Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Baltás zsaruval játszhatunk a Munchkinban is

Csodák pedig vannak: a Steve Jackson Games ma jelentette be, hogy a számtalan kiegészítővel rendelkező Muchkin kártyajáték következő verziója az Axe Cop képregényen fog alapulni. Várhatóan ez lesz a tökéletesen őrült partijáték, a szent grál, amit át Bang!-ezett és Igenis, Sötét Nagyurazott éjszakákon kerestünk eddig.

A mix azért lehet tökéletes, mert az alapanyag teljesen őrült. Az Axe Cop egy olyan webes képregény, aminek a sztoriját egy ötéves kissrác, Malachai Nicolle, írja, a 29 éves testvére Ethan pedig rajzolja. Egyszarvú bébik, cápanindzsák, óriás robotok, szottyos ufók, dinó katonák és persze Axe Cop, a fejszét lóbáló rendőr népesíti be a világát. A fordulatok olyanok, amik csakis egy gyerek fejében játszódhatnak le. Körbeírás helyett belinkelem még egyszer, úgyis négynapos ünnep jön.

Idiótaságért a Munchkinnak sem kell a szomszédba mennie. A kártyajáték egy alaposan kifilézett szerepjátékszerű rendszeren alapul: a játékos első szintűként kezd, ha megöl egy szörnyet, szintet lép, cél a tizedik szint. A játék veszélyét nem a szörnyek jelentik, a felszedhető felszerelés többnyire segít diadalmaskodni felettük, hanem a többi játékos, akiket korábban a barátainknak hittünk. Mivel mindenki a tizedik szint felé tör, és csak egy játékos nyerhet, ezért a Munchkin a tiszavirág életű szövetségek és a különösen aljas hátbaszúrások játéka. Igen szórakoztató.

A játékból jelent már meg űr témájú, Chtulhu-s szörnyes, vadnyugati, kémes, vámpíros és több paklinyi fantasy kiegészítő. Logikus folytatás az Axe Cop-os, amiben aztán tényleg mindenből van egy kicsi.

0 Tovább

Catan telepesei legóból

Valahol logikus, hogy a huszadik század egyik legnépszerűbb építőjátéka, a Lego, és a társasjáték forradalmat kiváltó Catan telepesei találkozzon. A fenti Catan játéktáblát a vancouveri szoftvermérnökként dolgozó Michael rakta össze az S3RD tervezőprogramban. Ha elégedett lesz az eredménnyel, akkor meg is építi a társasjátékot, mi pedig reménykedhetünk abban, hogy egy építési leírást letölthetővé tesz, hogy a hazai legórajongók is felépíthessék a saját Catanjaikat.

0 Tovább

Nyerj Lego társasjátékot

Nálunk járt tesztre az Activity-t és a legózást vegyítő Creationary társasjáték, és ennek alkalmából négy darab Magikus című Lego-társast sorsolunk ki. A nyereményjátékban való részvételhez a következő egyszerű kérdést kell megválaszolni: a játékgyártást 1932-ben elkezdő Ole Kirk Christiansen mikor adta cégének a Lego nevet? A leveleket a nyeremenyjatek@techbazis.hu címre várjuk.

 

Fotó: Szabó Balázs, [origo]

0 Tovább

Dohányzóasztal beépített Catannal

 

Amióta először alkalmam nyílt megtapogatni a Microsoft érintőképernyős dohányzóasztalát, a Surface-t, azóta érzem, hogy ezt a hardvert Catan telepeseire tervezték. Kártyajátékokhoz talán túlzás - bár egy Race for the Galaxy meccset biztos felgyorsítana - az apró darabokból összerakott játéktérrel rendelkező Catanhoz viszont áldás lehet a projektoros asztal.

 

A rossz hír, hogy Suface-t nem vehet akárki, ráadásul a szoftver is fejlesztési fázisban van még. Az Origins Game Fairen fogják bemutatni valamikor a hét végén Colombusban.

 

A CNet azzal vigasztalja a játékosokat, hogy készül a Catan iPad verziója is, nem mintha jó ötletnek tűnne apró érintőkijelzőn társasjátékozni a haverokkal. Akkor már inkább az Xbox 360-as tévére adaptált verzió tűnik nyerőnek, vagy egy jóó naagy asztal.

 

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek