Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már jövőre megérkezhet az új Windows

Blue kódnéven készül a Windows 8 utódja, amely már jövőre megjelenhet. Premierjét követően az Apple-höz hasonlóan a Microsoft is éves frissítési ciklusra vált a cégtől származó belső információk szerint.

A The Verge című amerikai technológiai hírportál belső forrásból származó információi szerint már a jövő év közepén megjelenhet a Windows 8 egyelőre Blue kódnéven emlegetett utódja.

A Blue első kiadása valószínűleg egy legális Windows 8 rendszerekre telepíthető, új funkciókat tartalmazó frissítés lesz, amelyet vagy teljesen ingyen, vagy rendkívül olcsón fog kínálni a Microsoft.

Évente okosabb lesz a Windows

A Windows Blue bevezetésével a szoftvercég szakít korábbi gyakorlatával, amelynek lényege az volt, hogy a cég néhány évente rukkol elő egy-egy újabb Windowszal. Hasonló stratégiát alkalmaz az Apple is, amely korábban kétévente frissítette Mac OS X nevű operációs rendszerét, annak legújabb kiadására azonban már csak egy évet kellett várnia a felhasználóknak.

Ez azért szerencsés, mert ha nem teljesen új rendszerként kell kommunikálni egy rendszert, akkor nem okoz csalódást a felhasználóknak a forradalmi újítások hiánya. A Windows Blue tudása a tervek szerint évente frissül majd úgy funkciókkal, ha a The Verge információi helyesek, így a rendszer versenyképesebb maradhat a rivális Apple termékkel.

Az is valószínűsíthető, hogy az új számítógépeket mindig automatikusan a legújabb Windows-kiadással kerülnek majd a boltokba - hasonló gyakorlatot alkalmaz az Apple is, amelynek szoftverfrissítései általában a néhány generációval korábbi gépekre is olcsón megvásárolhatók.

1 Tovább

Pofonegyszerű, de hasznos böngészőplugin

Kíméli a szemet, ha fehér helyett szürke a háttér


Nagyon egyszerű, de annál hasznosabb funkciót tölt be az Eye Protector nevű, böngészőbe telepíthető szkript: a honlapok fehér háttérszínét szürkére cseréli. Miért jó ez? Mert a mai LCD-monitorok erős háttérfényében sokkal kényelmesebb a vakító fehér helyett egy kicsit sötétebb szín mellett olvasgatni a szöveges tartalmakat. Az Eye Protector teljesen automatikusan dolgozik, telepítése után gyakorlatilag nincs teendője a felhasználónak.

Chrome és Opera böngésző esetén az Eye Protector oldalán elérhető szkriptfájlt közvetlenül lehet telepíteni az Install gombra kattintva. A Firefoxot használóknak előbb a Greasemonkey nevű bővítményt kell telepíteniük, azt követően tudják aktiválni az automatikus háttérszín-cserélőt.

1 Tovább

Ha letörölte a fotóját: PhotoRec

A TestDisk/PhotoRec letöltése (1,5 megabájt)


A PhotoRec az egyik legjobban bevált ingyenes adatvisszaállító program, amellyel az utóbbi években találkoztunk. A TestDisk nevű partícióvisszaállító alkalmazással együtt lehet letölteni, és kicsomagolását követően a Win mappában lévő photorec_win.exe fájllal indítható el.

 

A mai felhasználókat talán kicsit elrettenti, hogy a program egy olyan szöveges ablakot hoz fel, amelyet legutóbb talán DOS alatt láttunk, pedig felesleges megijedni, nem túl nehéz kezelni. Elsőként azt a meghajtót kell kiválasztani, amelyről adatokat szeretnénk visszaállíttatni, ezt követően a fájlrendszer típusát és hasonló paramétereket kérdez meg a program, ha ezeket nem ismerjük, érdemes csak szimplán Entert nyomni, alapesetben a leggyakoribb beállításokat veszi figyelembe a szoftver. Ezután már csak azt a célmappát kell megadni, amelybe a visszaállított fájlokat szeretnénk másolni, ennek mindenképpen más meghajtón vagy partíción kell lennie. Nevétől eltérően nem csak képfájlok, hanem bármilyen más állomány visszaállítására alkalmas, pozitív tapasztalataink miatt mindenkinek szívből ajánljuk

 

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek