Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Polaroid nem adja fel

Bízik még a Polaroid abban, hogy az emberek szeretnének azonnal megnézhető, fizikai formában is létező képeket csinálni. Akármennyire jó is egy mobilfotó, nem lehet csak úgy odaadni másoknak, nem lehet beszúrni a szélvédő vagy a monitor sarkába.

A Polaroid hamarosan piacra kerülő kamerája mindent tud, amit egy digitális fényképezőgéptől elvárunk. Memóriakártyára írja a fotókat, kis LCD-kijelzője van, amin még szerkeszteni is lehet a fotókat. Az egy plusz funkciója pedig az, hogy a zink típusú, tintát nem igénylő papírra is ki tudja nyomtatni a felvételeket. A készülék ára 229 font lesz, de karácsonyig még várni kell rá.

Fotó: TechRadar

0 Tovább

Fotóállvány a farzsebben

Komoly kérdéseket vet fel a Gerber fotósoknak szánt új multiszerszáma. Például azt, hogy ez a világ első fotóállványa, amivel kényelmesen meg lehet kenni egy májkrémes kenyeret, vagy hogy ez a világ első kombinált fogója, amin van állványmenet is. Nagyon nem mindegy, honnan nézzük.

A Steady nevű szerszám az állvány mellett még 12 funkciót tartalmaz, és 65 dollárt kérnek el érte. Ha komolyabb fotózásra nem is alkalmas a multiszerszám, arra biztosan jó, hogy néhány éjszakai képet csináljunk nyaralás közben.

0 Tovább

Előrendelhető Lady Gaga fotónyomtatója

Előrendelhető a Lady Gaga és a Polaroid közti együttműködés első gyermeke, a speciális papírral működő bluetooth-os fotónyomtató. A kütyü drótnélküli kapcsolaton és USB-n tud képeket fogadni a nálunk levő fényképezőgéptől vagy mobiltól, és egy gombnyomásra ki is nyomtatja őket. A kép körülbelül annyi idő alatt lesz kész, amennyi alatt régen egy Polaroid kép előhívta magát. A nyomtatóhoz járó androidos szoftverben még azt is kiválaszthatjuk, hogy a jellegzetes fehér polaroidos kerettel szeretnénk a fotót vagy anélkül. A kütyü 170 dollárba fog kerülni, a hozzá való Zink fotópapírból pedig 13 dollárba kerül egy harmincas csomag.

0 Tovább

USB 3.0 került a kártyaolvasóba

Pár héttel korábban még arra panaszkodtunk, hogy kevés az USB 3.0-s szabványt támogató eszköz, csak külső merevlemezekbe került be a gyors kék USB. Azótva viszont a memóriakártyáiról ismert Lexar bejelentette profi fotósoknak készült, kártyaolvasóját, amin már 3.0-s csatlakozó található.

Az eszköz ugyan úgy néz ki, mint egy high-tech lyukasztógép, cserébe viszont minden eddigi kártyaolvasónál gyorsabban szipkázza le az adatokat a CF- vagy SD-kártyánkról. A Engadget szerint hatszorosára gyorsul a másolás, és az új csatlakozóval és profi kártyákkal elérhetővé válik majd az 500 megabájt per másodperces sebesség is. 

Az olvasó ötven dollárba kerül, ami igazán nem összeg azért, hogy ne kelljen várakoznunk.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek