Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrjítő szókereső Androidra

Megdöbbentően kevés magyar játék van a Google Play alkalmazásboltban. Különös öröm volt ezért rátalálni a Szókereső nevű egyszerű puzzle játékra. A program gombnyomásra újabb 3*3-as, 4*4-es és 5*5-ös betűrácsokat generál, amiből a játékosnak kell kimazsolázni a szavakat. Egyenesen és átlósan is ér lépni és kanyarodni sem tilos. Ez valójában nem könnyítés, mert soha nem lehet tudni, hogy egy szó merre folytatódik.

A Szókeresőnek van egy és többjátékos módja is. Az egyjátékos módban csak az idő az ember ellenfele, többjátékos módban az a feladat, hogy azonos betűmátrixból több szót nyerjünk ki. A játék mindig írja segítőkészen, hogy szerinte hány szót rejt a tábla, de szinte lehetetlen mindet megtalálni. Eleve ki hiszi el, hogy egy háromszor három betűs kockában elfér huszonhat szó. Többjátékos módban a többieket kell megelőzni legalább egy rövidke, hárombetűs szóval.

A program nem mindig fogadja el a ragozott alakokat. És míg a Scrabble társasjátéknál lehet vitatkozni a többiekkel, hogy "de az egy szó, isten engem úgy segéljen", a Szókirakó esetében maximum a képernyővel lehet veszekedni. A játszma végén azonban van lehetőség a szólista javítására, és a játék írójának is el lehet küldeni a javaslatokat.

A játék egyaránt jól működik táblagépen és egyszerű okostelefonon is. A tablet annyival jobb, hogy több hely van a képernyőjén becsiszatolni a szavakat.

A játékot egy Samsung Galaxy Note 10.1 táblagépen teszteltük.

1 Tovább

Puzzle Agent: az elnök fejtörőfejtői

Egy rendes titkosszolgálat figyelmét semmi sem kerüli el. Vannak aktáik az ufókról, gabonakörökről, baráti és ellenséges kormányokról, terroristákról, kódokról, és természetesen az állampolgárokat idegesítő megfejthetetlen fejtörőkről és keresztrejtvényekről. Míg a legtöbb videojátékban a felsorolás elején található problémákkal kell megbirkóznia a gamernek, a Puzzle Agentben a fejtörők világában merülhet el a játékos.

 

 

A történet szerint egy világ szélén levő kisvárosba kell utaznia az ügynöknek, hogy megfejtse, miért állt meg a helyi radírgyárban a termelés. A kérdés nem apróság, az Egyesült Államok elnöke is scogginsi radírokat használ. Tethers ügynök megérkezése után hamarosan elszabadul az őrültek háza, vörössipkás gnómok tűnnek fel a város minden pontján, és egyre több fejtörő bukkan fel az utcákon.

 

 

A fejtörők megfejtése után többfajta értékelést is kap a játékos. Először egy csinos animáció során kiszámolja a program, hogy hány dollárjába került az FBI ügynök az adófizetőknek, majd a felhasznált segítségek, rossz tippek és a rejtvényfejtéssel töltött idő függvényében csillagokat is kap.

 

A csinos, ceruzararajzra emlékeztető grafika és puzzle-k megoldására épített játékmenet ellenére sem gyerekjáték a Puzzle Agent. Inkább a fejtörős játékok Twin Peakse vagy X-aktákja: groteszk módon szórakoztató, de a nyugtalanítóan bámuló gnómok és a sokkolós poénok miatt nem ajánljuk gyerekeknek.

 

A játékhoz készült a történet és a mechnaika helyett inkább a hangulatot bemutató előzetes is, amiből kiderül, hogy a terepen dolgozó magányos ügynök a kutyában se bízhat.

 

 

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek