Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hálaadásnapi videojáték akciók

A Steam tegnap elkezdett akciója ma is folytatódik. A független fejlesztők programjaiból kötött csomagba most az okosabb, gondolkodósabb szoftverek kerültek. Az összes árazási formát kipróbálták már idén a szintén független kiadású Machinarium fejlesztői. A szomorú robotos - ez egy ilyen nap - steampunk világban játszódó logikai játék most 3,75 euróba kerül, és természetesen ezt is megéri.

Az autósjátékok kedvelőire a Burnout és a Blur, a lövöldözni vágyókra az ARMA II, a stratégákra pedig egy Warhammer játék, az Empire: Total War és a Tropico 3 banánköztársaság-szimulátor vár.

Több tucatnyi játékot árazott le a GamersGate az amerikai Hálaadás alkalmából. A legnagyobb kedvezmény hetvenöt százalékos, azaz akár negyed áron is lehet videojátékot letölteni, ha szemfülesek vagyunk. Az akciónak külön oldalt hoztak létre, ott érdemes böngészni. Az ajánlatok közül a tíz eurós Batman Arkham Asylum és a négy és fél eurós Zombie Driver tűnik igazán izgalmasnak.

Az óriási akciók helyett inkább játékkal csábítja magához a vásárlókat a Direct2Drive bolt. Minden ötödik vásálónak elengedik a kifizetni kívánt csomag teljes árát. Időzíteni igazából nem lehet erre, hiszen az oldalnak amerikai és európai vásárlói egyaránt vannak, így mindig nagy a nyüzsgés, de kellemes meglepetés lehet észlelni, hogy megnyertük a megvenni kívánt játékokat. Az akció a brit és az amerikai üzletben is működik.

A legkevésbé talán az Impulse Driven hálaadási ajánlata izgalmas, de még itt is találtunk egy S.T.A.L.K.E.R. csomagot, ami a Call of Pripyat-ot és a Shadows of Chernobyl-t egyarátn tartalmazza.

0 Tovább

World of Warcraft egy marék apróért

Kevés olyan fekete pénteki akció van - ezzel a nappal kezdődik Amerikában a karácsony előtti bevásárlási szezon - ami elér Európában is. A World of Warcraftot működtető Blizzard jóvoltából azonban most részünk lehet egyben: a WoW alapjátékot és az első kiegészítőjét öt-öt euróért, a Wrath of the Lich King című második folytatást pedig tíz euróért szerezhetjük be.

Gondolkodni egy hét van, az akció jövő pénteken fog véget érni.

0 Tovább

Elveszett kisrobot keresi anyut

0 Tovább

Kvízjáték konzolért

Minél nagyobb egy tárgy, annál kínosabb, ha sikerül elveszíteni, és annál nagyobb öröm a meglelése. A Tengernyi Kaland nevű alternatív valóság játékban egy 300 éve eltűnt hajó után nyomoznak a játékosok, aminek a megtalálása biztos óriási boldogsággal jár. A hajó megleléséhez huszonhét kvízt, logikai játékot, wikipédiázással megoldható feladványt kell leküzdeni.

A Tengernyi Kaland nyomait nem csak a honlapon lehet megtalálni, néha ki kell merészkedni a közösségi oldalakra, keresőkre vagy a Wikipédiára is. Mert hát honnan máshonnan lehetne megtudni, hogy hány bálnát evett meg Cirein-cróin, a skót víziszörny. (Most az egyszer súgunk, hetet!) Az sem árt, ha játék közben észnél vagyunk, a tervezők - vagy épp megbízónk, Casper van Doom - csapdákat is elrejtettek a feladványokban.


A kvíz végére többet tudtunk a cápákról, mint ami valaha érdekelt

A játék elsősorban fiataloknak szól, az oktató részek, a kiberbiztonsági kitérők főleg őket célozzák, de a kvízek a felnőtteket is képesek lekötni. Mivel hosszas regisztrációra nincs szükség, az iWiW-es vagy a Windows Live-os jelszóval be lehet lépni a Tengernyi Kalandba, ezért érdemes gyorsan kipróbálni. A feladványok többnyire nem következnek egymásból, így szabadon lehet köztük ugrálni, nem kell abbahagyni a rejtvényfejtést, ha elakadtunk valamelyik fejtörővel.


Dallamjáték is van a feladványok között

A játék december negyedikéig tart, az egyéni játékosok Kinect vezérlővel felszerelt Xbox 360 konzolt és Intel Classmate iskolai laptopot nyerhetnek, a legjobb játékosokat felvonultató iskola pedig egy digitális táblával gazdagodhat.

0 Tovább

Játék neked meg az ellenfelednek

Hatalmas akcióval vezeti be a Steam az játékbolt új, kívánságlista funkcióját. Napi harminc játékost választanak ki, akik ingyen kapják meg a listájukon szereplő első öt címet. A nyereményekből kimaradók sem járnak rosszul, komoly engedményekkel vásárolhatnak játékot. Az akció november 29-ig tart, és naponta cserélik az ajánlatokat.

A mai listából érdekes lehet a 4,5 eurós indie csomag, ami öt hosszú órákig játszható időzabáló puzzle- és akciójátékot rejt; az epizódokra osztott Sam and Max játék első, gyűjteményes kiadása tíz euróért; vagy persze a nagyon leárazott Borderlands.

0 Tovább

A Guitar Hero miatt perel Axl Rose



Beperelte Axl Rose a Guitar Hero ritmusjátékot kiadó Activisiont, mert a korábbi szerződéseik ellenére Slash, a Guns'n'Roses kilépett gitárosa is szerepelt a játékban. A zenész a Welcome to the Jungle című klasszikus számuk játszhatóvá tételét csak azzal a feltétellel engedte meg, ha sem a korábbi gitáros, sem annak későbbi bandája, a Velvet Revolver, nem tűnik fel a programban.

A dalt tartalmazó játékban nem egyszerűen csak szerepelt a jellegzetes hullámos hajú, cilindert viselő gitáros, de ő volt a Guitar Hero 3 borítójának központi alakja.

Rose-nak az is fáj, hogy a Guitar Hero 2-höz licencelt Sweet Child 'O Mine című dalukat felhasználták az újabb verzió reklámjában is. A két súlyos bűncselekményért 20 millió dolláros kártérítést szeretne kapni.

0 Tovább

"Emberek ugrálnak jobbra balra" - Budapest Game Show

Hogyan lehet egy számítógépet építeni a Halácsillag méretű diszkógömböt forgató lemezjátszóba vagy egy tankmodellbe? Az origo riportere a Budapest Game Show-n járt számítógép csinosítókat és Kincetező gamereket nézni.

0 Tovább

Nyerj Lego társasjátékot

Nálunk járt tesztre az Activity-t és a legózást vegyítő Creationary társasjáték, és ennek alkalmából négy darab Magikus című Lego-társast sorsolunk ki. A nyereményjátékban való részvételhez a következő egyszerű kérdést kell megválaszolni: a játékgyártást 1932-ben elkezdő Ole Kirk Christiansen mikor adta cégének a Lego nevet? A leveleket a nyeremenyjatek@techbazis.hu címre várjuk.

 

Fotó: Szabó Balázs, [origo]

0 Tovább

Deus Ex: szülinap, akció, új trailer

 

Legalább egy hete gondolokozom, hogy milyen apropóval lehetne kiposztolni ide a Deus Ex 3 fenti trailerét. Én ugyanis nem játszottam a klasszikus címmel, amikor kellett volna, mostanra viszont igen csúnyán megöregedett a grafika és az irányítás.

 

Aki nálam legényebb, az most tehet egy próbát az első két résszel, a Steamről a játék tizedik szülinapja alkalmából valami egészen nevetséges 2.5 euróért lehet megvenni a Deus Ex csomagot. Az akció holnap délig él.

0 Tovább

Dohányzóasztal beépített Catannal

 

Amióta először alkalmam nyílt megtapogatni a Microsoft érintőképernyős dohányzóasztalát, a Surface-t, azóta érzem, hogy ezt a hardvert Catan telepeseire tervezték. Kártyajátékokhoz talán túlzás - bár egy Race for the Galaxy meccset biztos felgyorsítana - az apró darabokból összerakott játéktérrel rendelkező Catanhoz viszont áldás lehet a projektoros asztal.

 

A rossz hír, hogy Suface-t nem vehet akárki, ráadásul a szoftver is fejlesztési fázisban van még. Az Origins Game Fairen fogják bemutatni valamikor a hét végén Colombusban.

 

A CNet azzal vigasztalja a játékosokat, hogy készül a Catan iPad verziója is, nem mintha jó ötletnek tűnne apró érintőkijelzőn társasjátékozni a haverokkal. Akkor már inkább az Xbox 360-as tévére adaptált verzió tűnik nyerőnek, vagy egy jóó naagy asztal.

 

0 Tovább

Hamarosan indul az OnLive

Bejelentette az OnLive videojáték streaming szolgáltatás, hogy mely címekkel indul el 17-én. A szolgáltatás azt ígéri, hogy a netbookokon és egyéb erőtlen vasakon is - ide számít a T61-esem is, no para - lehet majd játszani az aktuális csúcsjátékokkal.

 

Az OnLive egyelőre Amerikában indul, ki is van írva csinos nagy betűkkel és halálcsillag logóval, hogy támogatja az AT&T. Az első hullámnyi játékos ráadásul egy éves próbalehetőséget kap, a második évük pedig havi 4.95 dollárba fog kerülni. Nem is drága.

 

A kezdő játékista a következő:

 

  • Assassin's Creed II
  • Batman: Arkham Asylum
  • Borderlands
  • Dragon Age: Origins
  • Just Cause 2
  • Mass Effect 2
  • NBA 2K10
  • Prince of Persia: The Forgotten Sands
  • Tom Clancy's Splinter Cell Conviction
0 Tovább

Buborékmentes a Starcraft 2 reklámja


A Blizzard és készülő játékuk, a Starcraft 2 eddig sem ijesztgette azzal a gamereket, hogy nagy újdonságokat kell majd megtanulni a program megjelenése után. Sőt, a rossznyelvek szerint a tizenpár éve megjelent első Starcraftot adják ki újra, csak jobb grafikával.

 

A cég nem siet a pletykák eloszlatásával, az ITV-n leadott első tévéreklámjukban egy másodpercnyi olyan videó sincs, ami a Starcraft motorjával készült volna. A csinos 3D animációt azért megéri megnézni, de feleannyira nem érdekes, mint egy remek zerg rush.

0 Tovább

Megérkezett a Team Fortress 2 OS X-re

Megérkezett a maces verziója minden idők legviccesebb lövöldözős játékának - nem, nem a Soldatról lesz szó, az a második csak - a Team Fortress 2-nek. Az új platformhoz szükséges kódok mellé bedobáltak még pár dolgot a Valve kóderei: egyjátékos gyakorlómód, és offline mód két aréna pályához.

 

És ami még a maces kiadásnál is fontosabb, a TF2 történéseit rögzítő dokumentarista jellegű képregény újabb résszel bővült, amelyben a szőrösmellű ausztrál vadász elmondja véleményét az egygombos termékekről.

 

Kedvcsináló jelleggel hétvégén ingyen lehet játszani a lövöldözős játékkal, illetve ötven százalékkal olcsóbban lehet beszerezni a Team Fortress 2-t. Szögezzük is le gyorsan, hét és fél euróért ez a program ajándék, kihagyni bűn. Találkozunk a füstölgő romok között.

 

(A szerző pyro, esetleg heavy.)

0 Tovább

Egy szót mondok, hevimetál!

 

Metálosítja - ha máshol nem, külsőségekben - a Guitar Hero játékok következő részét az Activision. Kicsit keményebb hangzások, mocskosabb, több showelemet tartalmazó animációk - jelentkezzen az a GH-játékos, aki ezeket nézte valaha - és egy jól ismert orgánum: Gene Simons, a KISS frontembere.

 

Igazán boldoggá persze az tenne, ha a különböző piacokra tervezett spéci kiadásokat, vagy legalább DLC-ket, kitalálnák végre. Jöhetnének a Pokolgép kiegészítő lemezek, Ossian DLC-k részeg Paksi Endre bónusz dalokkal, meg ilyesmi. Az lenne igazán metál.

 

Dallista erre:

  • AFI - "Dancing Through Sunday"
  • Avenged Sevenfold - "Bat Country"
  • Black Sabbath - "Children Of The Grave"
  • Buzzcocks - "What Do I Get?"
  • Children Of Bodom - "If You Want Peace... Prepare For War"
  • The Cure - "Fascination Street"
  • Def Leppard - "Pour Some Sugar On Me (Live)"
  • Dethklok - "Bloodlines"
  • DragonForce - "Fury of the Storm"
  • Drowning Pool - "Bodies"
  • Foo Fighters - "No Way Back"
  • Foreigner - "Feels Like The First Time"
  • Jane's Addiction - "Been Caught Stealing"
  • KISS - "Love Gun"
  • Megadeth - "Sudden Death"
  • Metallica & Ozzy Osbourne - "Paranoid (Live)"
  • Muse - "Uprising"
  • My Chemical Romance - "I'm Not Okay (I Promise)"
  • Queen - "Bohemian Rhapsody"
  • Rammstein - "Waidmanns Heil"
  • The Rolling Stones - "Stray Cat Blues"
  • Silversun Pickups - "There's No Secrets This Year"
  • Slayer - "Chemical Warfare"
  • ZZ Top - "Sharp Dressed Man (Live)"
0 Tovább

...véded a határvidéket Xul és a kodan armada ellen

 

A csodálatos régi oldalt szkrollozós lövöldözős játékokat hozza vissza a monitorokra a Locomalito nevű spanyol srác játéka, a Hydora. A játékot egy szánalmas kis űrhajóval kezdjük, amit az ellenségek által elszórt színes golyókat felszedve tápolhatunk fel. A sorozatlövő lézerből folyamatosan tüzelő halálosztó lesz, a gép aljára bombát szerelnek, rakéták kerülnek a szárnyra, ha mázlisták vagyunk, még pajzs is kerül. És amikor már büszkén mondanánk, hogy ez a legjobb hajó a galaxisban, jön egy brutális főellenség, és örülhetünk, ha valami marad a fáradsággal összeszedett arzenálból.

 

A játék fejlesztésébe három évet rakott bele Locomalito, ha mást nem csinált volna, már ezért megérdemelné, hogy lovaggá üssék, mint Picard kapitányt.

0 Tovább
1234
»

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek