Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vietnámi triciklis lovagi torna

Ismét kiderült, hogy nem kell a játékfejlesztőknek fáradni új játékmódok kitalálásával, a gamerek sokkal nagyobb őrültségeket tudnak kiötölni. A Battlefield: Vietnam két klánja a pályákon megtalálható háromkerekű tuktukokkal játszott el, újraélesztve a lovagi torna szép hagyományát. (via Konnektor)

0 Tovább

Legépeljük az idegen űrhajót

Elég egy-két évig követni a videojátékokat, hogy teljesen kiképzett ufóellenes katona váljon az emberből. Az univerzális ellenségekre lőhetünk űrhajóval, földi telepítésű ágyúval, géppuskával, vezethetünk ellenünk tankhadosztályt vagy a jövő űrgárdistáit. A legújabb ufós játék azonban minden eddigi furcsa ötletet felülmúl, ugyanis a seregek vezetése vagy az egér rángatása helyett gépeléssel lőhetjük az ellent.

A ZType minden felénk repülő ufója felett egy angol szó található, amit begépelve lelőhetjük őt. Egyszerre csak egy célponttal tudunk foglalkozni, így fontos, hogy pontosan írjunk. Minden gépelési hiba rabolja az időnket, megtöri a játék ritmusát. Az egyszerűnek hangzó játékkal remekül el lehet szórakozni üres félórákat, ha elég sokat játszunk, megtanulhatunk angolul gépírni, ráadásul a Földet is megvédjük.

A játéknak van egyszerű böngészőben működő verziója, és facebookos, toplistákkal megtűzdelt verziója, amiben a barátainkkal versenyzünk.

0 Tovább

Márciusban jön a Death Rally iOS-re

Hölgyeim és Uraim, azt hiszem, ez az év egyik legjelentősebb videojáték-híre: Márciusban jön a Death Rally felújított változata iPodon és iPhone-on. Mint tudjuk, az Apple iOS az érintős kütyüknek köszönhetően az egyik legkedveltebb játékplatform újabban, a Death Rally pedig az egyik legjobb, egyszerűségében is zseniális akotás volt a PC-gaming virágkorában, valamikor a kilencvenes évek derekán, így azután tényleg régóta kiáltott egy korszerű feldolgozásért.

A játékötlet egyszerű, de nagyszerű: körbe-körbe kell menni egy felülnézeti pályán egy sportkocsival, amivel lőni, lökdösni és szurkálni is tudjuk az ellenfeleket, nem beszélve a pálya elaknásításáról. Ez meglehetősen nehézzé teszi a versenyzést, tekintve, hogy egy-egy győzelem vagy vereség pár pixelen, akarom mondani, pár tizedmásodpercen múlik, és a pálya is olyan szűkös, hogy egy-egy rossz mozdulat visszavetheti az egész versenyzői karriert.

A kocsi javítására, a munícióra, az egyre jobb fegyverekre és egyre gyorsabb járművekre való pénz pedig csak akkor jön össze, ha nyerünk, így aztán órákat lehet elmolyolni a játékkal - de a pár perces futamok és az egyszerű upgrade-rendszer miatt bármikor félre lehet tenni és elő lehet venni ismét, nincs miből kizökkenni egy hosszabb szünettel. Már csak ezért is remek platform lehet a szoftverhez az iPhone/iPad platform.

Aki addig sem bír magával, nosztalgiázhat kicsit az 1996-ban kiadott, nagyon hangulatos eredeti változattal PC-n.

0 Tovább

Deus Ex: szülinap, akció, új trailer

 

Legalább egy hete gondolokozom, hogy milyen apropóval lehetne kiposztolni ide a Deus Ex 3 fenti trailerét. Én ugyanis nem játszottam a klasszikus címmel, amikor kellett volna, mostanra viszont igen csúnyán megöregedett a grafika és az irányítás.

 

Aki nálam legényebb, az most tehet egy próbát az első két résszel, a Steamről a játék tizedik szülinapja alkalmából valami egészen nevetséges 2.5 euróért lehet megvenni a Deus Ex csomagot. Az akció holnap délig él.

0 Tovább

Ufóval a repülő ősgyíkok ellen

 

Annyira nehéz ellenállni azoknak a 2D-s űrhajós lövöldözős játékoknak. A Hydorah-t például több mint két hete ajánlottam, még mindig csak a felénél járok, és rendre visszamegyek lövöldözni, hátha sikerül továbbjutni. A szép nevű Insanely Twisted Shadow Planetnél nem fenyeget ez a veszély, XBLA-ra készül, tehát csak Xbox 360-on lesz játszható. Ugye, hogy nektek is megjött a kedvetek egy klasszikus formájú ufóval irtani az űrdinókat, űrnövényeket, űrmeteoritokat, meg a többi ellent?

 

A játék animátora Michael Gagné, akit mondjuk a Star Wars Clone Wars miatt lehet szeretni, a kódot pedig a Fuelcell Games nevű stúdió írja. A hivatalos honlap nem árulja el, mikor lesz kapható a játék.

0 Tovább

...véded a határvidéket Xul és a kodan armada ellen

 

A csodálatos régi oldalt szkrollozós lövöldözős játékokat hozza vissza a monitorokra a Locomalito nevű spanyol srác játéka, a Hydora. A játékot egy szánalmas kis űrhajóval kezdjük, amit az ellenségek által elszórt színes golyókat felszedve tápolhatunk fel. A sorozatlövő lézerből folyamatosan tüzelő halálosztó lesz, a gép aljára bombát szerelnek, rakéták kerülnek a szárnyra, ha mázlisták vagyunk, még pajzs is kerül. És amikor már büszkén mondanánk, hogy ez a legjobb hajó a galaxisban, jön egy brutális főellenség, és örülhetünk, ha valami marad a fáradsággal összeszedett arzenálból.

 

A játék fejlesztésébe három évet rakott bele Locomalito, ha mást nem csinált volna, már ezért megérdemelné, hogy lovaggá üssék, mint Picard kapitányt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek