méretben is. A teljes kollekció a linkre kattintva érhető el.

0 Tovább

Harry Potter téma Windows 7-hez

Innen töltheti le a Harry Potter és a halál ereklyéi film első részének témacsomagját Windows 7-hez (4,6 megabájt, direkt letöltési link)


Az Into Windows szoftverblogon akadtunk rá a legújabb Harry Potter-mozifilmhez kapcsolódó témacsomagra, amelyet a Microsoft amerikai honlapján publikált, de a fenti linken a hazai netezők is letölthetnek. A Windows 7-hez kiadott gyűjtemény összesen hat darab, automatikusan cserélődő, a főszereplőket - többek közt Hermionét is- ábrázoló háttérképet tartalmaz, melyet a monitor felbontásának megfelelően magától állít be az operációs rendszer a színben passzoló ablakszínekkel.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek